Dodaj do ulubionych

Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 22:33
czy podobnie jak komunisci,raczej nie
Obserwuj wątek
    • jacekm22 Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! 31.10.05, 22:43
      Gość portalu: adam napisał(a):

> czy podobnie jak komunisci,raczej nie
      Socjalisci nawet ci wierzacy maja ja w Moskwie ...
      • gatt Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! 31.10.05, 22:46
        Liberałowie mają walentyki , halloween i całą kupę podobnych, kiczowatych
        zachodnich wzorców do przyswojenia...
        • Gość: otto Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 22:51
          gdzies słyszałem ze szkolenie mają mieć
    • tomeyk Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! 31.10.05, 23:54
      Z tonu pytania wnoszę, żeś waść jesteś zwolennikiem PiS, ekonomii (co nieco)
      sterowanej. Zatem spytam wprost - co waść rozumiesz przez "liberalizm". Nie jest
      li tak, iż szlachetne idee liberalizmu, odnoszące się do umiłowania wolności
      gospodarczej, oparte wszak na mocnym fundamencie prawa i etyki, mylą się wam,
      zwolennikom innych opcji z libertynizmem? Libertynizm zaś, jako obrzydliwe
      rozpasanie, jest równie odległy od Was, jak i od nas.
      Zatem pytanie Waszmości jest jedynie prowokacją, w której próbujecie ustawić po
      jednej stronie was, rzekomo jedynych patriotów, a po drugiej stronie nas,
      liberałów. Jak uczy jednak historia, to wy, socjaliści (tutaj zakładam,że
      odpowiadam na post zwolennika PiS, LPR czy Samoobrony), różnego stopnia
      (socjaldemokraci, socjaliści, komuniści) i koloru (czerwonego, brunatnego,
      zielonego) jesteście dla Ojczyzny największym zagrożeniem, to wasze rządy
      przynoszą jej największe straty.
      A na pytanie zadane w tytule można odpowiedzieć - tak, liberałowie mają
      Ojczyznę. Więcej, są jej najlepszymi synami, nie traktującymi jej tylko jak
      "postaw czerwonego sukna", z którego wyszarpać dla siebie należy jak najwięcej,
      ale jak wspólne dobro, o które należy dbać i starać się je pomnażać.
      Uff... rozpisałem się :D
      • Gość: loki Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 00:38
        Eee tam, jasne że liberałowie, podobnie jak kosmopolici, nie mają ojczyzny. To
        przecież juz dobrze wiedział Towarzysz Stalin.
      • dex3 Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! 01.11.05, 03:02
        Rozpisałes się Waść całkiem niepotrzebnie! Już po ptokach! Ha ha ha...
        • longwehicle Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! 01.11.05, 06:17
          Kabotyni w tej chwili ścielą sobie "gniazdko" w IV-tej!!!
        • tomeyk Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! 01.11.05, 17:41
          Bynajmniej. To (mam nadzieję) nie były ostatnie wybory w naszej Ojczyźnie. Przed
          nam 4 lata (oby krócej), w czasie których wiele osób można przekonać :)
      • Gość: Radomer Liberalizm to Wolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:18
        Brawo tomeyk! Liberalizm to umiłowanie Wolności, a co za tym idzie praw
        człowieka, ludzkiej godności, indywidualizmu. Tylko ilu naszych rodaków jest w
        stanie to zrozumieć?

Co do samej ojczyzny: moją jest Europa. I to nie teraz, od wejścia do Uni czy
        od czasów zmasowanej propagandy proeuropejskiej. Europa jest moją ojczyzną
        jeszcze od czasów, gdy o żadnym akcesie w jej formalne struktury nie mogło być
        mowy, zaś Polska co najwyżej mogła zasilić Sowdepię. Ale szanuję to, że ty za
        swoją ojczynę uważasz samą Polskę, czyli istotny fragment tego, co ja uważam za
        swoją.
    • Gość: adam Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 06:23
      liberałowie mają Ojczyznę
      za nic
      liczą sie tylko stołki,obojetnie gdzie np,w brukseli
      • longwehicle Re: Czy ...liberałowie mają Ojczyznę ?!!!!!! 01.11.05, 06:26
        PiS- zabrał nawet stolki w W-Cetach w całej Polsce!!!;c)))
    • Gość: Bloody Polack liberałowie jak komuchy !!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.11.05, 07:45
      pomimo ze po przeciwnych birgunach ideologii.. to jednak sluza wielkiemu
      kapitalowi, no bo takie PRL to byl przeca wielkji kapital
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka