magnola1 01.07.05, 19:02 chcialam zpytac bo zdaje w tym roku na filmoznawstwo jak dobrac filmy wlasne znaczy 10 filmow z wlasnej listy one maja co przedstawiac? jaki jets sposób by je dobrze dobrac pozdrawiam i dzikeuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: filmoznawca Re: lista filmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:34 najmniejszych szans, ale to dobrze, broń mnie panie przed takimi "kolegami" po fachu Odpowiedz Link Zgłoś
aaannn Re: lista filmów 01.07.05, 22:49 przecinka, kropki czy innych znakow interpunkcyjnych nie znasz? swoja droga, to jezyk polski jest chyba istotny, jesli chcesz startowac na takie studia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: lista filmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 07:56 ty tez zabardzo nie znasz polszczyzny!!"znakow" "swoja droga" "jesli" co to jest??nie krttykuj innych jak sam jestes cienki w te klocki!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaannn Re: lista filmów 02.07.05, 21:48 na forach internetowych obowiazuja zupelnie inne reguly niz w swiecie rzeczywistym. nie ma nakazu uzywania polskich liter - wrecz przeciwnie dopuszczana jest mozliwosc pisania "s" zamias "ś" <nie zauwazyles tego nigdy? > natomiast o zakazie uzywania znakow przystankowych nigdy nie slyszalam. poza tym brak przecinkow i kropek utrudnial zrozumienie postu. przeciez o zwykle literowki nie czepaialbym sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suspense Re: lista filmów IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.05, 01:31 1.Citizen Kane Welles Orson 2.Masculin-Feminin Jean Godard 3.A Bout de Souffle Jean Godard 4.Fahrenheit 451 Francois Truffaut Pierwszy stanowil przelom w kinomatografii 2-4 naleza do Nouvelle-Vauge i mozesz dolozyc Les Quatre Cents Coups tez od Truffaut Oki dajemy dalej 5. Rear Window Alfred Hitchcock; sprobuj nawiazac parallele do Body Double od Brian de Palma, gdyz jestem przekonany, ze Brian sie inspirowal tym filmem 6.Bullit Peter Yates a) poniewaz mozesz wejsc w temat amerykanskiego Action, albo konkretnie, do gatunku tego typu filmow b) scena poscigu samochodowego jest wiecej niz genialna....i zobacz "Yade" c) mysle, ze jest to temat rzeka, np Steve McQueen jako protagonista tamtego okresu i Twoje pro contra, albo Kino Amerykanskie i Twoja kontrowersyjna opinia o np Hollywood i Independence Movie 7.Noz W Wodzie Roman Polanski; wiadomo Polanski, tak warsztatowo jak i tematycznie, szczegolny dla Polskiego Kina.Mozesz przeciez o Polanskim bez konca, moim zdaniem... 8 Rejs Marek Piwowski, gdyz mozesz nawiazac do "Transatlantyku" Gombrowicza, tzn tematycznie jest tlusty, a "zrobiony" rownie perfekcyjnie 9.Diva; gdyz jest dla mnie very french, a ja uwielbiam Film Francuski, jest cholernie sugestywny i super romantyczny.Rezyser to Beineix 10. Exotica Egoyan, jest mega mocny za jego noir.Jest piekny, demoniczny i tragiczny. 9.Diva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suspense Re: lista filmów IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.05, 01:50 Podaje 11. Tesis fim hiszpanski.Podaje z dwoch powodow.Po tym filmie zdecydowalem juz definitywnie, ze moje studia beda zwiazane z Filmem i piekielnie podobala mi sie Ana Torrent, ze koniecznie postanowilem szukac doslownie identycznej laski.No i znalazlem bardzo podobna, ale nie jest Hiszpanka. Zycze Tobie powodzenia, chociaz troche zastanawia mnie, ze szukasz 10tki filmow, to tak jakbys tego nie czula.Jesli sie myle, to sorry. TAK albo INACZEJ zycze Tobie powodzenia.Moje typy to bank, gdyz miedzy innymi byl to moj TOP-10, z Top-20, ktore ja musialem miec. Pozdrawiam Ciebie i Krakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: lista filmów IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.05, 00:07 A dla mnie najlepsza rola Any Torrent to wiadomo, Criar cuervos. Mam nadzieję, że nie ma błędu w hiszpańskim, bo cytuję z pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suspense Re: lista filmów IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.05, 00:45 Oki, zgadza sie.Ja podajac typ, wybralem number 11 z premedytacja, jako wyjatkowo subiektywny.Normalnie podalbym typ, hmm, wiadomo, Almodovar. Ale poniekad piekna Ana, spowodowala, ze jestem grubo 1000km na polnocny zachod od Krakowa.Oki tkwie tutaj, jestem happy, studiuje to o czym marzylem, a w Polsce mnie 2 razy nie chcieli i jestem z Kobieta, ktora jest dla mnie rownie wazna jak FILM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: lista filmów IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.05, 10:43 Gratuluję (jestem z pokolenia Saury, nie Almodovara). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suspense Re: lista filmów IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.05, 00:22 Pieknie dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś