Dodaj do ulubionych

Chodzi za mną od Wyborów pomysł...

07.11.05, 11:01
A co by było jakby zrobić, założyć krakforumowy oddział Platformy
Obywatelskiej...
Jest nas tu paru zwolenników Platformy. Moglibyśmy się zrzeszyć i razem coś
zdziałać. Krakowski oddział PO taki jakiś mało "mrawy", Jaśmaryś wszystkich
przytłoczył swoją "premierowością", wszyscy boją się powiedzieć odrobinę
prawdy panu JMR bo On taki wielki i taki mądry...
Obserwuj wątek
    • peteen napisz do radnego bk... 07.11.05, 11:03
      pamiętasz, że był juz prawie rok temu podobny pomysł?
      boguś niech, jako platformers, trochę poorganizuje, pomoże mu dr hiszpan i
      możemy zaczynać...
      • skks Re: napisz do radnego bk... 07.11.05, 11:05
        Radnybyk, Hiszpan..... ty, ja zaczynamy?
        Chce mi się chcieć!!!!
        • peteen będę w krakowie 10.11. - dobry to dzień? 07.11.05, 11:07
          godzina obojętna, spotkajmy się i do roboty!
          może i gph się skusi?
          • gph tzn. miałbym wnieść odrobinę młodości??? nt. 07.11.05, 11:12
            • skks Re: tzn. miałbym wnieść odrobinę młodości??? nt. 07.11.05, 11:13
              Właśnie !!! młodzież mile widziana:)
              • peteen to trzeba i młodzianków wciągnąć... 07.11.05, 11:14
                a dla ojca spirytusa osobienno osiemnastki...
                ;c)
    • wredny.staruch Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:08
      własną partię załóżmy!
      już był tu taki pomysł
      • skks Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:11
        Własną kanapę chyba:((
        Daj spokuj czy my "maciarewicze" albo inne "Pęki"?

Jeżeli w PO są głupoty to trzeba je wypalić, PO trzeba zmienić ale nie robić
        nic nowego, po cholerę?
        We wdługi łikend całym czas w Krakowie...
        Łapszował się będę w przyszłym tygodniu.
        • wredny.staruch Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:51
          skks napisał:

> Własną kanapę chyba:((

a kanapa, oczywiście, swoją drogą, musi być
          dobra kanapa to podstawa :)
      • secesja2005 Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:44
        Zrealizujemy go, ale po festiwalu ;)
        • wredny.staruch Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:50
          oczywiście, że zrealizujemy :)
          zawsze razem, damy radę
          damy odpór itepe
          • secesja2005 Uwierz, a stanie się! ;-) 07.11.05, 11:51
            • krzychut Re: Uwierz, a stanie ! ;-) 07.11.05, 11:53
              • secesja2005 Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:53
                Nie w tym wieku ;)
                • krzychut Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:56
                  Zakład ?
                  :-)
                  • secesja2005 O co? ;) 07.11.05, 11:58
                    • krzychut Re: O lody pistacjowe ! ;-) 07.11.05, 12:00
                      • secesja2005 Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:00
                        • krzychut Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:02
                          Mogą być.
                          Gdzie?
                          Kiedy?
                          Jak duże?
                          • secesja2005 Starszy pan zabierze mnie na lody! ;-) 07.11.05, 12:03
                            Ale fajnie!
                            No ale w sumie to może ja zabiorę starszego pana. Nie wiemy kto wygra zakład.
                            • krzychut Re: Starszy pan wie kto wygra! ;-) 07.11.05, 12:04
                              • secesja2005 Mhhhmmm... ;-)) 07.11.05, 12:05
                                Opiszemy to na forum? ;P
                                • krzychut Re: Mhhhmmm... ;-)) 07.11.05, 12:06
                                  Tylko proszę bez ilustracji...
                                  • secesja2005 Re: Mhhhmmm... ;-)) 07.11.05, 12:07
                                    Czyli jednak jest coś do ukrycia ;)
                                    • krzychut Re: Mhhhmmm... ;-)) 07.11.05, 12:08
                                      Jasne, że jest.
                                      Apetyt.
                                      ;-)
                                      • secesja2005 Re: Mhhhmmm... ;-)) 07.11.05, 12:10
                                        Apetyt apetytem, tylko zęby już nie te... ;)
                                        • krzychut Re: Mhhhmmm... ;-)) 07.11.05, 12:12
                                          Do lodów wystarczą
                                          ;0
                                          • secesja2005 Re: Mhhhmmm... ;-)) 07.11.05, 12:13
                                            rzeczywiście, to nawet szczękę można sobie wyjąć ;)
                                            • krzychut Re: Żeby nie wpadła do lodów? ;-)) 07.11.05, 12:14
                                              • secesja2005 Re: Żeby nie wpadła do lodów? ;-)) 07.11.05, 12:15
                                                Podobno po słodkim warto przepłukać. Znajomi z Krynicy tak mówią ;)
                                                • krzychut Moi znajomi z Krynicy nie przepłukują. ;-)) 07.11.05, 12:18
                                                  Moi znajomi z Krynicy nie przepłukują.
                                                  • secesja2005 To źle!! 07.11.05, 12:19
                                                  • krzychut Re: To źle!! 07.11.05, 12:20
                                                    Moi znajomi przepijają, ale nie tylko po słodkiej.
                                                    To dobrze?
                                                  • secesja2005 Re: To źle!! 07.11.05, 12:21
                                                    W tym wieku to już wszystko jest dobrze..
                                                    Bo cóż pozoSTAJE...
                                                  • krzychut Co ty wiesz o tym wieku ...? 07.11.05, 12:22
                                                    Ty zła kobieta jesteś....
                                                    ;-)
                                                  • secesja2005 Re: Co ty wiesz o tym wieku ...? 07.11.05, 12:24
                                                    No ba! Kiko już się wypowiadało na ten temat... ;-)

A co wiem? Dużo wiem, pracuję w katakumbach. Moi koledzy kładą się spać zawsze
                                                    w garniturze, zawsze na wznak i zawsze z gromnicą w dłoniach. Nie żeby coś..
                                                    Ale tak na wszelki wypadek ;)
                                                  • wredny.staruch znowu zboczyliście z tematu :P 07.11.05, 12:26

• secesja2005 Lubimy zbaczać. Nie musisz zbaczać z nami.. 07.11.05, 12:27
                                                  • wredny.staruch Re: Lubimy zbaczać. Nie musisz zbaczać z nami.. 07.11.05, 12:36
                                                    przecież wiesz, że lubie :P
                                                    też sobie pozbaczam
                                                  • krzychut Re: Co ty wiesz o gromnicach? ;-) 07.11.05, 12:27
                                                    Byłem młodszy to też nieraz po imprezie spałem w mundurku ale niekoniecznie z
                                                    gromnicą w dłoniach...
                                                    Od kiedy to się nazywa gromnica?
                                                  • secesja2005 O gromnicach wiem wszystko ;-) 07.11.05, 12:29
                                                    Jak byłeś młodszy to znaczy jak Kazmierz Wielki zastał Polskę drewnianą, a
                                                    zostawił murowaną? ;)
                                                  • krzychut Re: O gromnicach wiem wszystko ;-) 07.11.05, 12:37
                                                    Chwalipięta!
                                                    Ten Kazimierz to jakiś murarz znajomy?
                                                  • secesja2005 Re: O gromnicach wiem wszystko ;-) 07.11.05, 12:39
                                                    Taki dość skuteczny. Ale tak rozpustny jak panowie na tym forum ;)
                                                  • krzychut Re:Rozpustnik? ;-) 07.11.05, 12:43
                                                    Że niby, Esterka i inne?
                                                    Poważni panowie w tym wątku zajmują się Wielką Polityką i już wzięli platformę
                                                    na popych.
                                                    A ja o lodach z małolatą.
                                                    Za to umrę zdrowszy.
                                                  • secesja2005 Tja, prawie Ropusznik... 07.11.05, 12:45
                                                    Może tylko platformę mogą... ;P
                                                  • wredny.staruch Ta Pani... 07.11.05, 12:47
                                                    ta pani wbrew
                                                    temu co pisze lubi starszych kolegów :)

www.fotothing.com/wrednystaruch/photo/c469193f58ac19e2ba827362d9257c67/
                                                  • krzychut Też mi się tak mi się wydawało... 07.11.05, 12:51
                                                    Pani tak secesyjnie lekka czy staruch tak wrednie mocny?
                                                  • wredny.staruch Re: Też mi się tak mi się wydawało... 07.11.05, 12:51
                                                    krzychut napisał:

> Pani tak secesyjnie lekka czy staruch tak wrednie mocny?

dwa w jednym
                                                  • secesja2005 Re: Też mi się tak mi się wydawało... 07.11.05, 12:54
                                                    Robi dobrą minę do złej gry...
                                                  • wredny.staruch Re: Też mi się tak mi się wydawało... 07.11.05, 12:55
                                                    secesja2005 napisała:

> Robi dobrą minę do złej gry...

przecież nie wypada robić złej miny :P
                                                  • secesja2005 Re: Ta Pani... 07.11.05, 12:52
                                                    Dlaczego zrzuciłeś zdjęciem, na którym wyglądam jak piosenkarka country? ;)
                                                  • wredny.staruch Re: Ta Pani... 07.11.05, 12:53
                                                    secesja2005 napisała:

> Dlaczego zrzuciłeś zdjęciem, na którym wyglądam jak piosenkarka country? ;)

bo lubisz sobie pośpiewać za kierownicą :)
                                                    i masz wielki samochód
                                                    to jest jak najbardziej country :D
                                                  • krzychut Wolałabyś wyglądać jak Rodowicz? 07.11.05, 12:57
                                                  • secesja2005 No proste! 07.11.05, 12:58
                                                    Blondynki zawsze mają lepiej..
                                                  • krzychut Re: Tylko, że... 07.11.05, 13:01
                                                    ...wtedy nawet wredny staruch by cię nie podniósł!
                                                    ;)
                                                  • wredny.staruch Re: Tylko, że... 07.11.05, 13:02
                                                    krzychut napisał:

> ...wtedy nawet wredny staruch by cię nie podniósł!
                                                    > ;)

na 5 sekund bym dał radę :)
                                                    akurat, żeby udokumentować fotograficznie, hyhy
                                                  • secesja2005 Eeee co Ty! 07.11.05, 13:02
                                                    On jest taki bohaterski, że każdą podniesie!
                                                  • wredny.staruch Re: Eeee co Ty! 07.11.05, 13:06
                                                    secesja2005 napisała:

> On jest taki bohaterski, że każdą podniesie!

oraz uratuje świat od zagłady, jeśli będzie taka potrzeba, o!
                                                  • wredny.staruch Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:05
                                                    jest generalnie tolerancyjna
                                                    z młodszymi też się zadaje :)

www.fotothing.com/wrednystaruch/photo/8d6f17035a52475ae472f7884d12abb8/
                                                  • krzychut Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:10
                                                    No ! Emteku to przecież już stary koń!
                                                  • wredny.staruch Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:12
                                                    krzychut napisał:

> No ! Emteku to przecież już stary koń!

jeśli tak, to my jesteśmy dinozaury przy nim :)
                                                  • krzychut Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:14
                                                    Ja to nie tylko przy nim!
                                                  • secesja2005 Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:15
                                                    Pani jest starsza od emteka tylko o dekadę ;))
                                                  • krzychut Re: dni?;))) 07.11.05, 13:17
                                                  • wredny.staruch Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:17
                                                    krzychut napisał:

> Ja to nie tylko przy nim!

jesteś starszy niż przedmiot zainteresowania paleontologii??
                                                  • secesja2005 Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:19
                                                    Nie jest taki stary! Ja widzę, że całkiem przystojny nawet.
                                                  • wredny.staruch Re: Ta Pani... 07.11.05, 13:21
                                                    secesja2005 napisała:

> Nie jest taki stary! Ja widzę, że całkiem przystojny nawet.

że stary, nie znaczy, że nie może być przystojny.
                                                    przyroda zna takie przypadki :)
                                                  • secesja2005 Popadasz w samozachwyt! 07.11.05, 13:22
                                                    Wszyscy jesteście przystojni!
                                                  • krzychut Re: Wszyscy ? 07.11.05, 13:25
                                                    A Kaczyńscy?
                                                  • secesja2005 Re: Wszyscy ? 07.11.05, 13:26
                                                    Wszyscy z tego forum ;) Kaczyńskich tylko ich wzrost mógłby uratować, ale w tym
                                                    przypadku to niestety za mało!
                                                  • krzychut Re: Przecież.. 07.11.05, 13:28
                                                    razem mają prawie 3 metry! jeszcze ci mało?
                                                  • secesja2005 Re: Przecież.. 07.11.05, 13:29
                                                    Ależ ja się nie naśmiewam! Akurat nie tym razem!
                                                  • wredny.staruch Re: Popadasz w samozachwyt! 07.11.05, 13:27
                                                    miałem na myśli np roberta de niro i ala pacino
                                                  • secesja2005 Re: Popadasz w samozachwyt! 07.11.05, 13:28
                                                    A co z nimi? Że niby starzy i przystojni?
                                                    Jak dla mnie za mało ludyczni...
                                                  • wredny.staruch Re: Popadasz w samozachwyt! 07.11.05, 13:29
                                                    secesja2005 napisała:

> A co z nimi? Że niby starzy i przystojni?

starzy i chyba przystojni (tak pisza w Pani Domu)

> Jak dla mnie za mało ludyczni...

nie można mieć wszystkiego :)
                                                  • secesja2005 Oczywiście, że można mieć wszystko! 07.11.05, 13:31
                                                    Natura zna takie przypadki, mam ich zdjęcia ;)
                                                  • wredny.staruch Re: Oczywiście, że można mieć wszystko! 07.11.05, 13:32
                                                    secesja2005 napisała:

> Natura zna takie przypadki, mam ich zdjęcia ;)

pokaż, pokaż :)
                                                  • secesja2005 Re: Oczywiście, że można mieć wszystko! 07.11.05, 13:33
                                                    Widziałeś to nie nudź!
                                                  • wredny.staruch Re: Oczywiście, że można mieć wszystko! 07.11.05, 13:34
                                                    nie wiem, czy masz na myśli to, co ja :)
                                                  • secesja2005 To może i lepiej 07.11.05, 13:35
                                                  • wredny.staruch Re: To może i lepiej 07.11.05, 13:36
                                                    oooo Tyyyy :P
                                                  • krzychut Re: Oczywiście, że można mieć wszystko! 07.11.05, 13:36
                                                    Ale jam ci nie widział!!!!
                                                  • mtq Re: Oczywiście, że można mieć wszystko! 07.11.05, 13:37
                                                    Ja chyba też nie widziałem? :-)
                                                  • secesja2005 Niskich chłopaków chcecie oglądać? 07.11.05, 13:48
                                                    Nic Wam do mojego slajdszołu ;) Laski se oglądajcie.
                                                  • mtq Re: Niskich chłopaków chcecie oglądać? 07.11.05, 14:04
                                                    Niski chłopak to jest to "wszystko"? ;-)
                                                  • secesja2005 Re: Niskich chłopaków chcecie oglądać? 07.11.05, 14:07
                                                    Wszystko co oglądam wieczorami ;)
                                                  • krzychut Re: Starszy niż ów przedmiot... 07.11.05, 13:19
                                                    ... ale proszę aby traktować mnie podmiotowo.
                          • skks Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:03
                            ja różanych z białą czekoladą potrafię zjeść od ręki 6 gałek.
                            • secesja2005 Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:04
                              Dobre są. Te w galerii kazimierz szczególnie.
                          • wredny.staruch Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:04
                            no kurna, poważny wątek polityczny, a oni tu o lodach!
                            • secesja2005 Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:06
                              lody to jest poważna sprawa.
                              • wredny.staruch Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:09
                                to ja też poproszę jednego :0
                                • secesja2005 Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:11
                                  Idź do Krzychuta bo on oferuje.
                                  • wredny.staruch Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:11
                                    secesja2005 napisała:

> Idź do Krzychuta bo on oferuje.

znaczy już przegrał zakład w przedbiegach?
                                    • secesja2005 Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:12
                                      Właściwie to z tego zaproszenia należy wnioskować, że tak. Zazwyczaj stawia ten
                                      kto przegrał.
                                      • krzychut Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:14
                                        Jak stawia to nie przegrał!
                                        • secesja2005 Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 12:15
                                          A ja myślałam, że to tak na pocieszenie...
                        • ropusznik Re: Wolę o różane ;-) 07.11.05, 16:21
                          a nie truskawkowe przypadkiem?

img369.imageshack.us/img369/7505/secilodzik7fk.jpg
                • wredny.staruch Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:56
                  secesja2005 napisała:

> Nie w tym wieku ;)

kogo masz na myśli??
                  • secesja2005 Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:58
                    Osoby starsze ;)
                    • skks Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:58
                      "gó..ara":))
                      • secesja2005 Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:58
                        Oj przepraszam, nie chciałam nikogo urazić ;P
                        • skks Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:59
                          A kogo uraziłaś?:))
                          • secesja2005 Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 12:01
                            Na szczęście nie wiem kogo!
                    • wredny.staruch Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:58
                      to ja się nie poczuwam :)
                  • krzychut Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:58
                    wredny.staruch napisał:

> kogo masz na myśli??

Ona ma na myśli secesyjnych, wrednych staruchów.
                    ;-)
                    • wredny.staruch Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 11:59
                      krzychut napisał:

> wredny.staruch napisał:
                      >
                      > > kogo masz na myśli??
                      >
                      > Ona ma na myśli secesyjnych, wrednych staruchów.
                      > ;-)

:PP
                      • secesja2005 Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 12:00
                        Nie, noo w porządku. Nie będę Wam niszczyć marzeń.
                        • wredny.staruch Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 12:02
                          Luzik, wporzo, spox
                        • skks Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 12:02
                          Kurna!! to poważny wątek polityczny a wy jak zwykle o seksie:)))
                          Kanapy im we wgłowach!!
                          kurna, no nie da się, kurna. Człowiek, kurna sie stara a kurna oni nic, kurna
                          nic nie powiedzą, kurna!!
                          • wredny.staruch Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 12:03
                            skks napisał:

> Kurna!! to poważny wątek polityczny a wy jak zwykle o seksie:)))
                            > Kanapy im we wgłowach!!

bo lubimy :D
                          • secesja2005 Re: Nie, no to to nie... 07.11.05, 12:04
                            My o kanapach, Ty o polityce ;))
                            Zależy co kto lubi ;))
    • ropusznik Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:12
      hmm.. niedobrze.. jak ktoś na starość zaczyna brać się za polityke, to oznacza
      ze najpewniej nic mu sie w życiu nie udało i sie jakoś ratować próbuje.. :P
      • peteen Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:13
        teraz będzie prawdziwe tkm!!!
        ;c)

wiesz jaki tu drzemie potencjał?
      • skks Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:15
        Udało się, udało:)

Trocheśmy w życiu nadokazywali:)
        A poza tym nikt mi nie powie, że chce się zająć polityka dla pieniędzy....
        • ropusznik Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:17
          a pocóż jak nie dla władzy i kasy?
          chyba ze to ma być przejaw infantylizmu wtórnego objawiającego się wiarą w
          ideały :P
          • peteen Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:23
            no, to już nasze starcze zdziecinnienie...
            ;c)
            • ropusznik Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:25
              aaa.. młóa rozumie.. Wesołe jest życie staruszka..
          • skks Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:25
            A kto mowi, że nie dla władzy?:))))
            Czy do polityki "idzie" się by zamiatać plakaty wyborcze?
            Tylko należy rozróżnić walkę o TKM - dla kasy jak to ma miejsce w obecnym
            przypadku... vide Lepper.
            Bo nie Kaczyńscy - jakoś nie uwierzę, że Oni pomaszerowali dla kasy.
            Ich przydypasy tak - pazerne na kasę okrutnie.
            • krzychut Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 07.11.05, 11:28
              Tego siem po wasz spodziewałem. W chwily gdy kraj nasz zrywa siem do lotu aby
              pod czujnym okiem ojca dyrektora i sprawnymy rencyma małego Kazia i jeszcze
              mniejszego Lesia uwolnić siem z pentajoncych go okowów (żydokomuny,
              polskojęzycznej prasy, liberałów, Balcerowicza – każdyn jedyn może se w tem
              miejscu wstawić dowolne nieszczęście nękające naszom ojczyznem) , w takiej
              histerycznej chwili wy chcecie rozruszać na popych platformę ! Żeby piachu
              wiślanego nawieźć i w tryby pisrony nasypać?!
              Żeby Jędrek znów musiał na blokady ludzi wyganiać?
              Niedoczkanie wasze yntelygenckie pasożyty!
              Bierem brone i idem na droge.
    • Gość: Bloody Polack Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.11.05, 11:28
      zgadzam sie w calej rozciaglosci, tylko proponuje zastapic niczego nie mowiace
      slowo Platforma slowem Szafot c:(
    • Gość: Helenka glossa IP: *.pnet.com.pl 07.11.05, 11:31
      Pytanie nr jeden w przedmiotowej kwestii:
      Kogo na prezia w przyszłem roku, bo milczenie owiec ze strony PO wskazywać
      może, że jest dyskretna zgoda na II kadencję Sędziego Trybunału.
      A Helenka chciała tylko przypomnieć, że Jaśmaryś już raz współdziałał z Sędzią
      przy okazji ułożenia konieczności przegranej Lasoty
      • skks Re: glossa 07.11.05, 11:38
        Dlatego "zaściankowe, małomiasteczkowe politykierstwo" Jaśmarysi - mnie mało
        odpowiadające, czegom już tu dał wielokrotnie wyraz i to przed wiekami
        internetowymi:) - doprowadzi do nowego "strego" układu - bo Okoński, bo inni,
        którym się łatwo przyklaskuje "premierowi z krakowa" już nic nie zdziałają:((
        Czas to chyba zmienić....
      • ruczaj.x Re: glossa 07.11.05, 12:04
        o tylko nie to!
        Mam nadzieje, że następna kadencja naszego 'czcigodnego' jednak nie wchodzi w grę. Ludzi godniejszy i jakby bardziej skorych do pracy kilku by się w Krakowie znalazło.
        • skks Re: glossa 07.11.05, 12:09
          No i co z tego, że "by sie znalazło"... Tylko jak ich przez układ przeforsować.
          Jaśmaryś wymarzył sobie, że będzie prezydentem. Albo on albo "powolny" mu
          Sędzia Trybunału.
          • ruczaj.x Re: glossa 07.11.05, 12:28
            Cóż przypuszczam, że przekonanie JMWPR (w dyskusji) do czegokolwiek to musiałoby być nie lada przeżycie... pocieszne, że ów obecnie zajmuje się zacienionym gabinetem i wielką polityką we Warszawce.

a Majchrowski musi odejść
    • ruczaj.x Kto na Krk prezia za rok? 07.11.05, 12:30
      Na kogo byście postawili (czy zagłosowali)?

(jako forumowe koło PO i nie tylko ;)
      • radnybk Re: Kto na Krk prezia za rok? 07.11.05, 12:33
        Wchodzę.
        Ustalcie termin spotkania.
        Ja potem pozałatwiam formalności .
        BK
        • peteen nalegam na 10.11. 07.11.05, 12:46
          tak przed świętem narodowym, to i nastrój odpowiedni będzie...

dajcie tylko Zn o miejscu i godzinie i niechże przyjdzie każdy zainteresowany!
          • boldhead 10.11 gra. 07.11.05, 12:50
            dajcie znac...
          • krzychut Re: nalegam na 10.11. 07.11.05, 12:53
            A zaśpiewamy Pierwszą Brygadę?
            • Gość: Helenka A może nawet Drugą IP: *.pnet.com.pl 07.11.05, 17:11
          • ruczaj.x Re: nalegam na 10.11. 07.11.05, 13:02
            gra
    • mtq Powiem jedno: 07.11.05, 13:35
      mudlmy siem!!

;-)
      • Gość: secesja Re: Powiem jedno: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:51
        O co?
        • wredny.staruch Re: Powiem jedno: 07.11.05, 14:58
          Gość portalu: secesja napisał(a):

> O co?

o to, co jest potrzebne, cokolwiek to jest, a co się może kiedys przydać

[płaszcz by się przydał, idzie mroźna zima...]
      • radnybk Jeszcze termin i miejsce 07.11.05, 13:53
        Witam
        10.11 mnie też gra .Ale jeszcze godzina - proponuję 18.00
        i miejsce - proponuję ?????? ( bo to zależy ilu nas
        przyjdzie ? )
        Pozdro
        BK
        • boldhead znowu jakis wariat...uwzial sie chyba na skks-owe 07.11.05, 15:00
          watki.
          • boldhead admin zadzialal sprawnie...:) nt. 07.11.05, 15:03
            • skks No to już wiemy, że czwartek 10.listopada 08.11.05, 08:11
              A gdzie??
              Kolano jest za małe - bez ogródka.....
              A w sumie to mi się kazimierskie knajpy przejadły... wszystkie takie same...
              Rynkowych nie znam...

Ustalcie, ja się dostosuje.
              I jescze jedno!! w knajpie nie musi być piwa:((( bo żrem prochy, przejdzie mi
              to kiedyś, mam nadzieję.
              • krzychut Re: Ja wiedziałem, że tak będzie! 08.11.05, 08:18
                I zaczniesz w końcu ćpać prochy.
                Rzuć to świństwo póki jeszcze nie jest za późno!
                A jaki lokal?
                Może squad?
                ;-)
                • skks Re: Ja wiedziałem, że tak będzie! 08.11.05, 08:22
                  > Może squad?
                  A cio tio "squad"
                  chyba, że tio Ty, ja, peteen, radnybyk....
                  No wstęp wolny:)
                  • krzychut Re: Ja wiedziałem, że tak będzie! 08.11.05, 08:23
                    To taka piwniczka pod nasypem kolejowym, koło studni na Zyblikiewicza.
                    • boldhead moze być... 08.11.05, 08:25
                      o ktorej?
                      • krzychut Re: moze być... 08.11.05, 08:26
                        Ja mogę zakładać najwcześniej od 18:30.
                        • skks czyli 18,30!!!!!!! 08.11.05, 08:29
                          Gdzieś na Zyblikiewicza!!!
                          Krzychut dokładnie nada kierunek!!!
                          A bede jechał od Wielopola......
                    • skks Re: Ja wiedziałem, że tak będzie! 08.11.05, 08:25
                      Tam żem nie był:) ale mogę być....
                      Tylko nadaj drogę, oznacz przejścia itd, itp...
                      A Zyblikiewicza to koło Wielopola, aby?
                      • krzychut Re: Ja wiedziałem, że tak będzie! 08.11.05, 08:28
                        Jak pójdziesz Zyblikiewiczem do końca to wpadniesz na nasyp toru kolejowego
                        Kraków-Tarnów. Popatrzysz w lewo - zobaczysz studnię, na której do czasu
                        otwarcia squadu konsumowali miejscowe chłopaki. Obok studni po schodkach
                        zejdziesz do squadu.
                        • skks Re: Ja wiedziałem, że tak będzie! 08.11.05, 08:29
                          A zobacze ten nasyp?
                        • boldhead a to tam gdzie byl serwis narciarsko snowboardowy! 08.11.05, 08:30
                          ???
                          • krzychut Re: a to tam gdzie byl serwis narciarsko snowboar 08.11.05, 08:36
                            Być może ale nie jestem pewien bo się tam nie serwisowałem.
                            Nasyp rzeczywiśe ciężko zobaczyć ale specjalnie z tej okazji zostanie się
                            obświetlonym.
                          • gph nowe miejsce zawsze można obejrzeć ;) 08.11.05, 09:43
                            jak tylko dam radę to zajrzę na tą rodzącą się nową siłę.
                            • ruczaj.x Re: nowe miejsce zawsze można obejrzeć ;) 08.11.05, 11:31
                              to i ja zajrzę, z pewną taką nieśmiałością,
                              mam nadzieje, że zjawi się Boguś
                              • zielonki Re: nowe miejsce zawsze można obejrzeć ;) 08.11.05, 12:46
                                A on (radnybyk) teraz jakiej jest orientacji, bo nie nadążam?
                                • ruczaj.x Re: nowe miejsce zawsze można obejrzeć ;) 08.11.05, 12:54
                                  jedynej słusznej
                                  • zielonki Re: nowe miejsce zawsze można obejrzeć ;) 08.11.05, 13:02
                                    To przejdę do opozycji, chyba.
    • gph a DO której będziecie siedzieć 08.11.05, 13:49
      bo to też jest w miarę ważna informacja....
      • boldhead do oporu... 08.11.05, 13:55
        az cos z tego wyjdzie.
        • gph chyba do ruchu oporu. 08.11.05, 13:58
          francuskiego rzecz jasna :D
          • Gość: aa a czy któryś z Was... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 14:35
            ..ma mały czołg?
            • trudny2002 Niejeden ma 08.11.05, 14:44
              i nie wiem czy w przypadku czołgu 'maly' to jakas satysfakcja.
              Lufy natomiast zpewnościa napotkasz i wcale nie muszą być wycelowane.
              Lufa też musi wypocząć.
              trudny
              A dlaczego Ty sugerujesz militarystyczny charakter towarzyskiego spotkania? czy
              uważasz ze zawsze i wszędzie musi być jak u Ciebie...???
              trudny
            • ropusznik Re: a czy któryś z Was... 08.11.05, 14:50
              Gość portalu: aa napisał(a):

> ..ma mały czołg?

czołg taki znowu mały nie jest- ma też spory przedział desantowy
              jedyna wada to maly przedział załogi
    • Gość: Smok Podwarszawski Takie koło partyjne przy gazecie partyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 14:52
      Twój pomysł potwierdza podejrzenie analogi Gazety Wyborczej (forum Agory) do
      dawnego organu np Trybuny Ludu. To koło PO na forum to byłaby taka Podstawowa
      Organizacja Partyjna (dawn.POP) przy organie partyjnym.
      Nie prościej to przepisać statut PZPR a tam gdzie PZPR wpisać PO a tam gdzie
      Trybuna Ludu wpisać ...
      Urban jest w stanie na kolejnej bibce przekazać doświadczenia.
      • peteen spie... spie... 08.11.05, 14:58
        szę donieść, że nie masz racji, ale te podwarszawskie smoki tak mają - zwykła
        zawiść przez ciebie przemawia, że nie będzie cię wśród nas...
      • gph przybij gwoździa przed rydzykowym radiem 08.11.05, 14:59
        potem nadstaw dupsko lepperowi
        potem rozdaj jeszcze to i owo z nie swojej kieszeni
        a potem cos mów
        mędrcze.
        • Gość: Smok Podwarszawski Re: przybij gwoździa przed rydzykowym radiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:05
          Argumentacja również podobna do argumentacji starego aparatu partyjnego np w
          stylu sławnego SMSa " Chxxjom precz!", lub "Walcie się". To nadstawienie xxxx
          Lepperowi szczególnie mi zaimponowało. Poddaję się. Siła Twoich argumentów
          panie PObywatelski nakazuje mi ustąpić.
          • gph tja. mężem stanu jestes formatu leppera właśnie 08.11.05, 15:14
            nikt cię tu ćwoku nie zapraszał więc spadaj. albo przyjdź na spotkanie jak
            jesteś taki morowy gość...
            pogadamy :D
            • Gość: Smok Podwarszawski Re: tja. mężem stanu jestes formatu leppera właśn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:21
              Zacytuję guru okręgu mazowieckiego SLD, koalicjanta PO : " wal się!".
              To forum publiczne więc nie potrzebuję zaproszenia. Przyjść nie przyjdę dostaję
              wysypki na homosowieticusów. Poza tym sądząc z aroganckiego i wulgarnego tonu,
              podobnie jak bojówki SZSP możecie mnie pobić za poglądy.
              Spasuj stary dla dobra Twojej ulubionej partyi bo skończycie jak Unia
              Wolności, którą podobnie arogancko broniono na forach itp.
              • gph bo przy zalewie buractwa 08.11.05, 15:24
                trzeba zacząć pogrywac po buracku
                bo inaczej burak co ma w głowie tylko "teraz ku*wa my" nic nie zrozumie
                rozumiesz?
                hehe. pytanie z gruntu retoryczne.

• Gość: obserwator kolejny fiut w gumiokach się ryje? IP: *.nomi.com.pl / *.nomi.com.pl 08.11.05, 15:24
                publiczne forum, powiadasz?
                no to publicznie ci mówię: spieprzaj, dziadu - to u was zawołanie partyjne
                • Gość: Smok Podwarszawski Re: kolejny fiut w gumiokach się ryje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:28
                  Z całym brakiem szacunku panie szanowny ale "Spieprzaj dziadu" nie dorównuje
                  jednak tym cytowanym i nie cytowanym wypowiedziom Waszych partnerów
                  politycznych.
              • ruczaj.x Re: homosowieticus 08.11.05, 15:44
                > Zacytuję guru okręgu mazowieckiego SLD, koalicjanta PO : " wal się!".
                a na czymż owa koalicja polega? na tym, że nie przystąpili do bloku populistyczno-narodowo-socjalistycznego ?
                Jeden wódź, jedna partia?
                ehh...

>Przyjść nie przyjdę dostaję
                > wysypki na homosowieticusów.
                homosowieticusów - a ja ci proponuje definicje by ks. Józef Tischner, mądry to był człowiek, bardzo

"Na czym polega pojęcie homo sovieticus? Homo sovieticus to nie jest komunista, ale to jest człowiek, który stał kiedyś w kolejce przed straganem, który rozłożyli przed nim komuniści. Na straganie było dużo obietnic i trochę towarów. Homo sovieticus ustawiał się w ogonku do tego straganu. Jego głównym problemem było to, żeby stanąć jak najbliżej. Homo sovieticus popierał komunizm dopóty, dopóki na straganie był towar. Ale kiedy towaru nie było, homo sovieticus podniósł bunt. Teraz stragan został wymieniony. Za straganem - wydaje się - stoją inni ludzie. Ale homo sovieticus pozostał i pozostały jego nadzieje, a przede wszystkim pozostały jego wymagania. Tego, czego wymagał kiedyś od komunistów, wymaga dziś od aktualnej władzy. Homo sovieticus jest skłonny zaakceptować każdego proroka, który obieca mu pewną bez-odpowiedzialność, albo pewną nieodpowiedzialność i pewien stopień konsumpcji. Homo sovieticus dał o sobie znać ostatniej niedzieli. Co w tej sytuacji począć? Wydaje się, że istnieje tylko jedna sprawdzona droga: trzeba wrócić do źródeł, a źródłem jest ethos Solidarności. Trzeba sobie przypomnieć czasy, kiedy byliśmy razem, kiedy zaufaliśmy sobie i ludziom.(...) nikt nie twierdzi, że w Polsce będzie lekko, ale przecież lepsza jest gorzka prawda, niż słodkie iluzje."

jak ulał do sympatyków nieco innego obozu, pięknie przez kogoś nazwanego:
                "Prawo i Samoobrona Rodzin Polski oraz Prezesów z PSL"
                • Gość: Smok Podwarszawski Re: homosowieticus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:50
                  Zgadzam się z zaprezentowaną definicją tak jak często też akceptuję
                  lewicującego ludowca, filozofa Tischnera. Tak się składa nie przypadkowo, że
                  wszytskie jego kazania wygłoszone na Zjeżdzie Solidarności we wrześniu 1981
                  roku wysłychałem jak karmy , jako dziennikarz BIPS. Zaglądając w szeregi PO ale
                  równiez pobratymców UW i Demokratów prl to definicja ta <moim zdaniem
                  oczywiście> pasuje jak ulał do Platformy. Niezadługo ten stragan otworzy
                  A.Kwaśniewski i zobaczysz kto do niego podejdzie jak pojawi się towar.
                  • gph dziennikarz :DDDDD 08.11.05, 15:54
                    to napisz już co ci tam kazali
                    i znikaj.
                    Rydzyk potrzebuje takich "dziennikarzy"
                    reklamówkę hajcu można zarobić miesięcznie.
                    • Gość: Smok Podwarszawski Re: dziennikarz :DDDDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:21
                      Stronię od Rydzyka gdyż Rydzyk jest takim samym zaślepionym oszołomem jak Ty
                      tylko, że z innej opcji.
                      Niezbyt jednak rozumiem skąd te usmieszki przy dziennikarz ? Kompleksy ?
                      Chociaż nie, nie kompleksy. Ludzie prości takowych nie miewają bo nie rozumieją
                      wielu rzeczy. Ażeby miec kompleksy trzeba rozumieć
                      • gph to piękne. niezaślepiony oszołom 08.11.05, 16:38
                        wypisujący peany na cześć kaczyńskich pod różnymi nickami.
                        dobre dobre.. panie dziennikarzu :DDD
                        • Gość: Smok Podwarszawski Re: to piękne. niezaślepiony oszołom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:44
                          Jak już piszesz o mnogich nickach tzn, że nie masz nic do powiedzenia w sprawie
                          a płytkość Twoich przemyśleń została przeze mnie udowodniona. Peanów o
                          Kaczyńskich nie pisałem. Natomiast owszem jestem zainteresowany częścią zmian,
                          które oferują.
                          • gph hehe. naturalnie. i zaraz się zrobisz wyważony, 08.11.05, 16:48
                            rzeczowy, nbiezaślepiony i wręcz liberalny.

idź się chłopku napić albo sobie poczytaj, co tam powypisywałeś na forum...
                            • Gość: Smok Podwarszawski Re: hehe. naturalnie. i zaraz się zrobisz wyważon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 17:03
                              Chłopakiem sądząc ze sposobu bycia jesteś raczej Ty. Wypisałem treści a Ty
                              gabinetowo partyjne pyskówki.
                              Niemuszę wychodzić z domu aby się napić :-) Mam już swoje lata i żona nie
                              krzyczy. A Tobie co rodzice nie pozwalają i musisz wychodzić :-)
                              • ropusznik Re: hehe. naturalnie. i zaraz się zrobisz wyważon 08.11.05, 17:24
                                a wam to chyba baby brak, bo tak pieprzycie bez sensu...
                              • gph nie CHŁOPAKU a CHŁOPKU... nt. 09.11.05, 09:48

• ruczaj.x Re: homosowieticus - jeszcze raz 08.11.05, 15:57
                    obawiam się, że niezrozumiełeś ks. T.
                    to ja podejdę do homosowieticusa hasłowo:
                    - bierność obywatelska

a można też tak:
                    pl.wikipedia.org/wiki/Homo_sovieticus
                    "Homo sovieticus - spopularyzowane w Polsce przez ks. Józefa Tischnera określenie człowieka przyzwyczajonego do komunistycznej formuły państwa, oczekującego, że od państwa otrzyma pracę, opiekę socjalną, zdrowotną i inną w zamian za płacenie podatków."

Jak to jest to z czym chcesz identyfikować wyborców PO - to powodzenia!!
                    • ruczaj.x Re: homosowieticus - jeszcze raz 08.11.05, 15:57
                      nie zrozumiałeś...
                      • wanna_wasermanna to jest hm.dziennikarz. on nie ma rozumieć, tylko 08.11.05, 16:01
                        zapamiętywać i PISać :DD

w innych wątkach inaczej się podpisuje. no, ale cóż.

• Gość: Smok Podwarszawski Re: homosowieticus - jeszcze raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:25
                        To raczej Ty nie zrozumiałeś. Z fragmentów nie ułozysz nigdy filozofii a wręcz
                        zafałszujesz. Wybierając fragment Mein Kampf może próbowac udowodnić, że ....
                        <wolę nie pisać>. Dlatego też nie przypadkowo przekazałem Ci iz wysłuchałem
                        kilkunastu takich kazań a w zasadzie filozoficznych wykładów Tischnera nie dla
                        jakiegos wywołania wrażenia ale trafiłeś w mój osobisty ulubiony i znany mi
                        temat, Tischer.
                        Proponuję Ci przeczytać wywiad lub posłuchać wywiad rzeka pt "Polski Młyn".
                        Zrozumiesz jak się mylisz.
                        • ruczaj.x Re: homosowieticus - jeszcze raz 08.11.05, 16:45
                          homosowieticus, bo my chyba o tym, a nie Tischnerze

"Homo sovieticus - spopularyzowane w Polsce przez ks. Józefa Tischnera określenie człowieka przyzwyczajonego do komunistycznej
                          formuły państwa, oczekującego, że od państwa otrzyma pracę, opiekę socjalną, zdrowotną i inną w zamian za płacenie podatków. Autorem sformułowania był rosyjski filozof Aleksandr Zinoviev"

Jak to jest to z czym chcesz identyfikować wyborców PO - to powodzenia.

> Zrozumiesz jak się mylisz.
                          a czy ty zrozumiesz swój błąd?
    • skks Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 08.11.05, 17:22
      ufff:)))
      10.listopada 2005r. pod torami na Zyblikiewicza w jakimś squadzie
      przedyskutujemy o 18,30 malutką część problemów.
      Ponarzekamy na Rząd i nierząd, na Radnegobyka, Leppera i wzzelkie inne "izmy".
    • dreamlover Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 08.11.05, 18:05
      A tak wpaść i o życiu trochę porozmawiać
      też można? :)
      • krzychut Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 08.11.05, 19:07
        Ech, życie!
        Jeszcze się pyta.
        W przyszym rządzie, u premiera skks-a, za prezydentury peteena masz pewną tekę
        MF.
        Ja obejmę nowopowstale Ministerstwo Geriatrii.
        • dreamlover Re: Chodzi za mną od Wyborów pomysł... 08.11.05, 19:35
          E tam, Minister nie ma łatwo, wszyscy
          się go czepiają. Ale za to w Kancelarii
          Prezydenta lub Premiera - to jest posadka! ;))
          Squad? Nie znam, ale mam nadzieję, że trafię :))
          • zielonki Re: Chodzi za mną 08.11.05, 21:41
            A jak wpadne incognito (cholera - trudne słowo), to właściwie po czym WAS poznaM?
            • ruczaj.x Re: Chodzi za mną 08.11.05, 22:08
              a Kośmidera poznasz?
              www.cyfronet.krakow.pl/mk/bip/rada/zdjecia/41_D.jpg
              pozdr
              • radnybk CZWARTEK 10.11 ,godz.18.00 Squad na Zyblikiewicza? 08.11.05, 22:37
                Tak się umawiamy ?
                No to będę ! Jakby ktoś mnie nie poznał to będę w skórze , także wielki
                skórzany kapelusz .
                Bywajcie !
                • ropusznik Re: CZWARTEK 10.11 ,godz.18.00 Squad na Zyblikiew 08.11.05, 23:13
                  radnybk napisał:

> Jakby ktoś mnie nie poznał to będę w skórze , także wielki
                  > skórzany kapelusz .
                  > Bywajcie !

spotkanie klubu geja?
                • zielonki Re: konspira 09.11.05, 03:11
                  Dla niepoznaki też przyjdę w skórze.
                  To będzie nasz strój organizacyjny.
                  • boldhead własnej skórze oczywiście... 09.11.05, 08:38
                    a w oknie bedzie stalo uschniete oregano.
                    • krzychut Re: własnej skórze oczywiście... 09.11.05, 08:48
                      Tam nie ma okien.
                      W drzwiach stanie conchita z pis..., tfu! z rewolwerem za POdwiązką.
                      • gph a hasło jakies jest? 09.11.05, 09:56
                        żyrafy wchodzą do szafy?
                        • krzychut Re: a hasło jakies jest? 09.11.05, 10:13
                          A kaczory wpadły do nory
                          • gph Re: a hasło jakies jest? 09.11.05, 10:16
                            krzychut napisał:

> A kaczory wpadły do nory

platforma wraca na tory
                            :D
                            • boldhead Re: a hasło jakies jest? 09.11.05, 10:43
                              wygra nastepne wybory?
                              • gph Re: a hasło jakies jest? 09.11.05, 10:44
                                boldhead napisał:

> wygra nastepne wybory?

jak nie narobi w pory.
                                • boldhead Re: a hasło jakies jest? 09.11.05, 10:47
                                  KOBIETY NA TRAKTORYYYYYYYYYY!
                                  • krzychut Re: a hasło jakies jest? 09.11.05, 10:58
                                    Jęderek wraca do obory!
                                    • boldhead on tam niestety pryntko nie wroci... 09.11.05, 11:00
                                      warszawa to podobno miasto wielkich mozliwosci i Jedrek to wie i dziala...
                                      • skks Re: on tam niestety pryntko nie wroci... 09.11.05, 19:02
                                        ŁoJezusicku!!!
                                        Odkompowali mnie w domu:((( - mam tylko interka w pracy:((
                                        Ale jutro 0 18,30 bez kompka ale będę:)
                                        • secesja2005 a&m 09.11.05, 19:08
                                          I po jaką cholerę patrzyłeś w niebo?! ;)
                                          • gph na 18.30 małe szanse, ale koło 20.30 10.11.05, 09:49
                                            zajrzę.

a nuż jeszcze ktos będzie...
                                            • krzychut Re: na 18.30 małe szanse, ale koło 20.30 10.11.05, 12:53
                                              patrz dobrze pod stołami
                                              ;-)
                                              • gph Re: na 18.30 małe szanse, ale koło 20.30 10.11.05, 12:55
                                                krzychut napisał:

> patrz dobrze pod stołami

będę patrzył gdzie jest nowe koło utworzone :D
                                                • zielonki Re: dr Pytko 10.11.05, 13:50
                                                  p. dr. Pytko Paweł mnie jeszcze zaprasza na jakieś biesiady, zabralibyście się
                                                  też, pogadać o ordynacji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka