Gość: salvator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:37 placmy placmy na chwale kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiko Re: Kaczynski kaze nam doplacac do gornikow IP: *.net.autocom.pl 29.09.05, 15:13 zamiast siedzieć na salwatorze popracuj sobie kilka lat w kopalni, a potem - jeśli przeżyjesz - napiszesz nam , jak było.OK?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Kaczynski kaze nam doplacac do gornikow IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 29.09.05, 15:41 A jakim prawem wszyscy maja robic zrzutke na gornikow????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie- górnik Re: Kaczynski kaze nam doplacac do gornikow IP: *.net.autocom.pl 29.09.05, 16:21 prawem,że ich praca jest niebezpieczna dla życia i zdrowia.Urzędnicy raczej nie giną na swych stanowiskach pracy Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Dajcie górnikom odetchnąć 29.09.05, 17:01 przestańcie siać defetyzm i snuć opowiesci o straszliwym żniwie w kopalniach Śląska. Praca to trudna i niebezpieczna, ale inne branże ofiar mają statystycznie wcale nie mniej. Natomiast idiotyczne i nieodpowiedzialne zobowiązanie do wypłacania świadczeń tej grupie z kieszeni innych pracujących czy płacących podatki powinni ponieść autorzy zobowiazania, a nie są anonimowi... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Dajcie górnikom odetchnąć IP: *.net.autocom.pl 29.09.05, 17:59 Co za demagogię pan trudny uprawia. Przytocz te dane statystyczne, podaj żródło. I porównaj np., ile bibliotekarek zginęło w roku ubiegłym wspinając się po książkę z górnej półki a ilu górników w kopalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preccel Re: Dajcie górnikom odetchnąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:34 a może sprawdźmy ilu kierowców (zawodowych a nie amatorów) ginie na drogach polskich i przeciwstawmy ich górnkom... więc może kirowcy powninni pracować 5 lat i iść na emeryturę? myślę że lepszym rozwiązaniem byłoby uchwalenie iż górnik nie może pracować pod ziemią dłużej niż np. 5 lat a później musi mieć zapewnioną pracę na powierzchni... byłoby to o wiele bardziej ludzkie i (tu można dodać co...)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Bo kaczynski jest socjalista IP: *.chello.pl 29.09.05, 21:03 politycznie prawicowiec, ale gospodarczo lewica i to bardziej na lewo niz SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Bo kaczynski jest socjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:15 Dobra bibliotekarka , ktora przez 8 godz.jest na nogach , moze od stania miec zaburzone krazenie wiec i wylew, zylaki - tez nieraz konczace sie smiercia, moze miec skrzywienie kregoslupa od ktorego zaczyna sie wiekszosc chorob. A kobitki gornikow jakos nieszczegolnie byly slynne z jakiejkolwiek pracy. Lepily sluskie i czekaly na swoich chlopow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Bo kaczynski jest socjalista IP: *.net.autocom.pl 29.09.05, 21:24 No to zostań górnikiem, Anno. Bibliotekarka głównie siedzi, biblioteki są pustawe . Widać dawno nie byłaś w bibliotece? A tak w ogóle życie to śmiertelna choroba... A swoją drogą co ty za bzdury wypisujesz. Niestety, robi to wrażenie, że jesteś mądra inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek spróbowałbym was pogodzić… IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:28 ale nie wiem na pewno czy są biblioteki w kopalniach… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Bo kaczynski jest socjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:29 W bibliotece dawno nie bylam bo mi w domu regal z ksiazkami spadl na ..wszystko: na glowe - obandazowana, na nogi - zlamane i juz na Inernet malo ostaje bo nikt mi renty za cholere dac nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Bo kaczynski jest socjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:30 Ale wiem napewno , ze troche soli sie u mnie ostalo, do sluskich wystarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek pewnie za duży ciężar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:35 sugerowałbym przerzucić się na literaturę lekką… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: pewnie za duży ciężar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:46 Chyba tak, wlasnie czytam o Karolince , ktora poszla do Gogolina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Drogi/a wert, sam zostań bibliotekarką... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:57 i daruj sobie ubliżające wstawki o czyjeś mądrości, bo nie świadczą one o Annie, tylko o Tobie. Czy to tak trudno zrozumieć, że jak ludzie nie chcą płacić tyle na górników (wytłumacz ludziom harującym w marketach za kilkaset złotych, że kolejną kasę trzeba dać z ich i tak niedużych pensji na i tak dobrze zarabiających gości), to może panowie górnicy albo: zaakceptują pracę za pieniądze, jakie ludzie są skłonni płacić za ich produkt; albo zmienią pracę. Podejście takie, że inni MUSZĄ dać pieniądze jest dla mnie gangsterstwem. I daruj sobie opowieści o niebezpieczeństwie pracy: kierowcy TIRów też żyją w ciąłym niebezpieczeństwie, nie mówiąc już o alpinistach. A poza tym jak to jest tak niebezpieczne, to zamknijmy kopalnie i sprowadźmy sobie tani węgiel z Rosji czy Australii. Wszyscy będą szczęśliwi: ci co pracują w trudnych warunkach nie będą się narażać, a pozostali pracujący nie będą okradani. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Podatniku, rycerzu i ty biedna Anno ! IP: *.net.autocom.pl 30.09.05, 00:42 Kto wam tak narobił do głowy z tym płaceniem na górników? Pewnie to ta paskudna socjotechnika waszej ulubonej PO? Widzicie ,jaka to banda głupków i krętaczy, ta PO! Nie radzę wzorować się na nich i życzę wam nieustająco owocnego życia zawodowego na przodku w kopalni węgla kamiennego na Górnym lub Dolnym Śląsku (do wyboru). ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nic na to nie poradzę ale głupota irytuje mnie bardziej niż brak poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Podatniku, rycerzu i ty biedna Anno ! 30.09.05, 09:41 A ja nie zapomne tylko, jak w Szczyrku były osobne kolejki dla górników do wyciągów narciarskich. Reszta bydła musiała stać w gigantycznych kolejkach. Jezeli ta grupa zawodowa chce bonusy - to niech się sami na nie składają, a nie ciągną kasy z Bogu ducha winnej reszty Polski. Poza tym nie narzekajcie Krakusy bo to u Was wygrało podobno Populizm i Socjalizm. Socjalizm rulezz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Drogi/a wercie, bardzo proszę czytaj... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 30.09.05, 09:44 ...to co komentujesz. Żadnego konkretu, tylko ogólniki nieodnoszące się do postów. No i zwyczajowy dla tego typu postów ładunek "głupków" (to ci, którzy ośmielają się mieć inne zdanie). Na górników oczywiście, wg pana/pani nie płacimy? Kasę na resturkturyzacje, umarzanie należności ZUSowskich i podatkowych czy extra kasa na emerytury to oczywiście pan/pani wert do spółki z Buzkiem zarabiają wieczorami i te dzisiątki miliardów złotych nie mają nic wspólnego z podatnikami. Gratuluję efektywności pracy! Jeszcze raz proszę o nie stosowanie zabiegu "ciężka praca i sam spróbuj". Jeszcze raz, licząc wreszcie na zrozumienie tej prostej prawdy, proszę o to, że jak ktoś uważa, że zarabia za mało, to niech zmieni pracę, a nie jak gangster rabuje uczciwie pracujących. Osobiście pozostaje mi tylko Ci życzyć harowania w nadgodzinach za kilkaset złotych miesięcznie w markecie i odpalania z tego nędznego zarobku coraz większej kasy na kolejne grupy dobrze zarabiających pijanych byczków, którym akurat przyjdzie ochota pozachowywać się jak bandyci, a nasi "obrońcy ludu" Twoim kosztem dorzucą kasy z Twojej kieszeni bo się ich boją, czy mają tam swoich kumpli. Powodzenia. Oczekuję na meldunki z frontu walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Drogi/a podatniku IP: *.net.autocom.pl 30.09.05, 15:23 Nic na to nie poradzę , ale praca w kopalni jest dla mnie niebezpieczną i ciężką mitręgą. Mnie nawet zwiedzanie kopalni soli w W. męczy, nudzi i przeraża. Uważam, ze niektóre czynnośći (prace) wymagają większego honorowania, na różne sposoby zresztą. A że praktyka czasem skrzeczy, to trzeba zmienić praktykę ( przepisy etc.). Ja wolę suchy chleb w bibliotece... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Drogi/a wercie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:59 No to pogadaliśmy sobie..., a mimo pewnej (nie tak znowu dużej) różnicy zdań - udało się nie nakręcić spirali agresji - za co Ci serdeczenie dziękuję. Pozdrawiam - i pewnie do następnego tematu. Podatnik (r.m.) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Kaczynski kaze nam doplacac do gornikow 30.09.05, 17:23 Niestety niezależność energetyczna kosztuje i to sporo. Pewnie że można byłoby węgiel importować z Ukrainy albo Rosji, a nawet można byłoby pójść dalej i sprowadzić do Polski energię elektryczną z Rosji. Tylko musimy sobie sami odpowiedzieć na pytanie kim chcemy być w Europie, jeżeli chcemy być graczem samodzielnym na miarę regionu Europy Środkowo- Wschodniej to musimy m.in łożyć na siły zbrojne i musimy być niezależni energetycznie, a to niestety kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Kaczynski kaze nam doplacac do gornikow 30.09.05, 20:27 Czesiek dokad ci ryle ze zwiazkowcami i spolakami weglowymi beda cyckaly reszte pracujacych ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Kaczynski kaze nam doplacac do gornikow 30.09.05, 21:28 To co proponujesz w zamian, wybudowanie elektrowni atomowych czy import węgla ze Wschodu? W pierwszym wariancie będziesz musiał wytrzasnąć skąś grube miliardy na siłownie, w drugim uzależniasz się od koniunktury politycznej na Wschodzie. Włąsnie z tego powodu jemy tą żabę o której piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq ostateczne rozwiazanie 30.09.05, 20:34 ja wiem jak rozwiazac problemy gornikow. Skoro kopalnie sa nierentowne to zamiast je zamykac lepiej je zasypac. Widze tu zadanie dla gornikow wlasnie - wziasc te wszystkie niezrekultywowane haldy, puscic na nie gornikow i niech zasypuja. Glowe dam, ze da sie od unii wyludzic jakies pieniadze na ten cel w ramach szeroko pojetej ochrony srodowiska. No i gornicy zgodnie z nazwa beda na gorach pracowali. Zajmie im to nastepne 100 lat i na pewno nikt nie bedzie narzekal na prace na swiezym powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś