Dodaj do ulubionych

Szafa wnękowa

26.07.05, 18:41
Witam! Jakie szafy wnękowe macie w swoich mieszakniach (raumplus, komandor,
indeco itp.) Jak się sprawują i co myślicie na temat wykonawców. Co
polecacie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • e-nick Re: Szafa wnękowa 27.07.05, 10:50
      Ja mam z Komandora i jestem bardzo zadowolona . Zamawialiśmy na Zakopiance i
      byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi , terminowości , punkualności oraz z samego
      montażu . Chłopaki spisali się na piątkę : montaż bez zastrzeżeń i zostawili po
      sobie idealny porządek . Szafy są wykonane zgodnie z naszymi życzenia i jak
      dotąd /pół roku/ działają bez zastrzeżeń . Nie wiem jak wygląda atrakcyjność
      Komandora jak chodzi o konkurencję cenową z innymi firmami , ale jak chodzi o
      wykonawstwo to naprawdę polecam . Mają bardzo duży wybor jak chodzi o
      materiały , robią również biurka , komody , nakasliki i łóżka . Przy okazji
      można coś jeszcze pooglądać .
      • dorotek_s Re: Szafa wnękowa 27.07.05, 15:10
        My tez bedziemy robic w Komandorze, niestety jednak przedstawiciel na którego
        trafilismy jest fatalny - wyglada jak by dopiero co odszedl od krów, lagodnie
        mowiac nie pachnie pięknie, jest niemily itd.... :|
      • grek_30 Re: Szafa wnękowa 07.06.06, 22:18
        Podpisuje się dwoma rękami!!! Tez KOmandor z Zakopianki i byłem pod wrażeniem jakości usług.
    • ideasnx Re: Szafa wnękowa 28.07.05, 14:54
      Hej!
      Ja zamówiłem raumplusa na Kobierzyńskiej. Wczesniej zrobiłem rozeznanie w Krakowie
      i mają tam najniższe ceny. A różnice są znaczne - nawet 20% (także w różnych
      przedstawicielstwach komandora i indeco rozrzut cenowy jest znaczny więc warto
      trochę pochodzić).Czekałem 2 tygodnie, Wykonanie naprawdę staranne. Polecam.
      • qqlio Re: Szafa wnękowa 28.07.05, 14:57
        Z fakturą?
        Pzdr
        • ideasnx Re: Szafa wnękowa 29.07.05, 11:38
          Oczywiście.
      • muffinkakr Re: Szafa wnękowa 02.10.05, 20:27
        Witam,
        Uprzejmie proszę o konkretny adres?
        Pozdrawiam
    • olka_krakow Re: Szafa wnękowa 29.07.05, 18:02
      Najtansze sa w OW na stoisku w Castoramie.
      • krzysiek_p1 Re: Szafa wnękowa 03.08.05, 11:09
        ja miałem trochę nietypowe wymagania i w większości firm słyszałem "nie da się". Jedynie Indeco było w stanie zaoferować mi to czego chciałem i to po niezbyt wygórownej cenie.
        Terminowość nie była ich mocną stroną (mówię o firmie z kozłówka), ale za to jak się już pojawili to zrobili to naprawdę bardzo ładnie...
        • k_asia2 Re: Szafa wnękowa 03.08.05, 11:35
          Krzysiek_p1 a bardzo nietypowa miales wneke , ze tak kombinowales ?
          moja jest dosc niestandardowa i tez mam problem
          • krzysiek_p1 Re: Szafa wnękowa 05.08.05, 11:57
            To tak naprawdę nie była szafa - chciałem sobie zrobić drzwi przesuwne pomiędzy pokojem a aneksem kuchennym... Udało się i muszę powiedzieć, że takie rozwiązanie mi się podoba - można mieć albo 2 osobne pomieszczenia albo jedno - w zależności od upodobań..

A co do wnęki - w mojej wnęce żadna szafa z drzwiami przesuwnymi nie miała racji bytu - bo wnęka w przedpokoju jest za płytka (około 55 cm). Musiałem robić drzwi otwierane..
            • dorotek_s Re: Szafa wnękowa 03.10.05, 19:45
              Nam też wmawiano ze wnęka jest zbyt mała by robić drzwi przesuwane i poprostu się nie da. Jak ja kocham jak mi ktoś wmawia ze się "nie da". Wszystko się da tylko trzeba chcieć. Dopiero Komandor przyszedł, popatrzył na wnękę, zmierzył i zrobił drzwi przesuwane. Dało się? Dało.
              • konkurs_pk Re: Szafa wnękowa 03.10.05, 22:24
                i co, masz za tymi drzwiami drazek na wieszaki i ciuchy wisza prostopadle do drzwi?
                wygodne to jest przy tak plytkiej szafie?
                • dorotek_s Re: Szafa wnękowa 04.10.05, 20:27
                  Wiesz co... Mam w niej wszystkie kurtki, płaszcze (wiszace prostopadle do drzwi jak na szafe przystało;)) buty + setki szpargałów. Az z ciekawosci zmierze tą wnęke, dla udowodnienia ze co dla jednych niemożliwe, dla innych staje sie mozliwe jak najbardziej :)
                  • dorotek_s Re: Szafa wnękowa 04.10.05, 20:31
                    59 cm głębokość wnęki,
                    95 cm szerokość wnęki (a tym samym drzwi rozsuwanych) Tzn same drzwi mają mniej bo po bokach weszły jeszcze listwy.

• k_asia2 Re: Szafa wnękowa 04.10.05, 08:28
                hej widze ze powrocil watek szafy:)
                u mnie tez Komandor przyszedl i bez slowa zrobil wszystko tak jak chcialam i
                oczywiscie wszystko sie dalo zrobic a ja jestem bardzo zadowolona:)
                a i cena okazala sie nizsza niz zakladana:)
                pozdrawiam
                • han_ia Re: Szafa wnękowa 16.11.05, 18:14
                  A możecie napisać ile mniej więcej taka szafa kosztuje?
                  Przymierzam się do zamówienia, ale nie wiem z jakimi kosztami powinnam się
                  liczyć.

Dzięki.
                  • drkn Re: Szafa wnękowa 16.11.05, 19:19
                    98 szer x 60 głeb, 2 skrzydła - pełne lustro kolorowe, obicia z aluminium
                    koloryzowanego (nie wiem czy jest jakaś różnica), bez zabudowanych boków,
                    wnętrze standard - półki, drążek - ok. 1400zł w komandorze. Lwią część ceny
                    zrobiły skrzydła (lustro + aluminium).
    • misiek-e Re: Szafa wnękowa 04.12.05, 22:21
      Ja mam 4 dzwiową szafę sevroll o wymiarach 240x270x62. Wszystko zaprojektowałem
      i wykonałem sam. Zaczynając od doboru plyty do wnetrza, poprzez cięcie formatek
      na wymiar, a kończąc na montażu. Jako wypełnienie każdego z 4 szkrzydeł
      drzwiowych zastosowałem dwa fronty meblowe z drewna czereśniowego o wym. 120x60
      każdy, a miedzy nimi umieściłem białe satynowe szkło. Wszystko robi niesamowite
      wrażenie. Polecam taki uklad, robi to duże wrażenie, szafa wygląda bardzo
      eleganco i solidnie. Zastosowanie forntów znacznie podwyzsza całkowity koszt (8
      x 200 zł =1600 zł), ale w zamian mam stylowy i niepowtarzalny mebel, który nie
      szpeci, a jest ozdoba przedpokoju. Calkowity koszt (płyta+profile
      aluminiowe+prowadnice+łaczniki+wkręty+frony+szkło) wyniosł około 2600 zł.
      Wykonania szafy podjąłem sie sam, gdyż wynajmując firmę zapłaciłbym około 5000 -
      6000 zł. Jaśli macie jakieś pytania, chętnie podziele sie własnymi
      doświadczeniami. kontakt misiek-e@o2.pl
      • roweras Re: Szafa wnękowa 16.05.06, 13:06
        Odstąpię bilet bonusowy autoryzowanego przedstawiciela firmy KOMANDOR,
        uprawniający do rabatu w wysokości 100 zł, przy zamówieniu przekraczającym
        1500zł. Bonus będzie realizowany na okaziciela składającego zamówienie w
        okresie do 31.12.2007r.
        Odstępne 50 zł. Drugie 50 zostaje w kieszeni ;)
        Pytania i informacje na maila:

candy_mandy@poczta.onet.pl

Zachęcam zwłaszcza już zdecydowanych na zakup szaf KOMANDOR; kogoś
        niezdecydowanego może to akurat zachęci :)

• dorotek_s Re: Szafa wnękowa 16.05.06, 14:17
          No to albo "odstąpię" albo "sprzedam"
          :)
          • roweras Re: Szafa wnękowa 16.05.06, 15:05
            Sprzedam, albo odstąpię za 50 zł :)
            • jjk11 Re: Szafa wnękowa 17.05.06, 09:05
              A ja zdecydowanie nie polecam Komandora (Zakopianka). Firma niby Komador, ale
              faktycznie cała usługę wykonuje byle jaki podwykonawca. Kręcił głową na nasze
              zamówienie (a przecież od tego jest!). Niestety trzeba było poprawiać - po
              poprawie szafa trochę lepiej sie prezentuje, ale też ma wady. Wśród zamówionych
              przez nas rzeczy był pawlacz, który jakoś tak:) oderwał się od sufitu. Szkoda
              kasy.
              • roweras Re: Szafa wnękowa 17.05.06, 09:49
                Bilet bonusowy który oferuję otrzymałem po realizacji zamówienia złożonego na
                stoisku w Tesco. Szafa przynajmniej narazie się nie rozleciała;) poza tym jest
                gwarancja. Wszędzie chyba jest jakieś ryzyko że coś spartolą...
                Jeśli ktoś akurat planuje zabudowę wnęk, istnieje możliwość obejrzenia
                zamontowanych szaf (Londyn). Można ocenić czy solidnie i czy na miarę XXI
                wieku :)
                • the.y Re: Szafa wnękowa 30.05.06, 10:52
                  ... a jakie prowadnice stosowaliście, bo słyszałem różne opinie, jedni twierdzą
                  że najlepsze są górne (drzwi wiszą i jeżdżą na listwie przymocowanej do sufitu)
                  inni , ze lepiej gdy kółka zamocowane są od dołu drzwi. jak to wygląda w
                  praktyce użytkowania?
                  • fkgrl Re: Szafa wnękowa 04.09.06, 17:57
                    ja tam wolę na dole. W razie czego lepszy do nich dostęp. A zdarza się potrzeba
                    np. wyczyszczenia. Osobiście nie wiem jaki argument stoi za drzwiami
                    zawieszanymi na kółkach... Może marketing i cena "innego"? ;)
                • tamara00 Re: Szafa wnękowa 04.09.06, 13:41
                  Czy ktoś zamawiał szafę w firmie Duet, której ulotki wrzucane są do skrzynek?
                  Czy byliście zadowlenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka