Dodaj do ulubionych

amerykanskie paranoje

21.08.02, 22:25
Nie wiem czy smiac sie czy plakac

- dwie dziewczynki pozwaly do sadu swoja matke o pozbawienie jej praw
rodzicielskich nad nimi. Powod: matka jest lesbijka.

- mr Farakkan lub cos takiego zada ogromnych kwot dla wszystkich
afroamerykancow za lata niewolnictwa ich przodkow.

- czy jesli dopuscisz pijanego kolege do prowadzenia samochodu to stajesz sie
tak samo winny? niedawno sadzili goscia za to, mial szczescie i zostal
uniewinniony.

- czy matka powinna byc sadzona za to ze jej corki dostaly poparzen na sloncu.
Jesli tak to moi rodzice powinni chyba dostac dozywocie.
Obserwuj wątek
    • gatsby_ck Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 22:27
      najbardziej podobaja mi sie pozwy "ofiar" koncernów tytoniowych. nic, a nic nie
      wiedzieli, że to szkodzi...
      • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 22:33
        gatsby_ck napisał:

> najbardziej podobaja mi sie pozwy "ofiar" koncernów tytoniowych. nic, a nic
        nie
        >
        > wiedzieli, że to szkodzi...

ale za to jakie miliony dolarow wchodza w gre.
        Burmistrz Nowego Jorku niedawno mowil ze palenie cechuje nieodpowiedzialnych
        ludzi. Ostatnio stwierdzil ze ci co pala to idioci. hehe
        • gatsby_ck Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 22:36
          właśnie sobie przypomniałem, ze ty tez popalasz :))
          a w loterii illinois, to chyba przegraliśmy??:((
          • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 22:38
            gatsby_ck napisał:

> właśnie sobie przypomniałem, ze ty tez popalasz :))
            > a w loterii illinois, to chyba przegraliśmy??:((

a popalam, wedzone dluzej sie trzyma.
            W loterii nic, jeden numer, na ten piatek jest 90 milionow ale chyba szkoda sie
            ludzic.
            • gatsby_ck Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 22:44
              kiedyś ten jackpot padnie...czy to jest na zasadzie wszystko albo nic? tzn
              tylko wszystkie trafione numery sie licza? z tej strony, co mi ja podales
              wynika, ze jest tez maly lotek. jaka jest roznica?
              • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 22:51
                gatsby_ck napisał:

> kiedyś ten jackpot padnie...czy to jest na zasadzie wszystko albo nic? tzn
                > tylko wszystkie trafione numery sie licza? z tej strony, co mi ja podales
                > wynika, ze jest tez maly lotek. jaka jest roznica?

W malego lotka mozna wygrac ok 20-30 tys za piatke, nie ma jackpot i wszystko
                zalezy za ile ludzie graja na dane losowanie. Jakis tam procent odchodzi na
                wygrane a pozniej dziela to w zaleznosci ilu wygraglo. Za czworke czasami jest
                80 a czasami prawie 200 dolarow.

W big game za 5+dodatkowy jest jackpot, za same 5 numerow jest 175 tys (stala
                wygrana). Pozostale zaleza chyba od ilosci wygranych ludzi. Za 0+1 jest jeden
                dolar, za 1+1 dwa dolary, 2+1 chyba 5, jakos tak to idzie.
                • muzaaa Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 23:45
                  Grubasy pozwaly do sadu McDonald. W tych restauracjach-jadlodajniach dodaja cos
                  do oleju w ktorym smaza frytki (zeby byly smaczniejsze).

Nie wiem czy dobre to czy zle, ale jak sie tylko co by mi przytrafilo, pozwe do
                  sadu kazdego od kogo wycyckac moglabym dulary;).
                  • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 21.08.02, 23:50
                    a pamietasz babcie kilka lat temu? poparzyla sie kawa z MacDonald's w swoim
                    samochodzie. Dostala milion bo sledztwo wykazalo ze kawa byla chyba o 2-3
                    stopnie za goraca niz to regulamin mowi.
                    • muzaaa Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:01
                      Babci nie pamietam, ale usmiechniete pyski z ogromnych billboard chetnych do
                      pomocy adwokatow widze codziennie.

W ogole to mimo dularow nie chce zeby mi sie cos stalo. Moze dolacze do tych od
                      McDonald?! Troche gruba jestem:)
                      • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:08
                        tylko nie lec z southwest airlaines. Niedawno wprowadzili podwojny bilet dla
                        tych z nadwaga (nie wiem jaki jest limit wagi). Poprostu jesli dla nich klient
                        jest zbyt ciezki i tak zajmuje jedno miejsce ale musi zaplacic za dwa bilety.
                        Niezla paranoja bo do tej pory grubasy lataly jako jedna osoba.
                        • muzaaa Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:18
                          Tak, tak:) Ja lecialam pierwszy raz w pierwszym rzedzie z nosem w ekranie. Sa
                          plusy i minusy takich miejscowek. Fakt, wiecej jest miejsca na nogi i pierwszy
                          raz zasnelam w samolocie z tego powodu. Niedaleko obok leciala grubaska, ktora
                          raczej wybrala swiadomie ta czesc samolotu:). Wygladala na usatysfakcjonowana.
                          Ja placilam za jedno siedzenie;)
                          • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:25
                            muzaaa napisała:

> Tak, tak:) Ja lecialam pierwszy raz w pierwszym rzedzie z nosem w ekranie. Sa
                            > plusy i minusy takich miejscowek. Fakt, wiecej jest miejsca na nogi i
                            pierwszy
                            > raz zasnelam w samolocie z tego powodu. Niedaleko obok leciala grubaska,
                            ktora
                            > raczej wybrala swiadomie ta czesc samolotu:). Wygladala na
                            usatysfakcjonowana.
                            > Ja placilam za jedno siedzenie;)

Tez lecialem w zeszlym roku przed ekranem w srodkowym rzedzie i klocilem sie ze
                            stewardeska. Normalnie bagaz podreczny wsuwa sie pod fotel z przodu a w tym
                            pierwszym nie ma gdzie. Trzymalem pod nogami a ta cholera mi zabrala i wsadzila
                            w pierwszy wolny schowek u gory, gdzies z tylu samolotu. Ja tam skarby mialem i
                            cholera mnie brala ze nie sa pod reka. Pozniej bagaz zabralem i przykrylem sie
                            kocem. Babcia obok mnie siedziala na swoim. Cholerny LOT.
    • Gość: JACEK Re: amerykanskie paranoje IP: 64.9.159.* 22.08.02, 00:27
      prokocim1 napisał:

> Nie wiem czy smiac sie czy plakac
      >
      > - dwie dziewczynki pozwaly do sadu swoja matke o pozbawienie jej praw
      > rodzicielskich nad nimi. Powod: matka jest lesbijka.

Typowy przyklad prania mozgow przez niektore tutejsze wyznania, okropni sa w tym wzgledzie baptysci !!!!!!

> - mr Farakkan lub cos takiego zada ogromnych kwot dla wszystkich
      > afroamerykancow za lata niewolnictwa ich przodkow.
      Temat bardzo trudny, czas tutaj jest faktorem. Odzszkodowanie ma sens aczkolwiek jest niemozliwe to do
      przeprowadzenia z powodu uplynietego czasu. Afro-amerykanie przez te wszystkie lata nie mieli szans na takie
      postulaty!!!!

> - czy jesli dopuscisz pijanego kolege do prowadzenia samochodu to stajesz sie
      > tak samo winny? niedawno sadzili goscia za to, mial szczescie i zostal
      > uniewinniony.
      Nie wsiadaj z pijanym kumplem za kierownica , to jedno a drugie powiedz kumplowi ze dbasz o jego i innych zycie i
      nie chcesz by kierowal i zadzwonisz po policje!!! Kiedys ci bedzie za to wdzieczny !!!!

> - czy matka powinna byc sadzona za to ze jej corki dostaly poparzen na sloncu.
      > Jesli tak to moi rodzice powinni chyba dostac dozywocie.
      No tutaj to juz mamy przyklad nieodpowiedzialnosci rodzicow !!! Sam znasz upaly w US i jesli jestes rodzicem to tez
      badz odpowiedzialny za swe akcje !!! Neglegentia culpa est !!!

Moj amerykanski paradoks to to ze ja place rocznie 2500 dolcow na szkolne podatki ( ktore publiczne szkolnictwo
      utrzymuja ) a cala moja trojka dzieciakow chodzi do katolickich szkol za ktore placisz fortune miesiecznie
      i nie ma wyjscia z tej sytuacji . Jak masz dom to musisz ten podatek placic i niewazne ze dzieciaki z publicznej szkoly
      nie korzystaja!!! Nie ma ulgi !!!! Ale chyba sie wreszcie z tym podejsciem zgadzam !!!!!
      • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:35
        Gość portalu: JACEK napisał(a):

> prokocim1 napisał:
        >
        > > Nie wiem czy smiac sie czy plakac
        > >
        > > - dwie dziewczynki pozwaly do sadu swoja matke o pozbawienie jej praw
        > > rodzicielskich nad nimi. Powod: matka jest lesbijka.
        >
        > Typowy przyklad prania mozgow przez niektore tutejsze wyznania, okropni sa w
        ty
        > m wzgledzie baptysci !!!!!!
        >
        TYLKO TO BYLY CORKI A NIE BAPTYSCI

> > - mr Farakkan lub cos takiego zada ogromnych kwot dla wszystkich
        > > afroamerykancow za lata niewolnictwa ich przodkow.
        > Temat bardzo trudny, czas tutaj jest faktorem. Odzszkodowanie ma sens
        aczkolwie
        > k jest niemozliwe to do
        > przeprowadzenia z powodu uplynietego czasu. Afro-amerykanie przez te
        wszystkie
        > lata nie mieli szans na takie
        > postulaty!!!!
        TO SAMO MOZE DOTYCZYC POTOMKOW EGIPSKICH NIEWOLNIKOW, RZYMSKICH, KOLONIE
        ANGIELSKIE, FRANCUSKIE ITP., NAWET POLSKICH CHLOPOW PANSZCZYZNIANYCH.
        >
        > > - czy jesli dopuscisz pijanego kolege do prowadzenia samochodu to stajesz
        > sie
        > > tak samo winny? niedawno sadzili goscia za to, mial szczescie i zostal
        > > uniewinniony.
        > Nie wsiadaj z pijanym kumplem za kierownica , to jedno a drugie powiedz
        kumplo
        > wi ze dbasz o jego i innych zycie i
        > nie chcesz by kierowal i zadzwonisz po policje!!! Kiedys ci bedzie za to
        wdzie
        > czny !!!!
        ALE JAK TWOJ KUPEL JEST WIEKSZY I SILNIEJSZY TO I TAK POJEDZIE ZANIM POLICJA
        SIE POJAWI.
        >
        > > - czy matka powinna byc sadzona za to ze jej corki dostaly poparzen na slo
        > ncu.
        > > Jesli tak to moi rodzice powinni chyba dostac dozywocie.
        > No tutaj to juz mamy przyklad nieodpowiedzialnosci rodzicow !!! Sam znasz
        upal
        > y w US i jesli jestes rodzicem to tez
        > badz odpowiedzialny za swe akcje !!! Neglegentia culpa est !!!
        >
        SAM SIE SPARZYLEM WIELE RAZY ALE CZY TO JEST POWOD ZEBY MOICH RODZICOW WSADZIC
        DO WIEZIENIA?
        >
        >
        > Moj amerykanski paradoks to to ze ja place rocznie 2500 dolcow na szkolne
        podat
        > ki ( ktore publiczne szkolnictwo
        > utrzymuja ) a cala moja trojka dzieciakow chodzi do katolickich szkol za
        ktore
        > placisz fortune miesiecznie
        > i nie ma wyjscia z tej sytuacji . Jak masz dom to musisz ten podatek placic i
        n
        > iewazne ze dzieciaki z publicznej szkoly
        > nie korzystaja!!! Nie ma ulgi !!!! Ale chyba sie wreszcie z tym podejsciem
        z
        > gadzam !!!!!
      • muzaaa Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:38
        Jacek,
        Jezeli mieszkasz w dzielnicy ktora jest "nieciekawa" to i szkola bedzie rownie
        niegodna poslania do niej swoich dzieci. Jezeli mieszkasz w "dobrej" dzielnicy,
        masz dobre szkoly, ale i czynsz za wynajem, podatki od nieruchomosci sa o niebo
        wyzsze.
        Cos za cos...
        • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:42
          muzaaa napisała:

> Jacek,
          > Jezeli mieszkasz w dzielnicy ktora jest "nieciekawa" to i szkola bedzie
          rownie
          > niegodna poslania do niej swoich dzieci. Jezeli mieszkasz w "dobrej"
          dzielnicy,
          >
          > masz dobre szkoly, ale i czynsz za wynajem, podatki od nieruchomosci sa o
          niebo
          >
          > wyzsze.
          > Cos za cos...

Chyba sie zgodze. U nas paczka papierosow to ok 5-5.20
          W innych miejscowosciach kupie za 4-4.5 ale nie oplaca mi sie jechac kilka mil
          zeby kupic tylko papierosy.
          • muzaaa Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:46
            Kilka mil?:))) To jak rzut beretem prosze pana Prokocimia:). Ja jade do
            ulubionego sklepu z warzywami spory kawalek, tylko dlatego, ze sa tansze i w
            ogole... A papierosy chyba kupujesz raz na tydzien:)
            • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 00:55
              muzaaa napisała:

> Kilka mil?:))) To jak rzut beretem prosze pana Prokocimia:). Ja jade do
              > ulubionego sklepu z warzywami spory kawalek, tylko dlatego, ze sa tansze i w
              > ogole... A papierosy chyba kupujesz raz na tydzien:)

Niestety nie, kiedys kupowalem caly karton (bo taniej). Ostatnio kupuje
              codziennie bo kazdego dnia wieczorem mam ochote rzucic. Jednak nastepnego dnia
              znowu mam ochote zapalic.
          • Gość: JACEK Re: amerykanskie paranoje IP: 64.9.159.* 22.08.02, 00:56
            Bzdura, tutaj masz dystrykty szkolne gdzie dzieci wysylasz !!! Nawet najlepszy dystrykt musi cie przyjac jak w podlej
            dzielnicy mieszkasz!!! A tutaj z podlej do wspanialej jest bardzo blisko!!!! Ja mieszkam w dzielnicy gdzie domy kosztuja
            powyzej 200 tys ( to w houston , taki dom w chicagowie albo san francisco to 3/4 miliona , popatrz na rynek!!!) Co do
            niewolnictwa , to Prokocim pomysl troche inaczej. To co piszesz to nie to co sie stalo w ostatnim 200 set leciu!!! Nie
            wieze ze odszkodowania sa mozliwe ale widze kazdego dnia jaki koszt niewolnictwa ponosi ta grupa spoleczna !!!!
            • muzaaa Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 01:04
              Jacek, to jak to jest wedlug Ciebie wlasciwie? Ja nie bardzo zlapalam. Sa
              dystrykty czy ich nie ma? Jedne okregi nie przyjmuja dzieci do szkoly z innych.
              W jakim stanie jestes?
              • Gość: JACEK Re: amerykanskie paranoje IP: 64.9.159.* 22.08.02, 01:06
                Mieszkam w stanie TEXAS , hrabstwo Harris , miasto HOUSTON !!!
            • prokocim1 Re: amerykanskie paranoje 22.08.02, 01:06
              Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Bzdura, tutaj masz dystrykty szkolne gdzie dzieci wysylasz !!! Nawet
              najlepszy
              > dystrykt musi cie przyjac jak w podlej
              > dzielnicy mieszkasz!!! A tutaj z podlej do wspanialej jest bardzo
              blisko!!!!
              > Ja mieszkam w dzielnicy gdzie domy kosztuja
              > powyzej 200 tys ( to w houston , taki dom w chicagowie albo san francisco to
              3/
              > 4 miliona , popatrz na rynek!!!) Co do
              > niewolnictwa , to Prokocim pomysl troche inaczej. To co piszesz to nie to co
              si
              > e stalo w ostatnim 200 set leciu!!! Nie
              > wieze ze odszkodowania sa mozliwe ale widze kazdego dnia jaki koszt
              niewolnictw
              > a ponosi ta grupa spoleczna !!!!

Grupa ponosi co? darmowe kupony zywnosciowe, darmowy prad, cable tv itp.
              Bez jaj jak ktos chce pracowac to jakos da sobie rade sam. Jak ktos zeruje na
              przeszlosci to bedzie to robil zawsze. Wszystko idzie z podatkow ktore nie
              tylko ja place. Chociazby Cabrini Green w Chicago.
              A niewolnictwo bylo tu 350 lat nie 200. Ameryka jako kraj ma 226 lat zaczynajac
              od deklaracji niepodleglosci.
              • Gość: JACEK Re: amerykanskie paranoje IP: 64.9.159.* 22.08.02, 01:13
                To poczytaj o segregacji, to poczytaj o KKK, to poczytaj co Johnson i Kennedy chcieli zrobic ( Johnsonowi sie troszke
                udalo) popatr Popatrz na na to w szerszym kontekscie a nie tylko talony zywnosciowe , ktore notabene wiele innych
                ras dostaje i jest bardzo nie fairr przypisywac to tylko do tej mniejszosci!!!!
                Ja tak sobie mysle ze ty bazujesz tylko na tym co widzisz na naroznikach podlych dzielnic!!! Zapewniam cie ze to jest
                dalekie od prawdy !!!!!
          • Gość: JACEK Re: amerykanskie paranoje IP: 64.9.159.* 22.08.02, 01:04
            Za papierosy to w houston placisz 3-3.50 !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka