odnowainfo 17.10.05, 16:00 Poszukuję osób, które uczą się w szkołach fotograficznych w Krakowie, tudzież ukończyli szkoły o tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 17.10.05, 16:04 Zapomnij... Jeśli pociąga Cie artyzm przez duże A to jedź do łodzkiej filmówki. Jeśli chcesz się nauczyć prawdziwej fotografii to startuj do Pragi. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 18.10.05, 23:41 Właśnie zupełnie nie zabawne. Uważam za skandaliczne, że Kraków jako "miasto artystów" nie ma uczelni fotograficznej z prawdziwego zdarzenia. Bo, z całym szacunkiem - pracownia Łagockiego na ASP to trochę mało. Odpowiedz Link Zgłoś
odnowainfo Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 13:48 Po ciężkich poszukiwaniach, udało mi się znaleść szkołę, do której widocznie mało osób przyjęto na nowy rok i planują dobór osób od przyszłego semestru, rozpoczynając naukę programem z pierwszego semestru. Zainteresowanych proszę o kontakt, może razem się wybierzemy do sekretariatu sprawdzić cóż to za szkoła? Przepraszam, nie bardzo mam czas sprawdzać forum, dlatego proszę o email Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:05 Wyjdzie na to, że gdzie by nie poszła to i tak nas spotka. Jak ktoś ma pecha to po całości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:08 secesja2005 napisała: > Wyjdzie na to, że gdzie by nie poszła to i tak nas spotka. Jak ktoś ma pecha to > > po całości ;) a to pech jest? Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:09 Spotkać wrednego starucha, ropusznika i secesję? Sam sobie odpowiedz na to pytanie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:09 secesja2005 napisała: > Spotkać wrednego starucha, ropusznika i secesję? > masakra ... Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:11 No właśnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:12 rzeź niewiniątek... Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:14 Jak sama nazwa wskazuje niwiniątka są niewinne Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:15 czasem nazwy bywają mylące a czasami nie ma winnych Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:18 Nie ma tak żeby nie było winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:26 secesja2005 napisała: > Nie ma tak żeby nie było winnych. jak nie ma, można kogoś znależć na kozła :) Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:29 Tylko dlaczego zawsze wypada na mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:31 secesja2005 napisała: > Tylko dlaczego zawsze wypada na mnie? a kto mówi, że to Ty? hm, poczuwasz się? Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:31 Jak coś jest źle to zazwyczaj jest na mnie, taka prawidłowość. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:34 ta prawidłowość nie zawsze występuje więc to nie jest prawidłowość Odpowiedz Link Zgłoś
aga_z82 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 19.10.05, 13:13 www.ziolek.pl/szkoly/kursy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
odnowainfo Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 21.10.05, 13:47 Dzięki, ale są to kursy a ja chciałem mieć ukończony zawód :)) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Secesja, secesja...:))) 21.10.05, 13:56 Nie wiem czy to za malo...malo z pewnoiscią, ale kto życzy sobie faktycznie wedruje do Pragi. Łódź nieco przygasa natomiast zupełnie nieźle Akademia Poznań...:)) trudny Zależy natomiastjak to pytającemu kojarzy się ten zawód...bo wielu zawiedzionych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
odnowainfo hmm 21.10.05, 20:02 No chyba nic się tutaj konkretnego nie dowiem :) Może chociaż znajdzie się ktoś kto nie ma a chciałby czasem wyskoczyć w plener i pofotografować? Ostrzegam, fotografuje bardzo krótko, do tej pory miałem więcej styczności z muzyką, ale chciałbym jakoś fajnie zgrać jedno z drugim a myślę, że gdyby udało mi się znaleść kogoś kto chętnie posłuży radą, szczególnie na żywo, w praktyce z powodzeniem za jakiś czas mógłbym wystartować do szkoły fotograficznej. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 :))) Idź na kurs fotografii 21.10.05, 20:06 np. dworek bialoprądnicki albo NCK...tam spotkasz ludzi z ktorymi itd... powodzenia trudny Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Secesja, secesja...:))) 21.10.05, 23:18 Mało, w perspektywie wybujałego krakowskiego artyzmu. Fotografia jest tu wciąż traktowana marginalnie. Nie umniejszając oczywiście zasług szacownemu profesorowi. Aczkolwiek sam jeden, czego by nie czynił - nie sprawi, że w Krakowie fotografi uczyć się będzie na poziomie określanym jako szkolnictwo wyższe. W Poznaniu nie mam znajomych po fachu, ani żadnych doświadczeń własnych więc trudno mi oceniać. Łódź jest specyficzna. Na pewno nie w moim klimacie, ale poziom trzymają mimo wszystko. Szkoły prywatne to porażka, za to kursy - w Dworku u Płanety i w Ośrodku na Mikołajskiej u Pozarzyckiego, na dobrym poziomie. ..Ale i tak najlepiej się uczyć asystując u tego kogo uważa się za mistrza. Jeśli chce się zgłębić prawdziwą naturę fotografii, a nie wykuć to i owo na pamięć. Praga poza konkurencją, ale to nie wymaga wyjaśnień :)) Odpowiedz Link Zgłoś