Gość: koko IP: *.res.pl / *.res.pl 25.02.04, 14:06 Mój proble polaga na tym że ojciec mojego wroga zmarł. Dziewyczyny ( których też jest wrogiem ) planuja iść na pogrzeb. I ja sie zastatawiam czy powinnam iść . Ludzie pomuście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_stereo Re: Dylemat 25.02.04, 14:13 prosto rozumujac,ojciec wroga nie byl Twoim wrogiem tylko ojcem..., a nawet gdyby,to wrogom nalezy sie rowniez szacunek,za uczciwa walke. Mowiac krotko, idz raczej,zwyczaj to zwyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Dylemat IP: *.res.pl / *.res.pl 25.02.04, 14:41 dziękuje jan_stereo napewno pójde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Dylemat IP: *.crowley.pl 25.02.04, 15:03 A mi sie wydaje, ze, jesli ten twoj wrog wie, ze traktujesz go jak wroga i tez tak samo ciebie traktuje, to nie ma sensu pojawiac sie na tak bolesnej dla niego "uroczystosci". Jednym slowem, na pogrzebie powinny byc osoby zwiazane w jakis sposob ze zmarlym, odczuwajace jego smierc jako bolesna i laczace sie w bolu z rodzina. W tak trudnych chwilach, czlowiek raczej oczekuje spotkan, wspolczucia i cieplych slow od osob, z ktorymi nie toczy walki i ktorych nie uwaza za wrogow. No chyba, ze laczylo cie cos z ojcem wroga (znajomosc jakakolwiek) i tez odczuwasz jego brak, tez chcesz go pozegnac. To zupelnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś