Gość: Jacek_Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:19 Ruczaj protestuje przeciwko lokalizowaniu gett socjalnych na naszym osiedlu! Nie chcemy blokersów, obiboków, żuli i powtórki z tego co było we Francji - Protestujmy w Radzie Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej.p Re: Precz ze slamsami! IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 23.11.05, 09:48 ja tez mieszkam na RUCZAJU jestem przeciwko slumsom i wyrazam opinie wszystkich tu mieszkajacych. nie slyszalem o takich ktorzy by chcieli zeby slumsy powstaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.p Re: Precz ze slamsami! IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 23.11.05, 09:49 aha jestem pacjentem oddzialu psychiatrycznego hihi hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek_Ruczaj Re: Precz ze slamsami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:05 Nie, jesteś tylko spryciarzykiem od pana Majchrowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Precz ze slamsami! IP: *.chello.pl 23.11.05, 14:54 to znak postępującej integracji kobierzyna z ruczajem :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
walo74 Woli wyjasnienie Szuwarowa to Kobierzyn 23.11.05, 20:56 Administracyjnie mieszkania komunalne powstana w Kobierzynie, nazwa nowy ruczaj to wymysl developerow pod chwycony przez mieszkancow majacych kompleksy - bylo juz na ten temat troche na tym forum Drugie wyjasnienie maja powstac mieszkania komunalne ktore zostaja rozproszone po miescie kilka bloku na gorce kilka na ruczaju itd maja tam mieszkac ludzie ala wdowy po generalach Sa jeszcze mieszkania socjalne i te maja byc o obnizonym standardzie Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Woli wyjasnienie 24.11.05, 01:30 a kim ty jesteś żeby nam cokolwiek wyjaśniać? W każdym razie mam dla ciebie zagadkę, kto to powiedział: "W Krakowie czeka obecnie 3000 wniosków o przyznanie mieszkania SOCJALNEGO" > Sa jeszcze mieszkania socjalne i te maja byc o obnizonym standardzie Gdzie mają być? a co do Kobierzyna korzystając z doskonałej strony pana Adama Śmiałka ( ckmedia.pl/~jankomuzykant/mapy/mapy.htm ), krótka lekcja historii, przynajmniej tej kartograficznej. rok 1914 img305.imageshack.us/img305/4999/skowronek19147sr.jpg Skowronek - tak swego czasu nazywała się ta okolica, więc nigdy nie było tutaj wsi Kobierzyn, jak niektórzy próbowali mnie przekonać, już bardziej Zalesie i Zaborze. Znaczenie w sumie żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Re: Woli wyjasnienie IP: *.range81-151.btcentralplus.com 28.11.05, 02:10 Ruczaj.x dzieki za link na te stare mapy, Bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
walo74 Mapy bardzo ciekawe to fakt 28.11.05, 09:41 Ale mysle ze nie warto tez popadac w absurd bo tak to mozna by sie cofac w czasie i cofac :) , mieszkamy na razie administracyjnie w Kobierzynie i to jest fakt Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: Mapy bardzo ciekawe to fakt 28.11.05, 20:25 Niektórzy owszem mieszkają niedaleko Kobierzyna. TY NA PEWNO NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Janek spieprzaj dziadu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:53 Ruczaj x dopiero od wrzesnia ma meldunek krakowski. spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: spieprzaj dziadu, 28.11.05, 21:12 A ja mam od urodzenia. Sam sp....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prov Re: spieprzaj dziadu, IP: dns.d* / *.mofnet.gov.pl 29.11.05, 10:02 Gość portalu: Pan Janek napisał(a): "Ruczaj x dopiero od wrzesnia ma meldunek krakowski. spieprzaj dziadu." Nie jest ważne od kiedy mam tzw. "krakowski meldunek", czy też od kiedy tutaj mieszkam, ale takich zachowań się zwyczajnie wstydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: Mapy bardzo ciekawe to fakt 28.11.05, 21:52 a ja myślałem że mieszkacie w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
xrtdgene Re: Mapy bardzo ciekawe to fakt 29.11.05, 16:01 "mieszkamy na razie administracyjnie w Kobierzynie" prosty informatyk ze mnie i pewnie nie rozumiem , jak to administracyjnie w kobierzynie , Podlegamy pod urzędy administracyjne w Kobierzynie ;-) ? właściwość miejscowa wg. miejsca zamieszkania jest Kraków , a może o czyms nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
walo74 Co tu rozumiec 01.12.05, 12:08 co tu rozumiec, szuwarowa to Kobierzyn - a nazwa nowy ruczaj zostala wymyslona dla celow marketingowych no bo lepiej sprzedawac mieszkania na ruczaju niz w kobierzynie :)) Bylo juz na ten temat troche artykułow w gazetach i dyskusji na forum nie chce mi sie szukac linkow do tego tematu wiec poszukaj sam albo popros ruczaj.x to Ci znajdzie on sie w tym lubuje :)) pozdrawiam z szuwarowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Woli wyjasnienie Szuwarowa to Kobierzyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:52 Administracynie to Kobierzyna nie ma. Tak jak Ruczaju. To chyba nazwy zwyczajowe.Teraz na wszystkich planach i mapach Krakowa określana jest najczęściej jako Ruczaj-Zalesie. Zresztą mnie (pewnie jak i większości mieszkańców) jest wszystko jedno czy historyczna nazwa okolicy brzmiała Kobierzyn, Ruczaj, Zalesie czy jeszcze inaczej. Ci któzy podnoszą takie argumenty chyba sami cieprią na jekieś lokalne szowinizmy albo starają się je wzbudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Precz ze slamsami! 05.12.05, 21:25 Tak myślałem na ruczaju mieszkają same "buraki' nie mające nic z rozumu a tym bardziej inteligencji . Jak można się obrażać że się mieszka w Kobierzynie po co te wyjaśnienia jakiegoś ruczaja x .Przecież Kobierzyn to piękne miejsce a że jest tam szpital który się zle kojaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Precz ze slamsami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:07 Muszę zwróćić uwgę na pewien fakt, którgo państwo protestujący niezauważają. Otóż na Ruczaju od dawna istnieją całe bloki mieszkań komunalnych i jeśli mjał się zebrać w okolicy jakiś "nienajciekawszy element" to już się zebrał. Nie mówię że to dobrze ale chcę zaznaczyć że w tej sytuacji oburzenie miektórych forumowiczów jest daleko bezzasadne i na wskroś nielogiczne. Wiem co mówię sam mieszkam na Ruczaju (III strona) od 1991 roku. Slamsów też nie chcę ale pewnie zdaniem niektórych z państwa blok w którym mieszkam to przykład właśnie takich slamsów. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 15:23 Oczywiście, że zdajemy sobie z tego sprawę. Tyle, że budynki o których Pan wspomina to budynki komunalne z prawdziwego zdarzenia. W przypadku nowopowstających osiedli "komunalnych" mamy do czynienia z obiektami socjalnymi, niestety urzędnicze nazewnictwo ma niewiele wspólnego z rzeczywistością... -- _____________________________ ruczaj.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mogw Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 19:21 Bredisz facet, od samego poczatku wszyscy Ci mowia ze beda to komunalki z prawdziwego zdarzenia i nawet teraz dobrze ze wiesz ze jest przygotowany sposob weryfikacji osob do tych mieszkan wiecej nie rob juz zametu Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 20:40 Pójdź to sobie do Wydziału Mieszkalnictwa i zapytaj się ile osób czeka na mieszkanie socjalne i zastępcze, zapytaj się gdzie budowane są mieszkania dla tych ludzi... a później zabieraj głos, bo to co piszesz sugeruje, że nie masz zielonego pojęcia o sprawie. Jak chcesz uchodzić za obrończynie slumsów to przydałoby się przygotować, chociaż troszkę. Weryfikacja pięknie, kij-marchewka (super)... tylko przepraszam bardzo, gdzie będą umieszczani ludzie eksmitowani za takie np. niepłacenie czynszu. Hm? Czyżby na osiedla komunalne. Zresztą, właśnie wróciłem z sesji rady miasta, w budżecie nie ma środków na to osiedle (zostały przeniesione na zakup mieszkań rozproszonych), a kadencja Majchrowskiego z wolna nam się kończy... nareszcie. adieu Odpowiedz Link Zgłoś
mogw Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 21:20 Osiedla nie bedzie i to obaj dobrze wiemy a co do blokow pozyjesz zobaczysz - sesja sesja a zycie zyciem proponuje zapisz sobie ta moja odpowiedz i siegnij do niej zakilka miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
lateral Re: Precz ze slamsami! 21.12.05, 22:30 Swoją drogą to aż żal patrzeć co się z tobą porobiło. Gdy zaczynałaś pracę w UM bardzo odróżniałaś się od tej bandy pierdzistołków, inteligentna, konkretna z niebanalnym CV. Szajba ci zaczęła bić odkąd weszłaś w to całe mieszkalnictwo. Popatrz na siebie co ty właściwie robisz. Czy ty wierzysz w te brednie które wypisujesz!? Jezeli w tym wieku tak ci odwala to co będzie z tobą dalej? Naprawdę chcesz skonczyć jak Szczawińska? Odpowiedz Link Zgłoś