Dodaj do ulubionych

Kraków w dwa dni

IP: 213.25.198.* 29.07.05, 12:24
Witam serdecznie
Między 02 a 07 sierpnia mam zamiar odwiedzić Kraków (wycieczka jedno/ dwud
niowa) Co najlepiej zwiedzić z dziewczynką 10 letnią?? Może jakies imprezy
będą w tych dniach?? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: z krk Re: Kraków w dwa dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:13
      no cóż ja to myśle że 10letnie dziecko to już dużoo rozumie więc pozwiedzaj
      Wawel Rynek <z kósciołami> uliczki przy rynku i jeszcze może pare jakiś zabytków
      ale nie masz za dużo czsau więc te przedewszystkim a co do imprez to wejdź na
      strone www.krakow.pl i tam masz imprezy krakowskie
      miłego zwiedzania naszego przepieknego KRAKOWA <lol>
    • Gość: Elka Re: Kraków w dwa dni IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 29.07.05, 13:27
      Wlasnie wrocilam z Krakowa z corka. Zwiedzalam intensywnie. Moja ma 18 lat.
      Mysle ze wyjscie na Wieze Mariacka bylo doskonale, widoki piekne na caly Krakow
      dzieciaki to lubia.Pocztowke z grajacym hejnalista tez mozna zakupic. Potem
      zejsc na dol i posluchac hejnalu z Wiezy Mariackiej. Pozatym Rynek Glowny jest
      teraz bardzo
      rozrywkowy". Mozna poprostu bladzic po krakowskich uliczkach.
      Pomysle o czyms jeszcze.
      • Gość: Jarek Re: Kraków w dwa dni IP: *.net / 213.199.205.* 29.07.05, 18:41
        NO i nie zapomnij odwiedzić Nowego Bieżanowa
        • miska_malcova Re: Kraków w dwa dni 29.07.05, 21:42
          no i Kurdwanowa nocą :-)
    • pinkpanther Re: Kraków w dwa dni 29.07.05, 21:48
      dla obejrzenia panoramy miasta wybierzcie się na kopiec kościuszki
      • Gość: Janek Re: Kraków w dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:22
        Ale przy kopcu deski porozrzucane leza (noge mozna zlamac), obok smietnik -
        taka edukacje proponujesz.
        Poza Rynkiem i Wawelem to lepiej nic nie zwiedzac, bo sie wystraszy
        krakowskiego brudu i wiecej nie przyjedzie.
        • mrug Re: Kraków w dwa dni 29.07.05, 23:43
          Pieprzysz, Janku, pieprzysz.
          A w taką pogodę, to może niebezpiecznie podgrzać atmosferę...
        • Gość: monika Re: Kraków w dwa dni IP: *.chello.pl 30.07.05, 00:34
          Janku- Warszawa też nie jest najczystrza.... niemniej jest pięknym miastem tak
          samo jak Kraków. Głównie zwracam uwagę na zabytki, legnedy, historię.... to jest
          najpiękniejsze, najciekawsze i najważniejsze. A że śmieci...no cóż.... miasto
          turystyczne.... :o)A jak dojechać do Kopca Kościuszki z np. dworca PKP ??
          Bosze...zgubie się w tym Krakowie...mapę musze kupić ;-)- wcale nie żartuje :-)
          Pozdrawiam i już nie mogę się doczekać wtorku :o)
          • Gość: Janek Re: Kraków w dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 01:45
            Taaak? I jak chcesz te legendy i historie wytlumaczyc? , ze te historie
            zbeszczeszczono tym, ze smierdzace kamienice pokazesz?
            Turysci brudza kamienice? Jak sie smieci to sie sprzata - tylko nie w Krakowie.
            A po co jak ludzie tacy jak ty od razu rozgrzeszaja.
            Do Krakowa nikt nie powinien przyjezdzac dopoki nie zrobia w nim porzadku.
            Tylko protest nieobecnosci moze pomoc.
            Uwazaj, wez srodki odkazajace do tego miasta.
            • Gość: monika Re: Kraków w dwa dni IP: *.chello.pl 30.07.05, 16:25
              Janku masz jakiejś problemy na tle nerwowym ???
              Ostatnio byłam w Turuniu- piękne miasto a jak popatrzy się "innym okiem" to
              bieda straszna :o(. Nikogo nie rozgrzeszam..... ale myślę że sami mieszkańcy
              również brudzą (chyba nikt przyjezdny po murach nie bazgrze). Po drugie nie mam
              zamiaru chodzić "po kamienicach" bo to prywatne mieszkania ludzi więc nie mam
              zamiaru zakłócać im spokoju biegając po klatkach. Ciekawe jak Ty zawiedzasz??
              Pierw robisz analizę czystości środowiska naturalnego??? Patrząc na to Twoim
              okiem to chyba nigdzie nie powinniśmy jeździć. jeszcze jedno, kultura nakazuje
              zwroty osobowe: "Ty" pisze się wielką literą- ale to tylko "drobna uwaga".
              • malkontent007 Re: Kraków w dwa dni do Jasia 31.07.05, 09:24
                hmm chyba Jasieczku nie jestes z Kraka i chyba nie za bardzo lubisz nasze
                miasto, nikt do tego cie nie zmusza ale twoj obiektywizm zostawia wiele do
                zyczenia (swoja droga mozesz zaprotestowac i nie pokazywac sie w tym miescie
                mysle ze z korzyscia dla obydwu stron), a jezeli ktos chece zobaczyc jak to
                wyglada naprawde musi to zrobic sam bez "Jasiowych pieniaczy".....
              • Gość: malkontent007 Re: Kraków w dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 09:36
                jezeli jestes zainteresowana odwiedzinami w Kraku to moze kilka linkow

www.krakow.pl/turystyka/
                www.krakow4u.pl/index.php?parametr=kopce_glw
                krakow.tv/
                krakow.naszemiasto.pl/
                i transport
                www.mpk.krakow.pl/s.php?p=2+48
    • Gość: zeppelin Re: Kraków w dwa dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 17:46
      2 tygodnie temu byłem z moim 5-cio letnim synem i 12-letnią córką w Krakowie i
      okolicach. Polecam na 2 dni:
      1. Ojców - szlak zielony z jaskinią Ciemną -coś dla oka i zapamiętania na długo
      w pamięci
      2.Po pobycie w Ojcowie i obiedzie przyjazd do Krakowa na Kopiec Kościuszki/od
      tego powinno się zacząć zwiedzanie Krakowa/
      3.wracając z kopca spacer brzegami Wisły w stronę Wawelu pod Smoczą Jamę
      4.Następnego dnia pobyt na Rynku Głównym /dzieje się tu naprawdę dużo fajnych
      rzeczy/.Polecam wejście na wieżę Mariacką / zwiedzanie wtorek,czwartek i sobotę
      w godz:9-11.30 i 13-17/
      5.Wyjazd do Wieliczki najlepiej po 12 / rano są straszne kolejki/ powrót na
      Rynek Główny.Mój 5-cio latek dzielnie to wszystko zniósł a zaznaczam,że nie
      byliśmy zmotoryzowani , przyjechaliśmy aż z Podlasia/ Sokółka/
      • Gość: Monika Re: Kraków w dwa dni IP: *.chello.pl 27.11.05, 00:14
        W Krakowie byłam, zwiedziłam i zadowolona wróciłam :o)
        Miasto czyste...rozkopane..ale cóż będzie ładniej.
        Kopca nie zwiedziłam...nadrobię innym razem i tak samo na przyszłość w planach
        jest rejs statkiem.
        Jedna rzecz mnie zaskoczyła na niekorzyść....aby przejsć na pasach czekałam
        ponad 10 minut i NIKT się nie zatrzymał. Wreszcie Gdańsk nadjechał i mogłam
        przejść.
        Ale ogólnie super miasto i MC Donalds wspaniały :) hihii

Pozdrawiam
        Monika
        • Gość: ania o zgrozo!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 27.11.05, 00:44

z tym Mc Donaldsem to mam nadzieję żart??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka