Dodaj do ulubionych

Filologia szwedzka - UJ

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.07.05, 13:12
Jest może ktoś na tym forum kto jest/był/wybiera się na ten kierunek? Bo
ciekawi mnie czy trzeba znać ten język czy wystarczy jak się go zacznie uczyć
właśnie na studiach, czy szwedzki jest trudny etc :) I czy dużo chętnych się
wybiera :> Z góry dzięki za odp :)
Obserwuj wątek
    • czekolada6891 Re: Filologia szwedzka - UJ 08.07.05, 20:31
      witaj
      ja sie wybieram :))
      jezyka znac nie trzeba, zaczyna sie tak czy siak od zera
      jedyne, co trzeba, to niemiecki na stosunkowo wysokim poziomie
      szwedzki jest troche dziwny, ale ze wzgledu na podobienstwo do niem
      przynajmniej mi nie wydaje sie szczegolnie trudny...
      ile osob sklada w tym roku, nie wiem, mam tylko nadzieje, ze niewiele i sie
      dostane :P
      jesli chcesz pogadac, napisz do mnie na maila, a podam Ci nr gg
      pozdr
      • Gość: Aurinko Re: Filologia szwedzka - UJ IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.07.05, 22:53
        Nie no, na mnie jeszcze za wcześnie. Studia dopiero za 2 lata, więc gdyby trzeba
        było znac trochę ten szwedzki to już zaczełabym się uczyć, dlatego też się już
        wypytuje co by się nie obudzić z ręką w nocniku :) Za odpowiedz vielen Dank :)
      • Gość: baum Re: Filologia szwedzka - UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 17:49
        czesc, ja tez sie wybieram, a raczej teraz to czekam na wyniki, jestes nowa
        maturzystka czy stara? bo ja pisalam egzamin i nie wiem jak mi poszlo, w sumie
        to troche sie boje ze sie nie dostane bo wiele ludzi szlo duzo starszych, ktorzy
        np studiuja germanistyke i zaplanowali studiowac teraz drugi kierunek;P wiec na
        wstepnym to nie mam raczej z takimi szans:/
        • czekolada6891 Re: Filologia szwedzka - UJ 10.07.05, 22:14
          hmmm, ja jestem nowa maturzystka... tez czekam na wyniki
          jak duzo ludzi pisalo ten egzamin??? bo ja myslalam, ze raczej nie ma zbyt
          wielu chetnych... <lekkie przerażenie> bo miejsc jest tylko 20! ehhhh :(
          no nic, jesli masz mozliwosc, napisz do mnie na gg 6884920
          pozdr :)
          • Gość: reset Re: Filologia szwedzka - UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:43
            a kiedy wyniki? kolezanka skladala papiery i stad moje zainteresowanie...?
            • czekolada6891 Re: Filologia szwedzka - UJ 11.07.05, 21:21
              dzis... ja sie nie dostalam... niby jestem na liscie rezerwowej, ale watpie
              zeby ktos zrezygnowal... :(
              • Gość: reset Re: Filologia szwedzka - UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:25
                a od ilu przyjmowali? nie martw sie, jak cos pisz tez odowlanie! ja tak robie
                na prawo...
                • czekolada6891 Re: Filologia szwedzka - UJ 12.07.05, 11:48
                  nie mam pojecia jaki byl prog, ale ide tam dzis sie dopytac i mozliwe, ze zloze
                  odwolanie
                  dzieki za wsparcie :))
                  i powodzenia z tym prawem (moge zapytac, ile miales/as pkt? mam troche
                  znajomych, ktory tam zdawali i orientuje sie w sytuacji)
                  pozdr
                  • Gość: reset Re: Filologia szwedzka - UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:52
                    punktow mam 64, ale poniewaz odwolanie mam napisane niezle, to licze ze sie
                    dostane...
                    bylabym zobowiazana jakbys napisala jaki prog byl...pozdrawiam serdecznie:)
                    • czekolada6891 Re: Filologia szwedzka - UJ 12.07.05, 21:19
                      bylam tam dzis, przyjeli 20 osob od 112 pkt wzwyz
                      zabraklo mi 2 cholernych punktow... :( (a Tobie na prawko 3, jak widze)
                      mam nadzieje, ze ktos zrezygnuje, a konkretnie minimum 2 osoby, zebym ja sie
                      mogla dostac...
                      pozdr i powodzenia z odwolaniem na prawko :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka