geograf 01.10.02, 00:07 www.komunikacja.krakow.pl/prasa/lokalne/index.php?art=20020909 Pocieszyłem się trochę (ale ze mnie świnia)- w Łodzi nie jest tak źle z funkcjonowaniem komunikacji zbiorowej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mouset Re: Likwidacja linii 116. IP: 149.156.15.* 01.10.02, 08:40 Ale co ma do tego 116? Może chcesz go skierowac gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Likwidacja linii 116. 01.10.02, 14:39 geograf napisał: > Pocieszyłem się trochę (ale ze mnie świnia)- w Łodzi nie jest tak źle z funkcjo > nowaniem komunikacji zbiorowej... No wiedziałem, że będą takie komentarze... Ale chyba nie czytałeś dokładnie :))) Po pierwsze, linia nie będzie zlikwidowana, tylko zmienią jej trasę :))) Po drugie, to nie jest niczyja wina, tylko samych mieszkańców, którzy przez prawie rok nie mogli się dogadać, którędy autobus miał jeździć (każdy projekt trasy był przez kogoś oprotestowany), więc dobrze im tak!!! I niech nikt nie narzeka, że to MPK pozbawiło osiedle komunikacji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Likwidacja linii 116. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 01.10.02, 18:07 Jak puszczali 177 do mojego osiedla to Filomenka opowiadała o 116 ku przestrodze: jeden protest i do widzenia. Podobno niektórzy mieszkańcy Klinów rzucali w 116-tkę kamieniami, teraz będą dreptać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Likwidacja linii 116. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 20:41 Gość portalu: mouset napisał(a): > Jak puszczali 177 do mojego osiedla to Filomenka opowiadała o 116 ku > przestrodze: jeden protest i do widzenia. Podobno niektórzy mieszkańcy Klinów > rzucali w 116-tkę kamieniami, teraz będą dreptać. Ludzie są idiotami. Potem dziwić się, że śmieją się nas Polaków. A co 116 jestem niemalże pewien, że protestowali Ci, którzy mają własne auta i jeszcze w cholerę kasy na ich utrzymanie. Natomiast argument, że autobus przejeżdżał koło ich okien jest niedorzeczny, bo kursował on zaledwie przeciętnie raz na godzinę !!! CZY TO JEST AŻ TAKA NIEDOGODNOŚĆ ??? Myślę jednak, że za jakiś czas 116 powróci do Klin. Na tym skorzystają mieszkańcy Ruczaju, którzy dzięki puszczeniu "166" przez Grota Roweckiego, będą mieli autobus do Łagiewnik Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Likwidacja linii 116. 02.10.02, 22:40 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Myślę jednak, że za jakiś czas 116 powróci do Klin. Prawdopodobnie za jakiś czas tak, pewnie jak zostaną bez autobusu to się szybciej dogadają :))) Z powyższą (wyciętą) częścią wypoweiedzi też się zgadzam :))) > Na tym skorzystają mieszkańcy Ruczaju, którzy dzięki puszczeniu "166" przez > Grota Roweckiego, będą mieli autobus do Łagiewnik Nie wiem jeszcze, czy nowe trasy 116 i 166 będą obowiązywać już na stałe, czy tylko do czasu zakończenia remontu Kobierzyńskiej, bo przecież teraz 106 też jeździ przez Grota Roweckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset 116 na nowej trasie. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 03.10.02, 10:23 Kliny Borkowskie ,nie Zacisze!, zawsze chciały autobus do Łagiewnik podobnie stary Borek. Więc można puścić z Klin, Borkowską Żywiecką, Zdunów, Pszczelą i Roweckiego do Łagiewnik, obsługiwać to może melon co ok. 45 minut Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Likwidacja linii 116. 03.10.02, 21:44 przepraszam za moją rekację:-) to wynika z przyzwyczajenia do łódzkiego systemu, gdzie taka zmiana najpewniej oznaczałaby znaczne okrojenie linii bądź likwidację;-) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Dogadali się 04.10.02, 12:34 Dzisiaj w Dz. P. podali informację, że jednak się dogadali i linia będzie jeździał jak dotychczas. Zmiany mają być później ale tylko na obaszarze osiedla Kliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Dogadali się IP: *.cm-uj.krakow.pl 04.10.02, 13:04 Hurra! Chyba byli na prapremierze zemsty i zobaczyli siebie na ekranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Dogadali się IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 21:06 A co w takim razie z 166? No właśnie, a co z tym autobusem ??? A ze "116" skomentuję to tak: POLAK POTRAFI !!! (przynajmniej tyle) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Dogadali się IP: *.cm-uj.krakow.pl 07.10.02, 10:21 116 jak wyżej p. stary borek, a 166 z Sidziny p. Kampus UJ, Grota-R. do Łagiewnik Odpowiedz Link Zgłoś