Dodaj do ulubionych

Filomena Serwin vs. Mechagodzilla

IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 30.07.02, 09:47
Dzisiejsza prasa donosi, że p. rzecznik MPK pobiła w ubiegłym tygodniu na
przystanku przy ul. Nowosądeckiej jakiegoś młodego człowieka. Oficjalna
wersja brzmi, że usiłował on wyrwać jej komórkę i, zaskoczony oporem, dał
dyla. Ja mam inną teorię - rzekomym napastnikiem był kol. Kuba203, który
rozjuszył p. Serwin niewygodnym pytaniem o to, czemu szybki tramwaj, na który
zapewne czekali, jedzie do nich tak wolno.
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla 30.07.02, 09:53
      jesli dobrze rozumiem: rzecznik powinna sie położyć grzecznie na ziemi, oddac
      komórke i czekac na pożegnalnego kopa od bandziora.
      • Gość: Joseph Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 30.07.02, 10:00
        Ależ skąd, ja właśnie jestem pełen podziwu - bez szczypty złośliwości ! - że
        taka drobna pani rzecznik, a tak dzielnie bandziorowi odpór dała. Swoją drogą
        dziennikarze powinni teraz uważać z trudnymi pytaniami na konferencjach
        prasowych :-)
        • m.in Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla 30.07.02, 10:07
          własnie emotikonu mi zabrakło w pierwszym poscie
          kubaaaa! masz ślady na nosie? :)
          • Gość: kuba203 Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla IP: *.net / 192.168.1.* 30.07.02, 19:03
            m.in napisał:

> kubaaaa! masz ślady na nosie? :)

Ja nic nie pamiętam!!!
            Ale, zaraz, zaraz, czemu mnie tak nos boli?
            :)))
      • gonzales Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla 30.07.02, 10:08
        m.in napisał:

> jesli dobrze rozumiem: rzecznik powinna sie położyć grzecznie na ziemi, oddac
        > komórke i czekac na pożegnalnego kopa od bandziora.
        Jakkolwiek nie życzę nikomu źle, ale dobrze, że Pani rzecznik na własnej skórze
        dowiedziała się, jak niebezpiecznie może być na przystankach MPK. O tym, że sam
        miałem zdarzenie na pętli MPK wieczorową porą (zostałem napadnięty, obroniłem
        się), nie wspominam, nie warto.
        Pani rzecznik jak się okazuje, jest osobą bojową, umie się bronić nie tylko
        werbalnie (pamiętacie nasze wątki o Filomenie S., oraz jej wcześniejsze
        wypowiedzi w prasie???), ale także fizycznie :)
        I to jest dobry przykład - hasło MPK na dziś: Pasażerze, broń się sam. Na MPK
        (i inne służby) nie masz co liczyć (chyba, że jeździsz z Kurdwanowa i spotkasz
        p. rzecznik, może Cię obroni)
        • m.in Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla 30.07.02, 10:20
          o ile wiem mpk nie ma służb ochrony, ma za to cirka 950 przystanków, licząć po
          jednym ochroniarzu na przystanek w cyklu trzyzmianowym + otrzymujemy ilosc
          ochroniarzy przwewyższającą ilośc wszystkich pracowników mpk. trzeba by tez
          dodac kilkuset do ochrony drugich i trzecich wagonów (tam motorowy nie widzi,
          czy coś się dzieje, czy nie). o kosztach oczywiście nie wspomne, nie warto.
          napadnięci mozemy być w parku (kilka ich jest), na ulicy, w Lasku Wolskim, na
          Błoniach, na Bulwarach .... * - dowolne dopisać.
          • gonzales Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla 30.07.02, 11:34
            m.in napisał:

> o ile wiem mpk nie ma służb ochrony, ma za to cirka 950 przystanków, licząć
            po
            > jednym ochroniarzu na przystanek w cyklu trzyzmianowym + otrzymujemy ilosc
            > ochroniarzy przwewyższającą ilośc wszystkich pracowników mpk. trzeba by tez
            > dodac kilkuset do ochrony drugich i trzecich wagonów (tam motorowy nie widzi,
            > czy coś się dzieje, czy nie). o kosztach oczywiście nie wspomne, nie warto.
            > napadnięci mozemy być w parku (kilka ich jest), na ulicy, w Lasku Wolskim, na
            > Błoniach, na Bulwarach .... * - dowolne dopisać.

jasne, ale pamiętam kilka lat temu wypowiedź pani rzecznik, która expressis
            verbis stwierdziła, że przystanki MPK są bezpieczne, bo z reguły są na nich
            ludzie (ciekawe, czy o każdej porze doby, wg pani rzecznik???), a poza tym są
            kierowcy/motorniczy (sic!!!), którzy mają środki łączności. NIe mówię, że
            ochroniarz ma być na każdym przystanku (to absurdalne), ale nie należy gadac
            takich głupot. I o to chodziło.
    • viking73 Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla 30.07.02, 10:30
      A pisaliście kiedyś do Pani Rzecznik emaile interwencyjne? Zawsze odpisuje
      mimo że potem niewiele się zmienia. Uprzejma więc jest, to może wcale nie
      napadła nikogo na przystanku - taki można wyciągnąć wniosek. No chyba, że
      wyciągam fałszywe wnioski...
      • Gość: Joseph Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 30.07.02, 10:34
        Zauważcie, swoją drogą, co za żelazna wola również w odpieraniu nagabywań pana
        domagającego się połączenia Ruczaju z Płaszowem (a nie można by po prostu
        przedłużyć 108?; no ale to raczej na forum komunikacyjne).
        • Gość: kuba203 Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla IP: *.net / 192.168.1.* 30.07.02, 19:19
          Gość portalu: Joseph napisał(a):

> (a nie można by po prostu
          > przedłużyć 108?;

No ale dla jednej osoby chyba nie będą specjalnie trasy zmieniać, tym bardziej,
          że już do Łagiewnik 108 dojeżdża raczej pusty...
    • mikolaj7 Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla 30.07.02, 10:34
      w ogole nie wiem o co robic afere, dziwne, ze o niej napisali
      /coz za bohaterski czyn!!!/ a o innych podobnych
      przypadkach sie milczy. tak, wiem, p. serwin to osoba
      publiczna i jest kobieta...

i tak miala szczescie, ze sama nie oberwala
    • Gość: Yep Re: Filomena Serwin vs. Mechagodzilla IP: *.icm.edu.pl / 12.3.20.* 30.07.02, 19:19
      Znajoma, ktorej gowniarz chcial wyrwac komorke, zdzielila go nia odruchowo - byla potem zla, bo wprawdzie gnojek uciekl, ale od uderzenia komorka "sie zlamala" i i tak potrzebna byla nowa :)
    • Gość: Hehe FilujeMena IP: *.lama.net.pl / 192.168.254.* 31.07.02, 22:10
      Swoją drogą Filomena to ciekawe imię, Filo czyli lubi a mena bo lubi facetów
      (prać po pysku)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka