Dodaj do ulubionych

język niemiecki na AE

IP: *.st.elpoinfo.pl / 80.51.14.* 12.09.05, 15:01
witam wszystkich :)
od października zaczynam studia na AE finanse i bankowość, wybrałam niemiecki na średniozaawansowanym poziomie, ale podobno moze być ciężko, uczyłam się wcześniej 3 lata niemieckiego tylko w szkole, mozecie napisać jak wygląda ten niemiecki na AE, szczególnie poziom średniozaawansowany, czy ćwiczenia są całe po niemiecku?? bardzo proszę...
Obserwuj wątek
    • Gość: studient.AE Re: język niemiecki na AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:01
      Wszystko zależy od lektorki. Ciężko uogólniać. Na jakim poziomie wybrałaś drugi
      język??? Jeśli na zaawansowanym lub średniozaawansowanym nie masz w ogóle czego
      się obawiać-zawsze będziesz mogła zmienić grupę na niższą. Czasem pomaga zmiana
      lektorki/lektora. Ale po trzech latach-dasz radę!
      • Gość: barbsia Re: język niemiecki na AE IP: 82.177.97.* 12.09.05, 21:42
        Nie obawiaj sie!Ja tez uczylam sie tylko w szkole niemieckiego i moj poziom nie
        byl za wysoki.Na poczatku tez sie zastanawialam czy nie bedzie ciezko, ale
        teraz nie zaluje.Powodzenia
    • Gość: somebody... Re: język niemiecki na AE IP: *.st.elpoinfo.pl / 80.51.14.* 13.09.05, 15:01
      dzięki za odpowiedzi :) niemiecki wybrałam na sredniozaawansowanym, trochę się obawiam, ale fajnie że można się przenieść, więc może będę kombinować, tymczasem proszę o kolejne wypowiedzi i o nazwisko lektorki/lektora od której powinnam uciekać :)
      • Gość: Karola Re: język niemiecki na AE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:35
        Nie masz sie czego bac naprawde,sama bylam wtakiej samemj sytuacji jak ty rok
        temu uczylam sie niemieckiego 4 lata w liceum i wybralam sredniozaawanzowany
        poziom...strasznie sie balam na poczatku sie przerazilam ze babka caly czas
        mowipo niemiecku a ja nic nie rozumiem ale po pierwszym tygodniu okazalo sie ze
        nie jest tak strasznie :) Naprawde bez zadnych korepetycji bazujac tylko na tym
        co wynioslam z liceum mam teraz w indeksie po pierwszym roku z niemieckiego
        5,5 ;) Jakbys chciala zmieniac grupe i miala jakis wybor lektorow to szczerze
        polecam mgr Głębecką :) Super babka naprawde wymaga konkretow wiadomo z czego
        sie przygotowywac i nie robi zadnych problemow a atmosfera na zajeciach jest
        bardzo mila :) i naprawde bezstresowa czego nie mozna powiedziec o wszystkich
        lektorach na AE :)pozdrawiam i glowa do gory bo napewno dasz rade
        • Gość: banca Re: język niemiecki na AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:59
          ja tez jestem na FiBie:), teraz 3 rok...
          polecam Ci, jako lektorke mgr Fischer(jest zastepca kierownika studium).Super
          kobieta z charakteru, mimo ze troche wymagajaca, nie wpisze dwoi do
          indeksu:)mozna sie przy niej nauczyc jezyka a pozatym czesto jej nie ma:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka