viking73 23.09.02, 11:32 Jak się czujecie przed 1 października? Jakiś stres i obawa przed nowym i nieznanym, czy raczej spokój i wyluzowanie. Ja się trochę denerwowałem, ale w sumie potem było bardzo przyjemnie i dziś wyjątkowo miło wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: Studenci pierwszego roku, 23.09.02, 11:42 też was pozdrawiam i życzę sukcesów juz nie student - trudny Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 11:52 viking73 napisał: > Jak się czujecie przed 1 października? Jakiś stres i obawa przed nowym i > nieznanym, czy raczej spokój i wyluzowanie. W sumie to się staram o tym nie myśleć :))) Ale nie da się ukryć, że się trochę stresuję... Póki co, jeszcze tydzień wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 11:56 A wylądowałeś w końcu na AE czy na PK, bo pamiętam, że przed wakacjami miałeś dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 12:19 Na PK :))) Czy to dobrze, się okaże... Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 13:18 A kiedy odbierasz indeksik? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 13:31 01.10. Czy mam się bać tego momentu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 13:40 kuba203 napisał: > 01.10. > Czy mam się bać tego momentu? :) Dosyć późno! Ja odbierałam 25 września.. Bać się nie powinieneś, ale musisz zaznajomić się z paroma przesądami i zwyczajami, które dotyczą indeksów: 1) w dniu, w którym dostaniesz indeks nalezy zagiąć ostatnią stronę (str.98) - oczywiście na szczęście ;)) 2) nie należy oprawiać indeksu zanim nie zda się pierwszej sesji (niektórzy twierdzą, że dopiero można to robić po zakończeniu całego roku), żeby Cię nie wyrzucili z uczelni ;)) Pamiętam, że najciekawiej było z biblioteką: ktoś mi doradził 1 października idź i wypożycz sobie coś, bo potem nie będzie. Pomyślałam sobie, że to jakaś bzdura, ale faktycznie wypożyczyłam. Następnego dnia biblioteka świeciła pustkami, jak sklepy z czasów PRL ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 13:43 dreamlover napisała: > kuba203 napisał: > > > 01.10. > > Czy mam się bać tego momentu? :) > > Dosyć późno! Ja odbierałam 25 września.. > Bać się nie powinieneś, ale musisz zaznajomić się z paroma przesądami i > zwyczajami, które dotyczą indeksów: > 1) w dniu, w którym dostaniesz indeks nalezy zagiąć ostatnią stronę (str.98) - > oczywiście na szczęście ;)) ja słyszałem, że powinien to zrobić ktoś starszy rocznikiem ;) > 2) nie należy oprawiać indeksu zanim nie zda się pierwszej sesji (niektórzy > twierdzą, że dopiero można to robić po zakończeniu całego roku), żeby Cię nie > wyrzucili z uczelni ;)) Święte słowa :) I jeśli przypadkierm znajdziesz się w Lublinie, pamiętaj, żeby przed zaliczeniem pierwszego roku nie pić alkoholu w Ogrodzie Saskim. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 13:46 pepperoni78 napisał: > ja słyszałem, że powinien to zrobić ktoś starszy rocznikiem ;) ja zrobiłam to osobiście i jakoś się trzymam na tych studiach ;)) > I jeśli przypadkierm znajdziesz się w Lublinie, pamiętaj, żeby przed > zaliczeniem pierwszego roku nie pić alkoholu w Ogrodzie Saskim. ;) To też przesąd, czy to tak z doświadczenia? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Studenci pierwszego roku IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 15:23 > 01.10. > Czy mam się bać tego momentu? :) Tak! zajecia BHP to horror niesamowity! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 15:41 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > Tak! zajecia BHP to horror niesamowity! ;)) Jak weźmiesz dobrą książkę, to da się wytrzymać. A zresztą i tak wszyscy opuszczają salę i później tylko podrzucają indeksy. A my jeszcze mieliśmy szkolenie biblioteczne, żeby biedne studenty wiedziały, jak się z niej korzysta ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Studenci pierwszego roku IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 15:50 > Jak weźmiesz dobrą książkę, to da się wytrzymać. A zresztą i tak wszyscy > opuszczają salę i później tylko podrzucają indeksy. To to sie wpisuje do indeksu?! Ale jaja! :D > A my jeszcze mieliśmy szkolenie biblioteczne, żeby biedne studenty wiedziały, > jak się z niej korzysta ;)) Na szczescie przechodzilem ten kurs w podstawowce, wiec mam na to papiery ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 15:58 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > To to sie wpisuje do indeksu?! Ale jaja! :D Jakie jaja! Kolego, to są powazne sprawy. Będziesz miał walniętą pieczątkę na pół ostatniej strony w indeksie ;)) > Na szczescie przechodzilem ten kurs w podstawowce, wiec mam na to papiery ;) Wiesz, coś mi się wydaje, że chyba przejdziesz przez to jeszcze raz. W podstawówce? Ha, ha. Pięć książek o Tomku Sawyerze na krzyż. Kolego, studentem jesteś!!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 14:00 kuba203 napisał: > Na PK :))) > Czy to dobrze, się okaże... to zalezy na jakim wydziale:)))) bo jak na .... to masz (kropeczki) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 13:06 Czuję się bardzo dobrze jako student pierwszego roku (po raz 3-ci) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 14:08 to może przstań pic w ogrodzie saskim? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Gotowy... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 15:34 > Jak się czujecie przed 1 października? Jakiś stres i obawa przed nowym i > nieznanym, czy raczej spokój i wyluzowanie. No... musze.. sie kurde ten tego ... przyznac, ze ... troszkaaaaa tellleeeepia sie mi rrraaaaczki i sieeeee lllleeekko jaaakam. Przeeeejdzie!! ... i Zwarty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: Gotowy... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:08 a ja najmilej wspominam otrzęsiny. Nie były co prawda 1 paźdxiernika, ale wspomnienia sa niezapomniane. Ciagneli nas zakutych w kajdanach, czesali jakąś straszną szczotą. Jedlismy też jakieś potrawy, które podobno miały być ostre i wstretne, a mnie o dziwo bardzo smakowały. Potem każdy dostawał lanie po tyłku, a na końcu z honorem był pasowany na zaka, jednocześnie przestawał być beanem. No i dyplomy, dla nowo przyjetych. Całość odbywała sie na Dziedzińcu Collegium Medicum. Ciekawa jestem , czy jeszcze to ktos robi, chodzi mi głównie o UJ {Pozdrawiam India Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Studenci pierwszego roku 23.09.02, 22:04 A ja przegapiłam termin rozpoczęcia roku akademickiego dla pierwszoroczniaków i ominęło mnie uroczyste wręczanie indeksów i ślubowanie. Dostałam opieprz od sekretarki jak się w końcu pojawiłam na wydziale, ładny początek pomyślałam. Potem dla kilku podobnych mi "studentów" urządzono ślubowanie w gabinecie dziekana, totalnie pokręcił mi się tekst ślubowania, pomyślałam nieźle się zaczyna. Jak się później okazało były to właśnie te znaki na niebie i ziemi, które już wtedy mi mówiły, że te studia to nie dla mnie. Ale przekonałam się o tym dopiero za pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Studenci pierwszego roku IP: 81.15.184.* 23.09.02, 23:08 O.. jako student pierwszego roku czuje sie doskonale.. :) ja.. moja ukochana.. wiele znajomych przenosi sie w tym tygodniu do krakowa.. bedzie na pewno rodzinna atmosfera.. :) ciekawy jestem tylko czy moja immatrykulacja juz byla.. moze cos wiecie.. agh.. te sprawy.. :) pozdrawiam was serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś