Dodaj do ulubionych

BIOLOGIA UJ

IP: 62.121.129.* 22.06.05, 23:28
jak to jest z tymi przelicznikami?jaka jest maksymalna ilość unktów którą
można uzyskać...chciałabym sobie po prostu obliczyc ile mam punktów,a
niezabardzo wiem jak,nie moge sie połapać w tych przelicznikach...Jesli ktoś
z Was zdaje na biologie uj i wie jak to zrobić to proszę o podpowiedź:)z góry
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: BIOLOGIA UJ IP: *.devs.futuro.pl 23.06.05, 12:57
      to proste liczą się procenty z każdej zdawanej matury. Z polskiego i
      angielskiego są brane pod uwagę procenty z obu poziomów, a z innych przedmiotów
      jakichkolwiek są brane pod uwagę procenty z rozszerzonego poziomu, dlatego im
      więcej zdawałaś przedmiotów tym więcej będziesz miała punktów no i jeszcze są
      współczynniki przez które mnożysz punkty z danych przedmiotów. Więc do zdawania
      na biologię opłacało się zdawać dużo przedmiotów i wszystkie na rozszerzonym bo
      wszystko biorą pod uwagę. Nie masz co sobie przeliczać bo nie wiesz z iloma
      przedmiotami ludzie stratują na te studia więc nie masz porównania, ale wiem że
      będzie ostro bo wszyscy z medycyny asekuracyjnie będą zdawać na biolce czy
      chemie i będą mieli na swoim koncie trzy przedmioty bo chem biol i fize więc
      odrazu odpadają osoby które zdawały tylko biol i chem
      • Gość: ANia Re: BIOLOGIA UJ IP: 62.121.129.* 23.06.05, 13:52
        dzięki:)tylko,że ja zdawałam mature w zeszłym roku i to są inne zasady
        zupełnie:)
        • Gość: aga Re: BIOLOGIA UJ IP: *.chello.pl 25.06.05, 19:23
          czyli jeszcze zdawałaś starą maturę a jeśli tak to:

Kandydaci zdający "starą maturę" będą kwalifikowani wg następujących zasad:

Każdy przedmiot ze świadectwa dojrzałości i egzaminu maturalnego będzie miał
          przypisany współczynnik wg schematu:
          biologia i chemia - współczynnik 2;
          matematyka, język polski, język obcy, fizyka z astronomią, informatyka,
          geografia - współczynnik 1;
          pozostałe przedmioty - współczynnik 0,5 (oceny z religii, etyki oraz wychowania
          fizycznego nie będą brane pod uwagę);
          zajęcia fakultatywne z danego przedmiotu z oceną będą miały przypisany taki sam
          współczynnik jak dany przedmiot;
          jeżeli kandydat zwolniony był ze zdawania języka obcego na maturze na podstawie
          certyfikatu, ocena wg certyfikatu będzie przeliczana następująco: język
          angielski: A - celujący, B - bardzo dobry, C - dobry, D - dostateczny, E -
          dopuszczający; pozostałe języki obce - wg zasad obowiązujących w Studium
          Języków Obcych UJ.
          Wyliczona zostanie średnia ważona z ocen pomnożonych przez współczynniki wg
          wzoru:

suma ocen pomnożonych przez współczynniki
          suma wartości współczynników

(suma ocen pomnożonych przez współczynniki podzielona przez sumę wartości
          współczynników)
          niezależnie ze świadectwa i egzaminu dojrzałości (wszystkie oceny uzyskane w
          części pisemnej i ustnej), a następnie obie średnie będą sumowane.
          Do obliczenia średniej nie będą brane pod uwagę przedmioty wymienione
          jako "Zajęcia edukacyjne dodatkowe".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka