Gość: m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:34 Szukam dobrego i w miare taniego optyka, wazne jest dla mnie to, zeby potrafil profesjonalnie dobrac oprawki. Mozecie cos poradzic? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vela [...] 04.11.05, 13:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vela Re: Dobry optyk w Krakowie 04.11.05, 13:42 aha, pamietajcie, zeby wybierac optykow zrzeszonych w cechu (www.mco.coit.pl/adresy.htm) bo jesli bedziecie miec reklamacje to oni maja obowiazek wszystko naprawic a optycy typu vision express to taki optyczny fastfood, nie naleza do cechu wiec olewaja klienta jak juz mu wcisna towar - znajoma mojej mamy robila u nich okulary, jak sie okazalo, ze sa zle zrobione to ja odeslali z kwitkiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dobry optyk w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:30 Reklame robisz im swietna, zupelnie jakby Ci za to placili ;)) Tak czy siak zachecilas mnie i jutro podczas poszukiwan na pewno zachacze o szewska. Mam nadzieje ze stanie sie cud i ktos mi w koncu porzadnie oprawki dobierze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Dobry optyk w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:47 Jestem zadowolona z usług i cen u optyka mającego zakład w budynku przychodni na Szwedzkiej.Jest tam kobieta która też umie świetnie dobrać oprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybb Re: Dobry optyk w Krakowie 04.11.05, 20:40 hiih wiem, ze to brzmi AZ ZA entuzjastycznie :):) (oswiadczam ze nie jestem spokrewniona z panem optykiem z szewskiej :)) ale po raz pierwszy (u optyka) spotkalam sie z tak ludzkim podejsciem do klienta, a nie z podejsciem zaraz- wycisniemy-troche-kaski. zaklad jest malutki, oldskulowy, niepozorny, trudno trafic ale okulary ktore tam zrobilam mam juz poltora roku, sa swietne, trwale. a dobieranie oprawek i gratisowa naprawe juz opisalam. calkowity profesjonalizm!! Odpowiedz Link Zgłoś
vela Re: Dobry optyk w Krakowie 04.11.05, 20:42 hehe sorry ale kolezanka byla zalogowana, tak to jest jak sie puszcza kogos na swoj komp :):) Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Re: Dobry optyk w Krakowie 05.11.05, 09:04 Nieprawda jest to co piszesz o Vission Expres.Od kilku lat ja i czlonkowie mojej rodizny korzystaja z tego wlasnie punktu.Okulary nosze od kilkudziesieciu lati to 2 pary do chodzenia i czytania, i w zwiazku z tym regularnie odwiedzalam rozne zaklady optyczne,od Wojcilka na Karmelickiej poprzez tego na Szewskiej az po Kalwaryjska.Nie bylam zadowolona z ich uslug,kilka razy w roku musialam odwiedzac aby naprawili zos w okularach, najczesciej wypadajace szkla,oprawki przez nich sprzedawane ,nawet te drozsze byly malo solidne,byc moze ze oni nie potrafili zalozyc prawidlowo do nich szkiel.Co do reklamacji bezplatnej to polemizowalabym czy aby tak chetnie ja wykonuja,moze Ty mialas szczescie ze zostalas tak mile potraktowana.Teraz od lat nie zmieniam punktu optycznego.Korzystam z Vission expres przy Zakopianskiej,jestem bardzo zadowolona przezde wszystkim za solidnosc i fachowosc tamtejszych optykow.Co do doradzania bardziej licze na siebie niz na dorade sprzedawczyni,nie mniej jednak sa one bardzo mile i rzeczywiscie szczerze doradzaja.Poza tym rowniez w razie reklamacji wszelkie naprawy wykonane sa bezplatnie,oczywiscie nie te mechamniczne z mijej winy,rowniez w tym punkcie naprawiano mi oprawki i zle osadzone w nich szkla przez partacza z Kalwaryjskiej.za usluge nic nie zaplacilam, byc moze dlatego,ze wlasnie w tym dniu dokonywalam tez zakupu nowych okularow.Na dodatek przeprowadzajacy badanie okulista ,ktory jest w tym punkcie robi to rowniez solidnie, ponieewaz wyniki jego badania pokrywaja sie z badaniami wykonywanimi przeze mnie w gabinecie okulistycznym w Witkowicach. Na dodatek jeszcze promocje stosowane u nich sa atrakcyjne.Tyle ode mnie na ten ten temat a wymienilam juz w tym punkcie 5 par okularow,zwiazane to bylo ze zmiana mocy szkiel. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Dobry optyk w Krakowie 05.11.05, 10:51 WOtam ja bym mogla polecic na os.wysokim w hucie nie jestem pewna ale to chyba jest optyk koczorowskich...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
casual Re: Dobry optyk w Krakowie 05.11.05, 13:11 Lubie chodzic do opyka w Tesco na Kapelance - dobor, wykonanie, cena - OK. Odpowiedz Link Zgłoś
vela Re: Dobry optyk w Krakowie 05.11.05, 15:39 przykro mi ze moja wiadomosc zostala usunieta :( nie wiedzialam ze pisanie adresow punktow uslugowych to przestepstwo :( moze vission express sie msci hhehe zreszta to nawet nie byla moja opinia tylko fakt, wydawalo mi sie, ze forum to miejsce gdzie mozna zamieszcza FAKTY :P co do wypowiedzi mnkry :) - widac jak to jest, ja mialam szczescie w jednym punkcie a ty masz szczescie w vision, niestety slyszalam o nich kilka niepochlebnych opini, takie zycie :):) co do wypadajacych szkiel to tez mi wypadaly ale nie zwalalbym calej winy na wykonanie ale na 1) tratowanie swioch okularow 2) przypadek (w koncu nikt okularami nie rzuca tylko czasem przypadkowo spadna) chyba nie wypadaly szkla od samego siedzenia w oprawkach w futerale Odpowiedz Link Zgłoś
vela Re: Dobry optyk w Krakowie 05.11.05, 15:46 a tak na marginesie to prosilabym o nie zarzucanie mi klamstwa bo nie wyssalam sobie z palca, ze vision NIE nalezy do cechu optykow, ze nie rozpatruje z ochota wszystkich reklamacji (nie mowie, ze nie robi tego ale zadaza mu sie teog nie zrobic), ze optyk przeze mnie wymieniony z ul szewskiej nalezy do cechu i ze naprawial mi gratis okulary ktore u niego kupilam rok wczesniej (zniszczylam je osobiscie i nie byla to wada wykonania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Dobry optyk w Krakowie IP: 81.21.194.* 05.11.05, 18:24 co do vision express, to wbrew temu co sadzilem, uznaja reklamacje i szanuja klienta, rowniez tego, ktory juz zaplacil. ostatnio oddalem do sklepu (po 9miesiacach uzywania) okulary, ktorym pekly zauszniki, poniewaz byly niewlasciwie zaprojektowane. zazadalem zwrotu gotowki i ja dostalem. w sumie, nowe okulary chyba kupie w vision express. Odpowiedz Link Zgłoś