Dodaj do ulubionych

Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:36
Kalmary smakuja jak podeszwa kelnerki owszem nosza kimona ale niestety
brudne,oraz nie doslysza,brak zup ,brak sashimi,brak tempury.
Niestety na tym nie mozna zakonczyc krytykowania ,bo i swiezosc ryb
pozostawia wiele do zyczenia a ceny Nowojorskie albo wyzsze!!
Jest bardzo kiepsko kelnerki nie potrafia zaopiekowac sie goscmi za to
plotkuja przy barze przeszkadzajac w spozyciu :(
Slowem "para poszla w gwizdek"
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Edo Sushi Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 01:26
      Sądzę że opinia jest zbyt surowa, W Edo sushi można zjeść sashimi i to bardzo
      różne wystarczy jedynie zapytać kelnerki, można też zjeść szaszłyki yakitori lub
      kurczaka w sosie teryaki, jest też zupa misishiru i to cztery rodzaje. Trudno
      sie temu dziwić jest przede wszystkim sushi bar. Wydaje mi się że "Cysio"
      bardziej skupiał się na kelnerkach niż na jedzeniu, a ponieważ prawdopodobnie
      uważa się za znawcę trudno mu było dogodzić. Jadam tam niemal codziennie i
      zapewniam że zawsze byłem zadowolony. Kelnerki znają się na sushi i potrafia
      podpowiedzieć klientowi a ich kimona napewno nie są brudne. Atmosfera jest miła
      i spokojna, lubię to miejsce. Ceny napewno niższe niż w Warszawie, w NJ nie byłem.
    • Gość: dn@ Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.autocom.pl 12.11.05, 17:04
      Jadłem kilkukrotnie i polecam. Duży wybór, świeże i smaczne. Ceny nie najniższe
      ale i tak niższe niż w Wawie. Fajny wystrój, sprawne kelnerki.
      Polecam.
      • Gość: slawek Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: 217.116.110.* 25.08.06, 13:08
        ciekawe czy sakana z wawy da rade
    • Gość: lunia Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.76.classcom.pl 25.11.05, 18:43
      Bardzo przyjemne miejsce!!Pyszne świeże ryby i miła obsługa. Wyszłam z tamtąd
      urzeczona. A Pan, który przyrównuje kalmary do podeszwy może najpierw spróbuje
      tej drugiej zanim zacznie sie wymądrzać...
      • mika_1 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 26.11.05, 11:35
        Czy znacie poprawny numer telefonu do tego baru? W książce telefonicznej nie
        ma, a numer podany w Gazecie nie jest poprawny:(
    • Gość: jola Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.chello.pl 26.11.05, 16:33
      a mnie się tam bardzo podoba taki przystojny kelner z bródką i kolczykiem w
      brwi - jest taaki ładny!!! Czy ktoś nie wie przypadkiem jak ma na imię?
      • Gość: Foxy Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 19:33
        Bylem zaraz po otwarciu i bylo ok.Bardzo fajny wystroj, duza dbalosc o
        szczegoly,ciekawe czy sie dlugo utrzymaja.Kelnerki na pewno przeszly dobre
        szkolenie wiedza co serwuja, ceny fakt nie za niskie:(
      • Gość: beyowaty Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 14:51
        numer do EDO Sushi Bar to : 0-12 422 24 24
      • Gość: martusia_83 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 23:27
        jak słuszałem to na niego wołali Grzesiek..a moze lepiej sie zapytać. Wystarczy
        iść do Edo Sushi Bar i zagadać. Też mi się podoba. Jest taki męski a
        jednocześnie chłopięcy. pozdro
        • Gość: arahne Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 20:07
          Zapewniam was ze jest meski i chlopiecy.5 lat dyscypliny i rygoru robi
          swoje.Pozdrawiam wielbicielki Mojego Uwielbienia:)
      • Gość: Woytek Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 23:32
        No niezle z niego ciacho !
    • Gość: Artur Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.altar.net.pl / 62.233.214.* 05.12.05, 18:50
      Nie zgadzam się z opinią Cysia. Restauracja Edo jest na bardzo wysokim
      poziomie. Jest duży wybór dań, ryby są świeże, jest zupa miso, jest sashimi
      oraz tempura. Wszystko wspaniale smakuje. Bywam w Japonii, więc mogę
      powiedzieć, że mam wyobrażenie o tym- jak powinno wyglądać i smakować sushi.
      Cysio to po prostu maruda, któremu nic się nie podoba. Nie zwracajcie na niego
      uwagi. Kelnerki są bardzo miłe. Kucharze są dobrze przeszkoleni, jest nawet
      Japończyk, więc na pewno zna sie na rzeczy i wie, jak ma smakować japońskie
      jedzenie! Cysio jak będziesz mieć lepszy humor, to polecam wstąpić tam jeszcze
      raz ;-) Pozdrawiam. Klient Artur
      • Gość: znawczyni tematu:) Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.autocom.pl 05.12.05, 19:23
        no tak japonczyk. a widziales jakie on nigiri robi??? w ogole jakie sushi
        powstaje spod jego japonskich łapek? o ile sie nie myle to ten pan pracowal na
        rynku gdzie bywalam tylko w wyjatkowych okolicznosciach np. spotkania biznesowe,
        sushi (na rynku) bylo i jest nieapetyczne.A o Edo sushi sie nie wypowiadam,
        poniewaz podczas mojego spotkania i oprowadzania kontrahenta po krakowskim
        kazimierzu, wszedl on przypadkiem do tegoz lokalu (dodam, ze to australijczyk).
        Spytal (w jezyku angielskim) jakie sushi i dania japonskie mozna zjesc...nie
        doczekal sie odpowiedzi...bylo mi bardzo glupio.
        • Gość: woruś Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:48
          A jakie powinny być nigiri? Według której szkoły robi je Japonczyk i co jest w
          nich złego? Fakt, że na Rynku były kiepskie sushi...
    • Gość: mag Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 10.12.05, 21:48
      Ciekawa jestem, dlaczego Pan tak agresywnie atakuje osobę, której nie spodobały
      się pewne rzeczy w Edo?? Nie miały prawa??

A to,że żadną gwarancją "oryginalności" potraw nie jest to, ze w danym miejscu
      pracuje osoba z jakiegoś konkretnego kraju jest przecież oczywiste. Bo może się
      zdarzyć, ze oprócz tego, ze ktoś, kto jest na przykład Japończykiem, jest także
      znakomitym kucharzem i znawcą sztuki kulinarnej swego kraju, ale przecież nie
      musi tak byc. Czy każdy Polak potrafi świetnie ugotować bigos??

Jeśli ten Japończyk, który pracuje w Edo, to naprawdę osoba z sushi baru przy
      Rynku, to mogę powiedzieć tylko tyle, że Japończycy, których znam nigdy nie
      chcieli tam jeść. Nie mieli o nim najlepszej opinii. Ale może się poprawił. Nie
      wykluczam, człowiek przecież całe życie się uczy (jeśli tylko chce).

Pozdrawiam i życzę wszystkim spokoju i mniej agresji na Święta.
      • Gość: olpe Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: 87.207.233.* 13.12.05, 02:19
        masz
        racje
        • Gość: Zolo Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.altar.net.pl / 62.233.214.* 17.12.05, 09:31
          Ludzieee,ja Was nie rozumiem,narzekacie na wszystko,na kimona,na jedzenie,na
          Japończyka,na kelnerki,a zawsze gdy tam idę nie ma wolnych stolików.Na piatek
          wieczorem albo sobote trzeba robic rezerwacje.wiec o co chodzi jest ruch pomimo
          ze wszystko jest fatalne i niedobre?siedzicie tam pomimo ze wam sie nie podoba
          zeby potem krytykowac na forum!!ja tez zrobie rezerwacje na weekend żeby
          posiedziec w tym okropnym miejscu i zjesc cos paskudnego.
    • Gość: julia Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neolan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:38
      W Edo sushi jest doskonałe,obsługa jest bardzo dobra.Jest bardzo duży wybór
      sushi.Z gorącej kuchni japońskiej polecam kurczaka Teriaky.Lecz jest nie za
      tanio.
      • Gość: gość Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 15:59
        może i w edo jest doskonałe jedzenie-bo jest, może i obsługa jest bardzo dobra -
        bo i tak też jest.....wybór również całkiem spory.....ale..prawdemówiąc mogliby
        popracować nad detalami....nie mówie tu o czymś mało widocznym,a wręcz
        przeciwnie o rzeczach może mniej waznych od jakości serwowanego jedzenia czy od
        profesjonalizmu obsługi ale rzucających się w oczy.....ludzie.. popatrzcie na
        menu waszej restauracji.....niedość ze jest niekompletne(brak napojów i gorącej
        kuchni) to jeszcze do tego wygląda żałośnie....a w dodatku będąc ostatnio w
        edo,chyba z braku orginałów dostałem ksero...... TO JEST POPROSTU ZALOSNE jak na
        taką knajpe...
        • mika_1 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 20.01.06, 11:52
          Jadłam w Edo i muszę przyznać, że bardzo mi smakowało. Ładnie podane, smaczne.
          W lokalu przyjemnie, kelnerki miłe i pomocne. Ceny mogłyby być niższe, ale z
          pewnością warto tam pójść.
          A potem wracać:)
          • Gość: magdus Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:00
            Jadlam w Edo kika razy, za każdym razem wyszłam zachwycona: jedzenie jest
            orginalne, lekkie i zdrowe, kelnerki bardzo uprzejme, zapewniam, że potrafią
            mówic po angielsku - byłam tam z grupą Anglikow, którzy swoja drogą też byli
            zachwyceni klimatem, jedzeniem, a nawet pyszną zieloną herbatką. Jeżeli ktoś
            nie potrafi docenic sushi, które jest rzeczywiscie czymś zupeśnie innym od
            bigosu i pierogów, to nie powinien tam chodzic, a co najważniejsze, krytykowac
            nie mając o tym bladego pojęcia. Byłam w kilku barach sushi za granicą i muszę
            przyznac, ze sushi najbardziej smakowalo mi własnie w Edo. Trudno uwierzyc, że
            to ten sam kucharz, który pracował na Rynku, bo tam jakośc nie była aż na tak
            wysokim poziomie. Polecam wszystkim Edo, po mimo dośc wysokiej ceny. Warto
            zaeksperymentowac.
            • Gość: krakowianka Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.03.06, 22:28
              warto pojsc i sprobowac:) Nie ma lepszego sushi w tym miescie, powiedzialabym,
              ze nigdzie w Polsce nie jadlam tak pysznego sushi...karta sie wzbogacila
              ostatnio o nowe produkty, probuje wszystkiego po kolei jak tylko fundusze
              pozwalaja i polecam wszystkim bardzo! Dla smakoszy to najlepsze miejsce,
              oblsuga, jak to obsluga, po prostu zalezy od dnia i osoby, ale przeciez nie to
              jest najwazniejsze:)
              • Gość: RYB A Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 23:08
                słusznie prawisz,Krakowianka! Pójśc trzeba i spróbować warto.Czy się w tym człek
                zakocha,inna rzecz,ale eksperyment kulinarny ze wszechmiar wart
                popełnienia.Jedliśmy m.in, Maki maxi i muszę przyznać - kilka rzeczy pozytywnie
                mnie zaskoczyło.Faktem jest,iż przestępując progi Edo należy porzucić
                europejskie myślenie o jedzeniu i kanonach smaku.Widzisz tu rybki piękny
                kawałek, masz już w głowie zapamiętane przez lata smaki,wkładasz to to do ust a
                tu....upsss....zupełnie nowe doznanie..Bo to i słodycz może Cię zaskoczyć i
                konsystencja i Bóg wie co jeszcze..Pierwszy raz zanurzysz kawałek sushi w
                świeżutko spreparowanym sosie sojowym z wasabi,włożysz w usta - a tu bęc! -
                oczka same wypadają po tak ostrej próbie..No cóż, trza się nie zrażać
                i.."budowac, organizowac.."(Rejs).Wiem jedno, było to wieeeelkie
                przeżycie.Narazie nie jestem zakochany,ale....na pewno tu wrócę..Show must go one
        • Gość: julia Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 21:27
          to nie prawda otym meniu.
      • Gość: ada Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:59
        bylam! Wnetrze proste i fajne! Smród potworny. Nie mogłam wywietrzyc ubrań
        przez kilka godzin - powąchajcie sie jak wyjdziecie satmtąd. Dwa razy struli
        sie moi znajomi... niestety swiezych ryb tam chyba nie ma. krewetki radze
        omijac! obsługa ładna....ale niekompetentna absolutnie. cholernie drogo! Szkoda
        kaski.... i umierania w łózku z bólu brzucha! Uwazajcie!
        • Gość: t&k Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.06, 14:52
          クラコフ旅行中に、何度か「EDO SUSHI BAR」に行ったが、握りから巻物までメニュー
          も充実しているし、店内も畳の個室があるなどいい雰囲気。
          公平に見て味はいいし、鮮度も地理的条件等を考慮すれば、彼らは最善を尽くしているといえるので
          はないだろうか。
          寿司屋が魚くさいというのは当たり前のことだし、誰かがここのすしを食べて、腹をこわしたという
          のは考えにくい。
          クラコフに行くことがあったら、立ち寄って損はない。

Podczas pobytu w Krakowie byłem kilka razy w Edo; menu jest bardzo zróżnicowane.
           Pokoje TATAMI tworzą przyjemną atmosferę w restauracji.
          Jedzenie mi smakowało, jeżeli chodzi o świeżość to przy tej szerokości
          geograficznej, restauracja naprawdę stara się, żeby była jak najlepsza.
          To, że SUSHI BAR ma charakterystyczny zapach jest jak najbardziej naturalne i
          pożądane; trudno mi uwierzyć w to, że ktoś mógł się rozchorować
          po tutejszym jedzeniu. Jeżeli podczas pobytu w Krakowie zdecydujecie się na
          sushi w EDO na pewno nie pożałujecie.
        • Gość: mis Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.76.classcom.pl 02.04.06, 21:41
          >Dwa razy struli
          > sie moi znajomi... niestety swiezych ryb tam chyba nie ma.<

To po co tam chodzicie?

Bo ja byłam, nie strułam się. Bardzo sobie chwalę atmosferę i obsługę.
    • pysiak121 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 08.04.06, 18:28
      KOCHANI BARDZO PROSZĘ PODAJCIE KONKRETNIE - CO ILE KOSZTUJE ? Chętnie się tam
      wybiorę, ale ponieważ wszyscy straszycie wysokością cen to chcę znać przedział
      cenowy przed wizyta w tym lokalu, bo nie bardzo uśmiecha mi się wycofywanie
      rakiem do drzwi po otwarciu karty. Z góry dziękuję osobie spełniającej moją
      prośbę :)
      • Gość: gość edo Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:13
        Ceny są jakie są, nie są wygórowane jak na tak dobre sushi jakie tam serwują.
        Można zjeść zestaw za np. 30 zł, chyba 10 szt. pozdrawiam :)
        • pysiak121 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 19.04.06, 21:22
          dzięki teraz napewno skorzystam z ich gościny !!! pozdrawiam !
    • Gość: to ja Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.popl.cable.ntl.com 24.04.06, 14:47
      a najsmieszniejsze jest to, ze pozytywne komentarze o tejze restauracji napisza
      glownie : szefowie baru oraz ich przyjaciele :) nie radze tam nikomu jesc
      chociaz w Krakowie i tak trudno o restauracje na srednim poziomie. Najbardziej
      dziwi mnie jedno, skoro szefowie deklarowali, iz chca stworzyc restauracje na
      wysokim level'u nie uczynili tego majac wszelakie mozliwosci ( na koncie kilka
      podrozy-opisane na stronie internetowej Edo Sushibaru a takze internet do
      dyspozycji)
      Jestem Professional Sushi Maker'em -> Head Chef w LONDYNIE w 4pietrowej
      restauracji japonskiej i wydaje mi sie , ze sporo wiem o sztuce robienia i
      podawania sushi. Tak wiec prosze nie miec urazy, ze pisze bez skrepowania.
      Nawet ostatno dowiedzialam sie, ze do Polski ryby nie przychodza tak czesto jak
      deklaruja to pracownicy EDO restauracji, wniosek-musza byc mrozone.
      Wspomne o higienie (osobistej i pracowniczej) wymaganej w miejscu pracy,
      szczegolnie w restauracjach, barach-ogolnie miejscach gdzie czlowiek styka sie
      z jedzeniem...DNO. Ponoc najwazniejsze jest to by sie rozwijac, rozwijac
      miejsce ktore sie stworzylo, EDO stoi w miejscu. Ja w zeszlym tygodniu
      wprowadzilam troche nowosci w restauracji, ktore zostaly zaakceptowane w pelni
      przez szefostwo oraz przyjete z entuzjazmem przez klientow. Na tym polega
      biznes...o czym niektorzy jka sie zdaje nie wiedza :)

jakby ktos mial jakies pytania zapraszam do mailowania
      inari_princess@hotmail.com

pozdrawiam
      • Gość: mirek Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:21
        a najśmieszniejsze jest to,że profesjonalistka z Londynu w taki sposób opisuje
        małą restaurację sushi w Krakowie.To takie typowo polskie: zawiść i złość
        przede wszystkim.Cała opinia zalatuje mi trochę nerwowymi ruchami
        konkurencji,która jak nie wie co zrobić to kąsa.Prawdziwi mistrzowie uczą się
        całe życie ,prawdziwe sushi to nie tylko ryż i ryba ,to również nauka,
        filozofia ,dążenie do doskonałości.Więcej pokory i wyciszenia dla Pani.
        Taka jest moja odpowiedz na Pani opinię.
        Co do Edo to warto się tam wybrać i samemu wyrobić sobie
        zdanie.
        • Gość: to ja Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.popl.cable.ntl.com 15.05.06, 19:18
          Nie, nie konkurencja na pewno nie jestem :)
          Ale za jakies 5 lat, kto to wie moze otworze swoja wlasna Reastauracje japonska.
          Zawisc moze nie, ale zlosliwosc to to czego nauczylam sie od Polakow.
          Oczywiscie, ze mistrzowie ucza sie przez cale zycie-rozwijaja :) To jest ta
          najwazniejsza cecha, ktorej nie doszuka sie Pan w tejze malej krakowskiej
          restauracji.
          Pokora i ja? Nie, no jakos niebardzo do siebie pasujemy :) Wyciszenie owszem,
          codziennie w pracy, poniewaz tam panuje istny spokoj i w tle leci mila JAPONSKA
          muzyka, czasami nawet na zywo.
          Co prawda pracowalam wczesniej w malutkim barze sushi w Londynie, mniejszym niz
          Edo - aczklwiek wszelakimi standartami przewyzszal wspomniana krakowska
          restauracje. No, ale to w sumie Polska i Polacy, jednak to dziwny kraj i
          narod...

Ach w Edo jadlam pysznego kurczaka :) tyle moge dobrego powiedziec...niestety
          talerz nie byl dobrze umyty. TO nie ejst zlosliwosc tylko prawda.

Ach zapomnialabym dodac- slyszalam, ze w poblizu baru Edo otwiera sie kolejna
          restauracja tego typu :) Mam nadzieje, ze bedzie wzorcowa :) Ponoc bedzie miala
          2 pietra!
          • Gość: Krakus Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.altar.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 08:38
            Po pierwsze- chyba to "wyciszenie w pracy" Pani dokucza, skoro musi się Pani
            dowartościowywać i wykrzyczeć na jakimś forum ;-) Nie wątpię w to, że zna sie
            Pani na tym co robi, ale chyba do japońskiej filozofii Pani daleko, skoro tyle
            Pani krytykuje, na dodatek nie uwzględniając tego, że restauracja sushi
            znajduje się w Polsce, w kraju, który ma dostęp jedynie do morza Bałtyckiego,
            które oferuje mniej, co każdy wie, poza tym Kraków jest na południu Polski, co
            dodatkowo utrudnia dostęp, pomimo tego jak widać Edo dokłada wszelkich starań
            aby zagwarantować szeroką gamę ryb i owoców morza, i restauracja cieszy się
            dużą popularnością, i każdy kto rozumie, to co wcześniej napisałem, nie pisze
            takich komentarzy jak Pani. Jeśli za te 5 lat otworzy Pani restaurację japońską
            w KRAKOWIE, zrozumie Pani szerzej, i może odezwie się w reszcie w Pani trochę
            pokory i odkryje Pani japońską filozofię i wyciszenie. Nie jestem ani szefem,
            ani pracownikiem Edo ani konkurencji, ani wujkiem czy ciotką pracowników i
            szefów! Ale bardzo mi tam smakuje i pozdrawiam wszystkich!
            • Gość: joanna Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:22
              Bracie -wlascicielu,sushi w Edo jest magiczne-
              bo urodzilo sie z serca,
              jadalam je codziennie :( bo kocham jesc sushi:)
              oby nic tego serca nie zlamalo
              peace

• Gość: to ja Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.popl.cable.ntl.com 30.05.06, 11:25
                No dobra, nie chce mi sie juz kontynuowac tematu. Znudzilo mnie to doszczetnie.
                jak zrobic, aby dostawac swieze owoce morza w Polsce??? jest to niesamowicie
                proste, aczkolwiek nie zdradze, zostawie to dla siebie i swojej restauracji.
                Nie chce mi sie nic. Po prostu rozkladaja mnie komentarze co poniektorych
                osob :)Czas otworzyc oczka ludziki - Polska jest do dupy-za przeproszeiem, ale
                przeciez mozna robic cos aby stawala sie coraz lepsza :)

O.K. bye

Pozdrowienia dla wlascicieli- pana Piotra i pani Joanny, ktorzy pewnie to
                czytaja.
    • marceliszpak Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 09.05.06, 12:39
      moze wrzuce swoje trzy grosze.

na wstepie powiem ze nie jestem 'pro sushi maker'em' (choc przyznam ze brzmi to
      imponujaco) - ba nawet nie jestem pro sushi eaterem. ale (a jakze) mam
      aspiracje!! do bycia ... pro hedonista. i dobrze mi z tym.

ale wracajac do tematu rzeczonego sushi baru to musze powiedziec ze jedzenie mi
      tam wyjatkowo smakuje - tak po prostu. zawsze sprawia wrazenie ze jest swieze (a
      jadalem juz w innych knajpach nieswieze sushi). nie wiem czy tak powinno
      wygladac i smakowac typowe sushi (bo jak napisalem sie nie znam) ale szczerze -
      wali mnie to bo jest po prostu dobre.

nie bede dowodzil ze jestem swiatowcem (badz nie) i musze powiedziec ze dla mnie
      lokal na wysokim poziomie to taki w ktorym sie dobrze czuje (z tego miejsca
      pozdrawiam pania andzelike z baru z zapiekankami eldorado). a w edo sie je milo
      i przyjemnie.

jedyne malo inspirujace przezycie w edo odbylem spotkawszy tam podczas
      konsumpcji wielce oslawiona dode ktora mielila swoim ozorem jak powalona. radziu
      siedzial lekko zblazowany (nie dziwie mu sie ja ma taka babe) i odbywal
      intelektualna rozmowe z inym wyzelowanym pilkarzem. kiszki sie lekko skrecaly.

takze moi mili jak ktos chce zjesc cos dobrego w fajnej knajpie to goraco
      polecam edo.

acha pragne nadmienic ze nic mnie nie laczy z wlascicielami, szefem kuchni,
      kelnerkami i sasiadami tejze knajpy

z pozdrowieniami
      marceliszpak
      • tgif Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 03.06.06, 09:26
        Milo usalyszec marcelegoszpaka po dlugiej nieobecnosci na KF.
        • marceliszpak Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 05.06.06, 10:25
          tgif napisał:

> Milo usalyszec marcelegoszpaka po dlugiej nieobecnosci na KF.

obecny bylem ino jakos veny mi braklo co by cos napisac :)
          • pysiak121 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 14.06.06, 22:10
            Suma sumarum - nie byłam jeszcze w Edo, ale nareszcie zjadłam sushi w sushi
            barze na Placu Wolnica. Jako laik polecam - zwłaszcza obsługę ! Potrafią
            doradzic i naprawdę bardzo mi smakowało :)
            No to teraz pora chyba pójść do sławnego Edo....:)
            Trzymajcie kciuki....zobaczymy i spróbujemy....!!!
            • marceliszpak Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 20.06.06, 00:01
              a mnie akurat knajpa na placu wolnica nie zachwycila, nie pamietam co jadlem ale
              zdecydowanie wole edo
    • Gość: STOP [...] IP: *.altar.net.pl / *.236.spine.pl 25.06.06, 14:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • marceliszpak Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 25.06.06, 14:43
        Gość portalu: STOP napisał(a):

> Pozwolę sobie napisać dlaczego tak na prawdę Azjaci przyjeżdzają do Polski.

nie pozwalaj sobie bos kiep

> Czarni gwałcą nasze najlepsze samice, a my sobie jak widać na to pozwalamy!

jakies kompleksy?
    • Gość: Nat Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:33
      jestem częstym gosciem edo, choć mój portfel nie jest zbyt zasobny, ale za jakość potraw i atmosferę Edo jestem w stanie zapłacić. Wszystko na najwyższym poziomie. zdecydowanie polecam. jeśli chodzi o kimona - nie są brudne^^, mają taki kolor:) tak wogóle to właśnie za godzinę spotykam sie ze znajomymi:)
    • Gość: Ziuta Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.chello.pl 05.08.06, 19:05
      Smród, smród i jeszcze raz smród - nie wiem jak oni przyrządzają te potrawy i
      jaką (jeżeli wogóle) mają wentylację ale pół ulicy śmierdzi tą knajpą, śmierdzą
      ubrania po wyjściu z niej bardziej niż z najbardziej zadymionej dyskoteki...
      Dodam, że nie wynika to ze specyfiki kuchni jaką podają bo np z restauracji
      położonej nieopodal (Pl. Wolnica) o tym samym profilu nie ma brzydkiego zapachu.
      • Gość: sabela Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.chello.pl 06.08.06, 00:56
        Byłam ostatnio - jako fanka Edo. I niestety muszę przyznać, że się
        rozczarowałam. Chyba miejsce robi się zbyt modne - a liczba obsługi bez zmian.
        W efekcie czekalismy na podejście kelnerki z menu 40 minut ( go jest dużą
        przesadą) a od momenty odebrania zamowienia godzinę na podanie jedzenie. Kupa
        ludzi, wszystkie miejsca zajęte i najwyraźniej jeden kucharz nie nadąża.
        Ogólnie rozczarowanie, choć wczesniej Edo bardzo lubiłam.
        Zaczęłam chodzić do Horai - i moim zdaniem tamtejsze sushi nie ustępuje temu w
        Edo.
        • suchy114 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 23.08.06, 19:44
          Powiem tak kiedy w EDO szefem kuchni był pan Paweł Albrzykowski, moim skromnym
          zdaniem jeden z najlepszych znawców kuchni azjatyckiej w Polsce jedzenie było
          wyborne a co najważniesze ryż do shushi był wyborny , teraz to tylko
          wspomnienie nie ten smak i zapach i to już nie to.Dobrze że pan Paweł przeniósł
          sie na plac Wolnica 9 do restauracji HORAI, i naprawde jedzenie jest rewelacja
          i personel bardzo miły-polecam
    • Gość: jelen Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: 217.116.110.* 25.08.06, 13:13
      mijako gora
      • Gość: znawca Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:29
        Z calym szacunkiem -to prawda Pan Pawel Albrzykowski to znakomity znawca
        sushi,przykre tylko jest to,ze jest jak puchar przechodni-bo specjlnie nie
        nie przywiazuje sie do lokali i ludzi,Miyako gora to prawda- bo Pan Pawel
        Albrzykowski wchodzi w kolene nowe grono -czyzby Horai juz sie znudził?
        powodzenia Panie Pawle - byc moze Pan przeczyta tak popularne forum.
        • Gość: EDO Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: 62.233.163.* 02.11.06, 21:47
          I TYLE BY TEGO BYLO
          ZAPRASZAMY DO EDO NA PLACU WOLNICA JUZ WKROTCE
          • Gość: Ida Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.chello.pl 07.11.06, 11:53
            Oj, nie ładnie. Widać właściciele Edo namiętnie chcą wygryźć Horai. Jakby nie
            mogli żyć sobie w zgodzie. Ciekawi mnie tylko czy jakość baru Edo na Pl. Wolnica
            będzie równie wysoka jak w Edo na Bożego Ciała i w Horai. W końcu nie ma na tyle
            ludzi, a o dobrych "suszaków" bardzo trudno. No nic. Czas pokaże...
        • Gość: znajomy Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.chello.pl 14.02.07, 15:57
          Moze ten post pisany jest z lekkim opuznieniem.. ale cuz.. :)
          Z tego co mi sie wydaje pan Pawel raczej pracy w Horai nie bedzie zmienial. Za
          to, prace w Miyako podjal jeden z jego uczniow, ktory pracowal wczesniej w
          Horai. Ciekawe czy byla to u niego zmiana na lepsze... W koncu Horai ma troche
          lepsza renome niz Miyako.
          • Gość: Ana Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.chello.pl 03.05.07, 21:19
            Każde doświdczenie się liczy. Nawet w knajpie o gorszej renomie można się czegoś
            nowego nauczy.
            • Gość: aga Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:19
              Suschi było pyszne, obsługa bardzo miła a rybka świeżuteńka. Ceny nie są aż taki
              straszne. POLECAM!!!
              • Gość: ff a w jakich granicach oscyluja ?? IP: *.betanet.pl 08.06.07, 13:14
      • Gość: Krak Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.236.spine.pl 03.12.06, 08:22
        Miyako jest dla każdego, Edo dla znawców i smakoszy, no przy tym też trzeba
        dodać, że dla smakoszy z grubszym portfelem.
    • Gość: maggi22 Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.dhcp212-198-128.noos.fr 02.09.06, 01:02
      problem z sushi jest w Polsce; nie ma co do zasady Bardzo Swiezych Ryb, ktore
      sa podstawa. Z tego co mi wiadomo dostawa sea food'u odbywa sie w Krakowie raz
      na tydzien- tzn we czwartek. Byc moze, ze restauracja Edo ma swoje wlasne
      kanaly dostawcze, ale mysle, ze pod wzgeledem swiezosci nie mozemy sie np
      poownywac z francja, gdzie co ranka mamy zapewnione dostawy ze swiezych polowo.
      A rybka dwodniowa i to na dodatek surowa zupelnie inaczej smakuje. Ale dobrze i
      tak, ze bary sushi rozwijaja sie, oby bylo ich wiecej !!!
    • Gość: kokoszka-smakoszka Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 18:03
      Bardzo smaczne jedzonko.Rybka palce lizać!
    • Gość: lEn Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 12:38
      bylem oststnio w horai - nie znam sie co prawda na sushi ale to co mi dali bylo
      dobre i to mi wystarcza bym myslal o powrocie tam kiedys, pozatym ceny maja
      umiarkowane
      • marceliszpak Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 18.12.06, 16:16
        tez bylem ostatnio w horai i generalnie bylo ok - odnosze wrazenie ze ceny
        identyczna jak w edo. w tym ostatnim za to moim zdaniem lokal zdecydowanie
        bardziej przytulny
        • Gość: roszczarowana Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.ghnet.pl 03.02.07, 22:06
          Jestem Wloszka mieszkajaca w Krakowie i uwielbiam sushi. W tym tygodniu mialam
          gosci z Wloch i zaprosilam ich na sushi. W czwartek poszlam do Edo i sie
          pytalam czy mozna bylo zarezerwowac stolik. Pani kelnerka powiedziala ze
          wystarczy zadzwonic w piatek popoludniu. Oczywiscie w piatek o 14 juz nie bylo
          wolnych mjesc na wieczor!!! Dzwonie wiec do Horai. Tam dali nam stolik przy
          wejsciu. Zimno i malo wygodne, ale przynajmniej dla niepalacych. Za to jedzenie
          bardzo dobre. Probuje jeszcze raz zarezerwowac do Edo na dzisiaj. Dowiem sie ze
          w lokalu sa miejsca tylko dla palacych. I zrezygnowalam, bo nie pale i chce sie
          delektowac jedzeniem... bez dymu. Dla ciekawosci poszlismy do Miyako. Kelnerki
          bardzo mile, ale atmosfery zadnej nie ma i jedzenie...dla wszystkich. W Horai
          dla koneserow.
          • Gość: Basia Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 23.12.07, 08:22
            Rzeczywiscie smrod fajek jest dobijacy reszta ujdzie w tlumie.
    • Gość: ja Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 18:36
      Chcialabym sprobowac sushi,ale nie mam pojecia z jakimi kosztami sie
      liczyc..Moze mi ktos powiedziec ile mniej wiecej wydam na obiad?Dzieki za
      informacje.
      • kissmygrass Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 03.01.08, 15:46
        Dwie osoby najedzone po uszka plus piwo do tego to koszt rzędu 150 PLN. Tanio to
        pewnie nie jest, ale są w Krakowie miejsca z jeszcze droższym sushi.
        • Gość: ja Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 13:50
          Dzieki.Musze jeszcze poczekac na sushi;-).Nie wydam na obiad 150zl...
          • Gość: gość Re: Edo Sushi Bar, ul. Bożego Ciała 3 IP: 62.111.245.* 09.01.08, 01:38
            W edo zjesz za 50-60 zl. zestaw sushi i zupę. I jest to lokal dla niepalących, zdaje si że palić można tylko w wydzielonych "pokoikach". Polecam
    • Gość: Bogusia Bar sushi Edo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 14:32
      Byłam na kolacji w sobotę, już po paru godzinach potworny ból brzucha, noc nieprzespana, cała niedziela w łóżku. Dodam tylko, że cały czas zażywam lekarstwa. Dziś jest poniedziałek i dalej jestem struta. Sushi mam dość na dłużej-widać jednak nie jest tak świeże jedzenie, bo surową rybą odbija mi się do dzisiaj. Zdecydowanie nie polecam!!!
      • kissmygrass Re: Bar sushi Edo 17.02.10, 14:23
        Gość portalu: Bogusia napisał(a):

> Sushi mam dość na dłużej-widać jednak nie jest tak świeże jedzenie,
        > bo surową rybą odbija mi się do dzisiaj.

Pierwsze podejście pod sushi? Bo może to nie kwestia świeżości, a bardziej
        indywidualna. Przyznam szczerze, że nigdy w Edo nie miałem zastrzeżeń do
        świeżości produktów.
        • Gość: Bogusia Re: Bar sushi Edo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 18:13
          Otóż nie, to moja trzecia wizyta w Edo i tym razem totalne rozczarowanie.Więcej
          tam nie pójdę!
          • Gość: siku Re: Bar sushi Edo IP: *.nsystem.pl 20.04.10, 02:15
            dziwne, chciałem dowiedzieć się czegoś o tym barze i po wpisaniu w
            googlach edo sushi bar znalazłem kilka stron z opisem rzeczonego
            baru i z ciekawości poczytałem na kilku pierwszych stronach opisy i
            recenzje. Raczej pozytywne. Dziwne tylko że na kilku jest ta sama
            opinia Pani Bogusia. Tak mnie zaintrygowała że postanowiłem wyrobić
            sobie opinię o tym barze. Wybrałem się i muszę powiedzieć że
            kompletnie się z nią nie zgadzam. Żadnego chamstwa (jak ktoś
            wcześniej pisał). Jeśli chodzi o doznania kulinarne to jestem więcej
            niż zadowolony, świeżo, smacznie i ładnie ...
    • Gość: Anna edo sushi bar IP: *.gemini.net.pl 31.03.10, 00:31
      chamska obsluga nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka