Dodaj do ulubionych

Hipermarkety .....

30.07.02, 10:26
Dzis w dzienniku artykul o hipersklepach. Firmy zabijaja sie o tereny w
Krakowie by zbudowac kolejne centra. Ja uwazam ze powinni je budowac na
obrzezach przy wylotach z Krakowa, a nie na srodku osiedli itp... Ale co z
tego - Selgros mial byc zbudowany w Opatkowicach, a stoi wiadomo gdzie ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Joseph Re: Hipermarkety ..... IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 30.07.02, 10:31
      clint5 napisał:

> Dzis w dzienniku artykul o hipersklepach. Firmy zabijaja sie o tereny w
      > Krakowie by zbudowac kolejne centra. Ja uwazam ze powinni je budowac na
      > obrzezach przy wylotach z Krakowa, a nie na srodku osiedli itp... Ale co z
      > tego - Selgros mial byc zbudowany w Opatkowicach, a stoi wiadomo gdzie ...

Jasne, stoi w samym środku ludnej dzielnicy mieszkaniowej pełnej małych
      sklepików.
      • m.in Re: Hipermarkety ..... 30.07.02, 10:46
        najbardziej jest denerwujace, ze zasłania widok na zabytek klasy zero - Studio
        w Łęgu :)
    • Gość: kuba203 Re: Hipermarkety ..... IP: *.net / 192.168.1.* 30.07.02, 14:14
      clint5 napisał:

> Ja uwazam ze powinni je budowac na
      > obrzezach przy wylotach z Krakowa, a nie na srodku osiedli itp...

A mnie się wydaje, że już w ogóle powinni je przestać budować, chyba już
      wystarczy...
      • Gość: Tomaszek Re: Hipermarkety ..... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 17:12
        Pewnie, że wystarczy! Już teraz wynajmujący powierzchnie handlowe w centrach
        handlowych płaczą, ze jest kicha i naciskają na właścicieli, by ci obniżyli
        stawki. Tak jest np. w Plazie.
    • pietrek86 Re: Hipermarkety ..... 01.08.02, 13:57
      Te hiperwynalazki przestaną budować gdy władzę (znowu) przejmie partia chłopsko-
      robotnicza. Mam jednak jeszcze cień nadzieji że do tego nie dojdzie. Choć może
      to młodzieńcza naiwność. A póki co to ludzie może zauważą że nie warto
      wyprawiać się na drugi koniec miasta żeby kupić ogórki tańsze o 30 gr. A poza
      tym o szybkie zakupy w hipermarketach to tylko teoria...
      • m.in Re: Hipermarkety ..... 01.08.02, 15:15
        partia "robotnicza" rządzi od lat w Łodzi i jest tam ponad 20 hiperków, łącznie
        ze ścisłym centrum
        • Gość: Tomaszek Re: Hipermarkety ..... IP: *.soft-adax.com.pl 01.08.02, 18:20
          Tak jest! Ostatnio, ze względów zawodowych byłem w łódzkim M1, tym postawionym
          za łapówki. Puchy totalne! Nawet żadna knajpka tam się nie ostała, a po
          sklepach w galerii aż wstyd chodzić bo jest się jedynym potencjalnym klientem.
          Taka sytuacja powoduje, że sieci zaczynają już wykupywać sie nawzajem. W lipcu
          nastąpiło przejęcie Hita przez Tesco. Nie żal mi w ogóle Hita, bo kierowli
          nimi amatorzy zza biurka w W-wie. Natomiast już teraz Tesco zapowiada
          dostawcom, że będzie doić ich jeszcze bardziej, bo ponieśli koszty przejęcia.
          W związku z tym mnóstwo polskich dostawców wypadnie z półek, rozszerzając
          miejsce dla międzynarodowych koncernów, z którymi umowy zawierajne są na całą
          Europę w centrali Tesco pod Londynem. Oby tak dalej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka