Dodaj do ulubionych

Szkoły fotograficzne w Krakowie

17.10.05, 16:00
Poszukuję osób, które uczą się w szkołach fotograficznych w Krakowie, tudzież
ukończyli szkoły o tym kierunku.
Obserwuj wątek
    • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 17.10.05, 16:04
      Zapomnij...
      Jeśli pociąga Cie artyzm przez duże A to jedź do łodzkiej filmówki. Jeśli
      chcesz się nauczyć prawdziwej fotografii to startuj do Pragi.
      • odnowainfo Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 18.10.05, 23:35
        bardzo zabawne
        • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 18.10.05, 23:41
          Właśnie zupełnie nie zabawne. Uważam za skandaliczne, że Kraków jako "miasto
          artystów" nie ma uczelni fotograficznej z prawdziwego zdarzenia. Bo, z całym
          szacunkiem - pracownia Łagockiego na ASP to trochę mało.
        • odnowainfo Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 13:48
          Po ciężkich poszukiwaniach, udało mi się znaleść szkołę, do której widocznie
          mało osób przyjęto na nowy rok i planują dobór osób od przyszłego semestru,
          rozpoczynając naukę programem z pierwszego semestru. Zainteresowanych proszę o
          kontakt, może razem się wybierzemy do sekretariatu sprawdzić cóż to za szkoła?

Przepraszam, nie bardzo mam czas sprawdzać forum, dlatego proszę o email
          • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 13:53
            KSW?
            • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:05
              Wyjdzie na to, że gdzie by nie poszła to i tak nas spotka. Jak ktoś ma pecha to
              po całości ;)
              • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:08
                secesja2005 napisała:

> Wyjdzie na to, że gdzie by nie poszła to i tak nas spotka. Jak ktoś ma pecha to
                >
                > po całości ;)

a to pech jest?
                • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:09
                  Spotkać wrednego starucha, ropusznika i secesję?

Sam sobie odpowiedz na to pytanie ;]
                  • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:09
                    secesja2005 napisała:

> Spotkać wrednego starucha, ropusznika i secesję?
                    >

masakra ...
                    • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:11
                      No właśnie... ;)
                      • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:12
                        rzeź niewiniątek...
                        • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:14
                          Jak sama nazwa wskazuje niwiniątka są niewinne
                          • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:15
                            czasem nazwy bywają mylące

a czasami nie ma winnych
                            • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:18
                              Nie ma tak żeby nie było winnych.
                              • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:26
                                secesja2005 napisała:

> Nie ma tak żeby nie było winnych.

jak nie ma, można kogoś znależć na kozła :)
                                • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:29
                                  Tylko dlaczego zawsze wypada na mnie?
                                  • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:31
                                    secesja2005 napisała:

> Tylko dlaczego zawsze wypada na mnie?

a kto mówi, że to Ty?
                                    hm, poczuwasz się?
                                    • secesja2005 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:31
                                      Jak coś jest źle to zazwyczaj jest na mnie, taka prawidłowość.
                                      • wredny.staruch Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 20.11.05, 14:34
                                        ta prawidłowość nie zawsze występuje
                                        więc to nie jest prawidłowość
      • aga_z82 Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 19.10.05, 13:13
        www.ziolek.pl/szkoly/kursy.htm
        • odnowainfo Re: Szkoły fotograficzne w Krakowie 21.10.05, 13:47
          Dzięki, ale są to kursy a ja chciałem mieć ukończony zawód :))
          • trudny2002 Secesja, secesja...:))) 21.10.05, 13:56
            Nie wiem czy to za malo...malo z pewnoiscią, ale kto życzy sobie faktycznie
            wedruje do Pragi. Łódź nieco przygasa natomiast zupełnie nieźle Akademia
            Poznań...:))
            trudny
            Zależy natomiastjak to pytającemu kojarzy się ten zawód...bo wielu
            zawiedzionych:)))
            • odnowainfo hmm 21.10.05, 20:02
              No chyba nic się tutaj konkretnego nie dowiem :) Może chociaż znajdzie się ktoś
              kto nie ma a chciałby czasem wyskoczyć w plener i pofotografować? Ostrzegam,
              fotografuje bardzo krótko, do tej pory miałem więcej styczności z muzyką, ale
              chciałbym jakoś fajnie zgrać jedno z drugim a myślę, że gdyby udało mi się
              znaleść kogoś kto chętnie posłuży radą, szczególnie na żywo, w praktyce z
              powodzeniem za jakiś czas mógłbym wystartować do szkoły fotograficznej.
              • trudny2002 :))) Idź na kurs fotografii 21.10.05, 20:06
                np. dworek bialoprądnicki albo NCK...tam spotkasz ludzi z ktorymi itd...
                powodzenia
                trudny
            • secesja2005 Re: Secesja, secesja...:))) 21.10.05, 23:18
              Mało, w perspektywie wybujałego krakowskiego artyzmu. Fotografia jest tu wciąż
              traktowana marginalnie. Nie umniejszając oczywiście zasług szacownemu
              profesorowi. Aczkolwiek sam jeden, czego by nie czynił - nie sprawi, że w
              Krakowie fotografi uczyć się będzie na poziomie określanym jako szkolnictwo
              wyższe.
              W Poznaniu nie mam znajomych po fachu, ani żadnych doświadczeń własnych więc
              trudno mi oceniać. Łódź jest specyficzna. Na pewno nie w moim klimacie, ale
              poziom trzymają mimo wszystko.
              Szkoły prywatne to porażka, za to kursy - w Dworku u Płanety i w Ośrodku na
              Mikołajskiej u Pozarzyckiego, na dobrym poziomie.

..Ale i tak najlepiej się uczyć asystując u tego kogo uważa się za mistrza.
              Jeśli chce się zgłębić prawdziwą naturę fotografii, a nie wykuć to i owo na
              pamięć.

Praga poza konkurencją, ale to nie wymaga wyjaśnień :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka