Dodaj do ulubionych

jazda konna

18.09.05, 12:26
Witam,
Czy ktos moglby mi poradzic gdzie w Krakowie badz jego niedalekich okolicach
mozna nauczyc sie jazdy konnej? Jestem zupelna amatorka. Co nieco na temat
jazdy wiem i troche jezdzilam, ale dosc dawno i niewiele pamietam. Prosze
kogos kto orientuje sie w tym temacie o rade i fachowa opinie na temat dobrej
stadniny i dobrego instuktora.
Obserwuj wątek
    • rapolas Re: jazda konna 18.09.05, 16:04
      Widzialem jedna stadnine calkiem fajna na ul. Kobierzynskiej. Pewnie jest ich
      wiecej, ale musisz pogoogle'owac :)
    • a_noa Re: jazda konna 18.09.05, 19:37
      Tutaj masz kilka adresow:
      krakow.naszemiasto.pl/rekreacja_i_wypoczynek/lista/113.html
      Pozdrawiam :)
      • indianprincess Re: jazda konna 18.09.05, 20:41
        Ja jestem instruktorką jazdy konnej i hipoterapii ale niestety w tej chwili nie
        pracuje w zawodzie:( Jeśli chodzi o krakowskie stajnie to do nauki dla
        początkujących polecam Botoję, Sierczę, stajnię Tabun w Olszanicy, klub
        Mustang. W serwisie www.jazdakonna.pl znajdziesz adresy, telefony i linki do
        stronek większości krakowskich klubów jeździeckich. Z moich oberwacji wynika że
        żadne z tych miejsc idealne nie jest, ale podstaw się napewno nauczysz.
        Pozdrawiam i życze powodzenia:)
    • Gość: robercik Re: jazda konna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:14
      Moj syn uczyl sie jezdzic na zajeciach dla dzieci w forcie w Grębalowie. Jest
      tam klub jazdy "przyjaciel konika". Maja ciekawa oferte dl a najmlodszych, ale
      mysle ze dla starszych osob tez cos by sie znalazlo.nie wiem czy maja strone.
      • Gość: mama Kasi Re: jazda konna IP: *.w81-251.abo.wanadoo.fr 19.09.05, 20:24
        Ostroznie z Grebalowem.Moja corka 2 lata temu zlamala tam reke w trakcie
        nauki.W sprawie ubezpieczenia nie udalo mi sie nic wskorac.Dowiedzialam sie,ze
        ubezpieczyciel upadl.Panstwo prowadzacy ten klub zupelnie nie poczuwali sie do
        odpowiedzialnosci w tej sprawie a ja nie bylam dosc dociekliwa.
        • indianprincess Re: jazda konna 20.09.05, 14:00
          To co napisała mama Kasi to norma dlatego przed zapisaniem dziecka na jazdę
          koniecznie dowiedzcie się jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem (instruktorzy
          powinni mieć wykupione OC dla instruktorów), lub sami ubezpieczcie dzieciaka,
          koń to nie zabawka tylko duże, silne i płochliwe zwierze więc o kontuzję
          nietrudno. Szczególnie, że nie brakuje u nas nieodpowiedzialnych instruktorów i
          źle przygotowanych koni. Nie pisze tego żeby kogokolwiek zniechęcic, jazda
          konna to wspaniały sport, a jego uprawianie sprzyja fizycznemu i psychicznemu
          rozwojowi dziecka, zwracam tylko uwagę na zachowanie środków ostrożności.
    • Gość: bunczitka Re: jazda konna IP: *.kompania.net 19.09.05, 15:30
      1-go pazdziernika rusza podstawowy kurs jazdy konnej w WLKS Krakus w
      Swoszowicach,to najlepsza opcja z możliwych bo kurs obejmuje nie tylko sama
      jazdę ale takze wszystko co z koniem,jego budową i pielęgnacja zwiazane.Podaje
      telefon do Klubu 6547210,najlepiej prosic pania Zofie Makarewicz.Powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka