Dodaj do ulubionych

Precz ze slamsami!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:19
Ruczaj protestuje przeciwko lokalizowaniu gett socjalnych na naszym osiedlu!
Nie chcemy blokersów, obiboków, żuli i powtórki z tego co było we Francji -
Protestujmy w Radzie Miasta!
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej.p Re: Precz ze slamsami! IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 23.11.05, 09:48
      ja tez mieszkam na RUCZAJU jestem przeciwko slumsom i wyrazam opinie wszystkich
      tu mieszkajacych. nie slyszalem o takich ktorzy by chcieli zeby slumsy powstaly
      • Gość: andrzej.p Re: Precz ze slamsami! IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 23.11.05, 09:49
        aha jestem pacjentem oddzialu psychiatrycznego hihi hihi
        • Gość: Jacek_Ruczaj Re: Precz ze slamsami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:05
          Nie, jesteś tylko spryciarzykiem od pana Majchrowskiego...
        • Gość: joe Re: Precz ze slamsami! IP: *.chello.pl 23.11.05, 14:54
          to znak postępującej integracji kobierzyna z ruczajem :D
          pozdrawiam
      • walo74 Woli wyjasnienie Szuwarowa to Kobierzyn 23.11.05, 20:56
        Administracyjnie mieszkania komunalne powstana w Kobierzynie, nazwa nowy ruczaj
        to wymysl developerow pod chwycony przez mieszkancow majacych kompleksy - bylo
        juz na ten temat troche na tym forum
        Drugie wyjasnienie maja powstac mieszkania komunalne ktore zostaja rozproszone
        po miescie kilka bloku na gorce kilka na ruczaju itd maja tam mieszkac ludzie
        ala wdowy po generalach

Sa jeszcze mieszkania socjalne i te maja byc o obnizonym standardzie
        • ruczaj.x Re: Woli wyjasnienie 24.11.05, 01:30
          a kim ty jesteś żeby nam cokolwiek wyjaśniać?
          W każdym razie mam dla ciebie zagadkę, kto to powiedział:
          "W Krakowie czeka obecnie 3000 wniosków o przyznanie mieszkania SOCJALNEGO"

> Sa jeszcze mieszkania socjalne i te maja byc o obnizonym standardzie
          Gdzie mają być?

a co do Kobierzyna korzystając z doskonałej strony pana Adama Śmiałka
          ( ckmedia.pl/~jankomuzykant/mapy/mapy.htm ), krótka lekcja historii, przynajmniej tej kartograficznej.
          rok 1914 img305.imageshack.us/img305/4999/skowronek19147sr.jpg
          Skowronek - tak swego czasu nazywała się ta okolica, więc nigdy nie było tutaj wsi Kobierzyn, jak niektórzy próbowali mnie przekonać, już bardziej Zalesie i Zaborze. Znaczenie w sumie żadne.
          • Gość: Tomala Re: Woli wyjasnienie IP: *.range81-151.btcentralplus.com 28.11.05, 02:10
            Ruczaj.x dzieki za link na te stare mapy, Bardzo ciekawe.
            • walo74 Mapy bardzo ciekawe to fakt 28.11.05, 09:41
              Ale mysle ze nie warto tez popadac w absurd bo tak to mozna by sie cofac w
              czasie i cofac :) , mieszkamy na razie administracyjnie w Kobierzynie i to jest
              fakt
              • przemkowa.b Re: Mapy bardzo ciekawe to fakt 28.11.05, 20:25
                Niektórzy owszem mieszkają niedaleko Kobierzyna. TY NA PEWNO NIE.
                • Gość: Pan Janek spieprzaj dziadu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:53
                  Ruczaj x dopiero od wrzesnia ma meldunek krakowski. spieprzaj dziadu.
                  • przemkowa.b Re: spieprzaj dziadu, 28.11.05, 21:12
                    A ja mam od urodzenia. Sam sp....:)
                  • Gość: prov Re: spieprzaj dziadu, IP: dns.d* / *.mofnet.gov.pl 29.11.05, 10:02
                    Gość portalu: Pan Janek napisał(a):
                    "Ruczaj x dopiero od wrzesnia ma meldunek krakowski. spieprzaj dziadu."

Nie jest ważne od kiedy mam tzw. "krakowski meldunek", czy też od kiedy tutaj
                    mieszkam, ale takich zachowań się zwyczajnie wstydzę.
              • tomeyk Re: Mapy bardzo ciekawe to fakt 28.11.05, 21:52
                a ja myślałem że mieszkacie w Krakowie...
              • xrtdgene Re: Mapy bardzo ciekawe to fakt 29.11.05, 16:01
                "mieszkamy na razie administracyjnie w Kobierzynie"
                prosty informatyk ze mnie i pewnie nie rozumiem , jak to administracyjnie w
                kobierzynie , Podlegamy pod urzędy administracyjne w Kobierzynie ;-) ?
                właściwość miejscowa wg. miejsca zamieszkania jest Kraków , a może o czyms nie
                wiem ?
                • walo74 Co tu rozumiec 01.12.05, 12:08
                  co tu rozumiec, szuwarowa to Kobierzyn - a nazwa nowy ruczaj zostala wymyslona
                  dla celow marketingowych no bo lepiej sprzedawac mieszkania na ruczaju niz w
                  kobierzynie :))
                  Bylo juz na ten temat troche artykułow w gazetach i dyskusji na forum nie chce
                  mi sie szukac linkow do tego tematu wiec poszukaj sam albo popros ruczaj.x to
                  Ci znajdzie on sie w tym lubuje :))

pozdrawiam z szuwarowej
        • Gość: abc Re: Woli wyjasnienie Szuwarowa to Kobierzyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:52
          Administracynie to Kobierzyna nie ma. Tak jak Ruczaju. To chyba nazwy
          zwyczajowe.Teraz na wszystkich planach i mapach Krakowa określana jest
          najczęściej jako Ruczaj-Zalesie.
          Zresztą mnie (pewnie jak i większości mieszkańców) jest wszystko jedno czy
          historyczna nazwa okolicy brzmiała Kobierzyn, Ruczaj, Zalesie czy jeszcze
          inaczej.
          Ci któzy podnoszą takie argumenty chyba sami cieprią na jekieś lokalne
          szowinizmy albo starają się je wzbudzić.
    • mike26 Re: Precz ze slamsami! 05.12.05, 21:25
      Tak myślałem na ruczaju mieszkają same "buraki' nie mające nic z rozumu a tym
      bardziej inteligencji . Jak można się obrażać że się mieszka w Kobierzynie po
      co te wyjaśnienia jakiegoś ruczaja x .Przecież Kobierzyn to piękne miejsce a że
      jest tam szpital który się zle kojaży.
    • Gość: jan Re: Precz ze slamsami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:07
      Muszę zwróćić uwgę na pewien fakt, którgo państwo protestujący niezauważają.
      Otóż na Ruczaju od dawna istnieją całe bloki mieszkań komunalnych i jeśli mjał
      się zebrać w okolicy jakiś "nienajciekawszy element" to już się zebrał. Nie
      mówię że to dobrze ale chcę zaznaczyć że w tej sytuacji oburzenie miektórych
      forumowiczów jest daleko bezzasadne i na wskroś nielogiczne.
      Wiem co mówię sam mieszkam na Ruczaju (III strona) od 1991 roku. Slamsów też
      nie chcę ale pewnie zdaniem niektórych z państwa blok w którym mieszkam to
      przykład właśnie takich slamsów.
      • ruczaj.x Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 15:23
        Oczywiście, że zdajemy sobie z tego sprawę.
        Tyle, że budynki o których Pan wspomina to budynki komunalne z prawdziwego zdarzenia.

W przypadku nowopowstających osiedli "komunalnych" mamy do czynienia z obiektami socjalnymi, niestety urzędnicze nazewnictwo ma niewiele wspólnego z rzeczywistością...

--
        • mogw Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 19:21
          Bredisz facet, od samego poczatku wszyscy Ci mowia ze beda to komunalki z
          prawdziwego zdarzenia i nawet teraz dobrze ze wiesz ze jest przygotowany sposob
          weryfikacji osob do tych mieszkan
          wiecej nie rob juz zametu
          • ruczaj.x Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 20:40
            Pójdź to sobie do Wydziału Mieszkalnictwa i zapytaj się ile osób czeka na mieszkanie socjalne i zastępcze, zapytaj się gdzie budowane są mieszkania dla tych ludzi... a później zabieraj głos, bo to co piszesz sugeruje, że nie masz zielonego pojęcia o sprawie. Jak chcesz uchodzić za obrończynie slumsów to przydałoby się przygotować, chociaż troszkę.

Weryfikacja pięknie, kij-marchewka (super)... tylko przepraszam bardzo, gdzie będą umieszczani ludzie eksmitowani za takie np. niepłacenie czynszu.
            Hm? Czyżby na osiedla komunalne.

Zresztą, właśnie wróciłem z sesji rady miasta, w budżecie nie ma środków na to osiedle (zostały przeniesione na zakup mieszkań rozproszonych), a kadencja Majchrowskiego z wolna nam się kończy... nareszcie.

adieu
            • mogw Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 21:20
              Osiedla nie bedzie i to obaj dobrze wiemy a co do blokow pozyjesz zobaczysz -
              sesja sesja a zycie zyciem
              proponuje zapisz sobie ta moja odpowiedz i siegnij do niej zakilka miesiecy
          • lateral Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 22:30
            Swoją drogą to aż żal patrzeć co się z tobą porobiło.
            Gdy zaczynałaś pracę w UM bardzo odróżniałaś się od tej bandy pierdzistołków,
            inteligentna, konkretna z niebanalnym CV.
            Szajba ci zaczęła bić odkąd weszłaś w to całe mieszkalnictwo.
            Popatrz na siebie co ty właściwie robisz.
            Czy ty wierzysz w te brednie które wypisujesz!?
            Jezeli w tym wieku tak ci odwala to co będzie z tobą dalej?
            Naprawdę chcesz skonczyć jak Szczawińska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka