Dodaj do ulubionych

Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:04
... w Polce, najlepiej w odległości ok 200 km od Krakowa na kilkudniowy wypad
w zmie. Nie interesują mnie żadne zimowe atrakcje typu nary, wyciągi itp.
Chodzi mi o jakieś przyjemne miasteczko, coś a'la Kazimierz Dolny. Tak żeby
były jakieś romantyczne knajpki, żeby było gdzie pójść na spacerz Ukochanym,
no i żeby ceny pokoju w jakimś hotelu czy na kwaterze prywatnej nie były zbyt
wygórowane... Z góry dzięki za jakieś sugestie. A i jeszcze, żeby nie było
takiego tłoku jak w Zakopcu :-)

Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:08
      Gimmelwald - wioska w Alpach szwajcarskich, naprawde jest tam cudowanie ...
    • Gość: dos Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:42
      Może Stary Sącz?
    • secesja2005 Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 20.09.05, 23:32
      Krynica-Zdrój :)
      • wredny.staruch Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 20.09.05, 23:39
        zwlaszcza po godz 19 :)
        • Gość: Agatha Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 00:10
          A czy w Krynicy są jakieś przytulne Knajpki, kawiarenki???
          • Gość: a Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.usc.edu 21.09.05, 00:48
            Male Ciche
          • secesja2005 Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 21.09.05, 00:59
            W prawie każdym hotelu przy deptaku jest kawiarenka lub cukiernia - mniejsze,
            większe do wyboru. Dla bardziej wymagajacych - dwie restauracje. W Węgierskiej
            Koronie wieczorami chłopaki z Ukrainy grają jazz, w Zielonej Górce można się
            opchać do syta w sielskim spokoju.
            Dla perwersyjnych mnogość dancingów w tym legendarna "Hawana" ;) Można je
            oczywiście omijać z daleka, nie stanowi to trudności, ale - jeśli ma się
            poczucie humoru i dystans do rzeczywistości to można się wybawić za wszystkie
            czasy.
            Zupełnie późnym wieczorem polecam spacery po deptaku. Ładnie (XIX wieczne
            budynki, podświetlane sadzawki), cicho, nostalgicznie z nutką dekadencji i
            tęsknoty za czasami minionymi. Część ścieżek na górze parkowej też jest
            oświetlona w nocy. Mniej więcej w połowie góry jest staw z łabędziami (żywe,
            nie plastikowe) i drewnianą altaną tuż nad nim. Można tam przesiadywać nocami i
            gapić się na wodę lub całować się w romantycznej scenerii (jeśli się ma z kim ;)
            Oczywiście na Górze Parkowej można spacerować też w dzień, jest tam wiele
            spacerowych opcji.
            Poza tym w Krynicy nie ma dresów co uważam za jedną z najpiękniejszych rzeczy
            na świecie. Na szczęście i nieszczęście tego miasta, wszelka młodzież
            wyemigrowała do większych miast. Dzięki temu jest tam cudowny spokój, można
            spacerować wszędzie i o każdej porze (wiem co mówię, praktykowałam) i nic złego
            się nie dzieje. Także dzięki nieobecności elementu dresowego miasto jest bardzo
            zadbane - żadnych dewastacji, zaplutych chodników i tego typu atrakcji.

>>Krynica moja miłość! :)
            Pozdrowienia i udanego wyjazdu :)
            • wesoly.gosciniec Secesja, napisz ksiazke!!! 21.09.05, 16:19
              O czymkolwiek, ja cie uwielbiam czytac. Niechby bylo o uprawie kalafiorow albo
              o dancingach w Krynicy. Zrob to!!!
    • mrug Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 21.09.05, 01:17
      Lanckorona.
      Ale romantycznej knajpki tam nie znajdziesz...;)
      • secesja2005 Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 21.09.05, 01:21
        A "Sielanka"? Romantyzm w wydaniu PRL... ;)
        • mrug Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 21.09.05, 01:30
          Fakt, ale nie każdy lubi...;)
    • darino Biecz 21.09.05, 07:30
      Ale romantycznych knajpek to tam nie uświadczysz !
      Krynica jest niezłą propozycją rozrywkową, ale w zimie jest tam też dość duży
      ruch.
      • Gość: H56 do 200 km od Krakowa ? IP: *.comnet.krakow.pl 21.09.05, 09:15
        Staszów, Końskie
        • Gość: Meg Re: do 200 km od Krakowa ? IP: *.crowley.pl 22.09.05, 08:40
          A cóż romantycznego znajdziemy w Staszowie ? Zegar ? ;) A na spacerek na targ
          w poniedziałek ......
        • Gość: ja Re: do 200 km od Krakowa ? IP: *.chello.pl 01.12.05, 23:09
          Dlaczego akurat te 2 miasta....hmmm Bywam w Konskich, nic tam romantycznego nie
          widzialam:)
      • secesja2005 Re: Biecz 21.09.05, 10:38
        ..który zaczyna się dopiero od świąt Bożego Narodzenia :)
    • Gość: Tyfus Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:19
      Sandomierz.
    • Gość: Dorota Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:45
      Nowy Sącz, a w nim to miejsce:
      www.prowincjonalna.com/
    • Gość: paulina86 Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.76.classcom.pl 21.09.05, 16:38
      Wysowa Zdrój, nie ma tłoku. Mile i przyjemnie.I pełno miejsc noclegowych,
      mieszcza sie granicach 20-25 zl za osobe
    • peteen Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 02.12.05, 09:16
      a możesz zaglądnąć do zamościa...
      • tomaszek193 Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko 02.12.05, 11:14
        Pierwsze co przychodzi na myśl to oczywiście Kazimierz Dolny, wszystkie
        wymienione tutaj, poza Krynicą, to tylko namiastki tego co znajdziesz w
        Kazimierzu. Ale 200 km od Krakowa jest kilka słowackich miasteczek, w tym
        Bardejów.
        • Gość: mm. Re: Zaproponujcie mi jakieśromantyczne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:23
          Rymanów- zdrój, Iwonicz-zdroj, Nowy Wiśnicz, Lipnica Murowana, -miejscowości
          które maja duszę ale knajpek jak na lekarstwo.Bochnia ma jedno i
          drugie.Sandomierz jest faktycznie piękny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka