Dodaj do ulubionych

praca za granica

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:41
znacie jakies agencje posrednictwa pracy za granica? najlepiej z krakowa?
chce wyjechac ale tak na wlasna reke sie chyba boje. dziecko mam male i zone
na utrzymaniu a zasilek sie skonczyl,pomozcie
Obserwuj wątek
    • pentelka Re: praca za granica 27.10.05, 10:09
      W Krakowie jest ponad 20 agencji posrednictwa pracy za granicą. DObrze jest
      skorzystac z uslug agencji, jesli nie znasz jezyka. Jesli znasz, to bez
      problemiu znajdziesz pracę bezposrednio u pracodawcy (jesli sie z nim
      dogadasz). Bardzo wazne - agencje posredniczace w szukaniu pracy nie mogą
      pobierac opłat za znalezienie pracy od tych, ktorzy je szukają. Czesto agencje
      pobieraja oplaty za kursy jezykowe, kupuja bilety na samolot itp. Poza tym,
      agencja powinna posiadac certyfikat MPiPS. Mozna to sprawdzic na stronie
      www.praca.gov.pl, a dokladniej www.praca.gov.pl/index.php?
      page=posrednictwo&status=1b WPisujesz nazwe agencji i od razu wyskakuje numer
      certyfikatu.
      Pierwsze z Krakowa, jakie przychodzą mi na mysl, to Staff Recruitment, Everest,
      Christopher Martin, ITC, Staff Office, Mikroservice, Prime BS...

DO jakiego kraju chcesz wyjechac? I w jakim zawodzie? Jak dobrze znasz jezyk?

www.guziki.maxi.pl
      • Gość: eeeee Re: praca za granica IP: *.wolfson.cam.ac.uk 27.10.05, 10:35
        moim znajomym agencja nie tylko pokryla koszty przelotu samolotem do anglii ale
        takze koszty pierwszego tygodnia zakwaterowania; szukaj wiec takiej agencji
        ktora wiecej daje a nie ktora chce Cie oskubac z kasy; nie badz naiwny i ZA
        NIC NIE PLAC; w anglii agencjom placi firma zainteresowana znalezieniem
        pracownika;

• pentelka Re: praca za granica 27.10.05, 11:02
          eeeeeeeee, racja, jesli agencja na dzien dobry mowi, ze ma dla kogos swietna
          oferte i trzeba sie szybko decydowac, bo chetnych jest wiele, to bym uwazala.
          Oczywiscie, zdecydowanie ma byc rownoznaczne z wplata na konto np. 500 zl...
          Najwazniejsza jest umowa. Trzeba ja zrozumiec. Powinno byc wyjasnione - za co
          agencja pobiera oplaty. I jesli chce od nas pieniadze za bilet na samolot, to
          powinna zwrocic roznice miedzy cena biletu a tym co wplacilismy. Uwaga tez na
          zakwaterowanie, ktore organizuje agencja - zeby sie nie okazalo ze
          zobowiazujemy sie do mieszkania przez rok w dwuosobowym pokoju w UK za Ł90
          tygodniowo. A tak robi tesco (choc poza tym ze wszystkiego sie wywiazują).

eeeeee, z jakiej agencji korzystali twoi znajomi? I gdzie w UK przebywasz? :-)
          • Gość: eeeee Re: praca za granica IP: *.wolfson.cam.ac.uk 28.10.05, 02:04
            moi znajomi pracowali w Oxfordzie w jakims warsztacie samochodowym cos trzy
            razy w tygodniu (tyle, ze caly dzien) zarabiajac miesiecznie 900 funtow do
            reki; niestety nazwy agencji nie pamietam chociaz mi ja mowili kilkakrotnie;
            nie zapamietalem gdyz ja pracy wtedy ani teraz nie poszkiwalem;
    • qoobaq Re: praca za granica 27.10.05, 20:13
      jesli znasz jezyk i umiesz robic cos konkretnego mozesz poszukac na wlasna reke
      bez ruszania sie z domu:
      www.yell.com/ucs/HomePageAction.do
      to taka angielska panorama firm - wpisz sobie branze, lokalizacje i wyskocza ci
      adresy. Napisz sobie CV, list motywacyjny i wyslij do potencjalnego chlebodawcy
      - metoda jest sprawdzona i skuteczna a zamiast sprzatac pookoje hotelowe mozesz
      robic to co lubisz i umiesz, no nie?
      powodzenia
      Qoobaq

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka