Gość: Gosc IP: *.ipt.aol.com 27.08.05, 01:07 I tak wygra WIESLAW MISZTAL z LPR! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 27.08.05, 04:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cicero Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 04:10 KRAKOWIANIE, głosujmy na naszych drogich radnych, wyjadą stąd, zostawią nas w spokoju, będziemy mogli wreszcie normalnie zyć. Dlatego Idźmy do wyborów, wytargajcie babcie z łóżek i każcie głosować. Droga Gazeto wyborcza - wydrukuj ilnformację o krakowskich kandydatach i rozdawaj pod Bagatela lub na innym Wielopolu, byśmy mogli głosować. Powołuję niniejszym społeczną akcję głosowania na radnych z Krakowa (SAGnRzK). Drang nach Warschau! (czy moglibyście wziwąc ze soboą naszych dorgich przywódców p. Majchrowskiego i resztę?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.citynet.pl 27.08.05, 07:05 Ale, mój poprzedniku, w radzie się nic nie zmieni. Na miejsce jednych przyjdą następni z listy, pewnie jeszcze gorsi. Wyjątek tu byłby tylko w przypadku Rasia, który radnym został jako kandydat PiS-u a do sejmu kandyduje z PO. Gdyby wygrał(czego mu serdecznie życzę jako jednemu z nielicznych wyrazistych kandydatów PO) jego miejsce w radzie zajmie następny kandydat do Rady Miasta z Nowej Huty w wyborach 2002r z listy PiS - o ile pamiętam trzeci -po Rasiu i Bubuli. Zdziwienie autora tekstu o braku kandydatów z PO jest słuszne, ale sprawa jest jasna. PO tak kombinowała swoje listy wyborcze aby jej znani radni nie mieli szans. Przykładem jest Małgorzata Jantos, która znalazła uznanie "tarnowskiego twóry krakowskiej listy" dopiero na 15 miejscu przed takimi "wybitnymi" postaciami życia publicznego PO w mieście jak: Węgrzyn, Bulanowska, Jajszczyk, Krupa, Matusik - Lipiec, czy inni. Pisanie o 4-5 mandatach sejmowych dla tej partii przy tych kandydatach jest kpiną z Czytelników. Góra trzy: Szczypiński, Rokita i ...Raś. (Chyba, że została zarejestrowana inna lista aniżęli była publicznie podana - bo do dziś nie wiem kto jest na miejscu Jantos. Może Fedorowicz?) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Fedorowicz, ale nie wiadomo który... 27.08.05, 14:37 czarnym koniem może byc Marek Lasota lub Artur Then Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotek Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.08.05, 14:56 Poważne szanse ma moim zdaniem również Łukasz Pawłowski, który jest na liście PO na 22 miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:35 Myślę, że Twoje poważne zdanie jest mało poważne... powiedz swojemu koledze żeby zaczął od niższej półki- może rada dzielnicy. Jak się postara to może mu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozu SZCZYPIŃSKI, ROKITA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:32 Myślę, że z PO do Sejmu zostaną wybrane 4-5 osoby. Stawiam na: Szczypińskiego, Rokitę, Rasia, Fedorowicza i ew. Matusik. Pierwszego szanuję, drugi to gwiazda, trzeciego lubię, czwartego znam z nazwiska, piąta jest ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: SZCZYPIŃSKI, ROKITA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 08:07 Interesujące. Podoba mi się twoja wyliczanka- coś w tym jest. Zapewne dwóch pierwszych, czyli Szczypiński i Rokita zostaną posłami- są to murowani kandydaci. I dla mnie jedyni poważni. Są oni, a potem długo, długo nic. Kto oprócz Rokity i Szczypińskiego zostanie posłem- zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: SZCZYPIŃSKI, ROKITA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:00 A ja tam nie jestem przekonany do Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:06 Ja bardzo przepraszam, ale popieram wniosek Cicero całym swoim ciałem, sercem i umysłem. Wprawdzie to tylko na cztery lata, ale dobre i to! Nie zmarnujmy tej szansy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agk Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 09:51 Brak Jantosowej na wysokim miejscu listy PO to poważny błąd! Jedna z najbardziej wyrazistych ipracowitych radnych, osoba która gwarantowała solidna pracę w Sejmie została bardzo parszywie potraktowana przez swoich "kolegów partyjnych". Nie wiem kto tę listę układał, ale dał dowód zerowych kwalifikacji politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.citynet.pl 27.08.05, 13:55 Za wszystkie listy Platformy Obywatelskiej odpowiada Donald Tusk. Na ile on decydował o obsadzie przkładowo 23 miejsca w Krakowie, czy 10 w Kielcach to trudno dziś się od kogoś dowiedzieć. Przekonany jestem, że scedował to na szefów regionów, czyli w Krakowie na tarnowskiego posła Aleksandra Grada. Nie jest to - jak widać po tych listach - wzorzec politycznego intelektu a raczej politycznej naiwności, by nie nazwać tego bardziej dosadnie. O uniknięciu odpowiedzialności za krakowskie listy przez duet Rokita - Fijak nie można się wyrazić inaczej jak jednym gestem, najlepiej Kozakiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re; na rokicie się wyznali......... IP: *.boreknet.com 27.08.05, 16:20 kaczka donald jest dyktatorkiem i takiej małej szuji jak jasiu z alkoholikiem fijakiem, nawet w dupę nie chce kopnąć!!!!-wyznał się na nim i jego ludziach!!!, a tak w ogóle i szczegółach to ten duet, przynosi nam wszystkim tylko wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Re: Re; na rokicie się wyznali......... IP: *.citynet.pl 27.08.05, 20:07 Ten Donald Tusk to nie tylko dyktatorek ale i również arogant całą gębą. A dodatkowo sekunduje mu w tym Grad. Kandydaci do sejmu zostali wytypowani według kryterium: im mniej znany lub nic nie znaczący to wyższe miejsce na liście. O przykładach pisałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewita Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:18 Tak sobie czytam te posty i czytam .I dochodzę do wniosku ,że lewy kibic to tuba głębokiej lewicy . I taką sobie propagandę sadzi . I myśli ,że tak będzie jak sadzi . Czas pokaże ale na mój pomyślunek to będzie tak,że PO weźmie 4-5 mandatów , na pewno Rokita i Szczypiński , a potem pewnie ktoś ze składu Raś- Fedorowicz-Krupa- Bulanowska - Kiciński .A jeśli chodzi o Jajszczyka to z całego towarzystwa kandydującego do parlamentu ze wszystkich partii to jest to najpoważniejszy facet , światowej sławy profesor , autor kontrowersyjnej ale chyba jak na razie jedynej koncepcji reformy polskiej nauki . I jeżeli to jest nic nie znaczący kandydat to pewnie lewy kibic woli por Borewicza czy tytana polskiej lewicy - Orkisza .Oni są znani .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi-24 Re: Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:48 Co do lewego kibica, mam podobne zdanie. Nie wiem czemu się tak czepia Tuska (pewnie fan Cimoszewicza), ale ja tam nie mam takiego najgorszego zdania o tej liście. Nie wiem jak zdecydują wyborcy, za to uważam, że jeżeli do sejmu dostaliby się oprócz pewniaków: Rokity i Szczypińskiego, tacy ludzie jak Jajszczyk, Bulanowska czy Krupa to z pewnością nie byłoby źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:41 święta racja , każdy z nich już coś zrobił , już coś znaczy , ma pomysł na przyszłość i swoją rolę w parlamencie . I na któregoś z nich będę głosował ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak111 Re: Lewy ,lewy , lewy i leniwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:17 Jajszczyk, Bulanowska, Krupa - tak ci kandydaci rokują dobre nadzieje na przyszłość, o czym świadczą ich dokonania. Popieram. To otwarci światopoglądowo ludzie, dobrzy, skuteczni fachowcy dalecy od oszołomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz 2 Jajszczyk zdecydowanie bije innych IP: *.citynet.pl 08.09.05, 21:15 Nie wiem co piszą inni, ale jestem po lekturze artykułów prof. Jajszczyka na jego stronie internetowej. (www.jajszczyk.pl) Jestem oczarowany tym człowiekiem i wszystkich znajomych, przyjaciół a nawet ludzi,których mało znam namawiam do glosowania na tego kandydata. Jeszce nie polityk, ale jego pomysł na kompleksową reformę polskiej nauki dosłownie zwala z nóg. Głos na kogo innego na liście PO - to głos zmarnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar SDPL IP: *.chello.pl 28.08.05, 11:30 bardzo pożądny facet!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morituri Re: najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:43 Ten Pelczar to ten co za komuny szkolił w komitetach ? Kiedyś bardzo złe zdanie słyszałem o nim . No jeśli to ten to trzeba to szeroko ogłosić .A swoją drogą to on mógłby być porządny a nie pożądny ( no chyba że od pożądania ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Re: najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar IP: *.citynet.pl 28.08.05, 21:53 Już na tym forum, przy innej okazji, pisałem,że Jajszczyk to wspaniały kandydat na ministra, doradcę czy merytorycznie ważne stanowisko. Tylko takie gdzie nie musi wygrać wyborów. Czepiam się Tuska bo widzę, że ma szansę na wygranie wyborów prezydenckich i-uważam_ że się do tego w najmniejszym stopniu nie nadaje. Nawet nie dorasta do pięt: Kaczyńskiemu, Relidze, Bochniarz czy Borowskiemu. Można powiesić sie na każdym słupie czy tablicy w Polsce, ale to jest za mało na prezydenckie kwalifikacje. O jego intelektualnym poziomie najlepiej świadczy napisana przez niego denna książka. W moich oczach spalił się po wyrzuceniu z PO prof. Gilowskiej. A Jacek Pelczar to faktycznie doskonały kandydat do Senatu. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kr Re: najlepszy kandydat do Senatu to Jacek Pelczar IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:48 Re: ale skąd wiemy, że Jarucka kłamała?? Autor: Gość: KR -------------------------------------------------------------------------------- Bo przecie nie można wierzyć rozwiedzionej żyjącej w grzechu ,którego owocem jest koleja ciąża- to wie każdy nie tylko prawy Romek Końska Twarz. Ponadto zbadał ją znany lekarz psychiatra -z zamiłowania śledczy Konstanty Miodowicz( o czym donosi sama najprawdziwsza gazeta Polska ) :"Anna Jarucka, była społeczna asystentka Włodzimierza Cimoszewicza z okresu, gdy piastował on urząd ministra spraw zagranicznych, zdecydowała się zeznawać przeciwko swojemu byłemu szefowi. W jaki sposób znalazła się przed komisją śledczą? – Dzięki zwykłemu przypadkowi – opowiada jeden z członków komisji śledczej Konstanty Miodowicz. – Mój znajomy dowiedział się o problemach zdrowotnych Jaruckiej. Opisał mi jej ciężką sytuację. Postanowiłem więc spotkać się z nią."Spotkał zbadał i wszystko przynajmniej proste jak jak cep lub rozum Maciarewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 12:27 No to pozostaniemy w rozbieżności, bo ja właśnie uważam, że pozostali kandydaci nie dorastają Tuskowi do pięt i sądząc po sondażach to nie jestem w tym sądzie odosobniony. I jeszcze jedno: to nie Tusk wyrzucił Gilowską - sama odeszła, bo się obraziła, że ktoś miałby rozstrzygać (sąd koleżeński), czy postępowała etycznie czy też nie. Z całym szacunkiem dla Pani Gilowskiej muszę powiedzieć, że jej postępowanie (forsowanie syna na pierwsze miejsce na liście) było delikatnie mówiąc niestosowne. Trzeba było się z tego wycofać, to nikt by jej przecież tego długo nie wypominał. Ale unoszenie sie dumą (czy raczej pychą)przyniosło wszystkim znany skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.chello.pl 28.08.05, 21:50 mam nadzieję, że nie. Oszołom niestety zostanie w Kraku i będzie bredził w czasie sesji RMK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: *.citynet.pl 30.08.05, 20:25 Ponieważ dostałem pierwszą ulotkę wyborczą pod swoje drzwi to chciałbym się do niej odnieść. Katarzyna Matusik - Lipiec poinformowała mnie, że zajmuje 7 miejsce na liście PO. Na dzień dzisiejszy znamy też numer listy PO a na ulotce jej nie ma. Przykro mi, ale ta ulotka w najmniejszym stponiu mnie nie przekonała aby oddać swój głos na kandydatkę, nie przekonały mnie też referencje. Bo oprócz lekarki z hospicjum "zachwalają" K.M-L tylko koledzy partyjni i robią to w mało przekonujący sposób. Europoseł Klich wspomina coś o kompetencjach i inteligencji i sądzę, że jest to tylko grzecznościowe poparcie. Bo nie sądzę, aby Klich nie wiedział, że p.K.M-L protestowała przeciwko prześladowaniom Polaków na Białorusi w konsulacie ...niemieckim w Krakowie, albo,że wymyśliła nazwę dla ronda im. Ofiar 11 września. Koledzy z ulotki Zorski, Sularz, Klimowicz też zdawkowo zaliczają Kandydatkę do "najzdolniejszych samorządowców" (Klimowicz") i ,że nie zawiedzie (Sularz). Zorski poszedł na całość i rekomenduję 30 letnią osobę jako b.doświadczoną. A z treści ulotki dowiedziałem się, że p.K.M-L uzyskała w Krakowie prawie 6 tys. głosów w wyborach do Parlamentu Europejskiego, co jest nieco naciąganą informacją, ponieważ w Krakowie nie miała nawet 1600 głosów, a wynik "prawie 6 tys. głosów " uzyskała na terenie aż dwóch wojewodztw:małoposkiego i świętokrzyskiego. Jeżeli Kandydatka podaje dokładnie na jakim osiedlu mieszka w Krakowie , to chętnie dowiedziałbym się skąd pochodzi bo określenie " masteczko na Pogórzu Sądeckim" nie jest takie precyzyjne. Wstydzi się swojej miejscowości? Pisanie o tym, że jest "dumna z Krakowa" jak przebywa tu zaledwie kilka lat jest mało poważne. Z treści ulotki dowiaduje się, że "wybory samorządowe do rady Dzielnicy" wygrała zdecydowanie, co jest też informacją naciąganą bo głosowało na nią nieco ponad 300 mieszkańców dzielnicy. A na ulotce dzieci są piękne, ale to chyba nie jej dzieci? Wydaje mi się więc, że kandydatura p. K.M-L jest dla niej osobiście zdecydowanie za wczesna, a mieszkańcy Krakowa nie będą mieć z niej najmniejszej pociechy, tak jak nie mają jej mieszkańcy dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Ja bardzo przepraszam… IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:22 ale skoro już obudziliście się z rękami nocnikach, to teraz sami sobie w nich mieszajcie i nie wciągajcie w to niewinnych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spiderman Ulotka KLM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:00 Będę zdecydowanie głosował na PO , albo Raś albo Fedor . A w sprawie p.Katarzyny LM to mam dość podobne zdanie jak kibic lewy . 30 letnia dziewczyna , dość ładna ,ale .... Ale praktycznie bez doświadczenia , bez pomysłu na swoją rolę w Sejmie , bez doświadczeń życiowych , bo raczej nie można zaliczyć do tego pracy w Urzędzie Marszałkowskim u swoejego parteigenosse . Miła dziewucha i niech się jeszcze uczy , może dzielnica ,może miasto , może jakiś biznes ale Sejm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja A może na Hawranka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:26 Jest na 21 miejcu na liscie PO z ulotki sadząc ciekawy gosc z 7 dzielnicy. Co obiecuje to spełnia. A dodatkowo rekomendowany przez Tuska i Sonika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nysiek Jeszcze o ulotce Katarzyny Matusik - Lipiec IP: *.citynet.pl 04.09.05, 16:47 Po otrzymaniu ulotki K.Matusik-Lipec przeczytałem wczesniejsze wpisy na jej temat. Lewy kibic obszedł się z nią w rekawiczkach, ja zadałam sobie więcej trudu aby coś się o niej dowiedzieć. Osoby z rady dzielnicy IV mają w stosunku do niej określenia: "spryciara, bezczelna, bez kręgosłupa moralnego i bez życiowych zasad" Na pierwszym zebraniu rady dzielnicy, gdzie miano wybierać zarząd grupa 12 młodych radnych z PO zawarła wyborczy sojusz z SLD i podzieliła między sobą stanowiska. Matysik -Lipiec zostałą przewodniczącą a jedyny radny z SLD w radzie wiceprzewodniczącym. O problemach dzielnicy nie miała najmniejszego pojęcia i nadal nie ma. Osoby, które są w radzie kilka kadencji wszystko w niej robią a ona potrafi się tylko wdzięczyć, co uczciwie napisała na swojej stronie internetowej. Na tej stronie widać, że dodatkowo jest niedouczona w elementarnym zakresie bo myli się jej znaczenie słów "konsultant" z "konsulatem", podszywa się pod jakieś dzieci, których tak naprawdę nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NH Zgadzam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:53 NIc dodać nic ująć, mślałem, że zagłosuje na K.Matusik, ale to co tu pisze to święta prawda. Przejeżdzałem dziś przez Nową hutę i co się okazuje? K. Matusik zalepiła swoimi plakatami swoich kolegów partyjnych. Widać, że faktycznie nie dorosła do "zabawy" w politykę. Szkoda, bo miała szanse u mnie, ale ktoś kto tak postępuje, to nawet w radzie dzielnicy być nie powiniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Kto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 01:06 Zapoznałam się z życiorysami kandydatów PO i wygląda na to że, poza Rokitą i szczypińskim, to największe doświadczenie w pracy samorządowej ma tylko Raś. Rokita i Szczypiński zbiorą dużo, więc ja zagłosuje na Rasia, bo po co marnować głosy na ludzi bez żadnego przygotowania? Pani Matusik niby od 3 lat jest w dzielnicy, ale z tego co mówią "jej" radni to jeszcze dziecko, a jej działania raczej ją dyskwalifikują a nie kwalifikują do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:33 Nie tylko zalepia ale jej ludzie zrywaja legalnie wiszace-opłacone plakaty !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Jeszcze o ulotce Katarzyny Matusik - Lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:48 Masz 100 % racji - bratnia duszo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Poparcie Sonika? IP: *.citynet.pl 08.09.05, 21:56 Poparcie tego faceta to jak pocałunek śmierci.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Poparcie Sonika? IP: *.sebastiana.ceti.pl 08.09.05, 22:56 Oczywiscie lepszy jest kłamiący nie doswiadzcony 22 latek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSIOŁ Z MPK Re: Krakowscy i małopolscy samorządowcy chcą do p IP: w3cache.* / *.2-0.pl 09.09.05, 08:03 JA ODDAM GŁOS ALE STAWIAM WARUNEK MUSI BYĆ MINIMUM JESZCZE JEDNA PODWYŻKA BILETÓW MPK Odpowiedz Link Zgłoś