niunus 26.07.05, 18:41 Witam! Jakie szafy wnękowe macie w swoich mieszakniach (raumplus, komandor, indeco itp.) Jak się sprawują i co myślicie na temat wykonawców. Co polecacie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-nick Re: Szafa wnękowa 27.07.05, 10:50 Ja mam z Komandora i jestem bardzo zadowolona . Zamawialiśmy na Zakopiance i byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi , terminowości , punkualności oraz z samego montażu . Chłopaki spisali się na piątkę : montaż bez zastrzeżeń i zostawili po sobie idealny porządek . Szafy są wykonane zgodnie z naszymi życzenia i jak dotąd /pół roku/ działają bez zastrzeżeń . Nie wiem jak wygląda atrakcyjność Komandora jak chodzi o konkurencję cenową z innymi firmami , ale jak chodzi o wykonawstwo to naprawdę polecam . Mają bardzo duży wybor jak chodzi o materiały , robią również biurka , komody , nakasliki i łóżka . Przy okazji można coś jeszcze pooglądać . Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek_s Re: Szafa wnękowa 27.07.05, 15:10 My tez bedziemy robic w Komandorze, niestety jednak przedstawiciel na którego trafilismy jest fatalny - wyglada jak by dopiero co odszedl od krów, lagodnie mowiac nie pachnie pięknie, jest niemily itd.... :| Odpowiedz Link Zgłoś
grek_30 Re: Szafa wnękowa 07.06.06, 22:18 Podpisuje się dwoma rękami!!! Tez KOmandor z Zakopianki i byłem pod wrażeniem jakości usług. Odpowiedz Link Zgłoś
ideasnx Re: Szafa wnękowa 28.07.05, 14:54 Hej! Ja zamówiłem raumplusa na Kobierzyńskiej. Wczesniej zrobiłem rozeznanie w Krakowie i mają tam najniższe ceny. A różnice są znaczne - nawet 20% (także w różnych przedstawicielstwach komandora i indeco rozrzut cenowy jest znaczny więc warto trochę pochodzić).Czekałem 2 tygodnie, Wykonanie naprawdę staranne. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
muffinkakr Re: Szafa wnękowa 02.10.05, 20:27 Witam, Uprzejmie proszę o konkretny adres? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Szafa wnękowa 29.07.05, 18:02 Najtansze sa w OW na stoisku w Castoramie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_p1 Re: Szafa wnękowa 03.08.05, 11:09 ja miałem trochę nietypowe wymagania i w większości firm słyszałem "nie da się". Jedynie Indeco było w stanie zaoferować mi to czego chciałem i to po niezbyt wygórownej cenie. Terminowość nie była ich mocną stroną (mówię o firmie z kozłówka), ale za to jak się już pojawili to zrobili to naprawdę bardzo ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
k_asia2 Re: Szafa wnękowa 03.08.05, 11:35 Krzysiek_p1 a bardzo nietypowa miales wneke , ze tak kombinowales ? moja jest dosc niestandardowa i tez mam problem Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_p1 Re: Szafa wnękowa 05.08.05, 11:57 To tak naprawdę nie była szafa - chciałem sobie zrobić drzwi przesuwne pomiędzy pokojem a aneksem kuchennym... Udało się i muszę powiedzieć, że takie rozwiązanie mi się podoba - można mieć albo 2 osobne pomieszczenia albo jedno - w zależności od upodobań.. A co do wnęki - w mojej wnęce żadna szafa z drzwiami przesuwnymi nie miała racji bytu - bo wnęka w przedpokoju jest za płytka (około 55 cm). Musiałem robić drzwi otwierane.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek_s Re: Szafa wnękowa 03.10.05, 19:45 Nam też wmawiano ze wnęka jest zbyt mała by robić drzwi przesuwane i poprostu się nie da. Jak ja kocham jak mi ktoś wmawia ze się "nie da". Wszystko się da tylko trzeba chcieć. Dopiero Komandor przyszedł, popatrzył na wnękę, zmierzył i zrobił drzwi przesuwane. Dało się? Dało. Odpowiedz Link Zgłoś
konkurs_pk Re: Szafa wnękowa 03.10.05, 22:24 i co, masz za tymi drzwiami drazek na wieszaki i ciuchy wisza prostopadle do drzwi? wygodne to jest przy tak plytkiej szafie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek_s Re: Szafa wnękowa 04.10.05, 20:27 Wiesz co... Mam w niej wszystkie kurtki, płaszcze (wiszace prostopadle do drzwi jak na szafe przystało;)) buty + setki szpargałów. Az z ciekawosci zmierze tą wnęke, dla udowodnienia ze co dla jednych niemożliwe, dla innych staje sie mozliwe jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek_s Re: Szafa wnękowa 04.10.05, 20:31 59 cm głębokość wnęki, 95 cm szerokość wnęki (a tym samym drzwi rozsuwanych) Tzn same drzwi mają mniej bo po bokach weszły jeszcze listwy. Odpowiedz Link Zgłoś
k_asia2 Re: Szafa wnękowa 04.10.05, 08:28 hej widze ze powrocil watek szafy:) u mnie tez Komandor przyszedl i bez slowa zrobil wszystko tak jak chcialam i oczywiscie wszystko sie dalo zrobic a ja jestem bardzo zadowolona:) a i cena okazala sie nizsza niz zakladana:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
han_ia Re: Szafa wnękowa 16.11.05, 18:14 A możecie napisać ile mniej więcej taka szafa kosztuje? Przymierzam się do zamówienia, ale nie wiem z jakimi kosztami powinnam się liczyć. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
drkn Re: Szafa wnękowa 16.11.05, 19:19 98 szer x 60 głeb, 2 skrzydła - pełne lustro kolorowe, obicia z aluminium koloryzowanego (nie wiem czy jest jakaś różnica), bez zabudowanych boków, wnętrze standard - półki, drążek - ok. 1400zł w komandorze. Lwią część ceny zrobiły skrzydła (lustro + aluminium). Odpowiedz Link Zgłoś
misiek-e Re: Szafa wnękowa 04.12.05, 22:21 Ja mam 4 dzwiową szafę sevroll o wymiarach 240x270x62. Wszystko zaprojektowałem i wykonałem sam. Zaczynając od doboru plyty do wnetrza, poprzez cięcie formatek na wymiar, a kończąc na montażu. Jako wypełnienie każdego z 4 szkrzydeł drzwiowych zastosowałem dwa fronty meblowe z drewna czereśniowego o wym. 120x60 każdy, a miedzy nimi umieściłem białe satynowe szkło. Wszystko robi niesamowite wrażenie. Polecam taki uklad, robi to duże wrażenie, szafa wygląda bardzo eleganco i solidnie. Zastosowanie forntów znacznie podwyzsza całkowity koszt (8 x 200 zł =1600 zł), ale w zamian mam stylowy i niepowtarzalny mebel, który nie szpeci, a jest ozdoba przedpokoju. Calkowity koszt (płyta+profile aluminiowe+prowadnice+łaczniki+wkręty+frony+szkło) wyniosł około 2600 zł. Wykonania szafy podjąłem sie sam, gdyż wynajmując firmę zapłaciłbym około 5000 - 6000 zł. Jaśli macie jakieś pytania, chętnie podziele sie własnymi doświadczeniami. kontakt misiek-e@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
roweras Re: Szafa wnękowa 16.05.06, 13:06 Odstąpię bilet bonusowy autoryzowanego przedstawiciela firmy KOMANDOR, uprawniający do rabatu w wysokości 100 zł, przy zamówieniu przekraczającym 1500zł. Bonus będzie realizowany na okaziciela składającego zamówienie w okresie do 31.12.2007r. Odstępne 50 zł. Drugie 50 zostaje w kieszeni ;) Pytania i informacje na maila: candy_mandy@poczta.onet.pl Zachęcam zwłaszcza już zdecydowanych na zakup szaf KOMANDOR; kogoś niezdecydowanego może to akurat zachęci :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek_s Re: Szafa wnękowa 16.05.06, 14:17 No to albo "odstąpię" albo "sprzedam" :) Odpowiedz Link Zgłoś
jjk11 Re: Szafa wnękowa 17.05.06, 09:05 A ja zdecydowanie nie polecam Komandora (Zakopianka). Firma niby Komador, ale faktycznie cała usługę wykonuje byle jaki podwykonawca. Kręcił głową na nasze zamówienie (a przecież od tego jest!). Niestety trzeba było poprawiać - po poprawie szafa trochę lepiej sie prezentuje, ale też ma wady. Wśród zamówionych przez nas rzeczy był pawlacz, który jakoś tak:) oderwał się od sufitu. Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
roweras Re: Szafa wnękowa 17.05.06, 09:49 Bilet bonusowy który oferuję otrzymałem po realizacji zamówienia złożonego na stoisku w Tesco. Szafa przynajmniej narazie się nie rozleciała;) poza tym jest gwarancja. Wszędzie chyba jest jakieś ryzyko że coś spartolą... Jeśli ktoś akurat planuje zabudowę wnęk, istnieje możliwość obejrzenia zamontowanych szaf (Londyn). Można ocenić czy solidnie i czy na miarę XXI wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.y Re: Szafa wnękowa 30.05.06, 10:52 ... a jakie prowadnice stosowaliście, bo słyszałem różne opinie, jedni twierdzą że najlepsze są górne (drzwi wiszą i jeżdżą na listwie przymocowanej do sufitu) inni , ze lepiej gdy kółka zamocowane są od dołu drzwi. jak to wygląda w praktyce użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
fkgrl Re: Szafa wnękowa 04.09.06, 17:57 ja tam wolę na dole. W razie czego lepszy do nich dostęp. A zdarza się potrzeba np. wyczyszczenia. Osobiście nie wiem jaki argument stoi za drzwiami zawieszanymi na kółkach... Może marketing i cena "innego"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tamara00 Re: Szafa wnękowa 04.09.06, 13:41 Czy ktoś zamawiał szafę w firmie Duet, której ulotki wrzucane są do skrzynek? Czy byliście zadowlenia? Odpowiedz Link Zgłoś