Dodaj do ulubionych

gdzie informatyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:46
dostałem się na informatyke na AGH, Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie i
Uniwersytecie we Wrocławiu. co powinienem wybrać? chciałem na UJ, ale w tym
roku jest bardzo mało konkurencyjnie, tylko 3 osoby na miejsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaiko Re: gdzie informatyka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:12
      eee co z tego ile bylo osob na miejsce
      cieniasow chyba nie przyjmowali, a nawet jesli to po semestrze wiecej wyleci
      na UJ'ocie za egzamin wstępny można uznać pierwszy semestr
      po pierwszym roku jest nas cos kolo 80 osób :]
      • Gość: kaiko Re: gdzie informatyka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:13
        a z ciekawości zapytam ile było ludzi na miejsce na AGH i UWr ?
        • quille Re: gdzie informatyka 13.07.05, 19:14
          ja zewsząd słysze, że na AGH informatyka jest lepsza niż na UJ... ale to tylko
          zasłyszana opinia :)
          • Gość: kaiko Re: gdzie informatyka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:25
            moze w Krakowie tak sie uważa, bo poza Krakowem takich opini nie słyszałem a wręcz odwrotne, mieszkam w Radomiu
            • quille Re: gdzie informatyka 13.07.05, 19:30
              nie wiem, w sumie to prestiż UJ jest w ogole duży, ale wg mnie w tym przypadku
              nie powinno się kierować prestiżem, ja mam trójkę znojomych z różnych lat (jeden
              jest po 4 roku, koleżanka po 1 i kolega teraz zdawał) i wszyscy się dostawali
              równolegle na Uj i na AGH i wybierali AGH, więc dla mnie to coś znaczy, bo oni
              na pewno robili niezły wywiad środowiskowy a nie szli w ciemno

ale kłócić się nie będę :)
              • Gość: eee tam Re: gdzie informatyka IP: *.compower.pl 13.07.05, 22:11
                zdecydowanie AGH-najlepsza infa w Polsce
                • Gość: www Re: gdzie informatyka IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:05
                  najlepsza infa to jest zdecydowanie w Warszawie !!!
                  jezeli chodzi o AGH to nie wydaje mi sie zeby byl lepszy od UJ!
                  1. W rankingu Polityki 2005 1 miejsce zajal UW ale zaraz za nim byl UJ, UW bylo
                  lepsze tylko pod wzgledem bazy lokalowej, a reszta byla taka sama albo UJ mial
                  lepsze miejsca(kadra lepsza ponoc jest na UJ)
                  2. Wobolnopolskich konkursach programistycznych nie widac studentow AGH

acha jezeli nie jestes najlepszy(powiedzmyfinalista olimpiady matematycznej) to
                  mozesz sie bac o przejscie na drugi rok
                  dla ludzi ktorzy nie sa za dobrzy z matmy zdecydowanie AGH, polecam tam jest
                  maly odsiew

• Gość: Adam Re: gdzie informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:56
      Nawet się nie zastanawiaj chłopie, bierz tą na AGH. Może czasami w rankingu UJ
      wyprzedzi tą z AGH, ale tam cię naucza informatyki a nie czegoś na pamieć czego
      nie będziesz rozumiał. Mam wykładowców zUJ po tej infie to ci powiem, że dramat.
      Nic nie umieją zrobić na kompie, tylko na wykładach papalją, ale jak przyjdzie
      zrobić coś konstruktywnego to zero.
      • Gość: kaiko Re: gdzie informatyka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:57
        powiem tak AGH więcej krzyczy a UJ'ot więcej robi
        tu taki mały paradoks, konkurs inżynierski
        tak zwana siła AGH'u: www.ii.uj.edu.pl/roboty/roboty.htm
        www.best.agh.edu.pl/konkurs/
        O konkursach programistycznych nie wspomne.
    • Gość: garbaty ciul Re: gdzie informatyka IP: 82.177.97.* 14.07.05, 14:17
      powiem tyle ze poziom jest wysoki, teraz jest nowy, mniej teoretyczny program, od 3 roku sam sobie wybierasz przedmioty, itp. Jesli jestes dobry z matmy dasz sobie rade, dodam jeszcze ze ostatnio kolesie z infy z uj wygrali miedzynarodowy konkurs programistyczny, inne polskie uczelnie daleko w tyle... w tym oslawione agh. na ujocie naucza Cie informatyki a nie tylko bezmyslnego klepania tysiecy linii kodu.
      na agh nie wiem jak jest, ale z pewnoscia bardziej lightowo jesli chodzi o mozliwosci kombinowania, poprawiania itp :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka