Dodaj do ulubionych

Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do par...

IP: *.ipt.aol.com 27.08.05, 01:07
I tak wygra WIESLAW MISZTAL z LPR!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 27.08.05, 04:03
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Cicero Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 04:10
      KRAKOWIANIE, głosujmy na naszych drogich radnych, wyjadą stąd, zostawią nas w
      spokoju, będziemy mogli wreszcie normalnie zyć. Dlatego Idźmy do wyborów,
      wytargajcie babcie z łóżek i każcie głosować.

Droga Gazeto wyborcza - wydrukuj ilnformację o krakowskich kandydatach i
      rozdawaj pod Bagatela lub na innym Wielopolu, byśmy mogli głosować.

Powołuję niniejszym społeczną akcję głosowania na radnych z Krakowa (SAGnRzK).

Drang nach Warschau!

(czy moglibyście wziwąc ze soboą naszych dorgich przywódców p. Majchrowskiego i
      resztę?)
      • Gość: lewy kibic Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.citynet.pl 27.08.05, 07:05
        Ale, mój poprzedniku, w radzie się nic nie zmieni. Na miejsce jednych przyjdą
        następni z listy, pewnie jeszcze gorsi. Wyjątek tu byłby tylko w przypadku
        Rasia, który radnym został jako kandydat PiS-u a do sejmu kandyduje z PO. Gdyby
        wygrał(czego mu serdecznie życzę jako jednemu z nielicznych wyrazistych
        kandydatów PO) jego miejsce w radzie zajmie następny kandydat do Rady Miasta z
        Nowej Huty w wyborach 2002r z listy PiS - o ile pamiętam trzeci -po Rasiu i
        Bubuli.
        Zdziwienie autora tekstu o braku kandydatów z PO jest słuszne, ale sprawa jest
        jasna. PO tak kombinowała swoje listy wyborcze aby jej znani radni nie mieli
        szans. Przykładem jest Małgorzata Jantos, która znalazła uznanie "tarnowskiego
        twóry krakowskiej listy" dopiero na 15 miejscu przed takimi "wybitnymi"
        postaciami życia publicznego PO w mieście jak: Węgrzyn, Bulanowska, Jajszczyk,
        Krupa, Matusik - Lipiec, czy inni. Pisanie o 4-5 mandatach sejmowych dla tej
        partii przy tych kandydatach jest kpiną z Czytelników. Góra trzy: Szczypiński,
        Rokita i ...Raś. (Chyba, że została zarejestrowana inna lista aniżęli była
        publicznie podana - bo do dziś nie wiem kto jest na miejscu Jantos. Może
        Fedorowicz?)
        • elfhelm Fedorowicz, ale nie wiadomo który... 27.08.05, 14:37
          czarnym koniem może byc Marek Lasota lub Artur Then
        • Gość: Piotek Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.08.05, 14:56
          Poważne szanse ma moim zdaniem również Łukasz Pawłowski, który jest na liście
          PO na 22 miejscu.
          • Gość: jack Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:35
            Myślę, że Twoje poważne zdanie jest mało poważne...
            powiedz swojemu koledze żeby zaczął od niższej półki- może rada dzielnicy. Jak
            się postara to może mu się uda.
        • Gość: zozu SZCZYPIŃSKI, ROKITA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:32
          Myślę, że z PO do Sejmu zostaną wybrane 4-5 osoby.
          Stawiam na: Szczypińskiego, Rokitę, Rasia, Fedorowicza i ew. Matusik.
          Pierwszego szanuję, drugi to gwiazda, trzeciego lubię, czwartego znam z
          nazwiska, piąta jest ładna.
          • Gość: staszek Re: SZCZYPIŃSKI, ROKITA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 08:07
            Interesujące. Podoba mi się twoja wyliczanka- coś w tym jest.
            Zapewne dwóch pierwszych, czyli Szczypiński i Rokita zostaną posłami- są to
            murowani kandydaci. I dla mnie jedyni poważni. Są oni, a potem długo, długo nic.
            Kto oprócz Rokity i Szczypińskiego zostanie posłem- zobaczymy.
            • Gość: luka Re: SZCZYPIŃSKI, ROKITA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:00
              A ja tam nie jestem przekonany do Rokity.
      • Gość: kubapowiatowy Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:06
        Ja bardzo przepraszam, ale popieram wniosek Cicero całym swoim ciałem, sercem i
        umysłem. Wprawdzie to tylko na cztery lata, ale dobre i to!
        Nie zmarnujmy tej szansy!
    • Gość: agk Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 09:51
      Brak Jantosowej na wysokim miejscu listy PO to poważny błąd! Jedna z najbardziej
      wyrazistych ipracowitych radnych, osoba która gwarantowała solidna pracę w
      Sejmie została bardzo parszywie potraktowana przez swoich "kolegów
      partyjnych". Nie wiem kto tę listę układał, ale dał dowód zerowych kwalifikacji
      politycznych.
      • Gość: lewy kibic Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.citynet.pl 27.08.05, 13:55
        Za wszystkie listy Platformy Obywatelskiej odpowiada Donald Tusk. Na ile on
        decydował o obsadzie przkładowo 23 miejsca w Krakowie, czy 10 w Kielcach to
        trudno dziś się od kogoś dowiedzieć. Przekonany jestem, że scedował to na szefów
        regionów, czyli w Krakowie na tarnowskiego posła Aleksandra Grada. Nie jest to -
        jak widać po tych listach - wzorzec politycznego intelektu a raczej politycznej
        naiwności, by nie nazwać tego bardziej dosadnie. O uniknięciu odpowiedzialności
        za krakowskie listy przez duet Rokita - Fijak nie można się wyrazić inaczej jak
        jednym gestem, najlepiej Kozakiewicza.
        • Gość: patriota Re; na rokicie się wyznali......... IP: *.boreknet.com 27.08.05, 16:20
          kaczka donald jest dyktatorkiem i takiej małej szuji jak jasiu z alkoholikiem
          fijakiem, nawet w dupę nie chce kopnąć!!!!-wyznał się na nim i jego
          ludziach!!!, a tak w ogóle i szczegółach to ten duet, przynosi nam wszystkim
          tylko wstyd!!!!
          • Gość: lewy kibic Re: Re; na rokicie się wyznali......... IP: *.citynet.pl 27.08.05, 20:07
            Ten Donald Tusk to nie tylko dyktatorek ale i również arogant całą gębą. A
            dodatkowo sekunduje mu w tym Grad. Kandydaci do sejmu zostali wytypowani według
            kryterium: im mniej znany lub nic nie znaczący to wyższe miejsce na liście. O
            przykładach pisałem wcześniej.
            • Gość: Lewita Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:18
              Tak sobie czytam te posty i czytam .I dochodzę do wniosku ,że lewy kibic to
              tuba głębokiej lewicy . I taką sobie propagandę sadzi . I myśli ,że tak będzie
              jak sadzi . Czas pokaże ale na mój pomyślunek to będzie tak,że PO weźmie 4-5
              mandatów , na pewno Rokita i Szczypiński , a potem pewnie ktoś ze składu Raś-
              Fedorowicz-Krupa- Bulanowska - Kiciński .A jeśli chodzi o Jajszczyka to z
              całego towarzystwa kandydującego do parlamentu ze wszystkich partii to jest to
              najpoważniejszy facet , światowej sławy profesor , autor kontrowersyjnej ale
              chyba jak na razie jedynej koncepcji reformy polskiej nauki . I jeżeli to jest
              nic nie znaczący kandydat to pewnie lewy kibic woli por Borewicza czy tytana
              polskiej lewicy - Orkisza .Oni są znani ....
              • Gość: mi-24 Re: Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:48
                Co do lewego kibica, mam podobne zdanie. Nie wiem czemu się tak czepia Tuska
                (pewnie fan Cimoszewicza), ale ja tam nie mam takiego najgorszego zdania o tej
                liście. Nie wiem jak zdecydują wyborcy, za to uważam, że jeżeli do sejmu
                dostaliby się oprócz pewniaków: Rokity i Szczypińskiego, tacy ludzie jak
                Jajszczyk, Bulanowska czy Krupa to z pewnością nie byłoby źle.
                • Gość: Lex Re: Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:41
                  święta racja , każdy z nich już coś zrobił , już coś znaczy , ma pomysł na
                  przyszłość i swoją rolę w parlamencie . I na któregoś z nich będę głosował !
                  • Gość: krak111 Re: Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:17
                    Jajszczyk, Bulanowska, Krupa - tak ci kandydaci rokują dobre nadzieje na
                    przyszłość, o czym świadczą ich dokonania. Popieram. To otwarci światopoglądowo
                    ludzie, dobrzy, skuteczni fachowcy dalecy od oszołomstwa.
              • Gość: Tadeusz 2 Jajszczyk zdecydowanie bije innych IP: *.citynet.pl 08.09.05, 21:15
                Nie wiem co piszą inni, ale jestem po lekturze artykułów prof. Jajszczyka na
                jego stronie internetowej. (www.jajszczyk.pl) Jestem oczarowany tym człowiekiem
                i wszystkich znajomych, przyjaciół a nawet ludzi,których mało znam namawiam do
                glosowania na tego kandydata. Jeszce nie polityk, ale jego pomysł na kompleksową
                reformę polskiej nauki dosłownie zwala z nóg. Głos na kogo innego na liście PO -
                to głos zmarnowany.
    • Gość: krakus najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar SDPL IP: *.chello.pl 28.08.05, 11:30
      bardzo pożądny facet!!

• Gość: Morituri Re: najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:43
        Ten Pelczar to ten co za komuny szkolił w komitetach ? Kiedyś bardzo złe zdanie
        słyszałem o nim . No jeśli to ten to trzeba to szeroko ogłosić .A swoją drogą
        to on mógłby być porządny a nie pożądny ( no chyba że od pożądania )
      • Gość: lewy kibic Re: najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar IP: *.citynet.pl 28.08.05, 21:53
        Już na tym forum, przy innej okazji, pisałem,że Jajszczyk to wspaniały kandydat
        na ministra, doradcę czy merytorycznie ważne stanowisko. Tylko takie gdzie nie
        musi wygrać wyborów. Czepiam się Tuska bo widzę, że ma szansę na wygranie
        wyborów prezydenckich i-uważam_ że się do tego w najmniejszym stopniu nie
        nadaje. Nawet nie dorasta do pięt: Kaczyńskiemu, Relidze, Bochniarz czy
        Borowskiemu. Można powiesić sie na każdym słupie czy tablicy w Polsce, ale to
        jest za mało na prezydenckie kwalifikacje. O jego intelektualnym poziomie
        najlepiej świadczy napisana przez niego denna książka. W moich oczach spalił się
        po wyrzuceniu z PO prof. Gilowskiej.
        A Jacek Pelczar to faktycznie doskonały kandydat do Senatu. Popieram!
        • Gość: Kr Re: najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:48
          Re: ale skąd wiemy, że Jarucka kłamała??
          Autor: Gość: KR
          --------------------------------------------------------------------------------
          Bo przecie nie można wierzyć rozwiedzionej żyjącej w grzechu ,którego owocem
          jest koleja ciąża- to wie każdy nie tylko prawy Romek Końska Twarz.
          Ponadto zbadał ją znany lekarz psychiatra -z zamiłowania śledczy Konstanty
          Miodowicz( o czym donosi sama najprawdziwsza gazeta Polska ) :"Anna Jarucka,
          była społeczna asystentka Włodzimierza Cimoszewicza z okresu, gdy piastował on
          urząd ministra spraw zagranicznych, zdecydowała się zeznawać przeciwko swojemu
          byłemu szefowi. W jaki sposób znalazła się przed komisją śledczą? – Dzięki
          zwykłemu przypadkowi – opowiada jeden z członków komisji śledczej Konstanty
          Miodowicz. – Mój znajomy dowiedział się o problemach zdrowotnych Jaruckiej.
          Opisał mi jej ciężką sytuację. Postanowiłem więc spotkać się z nią."Spotkał
          zbadał i wszystko przynajmniej proste jak jak cep lub rozum Maciarewicza.

• Gość: 123 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 12:27
          No to pozostaniemy w rozbieżności, bo ja właśnie uważam, że pozostali kandydaci
          nie dorastają Tuskowi do pięt i sądząc po sondażach to nie jestem w tym sądzie
          odosobniony.
          I jeszcze jedno: to nie Tusk wyrzucił Gilowską - sama odeszła, bo się obraziła,
          że ktoś miałby rozstrzygać (sąd koleżeński), czy postępowała etycznie czy też
          nie. Z całym szacunkiem dla Pani Gilowskiej muszę powiedzieć, że jej
          postępowanie (forsowanie syna na pierwsze miejsce na liście) było delikatnie
          mówiąc niestosowne. Trzeba było się z tego wycofać, to nikt by jej przecież
          tego długo nie wypominał. Ale unoszenie sie dumą (czy raczej pychą)przyniosło
          wszystkim znany skutek.
    • Gość: poli Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.chello.pl 28.08.05, 21:50
      mam nadzieję, że nie. Oszołom niestety zostanie w Kraku i będzie bredził w
      czasie sesji RMK
      • Gość: lewy kibic Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.citynet.pl 30.08.05, 20:25
        Ponieważ dostałem pierwszą ulotkę wyborczą pod swoje drzwi to chciałbym się do
        niej odnieść. Katarzyna Matusik - Lipiec poinformowała mnie, że zajmuje 7
        miejsce na liście PO. Na dzień dzisiejszy znamy też numer listy PO a na ulotce
        jej nie ma. Przykro mi, ale ta ulotka w najmniejszym stponiu mnie nie
        przekonała aby oddać swój głos na kandydatkę, nie przekonały mnie też
        referencje. Bo oprócz lekarki z hospicjum "zachwalają" K.M-L tylko koledzy
        partyjni i robią to w mało przekonujący sposób. Europoseł Klich wspomina coś o
        kompetencjach i inteligencji i sądzę, że jest to tylko grzecznościowe poparcie.
        Bo nie sądzę, aby Klich nie wiedział, że p.K.M-L protestowała przeciwko
        prześladowaniom Polaków na Białorusi w konsulacie ...niemieckim w Krakowie,
        albo,że wymyśliła nazwę dla ronda im. Ofiar 11 września. Koledzy z ulotki
        Zorski, Sularz, Klimowicz też zdawkowo zaliczają Kandydatkę do "najzdolniejszych
        samorządowców" (Klimowicz") i ,że nie zawiedzie (Sularz). Zorski poszedł na
        całość i rekomenduję 30 letnią osobę jako b.doświadczoną. A z treści ulotki
        dowiedziałem się, że p.K.M-L uzyskała w Krakowie prawie 6 tys. głosów w wyborach
        do Parlamentu Europejskiego, co jest nieco naciąganą informacją, ponieważ w
        Krakowie nie miała nawet 1600 głosów, a wynik "prawie 6 tys. głosów " uzyskała
        na terenie aż dwóch wojewodztw:małoposkiego i świętokrzyskiego. Jeżeli
        Kandydatka podaje dokładnie na jakim osiedlu mieszka w Krakowie , to chętnie
        dowiedziałbym się skąd pochodzi bo określenie " masteczko na Pogórzu Sądeckim"
        nie jest takie precyzyjne. Wstydzi się swojej miejscowości? Pisanie o tym, że
        jest "dumna z Krakowa" jak przebywa tu zaledwie kilka lat jest mało poważne.
        Z treści ulotki dowiaduje się, że "wybory samorządowe do rady Dzielnicy"
        wygrała zdecydowanie, co jest też informacją naciąganą bo głosowało na nią nieco
        ponad 300 mieszkańców dzielnicy. A na ulotce dzieci są piękne, ale to chyba nie
        jej dzieci? Wydaje mi się więc, że kandydatura p. K.M-L jest dla niej osobiście
        zdecydowanie za wczesna, a mieszkańcy Krakowa nie będą mieć z niej najmniejszej
        pociechy, tak jak nie mają jej mieszkańcy dzielnicy.
    • Gość: kubapowiatowy Ja bardzo przepraszam… IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:22
      ale skoro już obudziliście się z rękami nocnikach, to teraz sami sobie w nich
      mieszajcie i nie wciągajcie w to niewinnych ludzi!
      • Gość: Spiderman Ulotka KLM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:00
        Będę zdecydowanie głosował na PO , albo Raś albo Fedor . A w sprawie
        p.Katarzyny LM to mam dość podobne zdanie jak kibic lewy . 30 letnia
        dziewczyna , dość ładna ,ale ....
        Ale praktycznie bez doświadczenia , bez pomysłu na swoją rolę w Sejmie , bez
        doświadczeń życiowych , bo raczej nie można zaliczyć do tego pracy w Urzędzie
        Marszałkowskim u swoejego parteigenosse . Miła dziewucha i niech się jeszcze
        uczy , może dzielnica ,może miasto , może jakiś biznes ale Sejm ?
        • Gość: ja A może na Hawranka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:26
          Jest na 21 miejcu na liscie PO z ulotki sadząc ciekawy gosc z 7 dzielnicy. Co
          obiecuje to spełnia.
          A dodatkowo rekomendowany przez Tuska i Sonika
          • Gość: nysiek Jeszcze o ulotce Katarzyny Matusik - Lipiec IP: *.citynet.pl 04.09.05, 16:47
            Po otrzymaniu ulotki K.Matusik-Lipec przeczytałem wczesniejsze wpisy na jej
            temat. Lewy kibic obszedł się z nią w rekawiczkach, ja zadałam sobie więcej
            trudu aby coś się o niej dowiedzieć. Osoby z rady dzielnicy IV mają w stosunku
            do niej określenia: "spryciara, bezczelna, bez kręgosłupa moralnego i bez
            życiowych zasad"
            Na pierwszym zebraniu rady dzielnicy, gdzie miano wybierać zarząd grupa 12
            młodych radnych z PO zawarła wyborczy sojusz z SLD i podzieliła między sobą
            stanowiska. Matysik -Lipiec zostałą przewodniczącą a jedyny radny z SLD w radzie
            wiceprzewodniczącym. O problemach dzielnicy nie miała najmniejszego pojęcia i
            nadal nie ma. Osoby, które są w radzie kilka kadencji wszystko w niej robią a
            ona potrafi się tylko wdzięczyć, co uczciwie napisała na swojej stronie
            internetowej. Na tej stronie widać, że dodatkowo jest niedouczona w elementarnym
            zakresie bo myli się jej znaczenie słów "konsultant" z "konsulatem", podszywa
            się pod jakieś dzieci, których tak naprawdę nie ma.
            • Gość: NH Zgadzam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:53
              NIc dodać nic ująć, mślałem, że zagłosuje na K.Matusik, ale to co tu pisze to
              święta prawda. Przejeżdzałem dziś przez Nową hutę i co się okazuje? K. Matusik
              zalepiła swoimi plakatami swoich kolegów partyjnych. Widać, że faktycznie nie
              dorosła do "zabawy" w politykę. Szkoda, bo miała szanse u mnie, ale ktoś kto tak
              postępuje, to nawet w radzie dzielnicy być nie powiniem
              • Gość: Jagoda Kto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 01:06
                Zapoznałam się z życiorysami kandydatów PO i wygląda na to że, poza Rokitą i
                szczypińskim, to największe doświadczenie w pracy samorządowej ma tylko Raś.
                Rokita i Szczypiński zbiorą dużo, więc ja zagłosuje na Rasia, bo po co marnować
                głosy na ludzi bez żadnego przygotowania? Pani Matusik niby od 3 lat jest w
                dzielnicy, ale z tego co mówią "jej" radni to jeszcze dziecko, a jej działania
                raczej ją dyskwalifikują a nie kwalifikują do sejmu.
              • Gość: ja Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:33
                Nie tylko zalepia ale jej ludzie zrywaja legalnie wiszace-opłacone plakaty !!!!
            • Gość: toja Re: Jeszcze o ulotce Katarzyny Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:48
              Masz 100 % racji - bratnia duszo!
          • Gość: lewy kibic Poparcie Sonika? IP: *.citynet.pl 08.09.05, 21:56
            Poparcie tego faceta to jak pocałunek śmierci.!!!!
            • Gość: kibic Re: Poparcie Sonika? IP: *.sebastiana.ceti.pl 08.09.05, 22:56
              Oczywiscie lepszy jest kłamiący nie doswiadzcony 22 latek
    • Gość: OSIOŁ Z MPK Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: w3cache.* / *.2-0.pl 09.09.05, 08:03
      JA ODDAM GŁOS ALE STAWIAM WARUNEK MUSI BYĆ MINIMUM JESZCZE JEDNA PODWYŻKA
      BILETÓW MPK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka