Dodaj do ulubionych

Tishman grozi

IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 23.07.02, 23:33
... ( amoże raczej straszy) rezygnacją z projektu Nowego Miasta - w liście
do wiceministra Inframinu - patrz wtorkowa GwK. Powód - brak postępów w
pozyskaniu niezbędnych do rozpoczęcia inwestycji gruntów od pekesu i poczty
(w czym tenże wicemin. obiecał pomóc już kilka miesięcy temu...). Sprawa była
zresztą w detalach opisana i dyskutowana na tym forum. Ale do północy
(prawie...) nikt z forumowiczów się jakoś tym nie przejął - widocznie wszyscy
się już przyzwyczaili do myśli, że NM nie powstanie. Ja zresztą też - gdy
siedzę przed komputerem. Ale ilekroć przechodzę obok tego syfu przy dworcu,
to mną wstrząsa, a gdy mam jakieś towarzystwo spoza Krakowa, to mi po prostu
strasznie wstyd ...
Lajkonik
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakfan Tishman grozi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 23:52
      Ja się przejąłem. Ale mam już dosyć tego wspaniałego trójkąta bermudzkiego
      PKP/PKS/Poczta, z którym Tishman ma istny tor przeszkód.
      Też chciałbym zobaczyć (nawet postawione przez ECE) centrum komunikacyjno-
      rozrywkowe z prawdziwego zdarzenia zamiast tych rozsypujących się slamsów,
      którymi muszę katować swoje oczy.
      • mikolaj7 Re: Tishman grozi 23.07.02, 23:56
        jak dla mnie to w tej chwili wystarczy, zeby zburzyli ten
        bazar. jesli zrowna sie to z ziemia, bedzie wygladac lepiej
        niz teraz i ew. inwestorzy moze beda zacheceni faktem, ze
        nie musza sie juz uzerac z trojkatem 'bermudzkim', jak
        trafnie okresli Krakfan.

a kto mialby to zburzyc? moze miasto, moze tishamn, na do
        widzenia zrobi dorby uczynek i przetrze szlak.
        • Gość: Heh Re: Tishman grozi IP: 209.7.40.* 24.07.02, 01:59
          Jesli maja wyburzac ten "trojkat", to niech przed wysadzaniem wetkna tam golasia i jego paczke... :)
      • Gość: Lajkonik Re: Tishman grozi IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 24.07.02, 00:06
        Gość portalu: Krakfan napisał(a): min.

> Ja się przejąłem. Ale mam już dosyć tego wspaniałego trójkąta bermudzkiego
        > PKP/PKS/Poczta, z którym Tishman ma istny tor przeszkód.
        > Też chciałbym zobaczyć (nawet postawione przez ECE) centrum komunikacyjno-
        > rozrywkowe z prawdziwego zdarzenia zamiast tych rozsypujących się slamsów,
        > którymi muszę katować swoje oczy.

Żeby ECE coś zbudowało (nawet zamiast Nowego Miasta) to najpierw Tishman musi
        wykupić wszystkie grunty w tym rejonie, żeby odsprzedać je ECE. Jeżeli tych
        transakcji nie będzie to najprawdopodobniej wycofa sie także ECE.
        Lajkonik
    • kriss.forum Re: Tishman grozi 24.07.02, 13:10
      Nie ma tego dobrego co by na złe nie wyszło :(
      Niestety :(

--
      Kriss.
    • Gość: Jaracz Re: Tishman grozi IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 25.07.02, 09:57
      Gość portalu: Lajkonik napisał(a):

> ... ( amoże raczej straszy) rezygnacją z projektu Nowego Miasta - w liście
      > do wiceministra Inframinu - patrz wtorkowa GwK.
      niech lepiej napisze do Kwasniewskiego, on przeciez obiecywal ulatwienia
      amerykanskim inwestorom:)

> Powód - brak postępów w
      > pozyskaniu niezbędnych do rozpoczęcia inwestycji gruntów od pekesu i poczty
      chwila, chwila, przeciez z PKSem sie juz porozumieli, jedynie mieli czekac na
      pozwolenia z ministerstwa, ktore mialo przyjsc mniej wiecej pod koniec lipca..

A ile m2 ma ta budka poczty, ze nie moga rozpoczac inwestycji na razie ja
      omijajac? To troche dziwne, bo przeciez moznaby juz robic sto tysiecy innych
      rzeczy, a nie czekac na te kilka brakujacych m2 (przy zalozeniu, ze
      ministerstwo nie bedzie robilo problemow z PKSem)..
      Moze niech zaczna chociaz budowac nowy PKS, zeby stary miec gdzie przeniesc i
      uzyskac grunty pod NM?

pozdr

Jaracz

• Gość: Lajkonik Re: Tishman grozi IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 25.07.02, 10:08
        Gość portalu: Jaracz napisał(a): min.:

> A ile m2 ma ta budka poczty, ze nie moga rozpoczac inwestycji na razie ja
        > omijajac? To troche dziwne, bo przeciez moznaby juz robic sto tysiecy innych
        > rzeczy, a nie czekac na te kilka brakujacych m2 (przy zalozeniu, ze
        > ministerstwo nie bedzie robilo problemow z PKSem)..
        > Moze niech zaczna chociaz budowac nowy PKS, zeby stary miec gdzie przeniesc i
        > uzyskac grunty pod NM?
        >
        Szkoda że Jaracz nie doradza bezpośrednio Tishmanowi, a tylko pisuje na tym
        forum, którego oni pewnie nie czytują ...
        Ciekawe tylko, po co mieli by zaczyniać budowę nowego dworca PKS, jeżeli nie
        mają gwarancji, że otrzymają za to teren PKSu przy Pawiej niezbędny do
        prowadzenia głównej inwestycji /
        Obiekt poczty to nie budka tylko całkiem spory, chociaż od lat praktycznie nie
        używany budynek, stojący bezpośrednio na lewo od budynku starego dworca PKP,
        vis-a-vis baraku Pekaesu, bez jego wyburzenia nie można rozpocząć budowy NM
        (czyżby Jaracz nigdy nie był w tej okolicy ?), tkwi prawie w środku przyszłego
        placu budowy, mniej więcej na miejscu przyszłego multikina (oczywiście wg NM
        Tishmana).
        Lajkonik

• Gość: Jaracz Re: Tishman grozi IP: *.jest.okey.pl / *.okey.pl 25.07.02, 12:18
          Gosc portalu: Lajkonik napisal/(a):

> Gosc portalu: Jaracz napisal/(a): min.:
          >
          > > A ile m2 ma ta budka poczty, ze nie moga rozpoczac inwestycji na razie ja
          > > omijajac? To troche dziwne, bo przeciez moznaby juz robic sto tysiecy inny
          > ch
          > > rzeczy, a nie czekac na te kilka brakujacych m2 (przy zalozeniu, ze
          > > ministerstwo nie bedzie robilo problemow z PKSem)..
          > > Moze niech zaczna chociaz budowac nowy PKS, zeby stary miec gdzie przenies
          > c i
          > > uzyskac grunty pod NM?
          > >
          > Szkoda ze Jaracz nie doradza bezposrednio Tishmanowi, a tylko pisuje na tym
          > forum, którego oni pewnie nie czytuja ...
          > Ciekawe tylko, po co mieli by zaczyniac budowe nowego dworca PKS, jezeli nie
          > maja gwarancji, ze otrzymaja za to teren PKSu przy Pawiej niezbedny do
          > prowadzenia gl/ównej inwestycji /
          Szkoda, ze Lajkonik ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wyraznie napisalem, ze jezeli Ministerstwo sie zgodzi, to moznaby juz zaczac robic dworzec PKS, nie czekajac na to, czy gmina, czy ktokolwiek inny wywlaszczy Poczte z ich budyneczku.

A Lajkoniczku kochany, na dworcu bywam srednio 3 razy w tygodniu (pod warunkiem, ze jestem w Polsce), wiec mozesz zachowac te swoje jakzez dowcipne komentarze.

A skoro Ty tak wszystko wiesz (z pierwszej reki podobno) to dziwie Ci sie, ze pisujesz na to forum w tym temacie, przeciez gdybys Ty byl szefem TSP1 to juz dawno bys sie wycofal..

Jaracz
          • Gość: Lajkoniczek doJaracza IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 25.07.02, 14:12
            Gość portalu: Jaracz napisał(a): min:

A ile m2 ma ta budka poczty, ze nie moga rozpoczac inwestycji na razie ja
            omijajac? To troche dziwne, bo przeciez moznaby juz robic sto tysiecy innych
            rzeczy, a nie czekac na te kilka brakujacych m2 (...)
            >
            > A Lajkoniczku kochany, na dworcu bywam srednio 3 razy w tygodniu (pod
            warunkiem
            > , ze jestem w Polsce), wiec mozesz zachowac te swoje jakzez dowcipne
            komentarze
            >
            Skoro tak, to skąd te dziwne pytania o "budkę" poczty ?
            >
            > A skoro Ty tak wszystko wiesz (z pierwszej reki podobno) to dziwie Ci sie, ze
            pisujesz na to forum w tym temacie, przeciez gdybys Ty byl szefem TSP1 to juz
            dawno bys sie wycofal...

Co racja to racja, na na miejscu Tishmana juz dawno bym sie wycofał, oni to de
            facto robia teraz ...

poza tym: gdybym miał wiadomości "z pierwszej ręki" to bym dyskutował z jej
            posiadaczem a nie na tym forum...
            Lajkoni(cze)k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka