Dodaj do ulubionych

A to dopiero!

05.08.02, 12:10
Jeden z Domów Starców (lub jak kto woli Domów Pogodnej Jesieni) zachęca do
skorzystania ze swoich usług m.in w ten sposób: "Możliwość uprawy własnego
ogródka". Ciekawe czy starsi ludzie (a może bardziej ich dzieci...) pójdą na
coś takiego...
Obserwuj wątek
    • aborys Re: A to dopiero! 05.08.02, 12:13
      Jeśli będzie mozna zasadzić Marysię...
    • Gość: dora5 Re: A to dopiero! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.08.02, 12:19
      Witaj Wiking! z Twojego postu w nieznacznym stopniu mozna wyczytac że...nie
      lubisz pracy na działce:)))
      natomiast większośc starszych ludzi poprostu za tym przepada. Mozliwośc
      pielegnacji ogródka nawet o wymiarach 2 x 2 metry to dla nich ogromna zacheta.
      Ot, pogrzebac, poplewic, posiac i z duma popatrzyc jak rośnie...
      pozdrawiam
      Dora
      • Gość: tomCrac Re: A to dopiero! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 12:24
        > natomiast większośc starszych ludzi poprostu za tym przepada.

To w takim razie jak bardzo stary jestem?? ;) aha lowic rybki tez lubie, wiec wedlug tego wyznacznika to stan przed emerytalny mam juz dawno za soba :D
        • Gość: dora5 Re: A to dopiero! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.08.02, 12:43
          Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> > natomiast większośc starszych ludzi poprostu za tym przepada.
          >
          > To w takim razie jak bardzo stary jestem?? ;)
          sorki:)) winnam dopisac mniejszośc młodych ludzi lubi grzebac w ziemi.
          Ja tego nie znosze, bardzo natomiast lubie siedziec w ładnym zadbanym
          ogrodzie w którym pracuje kto inny
          >aha lowic rybki tez lubie, wiec w edlug tego wyznacznika to stan przed
          emerytalny mam juz dawno za soba :D
          tomCrac!!! :D !!według tego wyznacznika powinno wobec tego paść pytanie o (...)
          związane z rybkami, lecz ja go nie zadam :) bo mi nie przystoi:(((
      • viking73 Re: A to dopiero! 05.08.02, 13:09
        Witaj Dora! Nie mam nic przeciwko pracy na działce, sam czasem się odstresowuję
        obcinająć żywopłot, ale zadziwiły mnie po prostu metody werbowania klientów.
        Znałem metodę "na całodzienną opiekę medyczną", albo "na opiekę duszpasterską"
        ale "na ogródek" to coś nowego...
        • kilroy_was_here Re: A to dopiero! 05.08.02, 13:20
          viking73 napisał:

> ale "na ogródek" to coś nowego...

I bardzo dobrze, bo ogródek to jeden z niewielu luksusów, na jakie ci ludzie
          mogą sobie pozwolić.
        • mlodybatiuk Re: A to dopiero! 05.08.02, 13:24
          Wydaje mi się, że dzieci, które "oddają" swoich rodziców do domu starców muszą
          być bez serca. Czyż nie jest naszym obowiązkiem zajmować się rodzicami, którzy
          tyle nam poświęcili?! Nie można też pozwolić aby ludzie starsi zepchnięci
          zostali na margines życia społecznego tylko dlatego że są mniej zaradni i mniej
          sprawni.
          • viking73 Re: A to dopiero! 05.08.02, 13:44
            mlodybatiuk napisał:

> Wydaje mi się, że dzieci, które "oddają" swoich rodziców do domu starców
            muszą
            > być bez serca.

Może tak jest, a może po prostu nie mają już sił. U mnie w rodzinie w jednym
            domu mieszka 80-letnia babcia( Alzheimer - nie wie co się wokół niej dzieje),
            zestresowana ciotka, jej mąż czyli wujek i dwójka moich opieprzanych o byle co
            kuzynów. Nie wiem już, kto z nich wszystkich ma najbardziej poharatane nerwy i
            kto najszybciej się wykańcza. Nikomu nie życzę takiego życia.
    • peteen Re: A to dopiero! 05.08.02, 13:30
      no cóż, wcale nie jestem pewien, czy kiedy osiągnę wiek emerytalny moje azcne
      dzieci nie zechcą mnie wysłać do takiego domu, a i ja nie chciałbym być dla
      nich krępującym ciężarem
      zatem jak już tam trafię, bardzo chciałbym mieć taki ogródek, bo inaczej cóż mi
      pozozstaje ? książka, telewizor ? czy byłbyś w stanie zapełnić tym cały dzień ?

a w ogóle to jesteś pewien, że to chwyt marketingowy ? domy spokojnej starości
      mają nadmiar chętnych w stosunku do ilości miejsc i najczęściej nie muszą się
      reklamować, chyba że ten jest jakimś nowym pomysłem biznesmena, który chce na
      nim zarobić...
      peteen zafrasowany ;c)

ps. memento mori...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka