Gość: Qbaa IP: proxy / 213.25.22.* 09.10.02, 20:22 Wczoraj zamkneli V z powodu braku ogrzewania i uczniowie nie chodza do szkoly! Sytuacja ma sie wyjasnic do poniedizalku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj7 Re: V LO ZAMKNIETE 09.10.02, 20:56 nie ma to jak informacja z pierwszej reki :-/ po pierwsze lekcje zostaly odwolane tylko we srode i czwartek, w piatek i tak maja odbyc sie tylko 3 pierwsze z powodu slubowania klas pierwszych, w poniedzialek jest dzien nauczyciela i jest wolne. we wtorek skrocono lekcje za zgoda kuratorium do 4 i puszczono wszystkich do domu. dzisiaj bylismy na 'zemscie', pozostaje wiec tylko do odrobienia czwartek. i czym sie tu podniecac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: V LO ZAMKNIETE IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 21:51 > i czym sie tu podniecac? Wszystkim! :) Tak naprawde to opuszczonych lekcji powinniscie miec jak najmniej, a tutaj widze, ze szkola caly czas szuka jakis wymowek na zwolnienie uczniow. W mojej tez takie praktyki byly, ale ze szkoda dla nas niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: V LO ZAMKNIETE 09.10.02, 22:00 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > > i czym sie tu podniecac? > > Wszystkim! :) faktycznie sytuacja nietypowa, ale niezawiniona, z tego co wiem, przez szkole . . . Tak naprawde to opuszczonych lekcji powinniscie miec jak najmniej > , a tutaj widze, ze szkola caly czas szuka jakis wymowek na zwolnienie uczniow. > W mojej tez takie praktyki byly, ale ze szkoda dla nas niestety.. oczywiscie, masz racje... ale mnie akurat w tej chwili bardzo pasuje to, ze bede mial tyle wolnego czasu. te lekcje, ktore teraz odpadaja mamy odrabiac w weekendy albo skroca nam ferie zimowe (jakos nie wierze), troche to wg mnie niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: V LO ZAMKNIETE IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 22:10 > oczywiscie, masz racje... ale mnie akurat w tej chwili > bardzo pasuje to, ze bede mial tyle wolnego czasu. Mnie to zawsze pasowalo do momentu kiedy dowiadywalem sie o odrabianiu w weekendy. > te lekcje, ktore teraz odpadaja mamy odrabiac w weekendy > albo skroca nam ferie zimowe (jakos nie wierze), troche to > wg mnie niesprawiedliwe. Troche?! To sie do sadu dla mnie nadaje ;) Tak czy inaczej w najgorszej sytuacji sa maturzysci i to im naleza sie wyrazy wspolczucia. pozdrawiam i ide w goraca odchlan lazienki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: V LO ZAMKNIETE 10.10.02, 21:25 mikolaj7 napisał: > faktycznie sytuacja nietypowa, ale niezawiniona, z tego co > wiem, przez szkole . . . Z tego, co słyszałem, to brakło kasy na założenie kaloryferów :))) To czyja to jest wina, że rozpoczęto prace, nie mając kasy na ich dokończenie? :))) > te lekcje, ktore teraz odpadaja mamy odrabiac w weekendy > albo skroca nam ferie zimowe (jakos nie wierze), troche to > wg mnie niesprawiedliwe. Ja bym nawet powiedział, że to trochę chamskie... Nam np kiedyś kazali w weekend odrabiać ewakuację szkoły z powodu "alarmu bombowego" :))) Na szczęście ja tego dnia miałem na popołudnie, kiedy lekcje były już normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 Re: V LO ZAMKNIETE IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 22:01 kuba203 napisał: > mikolaj7 napisał: > > > faktycznie sytuacja nietypowa, ale niezawiniona, z tego co > > wiem, przez szkole . . . > > Z tego, co słyszałem, to brakło kasy na założenie kaloryferów :))) To czyja to > jest wina, że rozpoczęto prace, nie mając kasy na ich dokończenie? :))) to, co ja wiem to sa pogloski... kasy faktycznie nie bylo na zalozenie kaloryferow, ale wczesniej podobno byla (?). w kazdym razie problem zostal juz chyba rozwiazany i remont bedzie niedlugo kontynuowany Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: V LO ZAMKNIETE 11.10.02, 12:16 Gość portalu: mikolaj7 napisał(a): > to, co ja wiem to sa pogloski... kasy faktycznie nie bylo na > zalozenie kaloryferow, ale wczesniej podobno byla (?). No właśnie, to znaczy, ża ani chybi, tylko ktoś ją "przejadł", bo pod ziemię się nie zapadła :))) > w > kazdym razie problem zostal juz chyba rozwiazany i remont > bedzie niedlugo kontynuowany No właśnie, a co do tego czasu? Jak będą wyglądać lekcje przez najbliższe tygodnie, bo ciekawy jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: V LO ZAMKNIETE 09.10.02, 22:17 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > Tak naprawde to opuszczonych lekcji powinniscie miec jak najmniej Rany, mówi jak student. Indeksu nie widziałam, ale teraz już wierzę. A tak naprawdę wszędzie jest tak samo: trzeba uczyć się samemu. Bo nawet jeśli wszystkie planowane zajęcia się odbędą, nic nie wypadnie, a wykładowca powie Ci: "no, nie wyrobiłem się z programem, ale oczywiście musicie to umieć na egzamin", więc co to jest za różnica, czy będę się tego uczyć na uczelni, czy w domu. A w domu zawsze njalepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac bez odbioru! ;) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 22:25 > Rany, mówi jak student. Indeksu nie widziałam, ale teraz już wierzę. A ponoc na tym forum to ja od niewiernych bylem wyzywany... ;) no jeszcze ten /bez kropki/ (zeby mu reklamy nie robic nie napisze kto :P) tez swoj, bo nawet indeks zobaczy to nie uwierzy ;)) > A w domu zawsze najlepiej! hmmm pojecie wzgledne, ja teraz wszystko co umiem, nauczylem sie na wykladach i cwiczeniach (dalej mam szczescie i tylko raz bylem przy tablicy, nie poleglem) w domu zrobilem wielkie nic! nawet do notatek nie zajrzalem :D aha i jezeli mialbym sie tego naumiec 'na sucho' to raczej kilka miesiecy bym nad tym spedzil :) ideeeeeee do wannnnyyyy bo mi wooooda wystyyyygnie, wieeeec nie gaaadaccc do mnieeee!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: bez odbioru! ;) 09.10.02, 22:33 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > A ponoc na tym forum to ja od niewiernych bylem wyzywany... ;) no jeszcze ten / bez kropki/ (zeby mu reklamy nie robic nie napisze kto :P) tez swoj, bo nawet indeks zobaczy to nie uwierzy ;)) Ahh, te dwuznaczności. Po prostu uwielbiam. W tym samym wątku była jeszcze jedna, ale juz się wtedy powstrzymałam... > hmmm pojecie wzgledne, ja teraz wszystko co umiem, nauczylem sie na wykladach i cwiczeniach (dalej mam szczescie i tylko raz bylem przy tablicy, nie poleglem) Mówiłam, że dasz sobie radę! A może to tez kwestia tego, że nie masz książek? > w domu zrobilem wielkie nic! nawet do notatek nie zajrzalem :D Bo w domu zagląda się do notatek przed egzaminem, no czasem przed kolosem. A kiedy masz zaglądać, jak przy kompie ciągle siedzisz??? > aha i jezeli mialbym sie tego naumiec 'na sucho' to raczej kilka miesiecy bym nad tym spedzil :) Poczekamy, zobaczymy. Już to chyba pisałam, ale w stresujących sytuacjach zaskoczysz sam siebie. Dlatego Twoją wypowiedź traktuję z przymrużeniem oka ;)) > ideeeeeee do wannnnyyyy bo mi wooooda wystyyyygnie, wieeeec nie gaaadaccc do mnieeee!!! :)) Masz to samo co mtq: totalne niedopieszczenie! Ale idź, idź, należy się po ciężkim dniu ;)) A w wodzie są bąbelki??? Bo najlepiej jak są ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: bez odbioru! ;) 09.10.02, 22:40 > > Masz to samo co mtq: totalne niedopieszczenie! oni tylko sie zgrywaja...! Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: bez odbioru! ;) 09.10.02, 22:49 mikolaj7 napisał: > oni tylko sie zgrywaja...! Ale po co? Zeby wyłudzić te parę miłych słów? Bez sensu, aż tacy egoistyczni to na pewno nie są!!! P.S. A Ty nie chcesz się pozgrywać??? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: bez odbioru! ;) 09.10.02, 23:03 dreamlover napisała: > mikolaj7 napisał: > > > oni tylko sie zgrywaja...! > > Ale po co? Zeby wyłudzić te parę miłych słów? Bez sensu, aż tacy egoistyczni to > > na pewno nie są!!! sa!!! ja tez taki jestem !!! :-))) > > P.S. A Ty nie chcesz się pozgrywać??? dzisiaj? bardzo chetnie :) bo jutro musze wczesnie wstac, jestem smutny, dopada mnie depresja, bedzie padal deszcz i nikt mnie nie lubi ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: bez odbioru! ;) 09.10.02, 23:25 mikolaj7 napisał: > > Ale po co? Zeby wyłudzić te parę miłych słów? Bez sensu, aż tacy egoistycz > ni to > > > > na pewno nie są!!! > > sa!!! ja tez taki jestem !!! :-))) Każdy czasem odczuwa taką potrzebę... > bo jutro musze wczesnie wstac, jestem smutny, dopada > mnie depresja, bedzie padal deszcz i nikt mnie nie lubi ;-( Ja jutro też wcześnie, więc będę się zbierać. A tak mi się nie chce. Depresja - dziś nie wiem co to (niektóre imprezy powinno się filmować...) Deszcz - pewnie będzie, i tak nie wezmę parasola. Bunt!!! Mikołaj - przecież wszyscy Cię uwielbiamy... Udobruchany już jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: bez odbioru! ;) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:16 > > oni tylko sie zgrywaja...! Ja sie nie zgrywalem.. i dlatego w ogole nie wiem o co chodzi :) naprawde! > Ale po co? Zeby wyłudzić te parę miłych słów? Bez sensu, aż tacy egoistyczni to > na pewno nie są!!! ja z zasady jestem, moja siostra powtarza mi to od dziecka (jeszcze nie znalem tego pojecia, ale juz wiedzialem ze jestem egoista :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: bez odbioru! ;) 09.10.02, 23:26 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > Ja sie nie zgrywalem.. i dlatego w ogole nie wiem o co chodzi :) naprawde! Tak, chyba były bąbelki... > ja z zasady jestem, moja siostra powtarza mi to od dziecka (jeszcze nie znalem tego pojecia, ale juz wiedzialem ze jestem egoista :))) No to już mnie więcej nie pouczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: bez odbioru! ;) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:36 > > ja z zasady jestem, moja siostra powtarza mi to od dziecka (jeszcze nie > znalem tego pojecia, ale juz wiedzialem ze jestem egoista :))) > > No to już mnie więcej nie pouczaj... ?? chyba byly bombleki, musialy byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: bez odbioru! ;) 10.10.02, 17:00 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > ?? chyba byly bombleki, musialy byc :) Były, bo i okazja była po temu ;)) Ale co to ma do rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac czysciutkie, swiezutki :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:03 > Mówiłam, że dasz sobie radę! A może to tez kwestia tego, że nie masz książek? hmmm ale ja jako jedyny z grupy mam ksiazki :P tylko nie chce mi sie w tych baniakach szukac! szybciej sie ucze, gdy adrenalinka jest w znacznych ilosciach w krwi (wczoraj naumialem sie tak 2 wykladow w zaledwie 30min cwiczen, a dzisiaj kolejnego wykladu, w zaledwie 15min :D) a moze ja po prostu zdolny jestem? ;))) > A kiedy masz zaglądać, jak przy kompie ciągle siedzisz??? Wypraszam sobie! Siedze tylko wieczorami kiedy moj mozg nie przyswaja juz informacji :) > Masz to samo co mtq: totalne niedopieszczenie! Ale idź, idź, należy się po > ciężkim dniu ;)) A w wodzie są bąbelki??? Bo najlepiej jak są ;)) Jezeli masz zdolnosci do pieszczenia (najlepiej jakis papierek by sie przydal ;))) to chetnie oddam sie w Twoje rece.. nie bylo w wodzie bombelkow :( Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: czysciutkie, swiezutki :) 09.10.02, 23:29 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > hmmm ale ja jako jedyny z grupy mam ksiazki :P tylko nie chce mi sie w tych baniakach szukac! szybciej sie ucze, gdy adrenalinka jest w znacznych ilosciach w krwi (wczoraj naumialem sie tak 2 wykladow w zaledwie 30min cwiczen, a dzisiaj kolejnego wykladu, w zaledwie 15min :D) a moze ja po prostu zdolny jestem? ;))) Jesteś, jesteś... A ja nie mam żadnej książki i co lepsze - w ogole mnie to nie martwi. A może powinnam się martwić?? > Wypraszam sobie! Siedze tylko wieczorami kiedy moj mozg nie przyswaja juz informacji :) Ojoj. Zabolało... Ja też tylko wieczorami mam czas... > Jezeli masz zdolnosci do pieszczenia (najlepiej jakis papierek by sie przydal ; ))) to chetnie oddam sie w Twoje rece.. Znowu ten backspace... > nie bylo w wodzie bombelkow :( ejże, a może jednak? Swoją drogą szybko się uwinąłeś. Ja bym tak szybko nie potrafiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: czysciutkie, swiezutki :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:40 > > Jezeli masz zdolnosci do pieszczenia (najlepiej jakis papierek by sie > przydal ; ))) to chetnie oddam sie w Twoje rece.. > > Znowu ten backspace... Kupie Ci klawiature bez tego klawisza i ciekawe co wtedy napiszesz... :D > Swoją drogą szybko się uwinąłeś. Ja bym tak szybko nie potrafiła... We dwoje pewnie wyszloby nam na dobre: ja bym Ci pomogl i byloby szybciej, a Ty bys jeszcze uzyla swoich zdolnosci pieszczarskich i zostalbym dluzej ;)) Ide juz spac, bo zaczynam kolejne scenariusze pisac, a za to mi nie placa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: czysciutkie, swiezutki :) 10.10.02, 17:04 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > > > Jezeli masz zdolnosci do pieszczenia (najlepiej jakis papierek by sie przydal ; ))) Rozumiem, nie zaufasz mi... A zresztą ja tez bym się obawiała reklamacji ;)) > Kupie Ci klawiature bez tego klawisza i ciekawe co wtedy napiszesz... :D Jeszcze zostanie Delete ;)) > We dwoje pewnie wyszloby nam na dobre: ja bym Ci pomogl i byloby szybciej, a Ty bys jeszcze uzyla swoich zdolnosci pieszczarskich i zostalbym dluzej ;)) Wydaje mi się, że szybciej i dłużej chyba się kłóci ze sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac czysciutkie, swiezutki :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:06 > Mówiłam, że dasz sobie radę! A może to tez kwestia tego, że nie masz książek? hmmm ale ja jako jedyny z grupy mam ksiazki :P tylko nie chce mi sie w tych baniakach szukac! szybciej sie ucze, gdy adrenalinka jest w znacznych ilosciach w krwi (wczoraj naumialem sie tak 2 wykladow w zaledwie 30min cwiczen, a dzisiaj kolejnego wykladu, w zaledwie 15min :D) a moze ja po prostu zdolny jestem? ;))) > A kiedy masz zaglądać, jak przy kompie ciągle siedzisz??? Wypraszam sobie! Siedze tylko wieczorami kiedy moj mozg nie przyswaja juz informacji :) > Masz to samo co mtq: totalne niedopieszczenie! Ale idź, idź, należy się po > ciężkim dniu ;)) A w wodzie są bąbelki??? Bo najlepiej jak są ;)) Jezeli masz zdolnosci do pieszczenia (najlepiej jakis papierek by sie przydal ;))) to chetnie oddam sie w Twoje rece.. nie bylo w wodzie bombelkow :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac czysciutkie, swiezutki :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:07 > Mówiłam, że dasz sobie radę! A może to tez kwestia tego, że nie masz książek? hmmm ale ja jako jedyny z grupy mam ksiazki :P tylko nie chce mi sie w tych baniakach szukac! szybciej sie ucze, gdy adrenalinka jest w znacznych ilosciach w krwi (wczoraj naumialem sie tak 2 wykladow w zaledwie 30min cwiczen, a dzisiaj kolejnego wykladu, w zaledwie 15min :D) a moze ja po prostu zdolny jestem? ;))) > A kiedy masz zaglądać, jak przy kompie ciągle siedzisz??? Wypraszam sobie! Siedze tylko wieczorami kiedy moj mozg nie przyswaja juz informacji :) > Masz to samo co mtq: totalne niedopieszczenie! Ale idź, idź, należy się po > ciężkim dniu ;)) A w wodzie są bąbelki??? Bo najlepiej jak są ;)) Jezeli masz zdolnosci do pieszczenia (najlepiej jakis papierek by sie przydal ;))) to chetnie oddam sie w Twoje rece.. nie bylo w wodzie bombelkow :( Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Dobranoc wszystkim!!! 09.10.02, 23:35 Idę spać, jestem skonana. Słodkich snów życzę Do jutra. Zeby było cieplej i na zewnątrz i w serduszku. Pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 ZIELONA SZKOŁA 11.10.02, 12:21 Tak, tak. Wymieniają kaloryfery, a uczniów wysyłają na zieloną szkołę do Krynicy. To się nazywa przyjemne z pożytecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ZIELONA SZKOŁA 11.10.02, 12:24 viking73 napisał: > Tak, tak. Wymieniają kaloryfery, a uczniów wysyłają na zieloną szkołę do > Krynicy. To się nazywa przyjemne z pożytecznym. > czlowieku, o czym Ty mowisz??? jesli mowisz o _terazniejszosci_ to zadna czesc Twojej wypowiedzi nie jest prawdziwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: do M7 11.10.02, 12:31 Mikołaj, czemu Ty taki porywczy jesteś. Widocznie nie chodzisz do IIIC. Wczoraj rozmawiałem z uczniem z tej klasy, który mi zakomunikował, że odwołuje niemiecki (którego go uczę), bo tu cytat « w szkole wymieniają kaloryfery i jego klasa w przyszłym tygodniu jedzie do Krynicy». Czyżbym miał mało wiarygodne źródła? PS. A przyjemnie w piątce to chyba nigdy nie było. Ja przynajmniej tego jakoś specjalnie nie doświadczyłem. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: do M7 11.10.02, 12:37 viking73 napisał: > Mikołaj, czemu Ty taki porywczy jesteś. ja juz tak mam :)) Widocznie nie chodzisz do IIIC. Wczoraj > > rozmawiałem z uczniem z tej klasy, który mi zakomunikował, że odwołuje > niemiecki (którego go uczę), bo tu cytat = w szkole wymieniają kaloryfery > i > jego klasa w przyszłym tygodniu jedzie do Krynicy?. Czyżbym miał mało > wiarygodne źródła? raczej malo scisle - ja tez wyjezdzam w przyszlym tygodniu, ale to nie ma zadnego zwiazku z wymiana kaloryferow. a moze inaczej - to kaloryfery beda wymieniane, kiedy pare klas znajdzie sie na wycieczkach, zaplanowych juz _duzo_ wczesniej. a i tak wiekszosc juz byla albo jedzie na wiosne, wiec zwiazek jest raczej znikomy Odpowiedz Link Zgłoś