Dodaj do ulubionych

CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE?

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.08.05, 16:05
nie mam pracy a chce dorobic choc w wakacje i zastanawiam sie juz nad
ulotkami choc znajomi mi to odradzaja ze niby grosze za to sa...czy to prawda?
chodzi mi o roznoszenie ich pod klatki blokowe i naklejanie w róznych
miejscach w krakowie a nie o takie stanie z nimi i rozdawanie ich!czy moze
wiecie ile mniej wioecej sie na tym zarabia?mi potrzebna jest bardzo kasa
wiec pójde na to raczej a żadnej innej pracy na wiakacje w kRAKOWIE NIE
DOSTALAM choc bardzo sie starałam ale to przez to ze jestem studentka zaden
pracodawca mnie nie chcioal przyjac nawet na wakacje!co myslicie o tych
ulotkach??a może ktos w tym robi i doradzi mi cos?bardzo prosze-bede
wdzieczna!pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marecki Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.08.05, 16:18
      Moim zdaniem to sie nie oplaca calkowicie.
      Moj kumpel w tym robi i zarabia tyllo 200 zł na miesiac:)
      to smieszna kwota:)pozdrawiam
      • trudny2002 Być moze w niewielkim stopniu reklamodawcom 11.08.05, 16:39
        ale roznosiciele chyba poza eksploatacją obuwia i poprawą kondycji ogólnej nie
        wyglądają na ludzi sukcesu....
        Studentka nie powinna mieć problemów ze znalezieniem zajęcia...wiec dziwi, ze u
        Ciebie taka desperacja...
        trudny
      • Gość: kasia Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.08.05, 16:57
        niestety własnie kazdy pracodawca mi mowi ze przyjałby mnie ale kiedy sie
        dowiaduje ze jestem studentka to mowi ze studentów nie przyjmuje bo on woli na
        cały rok kogos a nie dorywczo!a jesli chodzi o roznoszenie ulotek to jestem
        zdesperowana bo nie mam ani grosza a wydaje mi sie ze nawet 200 zł jest lepsze
        niż nic !pozatym można dorobic a nie zarobić na ulotkach wiec jak roznosiciele
        maja wygladac na ludzi sukcesu skoro tylko dorabiaja!pozdrawiam
        • trudny2002 Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 11.08.05, 17:00
          Co Ty Kasiu studiujesz?
          trudny
          • Gość: kasia Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.08.05, 17:08
            studiuje resocjalizacje na ujocie ..ale co to ma wspolnego z tym ze pracodawcy
            nie chca mmnie przyjac do pracy niewiem a ty chyba to własnie chcesz mi
            zasugerowac!ja pytalam o konkretny temat ale ty mi nie udzielasz konkretnych
            odpowiedzi wiec o czym tu mówic..pozdrawiam
            • trudny2002 Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 11.08.05, 17:15
              Podniosłem watek dotyczacy pracy gdzieś tam sprzed kilku dni, pojawił się i
              inny ( choćby ten dotyczacy opieki nad dzieckiem).. dlatego pytam co
              studiujesz, bowiem trzeba duzo chęci by nie dostrzecgotowych propozycji...
              dziwi mnie, ze zastanawiasz się nad opłacalnością zajęcia w postaci roznoszenia
              ulotek a puszczasz mimo oczu ofertyzajęcia...i robisz to jako studentka
              poważnej uczelni. i tylko tyle...konkretnie
              trudny
              • Gość: kasia Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.08.05, 17:23
                rozumiem twe argumenty ale prosze tylko bys mi uzasadnil swa wczesniejsza
                wypowiedz ze niby roznoszenie ulotek sie nie oplaca roznoszacym ale troche
                reklamodawcom!skad wiesz jesli sam tego nie robisz?a jesli wiesz ile sie na tym
                zarabia to napisz mniej wiecej prosze!..i tyle...!
                • trudny2002 Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 11.08.05, 17:30
                  Ty Kasiu szukasz zajęcia czy też usiłujesz przetestować kwestię jakości
                  dochodów roznosicieli ulotek?
                  Z tego co wiem, to roznoszeniem zajmują się młodzi ludzie ( chyba licealiści) i
                  robia to jakby przy okazji...Nie słyszałem by ktoś z tego zajęcia potrafił
                  uczynić zasadnicza część swojego dochodu .Potraktowałem twojpostjako desperacką
                  próbę zorientowania się czy to wogóle ma sens. Według informacji
                  odpowiedziałem, ze jesli tak to wyłącznie niewielki ( zapewne) dla
                  zleceniodawców.
                  Natomiast wskazałem ewentualność zatrudnienia Tobie...ewentualność o jakiej
                  mowa jedynie tu na tym Forum. A przecież takich jest wiecej.
                  Niczego nie radzę, niczego nie wskazuję jedynie podszepnąłem...i tyle. chcesz
                  bierz, nie chcesz to nie...Twoja to rzecz
                  trudny
                • seven Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 11.08.05, 17:36
                  a jesli wiesz ile sie na tym
                  >
                  > zarabia to napisz mniej wiecej prosze!..i tyle...!

kiedys to bylo 3 zeta z hakiem za godzine. smieszne pieniadze. teraz pewnie niewiele lepiej. jak
                  potrzebujesz szybkiej kasy to sie zglaszaj na statystow do filmu - ok 100zl za poltora dnia
                  pracy. ja sie zglosilem ostatnio, ale jeszcze nie wiem, czy pojde na zdjecia, w kazdym razie
                  kostium juz mam:P
                  • Gość: maksymo Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.08.05, 17:41
                    ja zarabiam na roznoszeniu ulotek 480 zł miesiecznie i moze to malo ale jest
                    troche!pozdrawiam
              • Gość: kasia Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.08.05, 17:25
                z tego co wiem o tym watku dotyczacym opieki nad dzieckiem to jest to w
                warszawie a ja mieszkam w kraku wiec nawet nie stac mnie na wyjazd do wawy to o
                czym ty mówisz?
                • adiemusek Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 12.08.05, 18:38
                  roznoszenie ulotek sie nie oplaca, chyba ze bawicie 3zl za godzine bo chyba wszyscy tak daja(pizzerie. nawet jak w regulaminie jestpremia to zapomnij o niej, bywa ze wyplaty sa raz w miesiacu, przewaznie raz w tygodniu. a co do tych studiow to wcale nie musisz im mowic, mozesz troche nasciemniac z tego co pamietam i tak niema zadnej umowy, tak ze interes od poczatku pachnie lewizna. a jakie wymogi maja.. stawiasz sie godzine przed wyjsciem, idzie sie w kilka osob, sa rejony na 4-6godzin, ulotka musi byc dostarczona do reki(sklepy) na klamke(mieszkania) oczywiscie z kazdej sztuk isie rozliczasz zapisujac w formularzu gdzie i jaka ilosc zostala zostawiona, wydajnosc musisz meic ponad 500 sztuk na jedna wyprawe zeby az tak krzywo na ciebie niepatrzeli. wiec wyobraz sobie jak to jest latac po okolicach rynku np i zaliczac kazda oficyne(z niezaliczonych adresow pozniej bedzie trzeba sie tlumaczyc).. praca dla desperatow, choc znam osoby ktore robia to na stale. tyle ze oni maja po 2 tys zl renty i nei maja co w domu robic..
    • czesiekkk Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 12.08.05, 19:41
      Po prostu wielu studentów szuka pracy i trudno jest dostać pracę, bo chyba
      pracodawcy mają jakąś ulgę w składce przyjmując studenta. Brat mojej dziewczyny
      szukał pracy jako sprzedawca i do tej pory nic nie wyszukał.
      A może znasz jakiś język obcy i masz cierpliwość do dzieci?, czasami rodzice
      szukają kogoś kto przypilnuje ich pociechy a przy okazji nauczy kilku słówek.
    • krakszczur Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 12.08.05, 19:51
      Dziecko, (wybacz formę) nie opłaci się
      • Gość: marek Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 13.08.05, 11:01
        dziwia mnie opinie na tym, forum ze to sie nie oplaca bo ja dorabiam tak kilka
        lat i jestem zadowolony bardzo -mam okolo 500 zł lub 600 na miesiac i robie to
        w firmie w której nikt mnie nie rozlicza z zadnych sztuk tylko poprostu daje mi
        ulotki na dany rejon blokowisk i mam je tam przykleic przed kazdym wejsciem do
        klatki!dzieki tej pracy schudlem niesamowicie i poprawilem sobie kondycje a
        dodam ze bylem grubasem-moja kondycja jest swietna a przy tym i kasa niezła jak
        na to-facet wyplaca mi co 3 tygodnie kase i jest spoko!mi sie wiec oplaca!
        pozdrawiam
        • Gość: Rzeszowiak Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:13
          Ja mam 18 lat i tłumaczę sobie teksty z angielskiego na polski, 20 zł od
          strony, średnio 40 zł na godzinę. Co tam jakieś ulotki.
          • Gość: cz Do rzeszowiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 20:44
            To cienias jestes. Tylko dwie strony na godzine???
            • Gość: Rzeszowiak Re: Do rzeszowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 10:21
              Nie spieszy mi się, bo łączę to z innymi miłymi zajęciami. Roznosiciele ulotek
              są wykorzystywani, to wszystko.
    • Gość: chlorofil Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.net / 80.48.244.* 13.08.05, 20:50
      to zależy, z tego co wiem na rękę płacą za to mniej więcej 4,25 czyli lepiej niż
      w hipermarketach. jeśli rozdaje się tylko stojąc na ulicy to chyba da się
      wytrzymać natomiast latanie po klatkach schodowych jest zapewne męczące...
      • Gość: adamo Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.08.05, 15:27
        ja zarabiam na ulotkach miesiecznie 600 zł w takiej firmie z oknami i poswuecam
        na to 2 godziny dziennie na rejon wiec jest oki a i przy tym zajebista mam
        kondycje!nie narzekam bo jest fajnie i mi sie to nawet oplaca bardziej niz tym
        kasjerkom w supermarketach które sie tak mecza tyle godzin a maja za to marne
        700 zł wiec jak mam narzekac -moja kumpela robi po 16 godzin i w wekendy na
        stoisku w żancie i zarabia tylko 700 zł albo 600 zł czasem-mówie serio!to jak
        ja mam narzekac?
        • jurek54 Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE 15.08.05, 16:07
          To daj mi namiary na tą firmę?? takie brednie to Ty nie opowiadaj,że za 2
          godziny dziennie pracy masz na m-c 600 zł
          • Gość: adamo Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.08.05, 13:39
            czlowieku,jakie brednie?mówie prawde ze mam 600 zł na miesiac za rejon dziennie
            a rejon robie za 2 godziny bo tak sie nauczyłem ze mi to szybko idzie a
            pozatym to nie jest łatwe bo czlowiek sie spoci i wymeczy jak cholera goniac
            po wszystkich schodach i piętrach wiec nalezy mi sie ta kwota:)
    • Gość: student Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 14:07
      witam roznosilem ulotki przez pol roku, czasami dostawalem tez plakaty do
      rozwieszania na slupach, mialem tygodnie ze wyciagalem 80 dych od pon-pt. ale to
      w zaleznosci od ilosci plakatow. No i aha mowie oczywiscie o rozdawaniu ulotek
      na ulicy bo roznoszenie po domach jest cholernie meczace i malo zyskowne.
      • Gość: Sasza Re: CZY ROZNOSZENIE ULOTEK SIE OPLACA CHOC TROCHE IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.08.05, 14:14
        a ja wyciagam 100 zł za tydzień ale roznoszac po blokowiskach bo stanie z
        ulotkami na ulicy to kpina i mało zysku!bardziej wiec sie oplaca roznosic :)
        _pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka