Dodaj do ulubionych

"Dzień bez samochodu"

23.09.02, 09:16
Chciałem w tym miejscu pochwalić MPK za to, że zablokowali kasowniki w
tramwajach, którymi przejazd był wczoraj darmowy. Szkoda tylko, że nie było
żadnej informacji, bo ludzie biegali w panice z biletem w ręku od kasownika
do kasownika, nie iedząc, co jest grane.
Ale i tak jest to pewien postęp w stosunku do zeszłego roku, bo wtedy
kasowniki nie były zablokowane :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakus Re: 'Dzień bez samochodu' IP: *.bphpbk.pl 23.09.02, 11:16
      Rozmawiałem z kolegą o dniu bez samochodu,a on się zaklina że wczoraj kupował
      bilet u kierowcy po czym go skasował.Kierowca nie informował pasażerów o
      darmowej jeżdzie!!
      • kuba203 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 11:38
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

>Kierowca nie informował pasażerów o
        > darmowej jeżdzie!!

To możliwe, bo darmowe były tylko tramwaje linii 9 i 13 :)))
    • joseph.007 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 12:57
      Najzabawniejszy "dzień bez samochodu" był chyba w tymczasowej stolicy, gdzie z
      pompą tegoż właśnie dnia otwarto Most Siekierkowski (drogowy oczywiście), który
      natychmiast i całkowicie na amen się zakorkował samochodami :-D
      • kuba203 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 13:17
        Hehehe :)))
        Ale nie tylko w Warszawie "świętujących" dzień bez samochodu było chyba raczej
        niewielu... No bo taka akcja niczemu nie służy.
        A tak z innej beczki: Ciekawe, że jak otwierali mosty w Krakowie, media
        ogólnopolskie milczały, ale jak most jest w Warszawie, wszyscy o tym trąbią,
        wychwalając most pod niebiosy. A już przoduje w tym TVP, która w "regionalnej"
        trójce nadała relację na żywo z otwarcia tego cudu techniki.
        • m.in Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 13:23
          kuba203 napisał:
          > A tak z innej beczki: Ciekawe, że jak otwierali mosty w Krakowie, media
          > ogólnopolskie milczały, ale jak most jest w Warszawie, wszyscy o tym trąbią,
          > wychwalając most pod niebiosy. A już przoduje w tym TVP, która
          w "regionalnej" trójce nadała relację na żywo z otwarcia tego cudu techniki.

nie zapomnij o krytyce naszych mostów w regionalnej tvp. przy okazji otwarcia
          kotlarskiego gośc z krzemionek tak sie zapętlił w krytyce, ze w jednym zdaniu
          powiedział:
          1. most jest do nieczego bo nikt bnie bedzie nim jezdził
          2. most jest do niczego bo duzy ruch samochodowy bedzie przeszkadzał
          mieszkańcom ulicy kotlarskiej
          jajcarz, nieprawdaż? :))
          o moscie siekierkowskim tak trąbia bo "do wstęgi" zaproszono millera i
          kwasniewskiego, tvp nie odpusci przeciez żadnej imprezy z ich udziałem
          • kuba203 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 13:27
            m.in napisał:

> nie zapomnij o krytyce naszych mostów w regionalnej tvp. przy okazji otwarcia
            > kotlarskiego gośc z krzemionek tak sie zapętlił w krytyce, ze w jednym zdaniu
            > powiedział:
            > 1. most jest do nieczego bo nikt bnie bedzie nim jezdził
            > 2. most jest do niczego bo duzy ruch samochodowy bedzie przeszkadzał
            > mieszkańcom ulicy kotlarskiej
            > jajcarz, nieprawdaż? :))

Tego nie słyszałem, ale to rzeczywiście ciekawe :)))
            • joseph.007 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 15:18
              Przy okazji telewizyjnych "okienek" o warszawskim otwarciu, p. Warszawski
              Redaktor stwierdził nb., że most siekierkowski jest pierwszym na Wiśle mostem
              bez podpór w nurcie rzeki. Wynika z tego najwyraźniej, że Kraków leży od roku
              nad jakąś inną rzeką, a ja nic nie zauważyłem...
              • kuba203 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 20:48
                joseph.007 napisał:

> Przy okazji telewizyjnych "okienek" o warszawskim otwarciu, p. Warszawski
                > Redaktor stwierdził nb., że most siekierkowski jest pierwszym na Wiśle mostem
                > bez podpór w nurcie rzeki. Wynika z tego najwyraźniej, że Kraków leży od roku
                > nad jakąś inną rzeką, a ja nic nie zauważyłem...

Tak, właśnie też miałem o tym pisać, tylko wypadło mi z głowy :)))
                Cóż, dla TVP Kraków najwyraźniej nie istnieje, ale może to i lepiej...
                A co z wszystkimi miejscowościami w górnym biegu Wisły, gdzie chyba żaden
                mostek ani kładka nie ma podpór w nurcie rzeki? :)))
        • pavlack Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 15:49
          kuba203 napisał:

> Hehehe :)))
          > Ale nie tylko w Warszawie "świętujących" dzień bez samochodu było chyba
          raczej
          > niewielu...

W Warszawie odbywał się Dzień Transportu Publicznego zorganizowany przez
          tamtejszy KMKM. Mozna bylo zwiedzic Zajezdnie tramwajowa, stacje postojowa
          metra, zajezdnie autobusowa i chyba jeszcze jakis zaklad w ktorym sie naprawia
          tramwaje. Poza tym mozna bylo sie przejechac 3 liniami specjalnymi (2 tram i 1
          bus),kupic modele Ogorkow, strae kasowniki ("dziurkacze")oraz jeszcze jakies
          gadzety (chyba tablice boczne roznych linii ale nie jestem pewien). Z tego co
          czytałem w sieci to było to bardzo dobrze zorganizowane i impreza sie udała. A
          u nas nic :-(
          • kuba203 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 20:45
            pavlack napisał:

> W Warszawie odbywał się Dzień Transportu Publicznego zorganizowany przez
            > tamtejszy KMKM.

O qrczeeee! Toś mnie zasmucił. Ale nie od dziś wiadomo, że Kraków raczej nie
            przoduje w organizacji tego typu imprez :(((
    • _hektor Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 17:17
      w niektórych tramwajach były plakaty z informacją, coś podobno mówili też w
      radiu, choć oczywiście to wszystko jest o wiele za mało.
      • kuba203 Re: 'Dzień bez samochodu' 23.09.02, 20:43
        _hektor napisał:

> w niektórych tramwajach były plakaty z informacją, coś podobno mówili też w
        > radiu, choć oczywiście to wszystko jest o wiele za mało.

Ja się dowiedziałem z GW, kilka dni temu była malutka wzmianka (której na pewno
        3/4 czytelników nie dojrzało) :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka