IP: 195.117.252.* 13.09.01, 08:53
Bojkotujmy arabskie knajpy w Krakowie! Co sądzicie na ten temat- oni tu
zarabiają kokosy, a tam zabijają ludzi. Co z tego, że niektórzy są
chrześcijanami - mentalność ta sama. I nie piszcie, że jestem rasistą!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Allah Re: Bojkot IP: 64.124.150.* 13.09.01, 10:01
      Nie kupujmy benzyny! Wowczas panstwa chuliganskie i te ktore je wspieraja
      upadna. Terroryzm sie skonczy.
      • Gość: Fufek Re: Bojkot IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 13.09.01, 10:41
        Co do tej benzyny, to bez sensu i na dodatek nierealne. Co do bojkotu w ogóle,
        to nie przesadzajmy, nie wszyscy arabowie są tacy sami jak ci, którzy
        świętowali we wtorek na ulicach Palestyny. Ale... w imię jakiegoś symbolu
        protestu nie byłoby niczym nagannym, gdybyśmy rzeczywiście omijali arabskie
        restauracje. Gest ten nikomu (poza właścicielami) nie zaszkodziłby, a byłby
        bardzo wymowny i - wydaje mi się - zauważony.
        • Gość: pen Re: Bojkot IP: 195.117.252.* 13.09.01, 11:10
          Drogi Fufku!
          Masz rację, dlaczego na takiej Grodzkiej nie mogę szybko i tanio zjeżć
          smacznego polskiego jadła, tylko same kebaby i inne falafle czy jak to tam się
          odmienia...
          Prawa rynku wiadomo górą, ale trochę umiaru panowie rajcy i urzędnicy w dawaniu
          zezwoleń na wyszynk arabski np. z grecką (?) kuchnią. Zresztą co do
          poniektórych lokali powinien mieć zastrzeżenia Sanepid, tak jak się "czepia"
          swojskich lokali... I dlatego na znak sprzeciwu przeciwko arabskiemu w
          większości terrorowi na świecie zbojkotujmy odżywianie się u naszych
          bliskowschodnich braci, a może też dla dobra konkurencji kulinarnej na
          Grodzkiej...
          • sloggi Re: Bojkot 13.09.01, 12:25
            Gość portalu: pen napisał(a):

> Drogi Fufku!
            > Masz rację, dlaczego na takiej Grodzkiej nie mogę szybko i tanio zjeżć
            > smacznego polskiego jadła, tylko same kebaby i inne falafle czy jak to tam się
            > odmienia...
            BO POLAKOM SIĘ NIE CHCE ?
            > Prawa rynku wiadomo górą, ale trochę umiaru panowie rajcy i urzędnicy w dawaniu
            > zezwoleń na wyszynk arabski np. z grecką (?) kuchnią. Zresztą co do
            > poniektórych lokali powinien mieć zastrzeżenia Sanepid, tak jak się "czepia"
            > swojskich lokali... I dlatego na znak sprzeciwu przeciwko arabskiemu w
            > większości terrorowi na świecie zbojkotujmy odżywianie się u naszych
            > bliskowschodnich braci, a może też dla dobra konkurencji kulinarnej na
            > Grodzkiej...
            MENTALNOŚCI I ZACHOWANIA IM OD TEGO NIE ZMIENISZ.

• Gość: Jarek_B Re: Bojkot IP: *.chello.pl 14.09.01, 21:58
      Arab z gruntu zły??? Co Ty!? Hitler?
      A czemu jest winien taki właściciel "kebabiarni" jeden z drugim!?
      • Gość: Jarek_B Re: Bojkot IP: *.chello.pl 14.09.01, 22:09
        Jeżeli tak stawiasz sprawę, to JESTEŚ rasistą!
        • Gość: kontras Re: Bojkot IP: 62.233.128.* 15.09.01, 13:26
          Gość portalu: Jarek_B napisał(a):

> Jeżeli tak stawiasz sprawę, to JESTEŚ rasistą!

ale za to " poprawnym politycznie" i to jest samo "dobro", a talibowie "chodza w przescieradlach i
          mieszkaja w namiotach" zamiast sie "rozwijac."
    • Gość: yurek przecz z kebabami !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 13:35
      popierajmy amerykańską kuchnię!
      • Gość: Jarek_B Re: przecz z kebabami !!! IP: *.chello.pl 16.09.01, 10:47
        A cóż to jest ta amerykańska kuchnia!? Jest w ogóle co� takiego? No, chyba że hamburgery i hot-dogi tworzš już kuchnię narodowš. Nie mam nic przeciwko fast-foodom, ale lito�ci: nie nazywajmy tego kuchniš.
        • Gość: yurek Re: przecz z kebabami !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 14:08
          Smaczne hamburgery, frytki i hot-dogi, do picia Cola lub Pepsi. Skoro cały
          świat to konsumuje to ludziom ta kuchnia odpowiada.
          Jednym odpowiada kuchnia polska a innym amerykańska.
          • Gość: Jarek_B Re: przecz z kebabami !!! IP: *.chello.pl 16.09.01, 15:48
            Źle mnie zrozumiałeś. Nie mam nic przeciwko hamburgerom, sam czasem je jadam.
            Ale jeżeli rozumieć słowo "kuchnia" jako dziedzictwo kulinarne jakiegoś narodu,
            to trudno mówić o kuchni amerykańskiej. Czegoś takiego po prostu nie ma.

A frytki pochodzą z Francji... pommes de terre FRITES - ziemniaki smażone.
            • Gość: yurek Re: przecz z kebabami !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 16:07
              Z tą "kuchnią" amerykańską to oczywiście żart :-)
              Każdy niech jada to co mu smakuje. Od czasu do czasu sam "wsunę" jakiegoś hot-
              doga lub hamburgera, bo na porządny posiłek nie mam czasu.

Pozdrawiam
    • Gość: OLO Re: Bojkot kebaba - Precle górą IP: 212.244.59.* 15.09.01, 15:54
      Gość portalu: pen napisał(a):

> Bojkotujmy arabskie knajpy w Krakowie! Co sądzicie na ten temat- oni tu
      > zarabiają kokosy, a tam zabijają ludzi. Co z tego, że niektórzy są
      > chrześcijanami - mentalność ta sama. I nie piszcie, że jestem rasistą!!!

A ty co, obwarzanki sprzedajesz i boisz się konkurencjii?!
      Pogieło cie ty rasisto - co ma kebab do zamachu??! Jakby nie patrzeć to mięso
      (jagnięcina, wieprzowina)- masz coś przeciwko owcom i świniom. Nie zapominaj o
      ostrym sosie - to na pewno sprawka talibów - walczmy więc z ostrą papryką i czymś
      tam jeszcze!!! Niech Nato zbombarduje wszystko co ma związek z arabską kuchnią a
      także ich klientów (także z Polski), którzy przez to wspomagają TERRORYZM!!!
      • Gość: Jędras Re: Bojkot kebaba - Precle górą IP: *.chello.pl 16.09.01, 14:27
        "Pen" napisał:
        Bojkotujmy arabskie knajpy w Krakowie! Co sądzicie na ten temat- oni tu
        zarabiają kokosy, a tam zabijają ludzi. Co z tego, że niektórzy są
        chrześcijanami - mentalność ta sama. I nie piszcie, że jestem rasistą!!!

Pen ! Pragnę Cię uspokoić - nie jesteś rasistą ! Jesteś skonczonym idiotą !!!

• Gość: zaholec Re: Bojkot IP: *.chello.pl 16.09.01, 16:03
      Za bardzo skierowaliście dyskusję w stronę samej knajpy, czy kuchni. Penowi
      chodziło, jak sądzę, o Arabów, nie o ich kuchnię. Myślę, że bojkot Arabów, jako
      członków narodów "terrorogennych" jest słuszny. Zachowanie Arabów często jest
      pełne arogancji, chamstwa, patrzą na nas, Polaków, z góry. Pozwala im na to ich
      status finansowy, oraz to, że łatwo korzystają z praw obywatelskich mniejszości
      narodowej. Kiedy wystąpisz przeciw Arabom zaraz podnosi się krzyk o krzywdzeniu
      innych narodów, o nietolerancji.. Arabowie są narodem kultury, nauki, pięknej
      sztuki i chamstwa, okrucieństwa, braku tolerancji dla kogokolwiek innego,
      wulgarności i terroru. Należy ich bojkotować zawsze, a teraz szczególnie.
      • Gość: Jarek_B Re: Bojkot IP: *.chello.pl 16.09.01, 16:21
        No, nie! Przeginasz. Bojkotować zawsze? Bo co? Bo wychowali się w innej
        kulturze i mentalności? Bo my jesteśmy panami świata? To za bardzo zalatuje
        Hitlerem, jak dla mnie.
    • Gość: zaholec Re: Bojkot IP: *.chello.pl 17.09.01, 20:53
      Drogi Jarku, znowu mamy okazję wymienić poglądy. Cieszę się z tego
      powodu. Wzbudzasz mój szacunek trafnością sądu i kulturą wypowiedzi.
      Uważam, że nie jestem "hitlerem". Ogrom tej zbrodni jest nie do pojęcia,
      zauważ , proszę, że TYLKO arabowie okazali radość. Nie chcę bojkotować narodów
      arabskich za to, że wychowały się w innej kulturze, ale za to, że nie chcą
      współżyć w tolerancji. Pamiętasz dobre przysłowie:"nie czyń drugiemu co tobie
      niemiłe"? Ono ma szeroki zakres stosowania.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka