Dodaj do ulubionych

Płaszowska-Semaco Invest

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.04.06, 13:11
      Jak już dla niektórych emocje opadły, chciałbym was prosić o wypowiedzi co
      myślicie na temat tego masztu prądowego stojącego od strony ul. Nowohuckiej.
      Wiem, że już wcześniej rozmawialiśmy o tym ale teraz napiszcie czy wiecie, że
      były robione jakieś obliczenia, pomiary czy jest to bezpieczna odległość od
      naszych budynków. Trochę tam Wattów chyba jest?
      • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 21.04.06, 15:41
        Z planu sytuacyjnego wynika, że przewody te są trochę oddalone od bloków.
        Bezpośrednie zagrożenie takich kabelków istnieje wówczas gdy mieszkanie,dom
        znajduje się bezpośrednio pod nimi. Myślę że jest bezpiecznie.
        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 26.04.06, 22:04
          Forum obumarło? czyżby brak tematów? a na działce koparki równają teren, a
          sąsiedzi z różowego bloku Budopolu z niepokojem obserwują jak powoli wyrasta im
          zapora słoneczna ;-).
          • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.04.06, 22:47
            Robota wre, aż miło popatrzeć.
            Sporo nowego sprzętu widziałem i chyba robili już jakieś głębsze wykopy.
            • Gość: miki Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 26.04.06, 23:14
              podobno wykopali mamuta, ale kopią dalej
              • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.04.06, 08:27
                Gość portalu: miki napisał(a):

> podobno wykopali mamuta, ale kopią dalej

Jak znajdą złoto to może będziemy mieli w nim (jako współwłaściciele terenu)
                udział ;-P
                • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:28
                  To może nie bierzmy kredytów skoro skarb nam się szykuje ;) Pzdr, będę na
                  Płaszowskiej w samo połódnie to looknę co to się dzieje...
                  • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:30
                    tak tak- w południe oczywiście :/
          • Gość: Miesz. Rózowego Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 27.04.06, 10:15
            Spoko, spoko ! Będziemy mieli ciszej od Nowohuckiej ;-)
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:20
              To bardzo głosno było? Chyba troche taaak .... :-)

Pozdrawiam
              • Gość: Pink Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 27.04.06, 13:32
                Baardzo nie ale trochę tak ;)
                • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:45
                  Byłam, widziałam...tablica informacyjna wbita! Budowa idzie do przodu. Prezes
                  zapewniał, że do jesieni 2007 skończą.
                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.06, 18:03
                    Teraz tylko do przodu !
    • Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:08
      Za jakiś czas postaram się zrobić nowe:) tinyurl.com/k2yxr
      • Gość: Time Re: Płaszowska-Semaco Invest - zdjęcia IP: *.aicon.biz 27.04.06, 22:31
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest - zdjęcia IP: *.aicon.biz 27.04.06, 22:35
        dzieki Hudibyku :-)

wlasnie taki sam obraz mi sie prezentowal jak dzis tam bylem :-)

niezle niezle :-)

pozdrawiam K. :-)
        • Gość: gosc Re: Płaszowska-Semaco Invest - zdjęcia IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 28.04.06, 07:10
          Też mieszkam w różowym bloku i głośno jednak jest - albo od Saskiej albo od
          Nowohuckiej albo od Płaszowskiej albo jest się blisko słupa wysokiego napięcia -
          w zależności od strony świata, na którą wychodzą okna. Szkoda, że nie ma ekranów.
          • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest - zdjęcia IP: 80.50.166.* 28.04.06, 09:07
            Z niepokojem czytam te informacje o hałasie bo w sumie myślałem że okolica jest
            dość cicha, z drugiej jednak strony trudno tu o cisze gdy z jednej strony
            Płaszowska, z drugiej Saska, z trzeciej Nowohucka. Proszę osoby z różowego bloku
            o naświetlenie mi czy hałas jest uciążliwy, czy np da się oglądać TV przy
            otwartych oknach i w jakich godzinach jest ten hałas największy. Z góry dziękuję.
          • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest - zdjęcia IP: 80.50.166.* 28.04.06, 09:07
            Z niepokojem czytam te informacje o hałasie bo w sumie myślałem że okolica jest
            dość cicha, z drugiej jednak strony trudno tu o cisze gdy z jednej strony
            Płaszowska, z drugiej Saska, z trzeciej Nowohucka. Proszę osoby z różowego bloku
            o naświetlenie mi czy hałas jest uciążliwy, czy np da się oglądać TV przy
            otwartych oknach i w jakich godzinach jest ten hałas największy. Z góry dziękuję.
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:33
              Hudibyku dzieki za fotki, prosimy o kolejne w miare postępu robot :-)

Time Chaser udało Ci sie podpisac umowe przedwstepną?

Kurcze hałas w sumie tam był do przewidzenia, gdyz ruchliwa jest to okolica...

Pozdrawiam i miłego dłuuugiego weekendu zycze!
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.04.06, 09:53
      Nie martwcie się przecież pisalismy o tym wczesniej, że Płaszowska będzie
      jednokierunkową albo nawet ślepą ulicą, potem będzie obwodnica i ruch
      zdecydowanie mniejszy i wszyscy będą zadowoleni "różowi" też....
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:26
        Dokładnie plany na drogi, obwodnice sa, zatem spokojnie, bedzie oki:-)

Pozdrawiam
        • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.aicon.biz 28.04.06, 21:27
          Witam Sasiadki i Sasiadow :-)

tak tak - dzis umowa podpisana stalo sie to z wczesnego rana :-)
          no i wizyta w banku tez zaliczona :-) zaliczam sie juz do sasiadow grona:-)

czas mnie nie przescignal jednak:-)czcze dzis sukcesy mieszkaniowe na
          miescie-wiec tylko pare pytan przed wyjsciem :

slyszalem glosy o zrobieniu z Plaszowskiej ulicy jednokierunkowej - Prawda to?

ktos ma jeszcze jakies plotki odnosnie zagospodarowania naszej okolicy?jesli
          chodzi o infrastrukture drogowa tudziez jakąkolwiek inna ??:-)

pozdrowionka i milego long weekendu Wszystkim

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.04.06, 21:54
            Prześledź sobie topic wcześniej
          • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco - sąsiedztwo 28.04.06, 23:17
            A propos zagospodarowania naszej okolicy.
            Takie sąsiedztwo nam się szykuje po drugiej stronie drogi:
            tinyurl.com/f27ag
            Tablica stoi od paru dni ;o)
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco - sąsiedztwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:01
              Całkiem ładne domki:-) Tylko jest tam miejsce po drugiej stronie ulicy? Chyba
              troche ciasno.

Pozdrawiam
              • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco - sąsiedztwo 04.05.06, 21:12
                No trochę ciasno, to fakt.
                Ale przynajmniej zasłonią te nieciekawe stare domy, które są w głębi ;-)
                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco - sąsiedztwo IP: *.chello.pl 04.05.06, 22:00
                  Dzwoniłem tam cena za szeregówkę od 673000 zł
                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco - sąsiedztwo 04.05.06, 22:52
                    Cena jak na Manhattanie ;-)
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco - sąsiedztwo IP: *.chello.pl 05.05.06, 08:48
                      czyli podnośi nam się standard okolicy...
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco - sąsiedztwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:01
                    O rany cena jest szalona!!!

Tak standard okolicy gwałtownie sie podniesie ;-)

Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.05.06, 21:36
      No ciekawe ciekawe....
      Co do działań na naszej budowie to właśnie wracałem z weekendu i postanowiłem
      przejechać się Płaszowską, wyobraździe sobie, że jechałem o 21 i jeszcze
      robotnicy działali na budowie.
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:03
        To bardzo dobrze, niech działaja, jest ciepło, ładnie moga budowac:-)

Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.05.06, 22:34
      Dostaliście dziś maila z Semaco z planem robót?
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.aicon.biz 06.05.06, 10:57
        dostalismy dostalismy :-)
        • Gość: gosc Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 15:47
          Wracając do hałasu, jeśli chodzi o Saską to hałas wiąże się mniej z ilością
          samochodów, bardziej z tym, że co 3, 4 pojazd, który przejeżdża przez tę ulicę
          to TIR. To jest oczywiście chore, żeby TIR-y jeździły przez osiedla mieszkalne,
          ale taki jest fakt. Mam znajomych, którzy mieszkają w jednym z białych bloków
          wybudowanych przez Semaco, powiedzieli mi, że był projekt postawienia ekranów
          przy Saskiej, ale nie zgodziło się na to ... Semaco. Chodzi o to, że firma ma
          siedzibę przy Saskiej, są tam lokale użytkowe, m. in. Kredyt Bank a taki ekran
          przeszkadzałby, zdaniem Semaco, w działalności komercyjnej. Szkoda, że interes
          mieszkańców tu nie przeważył.
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.05.06, 17:28
            miejmy nadzieję że obwodnica to załatwi, ale z tego co piszesz to chałas jest
            od Saskiej a my sie bydujemy na Płaszowskiej zawsze to 100 m od Saskiej i trzy
            bloki jednak chyba trochę tłumią ten hałas
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 07.05.06, 19:20
              Ja tam bardziej obawiam się o hałas od Nowohuckiej.
              Od Saskiej oddzielają nas bloki, od Nowohuckiej ogródki działkowe ...
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.05.06, 21:26
                Moim zdaniem tych ogródków nie bedzie /daję im maksymalnie 3 lata/ dlatego też
                wybrałem stronę bliżej od Płaszowskiej...
                • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 07.05.06, 22:19
                  Ja raczej obstawiam, że "mafia" ;-) działkowców nie pozwoli na odebranie sobie
                  ogródków.
                  Zresztą stoi tam słup i biegnie linia wysokiego napięcia.
                  Myślę, że grządki jeszcze długo nam potowarzyszą.
                  Lepsze one niż kolejne bloki.

PS.
                  Też wybrałem stronę od Płaszowskiej ;-)
                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.05.06, 22:34
                    Rasko masz rację ten słup może być minusem dla jakieś inwestycji ale widzę, że
                    takie same mamy spojrzenie na okolicę myślę, że strona od Płaszowskiej ma
                    jednak więcej plusów
            miejmy nadzieję że obwodnica to załatwi, ale z tego co piszesz to hałas jest od
            Saskiej a my sie bydujemy na Płaszowskiej zawsze to 100 m od Saskiej i trzy
            miejmy nadzieję że obwodnica to załatwi, ale z tego co piszesz to hałas jest od
            Saskiej a my sie bydujemy na Płaszowskiej zawsze to 100 m od Saskiej i trzy
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.05.06, 17:31
              Przepraszam wszystkich, że trzy razy to samo, ale w ostatniej chwili zauważyłem
              iż hałas napisałem przez "ch" i chciałem szybko zmienić ale sie nie udało...
              • Gość: gosc Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 19:18
                Mylisz się, hałas jest m. in. od Saskiej, wspomniałem akurat o niej dlatego, że
                właśnie dzisiaj dowiedziałem się, dlaczego nie ma tam ekranów.
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:40
                  Moi mili matrwicie mnie coraz bardziej tym hałasem... Mam nadzieje, ze cos tam
                  zrobia, np. ślepą Płaszowska by było troszke ciszej...

A propos mieszkania to ja tez mam od strony ulicy Płaszowskiej, jak Rasko i
                  MK ;-)

Pozdrawiam
                  • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 10.05.06, 16:58
                    My tez od strony Płaszowskiej ;-)
                    Znajomy ktory pracuje w MPK twierdzi, ze jak tylko zbuduja obwodnice - ul.
                    Kuklinskiego (ktora bedzie miec wylot w tym samym miejscu co Plaszowska -
                    skrzyzowanie Postancow Wlkp, Nowohuckiej i Klimeckiego - to Plaszowska bedzie
                    albo slepa, albo 1-kierunkowa z wylotem na wspomnianym skrzyzowaniu i nakazem
                    jazdy w prawo w Nowohucka (obecnie korki na Plaszowskiej spowodowane sa glownie
                    samochodami jadacymi w lewo w Powstancow Wlkp). Wiec nie powinno byc tak zle.
                    Pytanie tylko kiedy zbuduja ul. Kuklinskiego... Mam nadzieje ze niedlugo, an
                    mapach juz ja zaznaczaja przerywana linia.
                    pozdrawiam
                    mysia
                    • Gość: gosc Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 10.05.06, 17:16
                      Też mam okna od strony Płaszowskiej, ale w różowym bloku i problemem nawet
                      bardziej od Płaszowskiej jest Saska. Napewno u Was będzie ciszej, niż u mnie,
                      ale też da się Wam we znaki. I tak mam lepiej niż w wybudowanych już blokach
                      Semaco przy Saskiej. Niestety tu chyba obwodnica nic nie pomoże, bo jest to
                      droga dojazdowa do mostu na Dąbiu. Sprawę załatwiłyby ekrany, których niestety
                      nie chce Semaco.
                      • Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 10.05.06, 19:10
                        JEST JEST JEST
                        Dziennik budowy na stronie Semaco!
                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.05.06, 20:55
                          Faktycznie jest to dobry znak teraz będziemy jeszcze bardziej na bieżąco
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:55
                      Tez mam nadzieje, ze zbuduja ta ulice Kuklinskiego jak najpredzej.

Pozdrawiam
                      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.05.06, 14:06
                        Wiemy jakie są plany, a jakieś daty znacie /mam na myśli nowe ulice/
                        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:18
                          Własnie jakby ktos cos wiedział wiecej na temat ewentualnych dat, to byłoby
                          super. Przynajmniej wiedzielibysmy, czy jest jakas nadzieja, ze zanim sie
                          wprowadzimy do bloków, to hałas bedzie mniej wiecej opanowany...

Pozdrawiam
                          • Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 12.05.06, 13:57
                            Na to nie liczcie :(, chyba, że chcecie mieć problemy z obsuwem u dewelopera !,
                            myśle, że ani w tym ani w przyszłym roku na Nowopłaszowskiej nie wbiją łopaty :(
                            • Gość: gosc Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 12.05.06, 15:48
                              Myślicie, że Nowopłaszowska wpłynie na zmniejszenie ruchu na Saskiej?
                              • Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 12.05.06, 16:23
                                Częściowo tak bo dużo tirów itp. skręca z Saskiej w lewo
    • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 12.05.06, 19:00
      Witam i pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców Płaszowskiej!
      Przyszła posiadaczka mieszkania w bud. A, kl. III :)
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.05.06, 20:04
        Witamy,witamy...i...pozdrawiamy...
      • Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 12.05.06, 20:08
        Witamy gorąco! A my z klatki II też budynek A.
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.05.06, 20:17
          Właśnie się zastanawiałem ile nas jest z A, ile z B, ale patrzyłem na stone
          dominium i tam na ofercie Semaco jest więcej mieszkań wolych jeszcze w B niż w
          A o ile są te oferty aktualne.
          Niezależnie od tego fajnie, że jest nas coraz więcej !
          • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 12.05.06, 20:57
            Gdy byłam we wtorek popołudniu rezerwować, w B było wolnych kilka na parterze i może ze dwa, trzy 3 pok. na wyższych kondygnacjach. W A trochę więcej wolnych. Do wczoraj i dziś mieli rezerwacje na wszystkie 2 pokojowe w A. Wczoraj nic się nie zwolniło, wiem, bo czekałam na tą informację (ostatecznie jednak taras mnie skusił :)). Dziś zwolniło się jedno, ja zostałam przy parterze i wiem, że w kolejce był na pewno co najmniej jeden chętny.
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.05.06, 21:24
              Tak myślałem, że na dominium mają nieaktualne dane, przecież to się co chwilę
              zmienia, miło Panią ka. ponownie usłyszeć.
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 15.05.06, 09:12
        Rownież witam sąsiadkę :-)
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 10:33
          Witam wszystkich nowych Sasiadów! Z tego, co piszecie to praktycznie wszystkie
          mieszkania sa sprzedane i dobrze:-) powoli tworzy sie komplet Sąsiadów.

Ja jestem z bloku B.

Pozdrawiam
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:18
            Witam! Przejeżdżał ktoś z Was ostatnio Płaszowską? Ekipa działa? Nie miałem
            okazji ostatnio tamtendy przejeżdżać?
            • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.05.06, 21:01
              Witam,
              mi się okazja trafi, w środę. Być może nawet uda mi się wyciągnąć najświeższe informacje z pierwszej ręki...
              Pozdrawiam
              • Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 20.05.06, 14:46
                Pzdr dla wszyskich sąsiadów !
                A my bedziemy na Płaszowskiej jutro, bo nasi rodzice mają działkę przy
                Nowohuckiej. Najpierw grill a potem spacerkiem na budowe...a może na odwrót ;)
                Pzdr dla wszyskich sąsiadów-a jak u Was wygląda załatwianie kredytu?? My w
                poniedziałek idziemy do PKO BP na ostatnie negocjacje i pewnie się zdecydujemy!
                • Gość: tolek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 21.05.06, 23:25
                  Nowohucka - zaprawdę, idealne miejsce na działkę, moje gratulacje, mam nadzieję,
                  że nie karmicie dzieci zbiorami z działki. W sumie wolałbym działkę na hałdach
                  kopalnianych albo w Hucie Sendzimira albo chociaż w elektrowni jądrowej, ale w
                  Polsce, niestety, takiej nie ma. Ludzie, czy was naprawdę pojebało?
                  • Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:43
                    Pozwolę sobie na ostatnie pytanie nie odpowiedzieć bo to chyba nie nas tylko
                    ciebie poj......Na działce jest tylko trawka, grill i pięky widok na naszą
                    budowę :) Może to cię boli??
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:26
                    Tolek, ale nie obrazaj ludzi, bo nie po to jest forum, by rzucac do siebie
                    takie teksty... Na dobra sprawe, to nie jest niczyja sprawa, gdzie kto ma
                    działke... wiec wstrzymaj sie, prosze.

Pozdrawiam Wszystkich Sasiadow i nie tylko
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:30
                      A tak w ogole, to czy ktos ostatnio był w okolicy Płaszowskiej? Dzieje sie cos
                      na budowie? Widac jakies postepy budowlane?

Pozdrawiam
                      • Gość: tolek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.05.06, 13:31
                        Przepraszam, jeśli kogoś obraziłem. Jestem Polakiem, ale większośc życia
                        spędziłem poza krajem i może dlatego nie mogę zrozumiec instytucji działki
                        rekreacyjnej w środku miasta i do tego przy tak ruchliwych, hałaśliwych i
                        pełnych spalin ulicach, jak Nowohucka, Płaszowska, czy Saska. Przecież to jest
                        totalnie chore, jakiś relikt chłoporobotniczy. Naprawdę nie zazdroszczę Ci
                        działki rekreacyjnej z widokiem na budowę i jeśli Cię to dziwi to faktycznie to
                        ja jestem poje..y!
                        • Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:04
                          Coś miałam napisać, ale ehhh...nie chce mi się. Nie chce mi się pisać jak się
                          baardzo cieszę,że będę mieszkać na Płaszowskiej bo i tak pewnie nie zrozumiesz.
                          A co ty masz za oknem? Błękitną Lagunę?
                          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.05.06, 15:52
                            Byłem dziś na budowie wykopy robią wrażenie praca wre....wszystko zgodnie z
                            planem
                          • Gość: tolek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.05.06, 17:32
                            Rozumiem, że każdy cieszy się z własnego mieszkania, ja też. Za oknem mam drzewa
                            i kwiaty, ale faktycznie dalej rozmawiac nie ma sensu. Pozdrawiam i życzę
                            działek poza miastem a biurowców, apartamentowców, ośrodków handlowych i
                            rozrywkowych w centrum miasta, choc, jak mniemam, to nienormalne.
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:55
                  A propos kredytow, to ja juz podpisalam umowe z Millenium, a reszta? Niektorzy
                  sa na etapie orientowania sie w kredytach, wiec tutaj info dla tych osob:

"Od lipca klientom, którzy będą chcieli pożyczyć pieniądze we frankach
                  szwajcarskich, banki będą wyliczać ich zdolność kredytową w złotych. Ponadto
                  potrzebną do obliczeń kwotę kredytu podwyższą o 20 procent. Tak więc, jeśli
                  będziemy chcieli dostać 100 tys. zł, to bank sprawdzi, czy stać nas na spłatę
                  aż 120 tys. zł kredytu w złotych"

banki.wp.pl/POD,7,wid,8318541,wiadomosci.html?rfbawp=1148295187.175&ticaid=11a64

Pozdrawiam
                  • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.05.06, 18:21
                    Dzięki za info o kredytach. Ja dopiero zaczną się orientować, poprzez Expandera.
                    Drodzy Sąsiedzi i Sąsiadki, a jak wygląda sprawa zmian w projektach mieszkań? Na ile deweloper pozwala w kwestii przesuwania śian i innych podobnych działaniach?

A co do budowy, byłam wczoraj (nie mogłam doczekać do środy ;)). Rzeczywiście, wygląda to "lepiej" niż mówi o tym pierwszy wpis w dzienniku budowy. Dziura w ziemi się pogłebia, machiny budowlane stoją (była niedziela, więc stały :)). Się buduje..;)

I ja też się cieszę z mieszkania przy Płaszowskiej. Ok, jest trochę ruchu ulicznego, ale przecież Płaszowska nie jest na wsi, gdzie tylko ptaszki ćwierkają i krówki skubią zieloną trawę. A propo zieleni, baaardzo zielona okolica. :) Przypomina mi trochę moje rodzinne strony...
                  • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 22.05.06, 20:09
                    Tak, istotnie od 1 lipca podobno zmieniają się zasady kredytowania. My
                    podpisujemy umowę w PKO i tam już zdolność liczona jest do złotówki, zresztą
                    więcej banków taką metodę stosuje np. M-Bank. A co do położenia naszej działki
                    to jeśli ktoś z tu obecnych chciałby mieszkać wśród krzaków to z pewnością by
                    tak zrobił więc nie widzę powodów aby negować ich wybór. Sam się zdecydowałem na
                    tą lokalizację mając pod uwagą względy logistyczne (dzieci, praca). Zresztą
                    historia nas uczy, że to co teraz wydaje się może mało atrakcyjnym wyborem (dla
                    części ludzi) z czasem może się okazać strzałem w 10-tkę. Jeśli ktoś kupuje
                    mieszkanie, dom rzadko kiedy tylko kieruje się co będzie za oknem lub w okolicy.
                    Co mi z pięknego mieszkanka wśród kwiatów jeśli go kupię u dewelopera, który
                    mnie oszuka, lub będę musiał 25km zasuwać codziennie do pracy. Zresztą na całym
                    świecie są ludzie którzy mieszkają w mieście przy ulicach lub poza nim nierzadko
                    też przy drogach. Nie rozumiem z kąd twierdzenie że poza krajem jest inaczej,
                    totalna bzdura.
                    A propos na budowie dól wykopany do pozopmu posadowienia fundamentu, wiertnica
                    wierci otwory pod pale więc prace posuwają się do przodu, super.

Pozdrawiam sąsiadów i sąsiadki z kiepskiej działki przy Płaszowskiej :-)
                    • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.aicon.biz 22.05.06, 20:39
                      Kiepska to moze jest rodzina kiepskich a nie nasza dzialeczka :-)

pozdrawiam rowniez Sasiadki i Sasiadow
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.05.06, 20:43
                      Poieram Was drodzy sąsiedzi w 100%. Sami wybieraliśmy tę lokalizację i koniec
                      tematu. Najważniejsze , że narazie idzie wszystko zgodnie z planem i oby tak do
                      września 2007!!!
    • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.05.06, 20:20
      Witam Sąsiadów i Sąsiadki,
      byłam dziś w S. Pod koniec czerwca, na początku lipca zacznie się budowa parteru. Oba budynki są prawie jednocześnie budowane, różnica dwóch, trzech tygodni między nimi.
      Za niedługo powinien pokazać się nowy wpis w dzienniku budowy. A, około 70% mieszkań jest sprzedane. Zresztą, jak widzieliście być może na dominium, zostały prawie że same duże.
      Pozdrawiam ciepło :)
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:59
        To super, ze budowa sunie do przodu:-) Ja juz dawno nie jechałam tamtedy, wiec
        nie widzialam.
        Mam pytanko, czy zmienialiscie cos w planach mieszkania? Np, wyburzanie,
        przesuwanie scian itd? Do kiedy najpozniej trzeba zgłaszac cos takiego? I jak
        to formalnie sie załatwia?

Dzieki za info.
        Pozdrawiam
        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 26.05.06, 12:05
          Większość z nas chyba zmienia układ mieszkań bo trudno wszystkim dogodzić
          zwłaszcza, że mieszkania w danym pionie są jednakowe. Ja osobiście zmiany
          wprowadziłem przed podpisaniem przedwstępnej także w załacznikach do tejże umowy
          są one naniesione. Myślę, że można takie zmiany dokonywać do chwili kiedy
          wykonawca zaczyna stawiać scianki wewnątrz szkieletu budynku gdyż wiadomo potem
          nikt nic nie będzie burzyć. Warto tu dodać dwie sprawy po pierwsze zmiany mogą
          dotyczyć jedynie ścianek działowych, które nie stanowią konstrukcji nośnej
          budynku, po drugie jeśli zmiany dotyczą kuchni bądź łazienki należy pamiętać o
          ich położeniu względem pionów z mediami, wentylacją i kanalizacją. Formalnie
          załatwia się to idąc do dewelopera i ustala z osobą kompetentną swoją propozycję
          zmian. Jeśli osoba kompetentna nie wniesie uwag zostaje sporządzony nowy rzut
          mieszkania i po krzyku. to chyba wszystko jeśli się coś nie zgadza to proszę
          mnie poprawić.

Pozdrowienia
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:04
            Zgadza się My też zmienialiśmy projekt mieszkania przed podpisaniem umowy
            przedwstępnej. U nas jest też zmiana ściany nośnej /wprowadzenie dodatkowego
            nadproża/ale zostało to naniesione przez architekta do projektu, teraz zapewne
            może być za późno na takie zmiany ale ścianki działowe można z tego co pamiętam
            zmieniać po konsultacji z deweloperem na jakiś czas przed postawieniem danej
            kondygnacji.
            RK super musicie mieć to mieszkanko dwupoziomowe....
            • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:26
              RK no tylko czekałam kiedy będziesz miał chwilkę wolnego w pracy ;) i klikniesz
              kilka słówek bo to Twój konik przecież!
            • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 26.05.06, 15:18
              Tak będzie super choć lekko obawiam się o ogrzewanie na poddaszu i o chłodzenie
              w lecie :) Są wady i zalety poddasza ale do najważniejszych zalet można zaliczyć
              super widok na gwieździste niebo leżąc sobie w łużku pod oknem w dachu :)
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.05.06, 16:05
                To prawda....
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.05.06, 21:22
        Byłem dziś na Płaszowskiej, po 17.00.
        Zrobiłem parę zdjęć, są tu:
        uk.pg.photos.yahoo.com/ph/rasko_2/album?.dir=/b923re2
        Jak widać są wykopy, część jest zalana betonem i trochę zbrojenia tu i tam.
        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 29.05.06, 13:50
          Siedam przy komputerze wchodzę na stronę naszej budowy i co widzę?
          nowiuśkie, świeżutkie zdjęcia w dzienniku budowy :)
          • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:14
            Hej, sąsiedzi i nie tylko! Zbliżają się wakacje, więc mam dla Was ciekawą
            informację:

"Plaża z żółtym piaskiem, czysta woda, kawiarenka internetowa, restauracja,
            taras widokowy - tak będzie już niedługo nad Zalewem Nowohuckim. Prace właśnie
            ruszyły. Otwarcie nowego-starego zalewu jeszcze podczas tych wakacji. Prace
            rozpoczęły się od odmulenia dna zalewu. Brzegi zbiornika mają być solidnie
            wzmocnione i zabezpieczone tzw. koszami kamiennymi - stworzą łagodną linię
            zejścia do wody. Kąpielisko z piaszczystą plażą (piasek będzie przywieziony
            prawdopodobnie z Kryspinowa) przewidziano od strony wyspy, czyli części
            północno-zachodniej. Szerokość plaży: do 25 metrów. Głębokość wody - ponad
            półtora metra."

I co? Ciekawie się robi w naszej okolicy.

Nic nie piszecie o kredytach, bankach...wszystko już załatwione ;)?
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 31.05.06, 14:20
              No ale jeśli dobrze widzę, to mowa o zalewie w Nowej Hucie, czyli to niebardzo
              blisko.
              My będziemy miec ok 1 km do Bagrów, gdzie kąpielisko jest czynne już od paru lat.
              Oprócz tego to kajaki, rowerki wodne itp ;-)
              • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:28
                Znasz BAGRY? Polecasz? My mamy teraz ok 7 min. do Kryspinowa i już się
                cieszyliśmy, że nie zostaniemy tak całkiem odcięci od wody, gdzie można będzie
                chociaż "nogi zamoczyć". Może nie jest tak źle z tą odległością do Zalewu
                Nowohuckiego?
                • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 31.05.06, 14:33
                  Czasami bywałem nad Bagrami - raczej na spacerach z dziecmi.
                  W lecie kompie się tam naprawdę sporo ludzi i jeśli wierzyc Sanepidowi woda nie
                  jest brudna.
                  Oczywiście piszę o Dużych Bagrach, bo te małe koło Tandety to bajorko.
            • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 31.05.06, 18:34
              Hej hej,
              co do kredytu, ja wysłałam wczoraj, tzn. doradca z Expandera. Millenium.
              Dziewczyna z Expandera, która mi doradzała, mówiłą, że Semaco-Płaszowska jest czystą inwestycją. Ta inwestycja była już sprawdzana i przez Exp. i przez Millenium i kredyt został przyznany.
              A mi pozostało czekanie...
              Pozdrawiam ciepło, ka.
              • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 31.05.06, 21:32
                Tak, tak w większości banków długo się czeka, wielu jest chętnych na kredyt
                hipoteczny. Ludzie się spieszą aby zdążyć przed zmianami, a w Millenium czeka
                się na rozpatrzenie wniosku aż 3 tygodnie. My na szczęście mamy to za sobą, dziś
                bank przelał pierwszą transzę developerowi ale wiem że generalnie są kłopoty z
                uzyskaniem kredytu. Banki coraz bardziej wybrzydzają w klientach chyba z uwagi
                na ilość chętnych bo sama inwestycja istotnie wygląda na czystą w 100% co bardzo
                cieszy i dobre są rokowania co do terminu ukończenia prac.

Pozdrawiam All.
                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.06.06, 17:24
                  W jakiej walucie bierzecie kredyt?
                  • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.06.06, 19:27
                    Frank jest mi w tej chwili bliższy ;)
                  • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 01.06.06, 19:36
                    Zdecydowanie CHF na dzień dzisiejszy jest o wiele korzystniej w tej walucie.
                    Co prawda zawsze jest jakieś ryzyko a media strasznie to ryzyko sztucznie
                    wyolbrzymiają ale nie widać i nie słychać zbytnio o ludziach co by na kredycie
                    we frankach popłynęli. Ba... nawet można zarobić a w razie gdy waluta byłaby
                    nieopłacalna to większość banków pierwsze przewalutowanie robi za darmo.
                    Temat jest jednak ciekawy, proszę o wypowiedzi.
                    • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 05.06.06, 13:21
                      Witam!
                      Forum się coś słabo rozkręca a tu budowa idzie pełną parą.
                      Ostatnia moja wizyta była w sobotę a oto zdjątka z budowy,
                      które umieściłem na Yahoo
                      uk.pg.photos.yahoo.com/ph/kurtanow/album?.dir=2420re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//uk.photos.yahoo.com/ph//my_photos
                      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.06.06, 14:22
                        Dziękumy za foto jak widać faktycznie budowa rozkręca się pełna parą. Tak
                        trzymać!
                        • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:25
                          Taa...rozkręca się budynek B, budynek A w ciągłym uśpieniu.
                          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.06.06, 21:13
                            narazie......
                    • Gość: Krzysiek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 05.06.06, 22:30
                      obecnie w CHF jest o wiele korzystniej ale:
                      wystarczy ze zloty oslabi sie o 2% wzgledem CHF a oplacalnosc wezmie w leb a to
                      dlatego ze bedziesz mial wiecej kapitalu do splaty. a biorac pod uwage obecne
                      strajki i miekkosc rzadu inflacja wzrosnie a to z kolei oslabi PLN.
                      gdy jednak juz zloty straci na wartosci to zamiana na zlotowki nic nie da,
                      bedzie to najgorszy moment do wymiany. Banki wprawdzie robia przewalutowanie za
                      darmo, ale: zaplacisz dodatkowe 3% samym przeliczeniu z CHF na PLN (kurs
                      kupna/sprzedazy jest przeciez rozny i bank na tym tez zarabia)
                      • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 05.06.06, 23:18
                        Tak, zgazdza się i wielkie dzięki za odzew.
                        Podpisując umowę z bankiem miałem nadzieję i dalej ją mam, że czarny scenariusz
                        się nie spełni. Cała zabawa z kredytami w CHF polega na ryzyku, lecz jeśli się
                        chce coś "wydrzeć" to trzeba zaryzykować, nie ma nic za darmo. Co do inflacji to
                        myślę, że zbliżający się termin wejścia do strefy Euro wymusi umocnienie złotego
                        a dodatkowo te miliony eurasów płynące do Polski powinny wzmocnić gospodarkę, co
                        do rządu zaś to się wolę nie wypowiadać bo ciśnienie mi skoczy i nie będę mógł
                        zasnąć. Ale chyba trzeba przyznać, że w sytuacji gdyby kredyty w CHF się
                        klientom nie opłacały to banki nie dążyły by do ich ograniczenia "Tak na zdrowy
                        rozsądek" :-)
                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:59
                          To co napisaliście to wielka prawda, dlatego cały czas zastanawiam się mimo
                          wszystko czy na PLN. Pisałem już wcześniej że PKO BP i ING mają na złotówki
                          najlepszą ofertę
                      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.06.06, 09:12
                        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> obecnie w CHF jest o wiele korzystniej ale:
                        > wystarczy ze zloty oslabi sie o 2% wzgledem CHF a oplacalnosc wezmie w leb a to
                        >
                        > dlatego ze bedziesz mial wiecej kapitalu do splaty. a biorac pod uwage obecne
                        > strajki i miekkosc rzadu inflacja wzrosnie a to z kolei oslabi PLN.

A jesli inflacja wzrosnie to stopy na PLN to spadną czy wzrosną? ;-)
                        Chyba wcale nie jest to takie proste jak piszesz, cho z pewnościa daleko
                        posunieta ostrożnośc w przypadku kredytu w CHF jest wskazana ;o)

Pozdrawiam
                        Rasko
                        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 06.06.06, 10:49
                          Zgadzam się z rasko2. Wciąż ufam, że czasy wzrostu inflacji mamy już za sobą a
                          nawet powinna się obniżać stopniowo. Chyba, że stanie się coś złego z gospodarką
                          krajową bądź światową co może się okazać szkodliwe nawet dla tych co w PLN
                          kredyt brali. W krajach unijnych inflacja się utrzymuje na swoim poziomie i
                          nieznacznie się waha ale nie są to skoki duże. Tak na prawdę sami nie wiemy co
                          będzie z naszymi kredytami po zmianie waluty na Euro. Zarówno ci co wzięli w CHF
                          jak i w PLN pewnie będą się zastanawiać co po 2009r się stanie.
                          Reasumując każdy kredyt jest ryzykiem mniejszym czy większym a w ostateczności i
                          tak do kredytowanej kwoty dopłaca się kupe kasy i tylko trzeba się starać żeby
                          dopłacić jak naj mniej.
        • rasko2 Info o perspektywach budowy linii tramwajowej 08.06.06, 19:21
          Takiego linka mi kolega podesłał:
          www.krakow.pl/prasowka/?art_id=2456
          Fragment:
          "Tramwaj od ronda Grzegórzeckiego do pętli przy ulicy Golikówka

Jeszcze w tym roku ma być gotowa "koncepcja budowy odcinka linii Krakowskiego
          Szybkiego Tramwaju" - od ronda Grzegórzeckiego, przez most Kotlarski, ul.
          Klimeckiego, Kuklińskiego do ul. Lipskiej. Na budowę tej trasy trzeba będzie
          jednak jeszcze poczekać."

Pocieszające, że będzie koncepcja.
          Szkoda, że na realizację przyjdzie jeszcze poczekać :-(
          • Gość: mysia26 Re: Info o perspektywach budowy linii tramwajowej IP: 62.233.163.* 09.06.06, 08:17
            No tak, to niestety potrwa jeszcze kilka lat...Niech lepiej wybudują ul.
            Kuklińskiego - skoro wzdłuż tej ulicy ma biec Szybki Tramwaj, to przydałoby się
            żeby ulica już była. Ale to też pewnie jeszcze trochę czasu zajmie, chociaż z
            tego linka
            www.przetargi.egospodarka.pl/41654_Wykonanie-projektu-budowlano-wykonawczego-na-budowe-ul-plk-Kuklinskiego-w-Krakowie_2005_2.html
            wynika że przetarg na wykonanie projektu budowlano - wykonawczego na budowę
            ul.płk.Kuklinskiego został już rozstrzygnięty i wygrała go firma SYSTEM
            Katowickie Przedsiębiorstwo Inżynierskie Sp. z o.o. Ale od projektu do budowy
            może wiele wody w Wiśle upłynąć.
            Pozdrawiam
            mysia
            • Gość: mk Re: Info o perspektywach budowy linii tramwajowej IP: *.chello.pl 10.06.06, 07:11
              Ważne, że ktoś ma taką koncepcję, nam wypada tylko czekać....
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:02
      O i jeszce jedno na marginesie. Na stonce semaco mamy nowe fotki z budowy !
      • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 12.06.06, 10:57
        Witam sąsiadów po weekendzie!
        Ostatnio zacząłem się tak zastanawiać czemu wciąż nie widać znaczącego postępu
        przy pracach nad blokiem A. Ja mam mieszkanko w B a blok B jak widać poniżej
        uk.pg.photos.yahoo.com/ph/kurtanow/album?.dir=749fre2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//uk.pg.photos.yahoo.com/ph/kurtanow/my_photos
        rośnie w oczach. Sam nie wiem czy się cieszyć czy martwić, może ktoś wie czy tak
        to ma być czy to jakiś poślizg?.
        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.06.06, 11:27
          Witam,
          Ja tam kibicuję budynkowi A i coś idzie mu ta budowa jak naszym piłkarzom na
          mundialu ;-)
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.06.06, 18:38
            Ale napewno będzie z czasem lepiej, przynajmniej taką nadzieję mieć trzeba...
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.06.06, 07:34
      Parter nie będzie chyba za wysoki , a co do położenia to wystarczy podjechać na
      Płaszowską na budowę i zobaczyć, bo już zaczyna być coś widać lub do Semaco na
      rzuty.
      • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-143.btcentralplus.com 16.06.06, 02:13
        Nie moze,y za bardzo podjechac bo mieszkamy za granica, takze jesli ktos
        dysponuje informacjami w kwesti dokladnego polozenia tych blokow (moze jakies
        zdjecia najleppiej szerokokatne) to prosze o informacje.
        Jakie kredyty bierzecie/wzieliscie? Czy oplaca sie skorzystac z doradcy
        kredytowego (jesli tak to jakiego polecacie)?
        • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-143.btcentralplus.com 16.06.06, 02:18
          Jeszcze jedno pytanko. Czy negocjowaliscie umowe przedwstepna? Jesli tak to moze
          mi ktos podeslac swoja umowe lub punkty ktore warto w niej zmienic? moj adres to
          wojtur@gmail.com Serdecznie dziekuje za wszelkie informacje
          • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-144.btcentralplus.com 20.06.06, 02:12
            Jesli ktos zaglada jeszcze do tego watku to prosze o informacje na temat
            postepow budowy, moze jakies zdjecia by ktos podeslal? Moj email to
            wojtur@gmail.com Czy dokonywaliscie jakichs zmian w ukladzie scianek dzialowych
            i ile to was kosztowalo? Przyszli sasiedzi niech sie odezwia!
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.06.06, 08:47
              Budowa postępuje - blok B już wystaje nad poziom gruntu.
              Co do zmian ścianek, to możesz wysłać swoją propozycję do Semaco.
              Obiecuja, że w cenie mieszkania wybudują ścianki działowe wg zaleceń klienta -
              oczywiście w granicach rozsądku.
              Dobrze by było szybko uzyskać opinię bądź wręcz zatwierdzenie układu ścianek
              przez Semaco.
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:37
                Jeżeli jeszcze nie ma wybranej przez Ciebie kondygnacji / a chyba jeszcze nie
                ma / to można wprowadzić zmiany ale jak pisze rasko2 w granicach rozsądku.
                trzeba sie skontaktować z semaco.
                Co do postępów budowy to na stronie firmy www.semaco.com.pl jest przy naszej
                inwestycji założony internetowy dziennki budowy więc można zobaczyć zdjęcia z
                budowy
                • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 20.06.06, 14:11
                  Wszystko fajnie ale trzeba się spieszyć bo mieszkań wiele nie zostało na stronie
                  Dominium naliczyłem 5 mieszkań w bloku A i 15 w bloku B, większośc jednak na
                  parterze no i same duże 65-66m2.
                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.06.06, 15:43
                    Na dominium napewno nie jest aktualna baza danych z mieszkaniami więc zapewnie
                    jest ich mniej
                    • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range81-159.btcentralplus.com 20.06.06, 18:20
                      Dzieki za odpowiedzi. Zdjecia ze stronki ogladalismy juz z 1000 razy, ale one
                      wiele nie mowia o samej lokalizacji dzialki wzgledem otoczenia. Wyglada na to
                      ze to osiedle bedzie blizniaczo podobne do osiedla ktore stoi zaraz obok
                      rozowego bloku. Interesuje nas mieszkanko 2 pok. na parterze ktore jest polozone
                      mniej wiecej w srodku bloku o pow ok 47m^2. z planu osiedla wynika ze bedzie ono
                      na przeciwko jednego z koncow rozowego bloku. Zastanawiamy sie czy mieszkanie to
                      nie bedzie za bardzo zacienione tym bardziej ze okna ma na wschod a wiec po
                      poludniu bedzie ciagle w cieniu (no ale to minusy mieszkan na parterze). na
                      jednym ze zdjec zauwazylem ze na przeciwku polnocnego kranca budynku B stoi cos
                      co przypomina smietnik rozowego budynku, ew. jest to budka na transformator.
                      Jesli ktos z was byl ogladac to miewjsce i wie co tam stoi prosze o informacje.
                      Czy ktos z was orientuje sie jaka bedzie odleglosc miedzy budynkiem B a rozowym
                      blokiem?
                      Kolejna kwestia ktora chcialem poruszyc, to umowa. Bylismy z nia u prawnika i
                      stwierdzil on ze jest to umowa jedno stronna z korzycia dla sprzedajacego i ze
                      nie powinnismy sie zgadzac na jej warunki. Przede wszytkim nie gwarantuje nic co
                      sie stanie z naszymi pieniedzmi w razie gdyby spolka oglosila upadlosc, oraz
                      obarcza kupujacego nieproporcjonalnymi karami wzgledem kupujacego wrazie nie
                      dotrzymania warunkow umowy. Zamierzamy przy pomocy naszego prawnika negocjowac
                      ta umowe, czy mozecie napisac o waszych doswiadczeniach w tej kwestii, ktore byc
                      moze mogly by sie nam przydac? jesli ktos z was ma czas i ochote prosze przyslac
                      jakies cenne uwagi lub tresci waszych umow na adres wojtur@gmail.com
                      Tych ktorzy wzieli krtedyty we frankach prosze o udzielenie informacji w jakich
                      bankach. Zamierzamy skorzystac z uslug doradcy kredytowego, prawdopodobnie
                      bedzie to expander. Czy macie jakies doswiadczenia w tej kwestii?
                      Wszytkim z gory dziekujemy za szybkie odpowiedzi :)

Pozdrawiamy W&K
                      • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 21.06.06, 08:23
                        Plan sytuacyjny działki z pokazaniem otoczenia można otrzymać od developera, ja
                        naszkocowałem Panu taki plan z pomocą mapy satelitarnej tych okolic (wysłałem
                        mailem).
                        Odległość pomiędzy blokiem B a budynkiem Budopolu (różowy) wynosi z tego co
                        mierzyłem ok 18m, taka sama odległość jest pomiędzy blokiem A i B tak więc
                        wszyscy niskopiętrowcy z bloku B mogą mieć mniej nasłonecznione mieszkania.
                        Mieszkanko o którym Pan pisze faktycznie nie będzie słoneczne ale jego
                        lokalizacja daje nadzieje na ciekawszy widok oprócz różowego ploki.
                        Na północ od bloku B jest kawałek placyku i chyba nic tam groźnego nie ma z tego
                        co widziałem na miejscu.
                        O umowach, kredytach dużo jest we wcześniejszych postach proszę poczytać wiele
                        tam cennych uwag.

Powodzenia!
                      • Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 21.06.06, 09:45
                        Faktycznie na placyku przy końcu rózowego bloku mamy śmietnik !
                        • Gość: Żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:12
                          Różowi, na czas sprzedaży mieszkań-śmietnik zakryjcie drzewkiem bo się wojna
                          zacznie ;)) Albo dorzućcie jeszcze jeden dla podkręcenia atmosfery :0
                          • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range81-157.btcentralplus.com 21.06.06, 10:43
                            Witam

Na poczatku dziekuje za odpowiedzi :) mam jednak jeszcze kilka pytan. Nurtuje
                            mnie kwestia ogrzewania. Z tego co wiem bedzie to kotlownia gazowa. Czy
                            orientujecie sie ile bedzie kosztowalo ogrzewanie za pomoca tej kotlowni? Czy po
                            utworzeni wspolnoty mieszkaniowej kotlownia przejdzie na wlasnosc wspolnoty czy
                            nadal bedzie zarzadzal nia developer? Pytam o ta kwestie poniewaz nie zauwazylem
                            regulacji tych kwestii w umowie. Czytalem rownierz na innych forach ze
                            developerzy buduja kotlownie , a nastepnie wykorzystuja je do zarabiania na
                            mieszkancach osiedla.
                            • Gość: Żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:05
                              SEMACO? Wykorzystuje...? Eeee

Gorąco się zrobiło, pewnie chłopaki nasze mieszkanka buduję w pocie czoła-i nie
                              tylko;)
                            • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 21.06.06, 12:37
                              Pytałam o to kiedyś - powiedziano mi w SEMACO że kotłownia przejdzie na
                              własność wspólnoty mieszkańców.
                              pozdrawiam
                              • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 21.06.06, 13:48
                                Potwiedzam, też pytałem o to i odpowiedź była identyczna.
                                W razie czego bedziemy świadkami ... ;o)
                                Z informacji od ludzi ze starszych bloków budowanych przez Semaco wynikało, że
                                takie ogrzewanie było tańsze niż z MPEC.
                                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.06.06, 13:54
                                  Potwierdzam również wasze wypowiedzi
                                  • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-144.btcentralplus.com 21.06.06, 18:24
                                    wlasnie mam przerwe w pracy wiec skorzystam z okazji i zadam jeszcze kilka pytan
                                    ktore mnie nurtuja.
                                    Moze zaczne od tego ze nie uwazam aby semaco mialo jakies zle zamiary wzgledem
                                    mieszkancow przyszlego osiedla, ale naturalne jest ze pojawiaja sie obawy i
                                    watpliwosci zwlaszcza w przypadku tak waznej i drogiej inwestycji jaka jest
                                    zakup mieszkania. Czy ktos z was ma zapisane to w umowie ze kotlownia bwdzie
                                    wlasnoscia wpolnoty mieszkaniowej? Bo z tego co zrozumialem to wszytscy ktorzy o
                                    to pytali dostali (tylko) slowne potwierdzenie.
                                    Umowe ktora otrzymalem od biura semaco obajrzal nasz prawnik i stwierdzil ze
                                    jest bardzo jednostronna i praktycznie nie zabezpiecza interesow kupujacego.
                                    Kary za zwloki lub nie dotrzymanie postanowien umowy sa bardzo dysproporcjonalne
                                    na korzysc developera. Chcialem zauwazyc ze Semaco jest spolka zoo a wiec
                                    prawdopodbnie buduje inwestycje z pieniedzy otrzymanych od kupujacych. Brak tu
                                    jakiegos inwestora i zabezpieczenia inwestycji wzbudzil we mnie obawe, bo co
                                    zrobic jesli spolka za kilka miesiecy oglosi upadlosc a pieniadze ktore wplace
                                    zostana utopione w inwestycji? Przedstawiam tu najczarniejszy scenariusz, ale
                                    zycie mnie nauczylo ze tak nalezy zakladac gdy sie inwestuje duze pieniadze.
                                    Wydaje mi sie ze nie jestem odosobniony w swoich obawach i watpliwosciach. W
                                    zwiazku z tym chcialem was prosic o informacje na temat zmian w umowach ktore
                                    udalo wam sie wynegocjowac z firma semaco. Napewno wielu z was korzystalo z
                                    radcy prawnego, czy moglibyscie sie podzielic wiedza ktora w ten sposob
                                    uzyskaliscie?
                                    Ostatnia prosba: jesli ktos ma aparat cyfrowy i troszke wolnego czasu, moze by
                                    mogl zrobic kilka zdjec z postepow budowy i okolicy z gory serdecznie dziekuje.

Pozdrawiam wszytkich
                                    (mam nadzieje przyszly sasiad)
                                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.06.06, 20:47
                                      Prawda jest taka, że jest taki popyt na mieszkania obecnie że każdy deweloper
                                      robi umowę pod siebie, tylko z nielicznymi można negocjować warunki. Osobiście
                                      próbowałem wcześniej to robić u innych deweloperów przed wybraniem Semaco i
                                      mogę to skwiować tam "jak się Panu nie podoba umowa to proszę sobie kupić
                                      mieszkanie gdzie indziej...". Taka niestety jest prawda. Obecny popyt na
                                      budownictwo rozpuścił deweloperów i teraz jak ty się nie zgodzisz na ich
                                      warunki to zaraz są inni chętni, więc to ich wogóle nie wzrusza bo i tak
                                      wszcześniej czy później sprzedadzą. Moim zdaniem kupowanie mieszkania polega
                                      obecnie na naszej intuicji i niestety na trochę szczęścia, bo i tak do końca
                                      zanim otrzymamy akt własności wszystko może sie zdarzyć. Należy sie cieszyć, że
                                      budowa idzie zgodnie z planem i tak trzymać do września 2007!!!!!!!!!!!!!
                                    • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.06.06, 21:15
                                      Witam,
                                      zanim podpisałam umowę, także przekazałam ją znajomemu prawnikowi. Zrobiłam to nie po to, by zmieniać w niej cokolwiek (w sytuacji przewagi popytu nad podażą strona popytowa raczej nie ma się o spierać; a poza tym zależało mi na mieszkaniu od Semaco). Chciałam jedynie dowiedzieć się, jakie mogą istnieć ewentualne zagrożenia. Co poradził mi prawnik? Żebym zobaczyła poprzednie inwestycje dewelopera, jak wykańczają, czy nie "odwalają fuchy". Umowa jest w porządku wg mojego prawnika. Poza tym nie spotkałam się z negatywną opinią nt. Semaco.
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-140.btcentralplus.com 22.06.06, 17:04
                                        dziekuje za odpowiedzi, ciagle jednak mam dziwne wrazenie nie uspokojenia moich
                                        obaw. A to przede wszytkim dlatego ze trudno mi uwierzyc w sytuacje gdzie wielu
                                        ludzi wydaje swoje zyciowe pieniadze, czesto zapozyczone w banku na inwestycje
                                        bez chocby nawet proby wywalczenia ciut lepszych warunkow umowy. Jak dotad nikt
                                        mi nie jeszcze nie napisal czy negocjowal z semaco swoja umowe i jakie byly tego
                                        skutki. To ze firma ma nieposzlakowana opinie bardzo mnie cieszy i m.in. dlatego
                                        zdecydowalem sie na doglebna analize oferty i miejmy nadzieje zakup mieszkania
                                        w semaco. Lecz sama opinia mi jednak nie wystarcza zwlaszcza gdy nie jest poparta
                                        rzetelna i rowna dla obu stron umowa.
                                        Jak myslicie czy po stronie zachodniej tam gdzie sa teraz szklarnie w
                                        przyszlosci moze cos zostac wybudowane?
                                        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 23.06.06, 09:58
                                          Wszystko się zgadza ale deweloper też traci nie wykonując tego do czego się
                                          zobowiązał. Oczywiście ta strzata jest nieporównywalna do straty klienta który
                                          ryzykuje majątkiem życia ale tak to jest. Nie buduje się przecież bloku, osiedla
                                          z tego co ludzie wpłacają tylko zaciąga kredyt tak samo jak klienci a jeśli
                                          klienci biorą kredyty na mieszkania to oni sami lub banki monitorują postępy
                                          prac budowlanych. Mój bank wysyła inspektora przed każdorazowym uruchomieniem
                                          transzy i jeśli budowa stoi to pieniądze nie są przelewane lub jeśli sam
                                          zauważę, że budowa stoi to wstrzymuję transze a deweloper nie ma z czego
                                          spłacić kredytu. Umowa przedwstępna jest tak napisana że faktycznie nie
                                          gwarantuje klientom pełnego bezpieczeństwa ale tak naprawdę kto je
                                          zagwarantuje?. W naszym kraju wszystko jest wywrócone do góry nogami i można
                                          tylko czekać aż będzie lepiej. Najlepiej jednak odwiedzić dewelopera i
                                          negocjować tą umowę choć myślę że wiele się nie wynegocjuje i zawsze będzie
                                          lepsza dla sprzedającego niż kupującego tak jak i z umową kredytową a jeśli ktoś
                                          się nie decyduje to w kolejce czekają inni co podpiszą. Takie są realia, a może
                                          jak się przewalą te podwyżki vatu i mieszkania podrożeją to wtedy deweloperzy
                                          będą szukać klientów a nie odwrotnie. Wtedy może zmienią formę umowy aby
                                          przyciągnąć nabywców?
                                          Co do szklarni to nie da się przewidzieć bo na naszej też stały szklarnie i to
                                          nie tak dawno jeszcze a tu proszę!
                                          • Gość: minimalna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range81-153.btcentralplus.com 23.06.06, 19:27
                                            Pytanie do RK

Czy moglbys powiedziec w jakim banku wziales kredyt i czy za kazdorazowa
                                            kontrole musisz cos placic? Z gory dziekuje za odpowiedz
                                            m-a
                                            • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 23.06.06, 22:05
                                              Wzięliśmy kredyt w PKO BP i tam się za wizytę inspektora płaci 80PLN
                                              Są z tego co wiem banki gdzie ta opłata nie jest pobierana (chyba Millenium).
                                              Mamy jednak transze rozpisane nie co miesiąc ale co 5 więc jest ich mało a co za
                                              tym idzie opłat za wyzyty też jest mało a jak ktoś ma np. 15 transz to już
                                              dopłaci 1200PLN.
                                              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.06.06, 22:31
                                                No właśnie o to mi chodziło im mniej transz tym trochę zostaje w kieszeni...
                                                • Gość: mila Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range81-157.btcentralplus.com 24.06.06, 02:13
                                                  NIkt nie ma fotek :-((( Jaka szkoda... A moze chociaz doradzcie jak z nimi
                                                  negocjowac? np. te co 3 lub 5-miesieczne transze...
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.06.06, 09:51
                                                    Pytać zawsze przecież można, a na co zgodzi się deweloper to już indywidualna
                                                    sprawa
                                          • Gość: mila Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range81-153.btcentralplus.com 23.06.06, 19:31
                                            Witam

Male acz istotne pytanko.

Czy ktos ma aktualne zdjecia z budowy budynkow SEMACo na ul. Plaszowskiej. Jesli
                                            tam, to czy moglby je udostepnic na stronce/ forum lub przeslac na mailika?
                                            Dziekuje za odzew i pozdrawiam
                                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.06.06, 21:58
                                              Co do transz i inspekcji to można uniknąć tego wydatku /różnie w różnych
                                              bankach od 50 zł nawet do 200zł z tego co się orięntowałem przy każdej inpekcji
                                              na budowie przez pracownika banku/ Można transze przelewać rzadziej np. co 3
                                              miesiące o ile zapisane to będzie w umowie i wtedy mniejszy koszt związany z
                                              inspekcjami kogoś z banku na budowie.
                                              • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 24.06.06, 10:31
                                                Jest jeszcze jedna zaleta małej ilości transz zwłaszcza dla osób biorących
                                                kredyty w CHF.
                                                Bierzemy kredyt w CHF i bank aby wypłacić transze zabiera z naszej kupki CHF
                                                określoną kwotę którą wymienia na kwotę PLN odpowiadającą wysokości transzy.
                                                I teraz jeśli kurs CHF jest niższy niż ten z dnia podpisania kredytu niestety
                                                weźmie więcej CHF na zakup PLN, jeśli zaś kurs CHF jest wyższy ta ilość
                                                zabranych CHF jest mniejsza. Po wypłaceniu ostatniej transzy może okazać się że
                                                brakuje nam CHF aby pokryć kwotę mieszkania i musimy dopłacić bankowi lub
                                                deweloperowi różnicę, pomimo że w dniu podpisania kredytu kwota CHF i PLN były
                                                równe. Może być też tak że po przelaniu ostatniej transzy mamy jeszcze trochę
                                                CHF które zostały i można je np. przeznaczyć na konto zmniejszenia zadłużenia.
                                                Jak się ma to do ilości transz? ano tak że im mniej tych transz to mniejsze
                                                ryzyko konieczności dopłacania bo bank nie będzie co miesiąc kupował PLN tylko
                                                np co 4 czy 5 miesięcy co daje większe prawdopodobieństwo że kurs będzie wyższy
                                                lub równy z tym z dnia podpisania kredytu.
                                                Należy jednak śledzić kurs przed wzięciem kredytu bo jak się weźmie po niskum
                                                kursie to do transz raczej nie dopłacimy ale za to prawdopodobnie będziemy
                                                dopłacać do rat a jak się weźmie po wysokim kursie tak jak teraz kurs kupna
                                                2.5809 to mamy duże dpołaty do transz ale zato nie dopłacimy do rat o ile
                                                będiemy mieli szczęście :)
                                                • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 24.06.06, 15:23
                                                  Właśnie wróciłem z budowy więc się podzielę nowinami :-)
                                                  Budynek B ma już 3 ściany garażu oraz część szalunku pod podłogę parteru.
                                                  Środkiem wykopana wielka dziura zgdzie stoi woda :-( a wniej jakieś kkoryto
                                                  zbrojone.
                                                  A teraz hit tygodnia - ruszyła praca przy budynku A są już pierwsze stopy
                                                  fundamentowe oraz część słupów. Widać je z tyłu działki po lewej.
                                                  Ogólnie prace idą (przynajmniej przy B) strasznie szybko tylko czekać jak
                                                  powstanie 1 kondygnacja.
                                                • Gość: minimialni Pytanie do RK IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.06.06, 03:00
                                                  A mozna spytac w jakim banku bierzesz kredyt w CHF?
                                                  • Gość: RK Re: Pytanie do RK IP: 80.50.166.* 27.06.06, 10:18
                                                    Tak, oczywiście wzięliśmy w PKO BP
                                                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:13
                                                  Witam serdecznie. Byłam na urlopie troszke, a tu widze ze forum sie rozkreciło
                                                  na maxa:-) No i bardzo dobrze.

Odnosnie wypowiedzi RK o kredytach i dopłatach do transz, chcialam tylko
                                                  powiedziec, ze by uniknac tego problemu, jakim jest dopłata do transz, mozna
                                                  wziac kredyt w CHF, ale udzielany na zasadzie, takie, ze w umowie jest wpisana
                                                  kwota w PLN, jaka jest potrzeba na mieszkanie, transze sa tez w PLN przesyłane
                                                  do dewelopera, a dopiero splata nastepuje w CHF. Jest to o tyle korzystne, ze w
                                                  czasie uruchomienai kolejnych transz nie musimy myslec, czy wystarczy PLN czy
                                                  tez nie.

Tylko kilka bankow tak udziela kredytow w CHF, jest to min: Millenium, Mbank,
                                                  KredytBank. Wydaje mi sie to korzystniejsze rozwiazanie. I z takiego
                                                  skorzystalam:-)

Pozdrawiam
                                                  • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:39
                                                    K. masz rację, ale już na tych Twoich transzach nie zarobisz. My już przy
                                                    pierwszej transzy byliśmy do przodu o 1.400. Kurs franka rośnie i pewnie w
                                                    październiku znowu będziemy na plus, jak na minus-to już mamy z czego
                                                    dopłacić :)Oby tylko kursik w pażdzierniku 2007 spadł na łeb...
                                                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 28.06.06, 12:59
                                                    > K. masz rację, ale już na tych Twoich transzach nie zarobisz. My już przy
                                                    > pierwszej transzy byliśmy do przodu o 1.400. Kurs franka rośnie i pewnie w
                                                    > październiku znowu będziemy na plus, jak na minus-to już mamy z czego
                                                    > dopłacić :)Oby tylko kursik w pażdzierniku 2007 spadł na łeb...

Akurat tak się Wam złozyło. Działa to niestety w obie strony i dlatego ja też
                                                    wolę kredyt w wersji podanej przez K.
                                                    Będę dopingował kurs franka, żeby rósł podczas wypłaty transz a potem spadał
                                                    przy spłacie rat ;o)
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 16:59
                                                    Zarobic na pewno nie zarobie na transzach, ale w czasie wypłaty transz jest
                                                    spokoj:-) A to wazna sprawa...

Tak jak mowie, tylko niektore banki stosuja wersje, o ktorej pisalam.

Wazne RK, ze po 1-szej transzy jestescie do przodu:-) bo znam osoby, ktore
                                                    cierpia z powodu tej wersji umowy kredytowej.

Pozdrawiam wszystkich:-)
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.06.06, 20:21
                                                    Czy jest tu ktoś kto zdecydował się na PLN?
                                                  • Gość: minimalni Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-140.btcentralplus.com 29.06.06, 12:11
                                                    Witam, zdecydowalismy sie podpisac umowe, a wiec dolaczylismy do grona
                                                    potencjalnych mieszkancow osiedla przy plaszowskiej. Bedziemy mieszkac w budynku
                                                    A klatka pierwsza pietro pierwsze od strony zachodniej. Pozdrawiamy wszytkich
                                                    sasiadow tych blizszych i dalszych. Budowa budynku A posuwa sie troszke wolniej
                                                    od budynku B , a to z powodu grzaskiego gruntu na miejscu gdzie ma powstac
                                                    busynek A. Prezes nam powiedzial ze obecnie grunt pod planowany bydynek A jest
                                                    utwardzany. Jesli ktos z was ma taka mozliwosc to prosimy o spacer na budowe i
                                                    zrobienie paru zdjec z budowy i wstawienie ich na forum. Niestety w dzienniku
                                                    budowy na stronie semaco nie ma nowych aktualizacji. Obecnie jestesmy na etapie
                                                    zalatwiania kredytu, wybralismy CHF, ale nie wybralismy jeszcze banku.
                                                    Interesuje nas przede wszystkim bank ktory umozliwia wczesniejsza splate kredytu
                                                    bez dodatkowych oplat jednoczesnie z niska prowizja i oprocentowaniem (takie
                                                    rzeczy to pewnie tylko w erze...) jesli ktos z was moze cos polecic to piszcie.
                                                    Pozdrawiamy
                                                  • grey66 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.03.07, 01:16
                                                    Witajcie sąsiedzi!Trafiłem dopiero dzisiaj na forum i wszystkich serdecznie
                                                    witam!Śledzę przebieg budowy od początku.Też będę mieszkał w bud A na I pietrze
                                                    od strony zach.i chciałbym dołączyć do grona wspaniałych sąsiadów.Nazwać to
                                                    można "randką w ciemno", bo zapewne gdy zaczniemy sie wprowadzac to dopiero
                                                    bedzie impreza.Nikt nikogo nie zna,wielki ruch na placu budowy i wydawać by sie
                                                    mogło że powinni kończyć szybko budowę skoro pogoda dopisuje ale niespodzianki
                                                    mogą być.Też wziąłem we frankach i spłacam transze.Czy dobrze to sie
                                                    zobaczy.Ciekaw jestem kiedy pozwolą nam wejść i coś robić w
                                                    mieszkaniach.Pozdrawiam i proszę o kontakt i termin w sprawie ew.spotkania
                                                    "komitetu" blokowego na placu budowy.G
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:07
                                                    Witamy nowego sąsiada!!! Za niedługo możemy się pobawić kogo jest więcej na
                                                    forum sąsiadów z bloku A czy B. Myślę, że narazie prowadzi A, ale wszystko
                                                    zdażyc sie może HA HA HA / to oczywiście dla poprawienia humorów ta moja
                                                    wypowiedź, musi byc wesoło w końcu !!!!! /

pozdr mk
                                                  • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 28.06.06, 14:36
                                                    Tak, oczywiście w takiej formie byłoby znacznie prościej i przede wszystkim
                                                    bezpieczniej jednak nie w każdym banku się ma zdolność :-( niestety.
                                                    PKO tak nie ma więc trzeba liczyć na tzw. fuks w końcu to jeszcze tylko 16
                                                    miesięcy a potem to już wszyscy "frankowcy" będa się modlić o spadek kursu.

Dzięki i pozdrawiam
                                                  • Gość: Inka Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 29.06.06, 16:54
                                                    Witam wszystkich, ja na inny temat. Jestem mieszkanką jednego z domów
                                                    jednorodzinnych przy ul. Myśliwskiej. Przeglądając wątek zainteresował mnie
                                                    fragment dotyczący planów postawienia ekranów przy ul. Saskiej i rzekomego (?)
                                                    sprzeciwu firmy Semaco. Przyznam, że jestem żywo zainteresowana tematem, bo
                                                    hałas dochodzący z ul. Saskiej jest trudny do zniesienia, czy ktoś z Państwa
                                                    może coś wie na ten temat?

• Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-142.btcentralplus.com 03.07.06, 00:12
      Hej sasiedzi, czy ktos byl ostatnio w krakowie na naszej budowie? jak sie
      posuwaja prace? A moze ktos zrobil by fotoreportarz?
      Podrawiam
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.07.06, 08:32
        Przejeżdżałem w niedzielę, budynek B idzie w górę, a budynek A ciągle w ziemi.
        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 03.07.06, 10:05
          Witam wszystkich po Weekendzie!

Małe sprostowanie odnośnie prac na działce.
          Sam cały czas myślałem że blok pnie się w górę (oczywiście B) ale gdy byłem w
          sobotę to mnie olśniło że nawet nie ma fundamentu pod blokiem B.
          Jest zato wielka dziura a w niej woda. Dopiero po przestudiowaniu planów
          stwierdzam że to co widać wyrastające w bloku B to część garaży znajdujących się
          pod tarasami.
          Samego bloku jeszcze w ogóle nie ma a z tego co widzę to jest tam wymieniany
          grunt prawdopodobnie ze względu na jego małą stabilność.
          Także na sam blok przyjdzie jeszcze chwilę poczekać.
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.07.06, 20:58
            Dziękujemy, dziękujemy za sprostowanie !!!
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.07.06, 22:31
        Witam!
        Wlasnie dzisiaj znalazlem to forum o mieszkaniach na Plaszowskiej. Witam zatem
        sasiadow poniewaz rowniez zakupilem tam mieszkanie w bud. A. Codziennie tamtedy
        przejezdzam gdyz niedaleko mieszkam wiec widze jak sie prace posuwaja do
        przodu. Moze w najblizszych dniach zrobie fotoreportarz. Dzisiaj o godz. 19
        jeszcze lali beton! Pozdrawiam przyszlych sasiadow.

P.S. Czy ta grupe dyskusyjna da sie subskrybowac w outlooku?
        • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.07.06, 23:00
          Witam sąsiada - sąsiadka z A :)
          • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.07.06, 23:05
            Przepraszam zapomniałem pozdrowic rowniez sasiadki :)
            Witam witam sasiadko :) Ktora klatka i pietro? Ja pierwsza klatka 4 pietro.
            • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.07.06, 23:27
              kl. III, parter
              Czekamy na foto :)
              pzdr
    • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.07.06, 08:28
      Mam fotorelacje. Bylem dzisiaj na placu budowy o 8 rano i juz Panowie ostro
      pracowali. Kto chce zobaczyc efekty niech pisze na maila tiger017@<tnij
      to>poczta.onet.pl
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:17
        Witam sasiada:-) Ja sasiadka z bloku B.

Pozdrawiam
    • Gość: Monika Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.189.33.* 06.07.06, 10:00
      Wczoraj patrzyłam z autobusu na te bloki. Wszystko slicznie,
      pieknie............... ale czemu ten blok budowany jest tak blisko
      poprzedniego? Przecież tam nawet w dzień trzeba będzie zasłaniac zasłony czy
      żaluzje, a słońca w mieszkaniu nie będzie nigdy :-(
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:18
        Własnie mnei tez troche to martwi, ze te bloki sa blisko siebie.... co myslicie
        na ten temat?

Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 06.07.06, 12:25
          Na to nie mamy wpływu, ale np. My dlatego wybraliśmy A. Pozdrawiamy nowych
          sąsiadów!!!
          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:52
            A ja wybralam B, bo juz wiem co mam z jednej i drugiej strony bloku: rozowy i
            blok A. Zas nie wiadomo, co bedzie za blokiem A za jakis czas....

Tak czy owak jest oki, niech buduja :-)

Pozdrawiam
            • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 06.07.06, 14:24
              Z tą odległością między blokami nie jest tak źle wynosi ona 18m.
              Dla tych co mieszkają w B na parterze i 1 piętrze faktycznie słońca zbyt wiele
              nie starczy ale lepiej mieć chłodniej w salonie w lecie a w zimie to bez znaczenia.
              Sam mam mieszkanko w bloku B na 3 piętrze co prawda i jestem zadowolony bo
              osłonięty będe od wiatru i hałasu a z moich obliczeń wynika że słońca będzie
              dość zwłaszcza na balkonie.
              Fakt też jest taki że nic mnie już za oknem nie zaszokuje bo wiem co tam jest a
              zasłony i tak miałem kupić.
              Są osiedla w Krakowie gdzie nie ma nawet tych 18 metrów choć mogło być więcej
              przestrzeni na jaliś plac zabaw dla dzieci lub ławki ale działka jest dość mała
              w porównaniu z blokami. Ważne myślę jest to że będziemy zamkniętym kompleksem
              ogrodzonym siatką więc atmosfera za oknem powinna być przyzwoita.

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 06.07.06, 21:07
                No właśnie wszyscy wiedzieliśmy co bierzemy
                • Gość: Minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range81-153.btcentralplus.com 08.07.06, 11:25
                  Dokladnie, my jestesmy bardzo zadowoleni z wyboru. Dzieki Tiger za
                  fotoreportarz, szczegolnie dlatego, ze wczesniej nie mielismy mozliwosci spojzec
                  na budowe bloku A. Mam takie pytanie do was, czy zmiane ulozenia scianek
                  dzialowych, kanalizacji, elektryki dokonuje sie w biurze semaco czy trzeba to
                  zrobic z wlasnym fachowcem na planach, a potem gotowe zmiany dostarczyc do semaco?

Pozdrawiam
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:28
                    Tez jestem tego bardzo ciekawa, bo w tym temacie jeszcze nic nie zrobilam.
                    Prosimy o informacje.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.07.06, 13:53
                      Była już chyba o tym mowa wcześniej, dopóki nie ma jeszcze twojej kondygnacji
                      można wprowadzać zmiany /oczywiście w ramach przepisów budowlanych/.
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.07.06, 13:23
      Dziś przejeżdżałem Płaszowską i coś mi się wydaje, że blok A zaczyna "gonić"
      blok B !!!
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.07.06, 15:45
        Zalali juz płyte pod garaż.
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.07.06, 17:16
        No i pierwsze ściany w "garażu" powstają :)
        W niedzielę zrobię fotki i będzie już wszystko jasne :)
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.07.06, 20:02
          tiger nie dostałem od Ciebie fotek, czy dotarł mój mail co Ciebie?
          • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.07.06, 23:00
            Każdemu kto napisał do mnie odpisałem. Więc może nie dotarł. Może nie
            wykasowałeś tego co w nim trzeba było wykasować :) Ale w niedzielę idę zrobić
            nowe fotki bo w tym tygodniu robota dużo posunęła się do przodu więc będzie co
            oglądać.
            • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.07.06, 23:23
              Sąsiedzie, poproszę o zdjęcia z sesji niedzielnej :)
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.07.06, 23:49
              Może umieść te fotki na jakimś darmowym serwerze.
              Wtedy dostęp do nich będzie łatwiejszy.
              • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 14.07.06, 17:50
                Na stronie SEMACO pojawiły się nowe zdjęcia z budowy, warto zobaczyć bo
                rzeczywiście prace idą szybko do przodu!!!!!
                • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 14.07.06, 18:32
                  No to moja niedzielna sesja jest zbędna bo widac na stronie semaco wszystko jak
                  na dloni w takim razie w przyszlym tygodniu w weekend zrobie jakies fotki.
                  • Gość: minimalna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range81-157.btcentralplus.com 17.07.06, 17:57
                    Z innej beczki...

Pytanie do drogich sasiadek: Co waszym zdaniem jest lepsze kuchenka z okapem
                    zlokalizowana w kacie, z opcja zlewu zaraz obok czy tez kuchenka i zlew
                    odseparowane szerokoscia 1 segmentu kredensu? NIe moge sie zdecydowac. Kusi mnie
                    to pierwsze, choc z feng Shui to nie bedzie mialo nic wspolnego :-(
                    • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:45
                      Witam sąsiadkę...żona Minimalnego?? Odwiedź dział na forum "Nasze Wnętrza", tam
                      napewno znajdziesz odpowiedź. Myślę, że tutaj kobitki jeszcze się nie
                      zastanawiją nad takimi rzeczami. Wkońcu jeszcze ponad rok i wiele w trendach
                      kuchennych może się zmianić ;) A jak teraz użytkujesz kuchenkę? Wygodnym
                      rozwiązaniem jest oddzielenie kuchenki od zlewozmywaka jedną nawet wąską
                      szafką. Kiedy gotujesz, masz pole manewru do przygotowania potraw, odstawienia
                      garnka itp. Jesli zlewozmywak jest zaraz przy kuchence, zwykłe mycie naczyć w
                      trakcie kiedy gotujesz może być problemem.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:59
                        Witam, temat kuchenki jest mi jeszcze bardzo odległy... ale tez sadze, ze
                        oddzielenie kuchenki od zlewu jakas wąską szafka jest sensowne, aby moc cos
                        postawic jak sie gotuje.

Pozdrawiam słonecznie:-)
                      • Gość: minimalna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-143.btcentralplus.com 20.07.06, 15:06
                        To gdzie te wszystkie baby?!?? Zaprzac je do komputera, raz dwa!!! ;-)))

P.s. Jeszcze nie zona :-D
                        • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 16:01
                          Wszystkie baby ciężko pracują na kuchnię marzeń, salon marzeń, sypialnię marzeń
                          itd...Mam nadzieję, że mężczyźni (marzeń)też wspierają!
                          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.07.06, 21:30
                            AAAAAAHHHHHH te kobiety.....
                            Oczywiście, że mężowie wspierają !!!
    • klbch Re: Płaszowska-Semaco Invest 21.07.06, 00:19
      A jak się zapatrujecie na te linie? Mnie te druty odstraszyły, podobnie jak te
      koło Ukrytych Pragnień czy bloków na Fieldorfa-Nila. Tam w pobliżu mają nawet
      stację transformatorową. Na Płaszowskiej tylko słupy. Ale co o tym myślice?
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.07.06, 07:26
        Była już o tym mowa na tym forum, podobno robiono pomiary i jest bezpiecznie,
        ale np. my wybraliśmy jeszcze dla bezpieczeństwa mieszkanie od strony
        Płaszowskiej a nie Nowohuckiej
        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 21.07.06, 10:29
          Tak, pisaliśmy o słupach już!. Wszędzie jest jakieś promieniowanie choćby
          podziemne. A te nieszczęsne słupy koło naszej działki poza szpeceniem widoku nic
          złego nie robią wszak są dostatecznie oddalone od bloków.
          Inaczej by było gdyby przebiegały nad blokami, wtedy bym tam nie chciał mieszkać
          ale w takiej odległości jest bezpiecznie.
    • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 21.07.06, 23:06
      Mam najnowszą fotorelację z budowy!!!

Dzisiaj robione zdjęcia.

oto link: img6.picsplace.to/img6/23/06_07_21_01.jpg

i podmieniać proszę ostanią cyfrę od 01 do 14 :)

Miłego oglądania :)

Budynek A powoli zaczynają zadaszać garaże. Budynek B zaczynają robić miejsce
      na windy jeśli dobrze wnioskuję :) No i przywieźli już parę palet czegoś tam :)
      • Gość: MINIMALNY Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-144.btcentralplus.com 23.07.06, 01:51
        te palety to z pustakami jak widze, a to znaczy ze nie dlugo beda parter
        stawiac. Dzieki tiger za foty tak trzymaj :)
        • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-144.btcentralplus.com 23.07.06, 01:54
          mieszkalismy kiedys na fierdolfa nila przez 3 miesiace w bloku kolo stacji
          transormatorowej, oczywiscie nie bylo zadnych problemow. Po zatym jestem
          elektrotechnikiem z wyksztalcenia i wiem ze odleglosci od stacji trafo i lini
          wysokiego napiecia sa okreslone normami. Wiec nie ma sie o co martwic nie bedzie
          zadnych problemow ani zagrozenia dla zdrowia
          • Gość: minimalna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-143.btcentralplus.com 23.07.06, 02:43
            A to se mam modrego chlopa ;-)
      • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.07.06, 08:40
        Dzięki Sąsiedzie za fotoreportaż z budowy :)
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.07.06, 22:10
        Widzę, że upały nie przeszkadzają chłopakom w robocie ;-)
        Nareszcie blok A trochę ruszył
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.07.06, 21:06
      Dzięki za foto !!!!!!!!!!!!!!
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.07.06, 23:21
        Nie ma za co postaram się co jakis czas wrzucac kilka fotek jak bedzie dobrze
        robota szla :)
    • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.07.06, 16:45
      Sąsiedzi z bloku A, budowa scian parteru w budynku A rozpocznie się w drugiej połowie września. Takie mam ostatnie wieści z S.
      Pozdrawiam, ka.
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.07.06, 20:26
        To mamy trochę złą wiadomość. Zgodnie z harmonogramem dwa miesiące opóźnienia,
        chyba, że zamienili budowę B z A.

• tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.07.06, 23:26
          Z tego co mi wiadomo pierwszy w kolejności jest budynek B. Tak nam mówił
          właściciel, jeszcze zanim zaczęli, że zamienili w harmonogramie.
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.07.06, 12:30
            To powinno więc nas uspokoić.
            • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:15
              Szczególnie tych z B :) Zresztą dla mnie to było logiczne, że blok bliżej
              Budopolu muszą skończyć wcześniej, bo jest dalej od zaplanowanego wjazdu na
              posesję.
          • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.07.06, 15:26
            Mnie tam bardziej nie podoba się, że dużo robót - zwłaszcza betonowanie przypada
            na zimę.
            Mam nadzieję, że nie będzie dużych mrozów, bo inaczej to z takim betonem nad
            głową i pod nogami nie będę się czuł komfortowo ;o)
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.07.06, 19:12
              Narazie trzeba się więc cieszyć, że idzie z planem, moje piętro we wrześniu
              tak, że mrozów chyba nie będzie...
    • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.07.06, 19:28
      No i w bloku B zaczęli pustaki układać :) W ten weekend nie zrobię fotek ale w
      przyszlym na pewno. Myślę, że już ściana parteru budynku B będzie gotowa :)

Pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów :)
    • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 28.07.06, 11:48
      Czesc!
      Wygląda na to że rusza również inwestycja na Olszanickiej - na stronie Semaco z
      Olszanicką pojawił się dziennik budowy.
      pozdrawiam
      mysia
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.07.06, 20:16
        Przejeżdżamem dziś Płaszowską, ekipa działa !
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.08.06, 22:23
        Właśnie wyczytałem na stronie wyborczej:
        "Przy ul. Płaszowskej pękają ściany domów" :
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3522168.html
        Może spowoduje to wreszcie jakiś remont ul. Płaszowskiej i my będziemy już mieli
        święty spokój ;o)
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.08.06, 14:00
          Ciekawe, ciekawe....
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:47
          Mam nadzieje, ze cos sie wyjasni, zanim my wprowadzimy sie do blokow, gdyz taka
          wizja - pekajacych scian - jest srednia....

Trzymajmy kciuki, by cos z tym "fantem" zrobili.

Pozdrawiam
          • Gość: Emily Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.189.33.* 30.08.06, 11:18
            Gość portalu: K. napisał(a):

> Mam nadzieje, ze cos sie wyjasni, zanim my wprowadzimy sie do blokow, gdyz
            taka
            >
            > wizja - pekajacych scian - jest srednia

Ściany pękają w KAŻDYM nowym domu czy bloku.
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.08.06, 14:46
              > Ściany pękają w KAŻDYM nowym domu czy bloku.

Zgoda, ale w tamtym artykule było o starym domu, który był remontowany.
    • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.08.06, 17:18
      Jest kolejna fotorelacja z budowy!!! Zrobiona przed godzinką :)

oto link: img10.picsplace.to/15/06_08_05_01.jpg

i podmieniać proszę ostanią cyfrę od 01 do 15 :)

Miłego oglądania :)

No jak widać pierwsze mieszkania na parterze w budynku B "rosną" :) Budynek A
      zadaszone garaże już i myślę że za 2 tygodnie ruszu budowa parteru :)

P.S. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi albo życzenia co do zdjęć to proszę pisać tutaj
      na forum albo na maila.
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.08.06, 18:16
        Zdjęcia są spoko wszyscy napewno cieszą się, że są tiger!
        Z mojej strony dzięki.
      • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.08.06, 13:49
        Dzięki za foto :)
        Serce rośnie na widok tego naszego Płaszowskiego rozgardiaszu budowlanego :)
        Pozdrawiam
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.08.06, 22:06
        A co to za katakumby pod blokiem A na zdjęciu 11???
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:18
        Dzieki Tiger za fotoreportaz z placu budowy:-)
        Działaj dalej!

Pozdrawiam wszystkich!
    • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.08.06, 21:42
      Drodzy Sąsiedzi i Sąsiadki,
      wreszcie, po prawie 2,5 miesiącach ruszy mój kredyt. :) Dokładnie dwa miesiące czekałam na samą decyzję z banku.
      A jak miewa się u Was ta sprawa?
      Pozdrawiam i wracam do pakowania, wreszcie urlop :))
      ka.
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 11.08.06, 12:27
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 11.08.06, 12:29
        Ja załatwiłem wszystko w tydzień. Decyzja banku w 3 dni a potem jeszcze 4 dni
        załatwień i już :) (PKO SA)
        • wasla Re: Płaszowska-Semaco Invest 16.08.06, 01:54
          U nas potrwalo to troszke dluzej, bo ok.4-5 tygodni ( nie apmietam dokladnej
          daty zlozenia wniosku). Ale w koncu jest :-) PKO BP.
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 18.08.06, 22:26
      Czyżby nowy właściciel mieszkanka?
      • Gość: wasla Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-144.btcentralplus.com 20.08.06, 02:28
        Nieee, to tylko ja - minimalna ;-)
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.08.06, 09:45
      Był ktoś z was przejazdem ? Jak tam budynek A, rośnie w górę?
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 22.08.06, 12:21
        Ja jestem tam codziennie przejazdem :) Ale teraz wyjeżdżam na wakacje więc jak
        wrócę to wezmę aparat i zrobię kilka fotek. Obecnie budynek A -> "zadaszyli"
        garaże, budynke B -> kończą ściany parteru.
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.08.06, 12:40
          Dzięki za info! Praca wre...
        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.08.06, 22:09
          Dziś się przyglądałem budowie.
          W bloku A przykryli narazie tylko 1/3 szerokości bloku.
          W bloku B jeszcze zostało sporo by zakończyć ściany pierwszego poziomu (parteru).
          Może tiger masz różowe okulary? ;o)
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:26
            pewnie jechał samochodem i nie zauważył dobrze...
        • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.hpcf.cam.ac.uk 30.08.06, 16:47
          tiger017 prosimy o sesje zdjeciowa, o ile juz po wakacjach.
    • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 31.08.06, 09:04
      Widzieliście? Są nowe fotki na stronie Semaco.
      Pozdrawiam
      mysia
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:27
        Faktycznie budowa wre:-)

A jak Sąsiedzi juz po wakacjach wszyscy? Wypoczęci? :-)

Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.09.06, 16:46
          Chyba większość powoli zapada w sen zimowy.................
          • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 05.09.06, 18:30
            a gdzież tam, jaki sen? :) dziś podpisałam dyspozycję wypłaty wrześniowej transzy i wreszcie czuję, że się buduje
            a poza tym, ciągle gdzieś z tyłu głowy kształtuje się moje mieszkanko, a pierwszy grill na tarasie już wpisany w kalendarz ;)
            pozdrawiam pourlopowo :)
          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:32
            Na sen zimowy chyba jeszcze za wczesnie;-)

Jeszcze ida słoneczne i cieple dni, z ktorych trzeba korzystac:-) Zatem tematu
            zimy na razie nie poruszajmy:-)

Miłego dnia! Pozdrawiam
            • Gość: g Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 10:58
              ja mam miec mieszkanko na Olszanickiej , ale moi sąsiedzi nic nie piszą więc podczepię się do waszego wątku. Nasza budowa też zasuwa aż miło patrzec
              • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 12:15
                No pewnie "g" że cię przygarniemy, było nie było łaczy nas wspólny deweloper i
                prawie sąsiedzi jesteśmy :O . Pogoń innych z Olszanickiej niech forum
                rozkręcają!! Budowa Wam rośnie, miejsce piękne na mieszkanie...zazdroszczę.
              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:35
                Hej "g". Witamy na forum. Koniecznie musisz sasiadow z Olszanickiej zachecic do
                zawierania znajomosci, by wprowadzjac sie do nowego mieszkanka miec juz
                znajomych:-)
                Pozdrawiam wszystkich!
                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.09.06, 20:26
                  POPIERAM poprzedników smiało pogoń leniuszków z Olszanickiej.....
                  • Gość: g Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:49
                    juz się pierwszy odezwal, więc dzieki za radę. developer ok, wiec bedziemy miec fajne mieszkanka
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:30
                      Deweloper ok, mieszkanka ok, no i co najwazniejsze Sąsiedzi ok:-)

Zyc nie umierac!

Pozdrawiam
                      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 08.09.06, 20:41
                        No to dobiliśmy z wątkiem do pół tysiąca postów!!! :))
                        Niezłe z nas spamery ;o)
                        • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 08.09.06, 20:50
                          Przecież to nie spamy, tylko rzeczowa dysputa o sprawie wielkiej wagi :) Kochani, zanim sie wprowadzimy dobijemy do kilku tysięcy, oby ;)

Koleżanka z pracy od miesiąca wykańcza świeżo oddane mieszkanie. I bardzo bardzo już chciałabym być na jej etapie. Cieszy mnie myśl o urządzaniu, wybieraniu, układaniu, a potem zamieszkaniu w tym wszystkim. I co jeszcze? Nasze sąsiedzkie wirtualne rozmowy przeniosą się do reala :) Może więcej sąsiadów się ujawni... W końcu wszystkie mieszkania sa wykupione. :)

pozdrawiam ciepło :)
                          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.09.06, 21:04
                            Jest to super uczucie że już pomału pomału się przenosimy z wirtuala do
                            reala.....
                            • Gość: g Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:39
                              wasz wątek taki sympatyczny. A ja na Olszanickiej wywołałam, zamiast cieszących się z postępu robót, tylko niezadowolonego z budowy tubylca. Chyba zostanę tutaj chociaż to nie moja budowa.,
                              • Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 09.09.06, 19:50
                                Witam wszystkich!
                                No wreszcie mam możliwość napisania kilku słów. Byłem dzisiaj na budowie,
                                Bbudynek B ma już chyba zakończone wszystkie ściany parteru, od północnej
                                strony zaczynają już szalować pod wylewke, a budynek A tak jak by troszke
                                wolniej, ale postępy też widać. Tak więc budowa idzie pełną parą.
                                Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i sąsiadki.

P.S. Sąsiadko z Olszanickiej, nie przejmuj się. My chętnie Cie przygarniemy :)
                                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.09.06, 21:36
                                  Marcin jesteś nowy tu? Czy tylko zmiana nicku?
                                  • Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 10.09.06, 12:04
                                    Witam.
                                    Nowy jak nowy śledze forum od początku jego powstania, ale za bardzo nie
                                    chciałem się wypowiadać do czasu aż pozałatwiam wszystkie formalności i
                                    papiery. Sczęśliwie się wszystko udało więc teraz moge powiedzieć "że się
                                    buduje" :)
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.09.06, 12:06
                                      Witamy!!!!!!!!!!!!!!!
                                      • Gość: g Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 20:15
                                        Zycze szybkiej budowy, poznej i krotkiej zimy. A skoro juz wszystkie mieszkania
                                        sprzedane, kredyty zalatwione budowa trwa... trzeba pomyslec o wykonczeniu
                                        mieszkanek . Okablowanie , instalacje mebelki.. kto i gdzie?
                                        • Gość: żona RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 08:46
                                          Byliśmy z RK w sobotę na budowie-racja, wszystko idzie w górę, już się klatki
                                          schodowe wyłaniają, tarasy, okna na parterze i wszystko byłoby sielankowe gdyby
                                          nie banda pijaczków rozwalona pod krzaczkami między jednym wjazdem na budowę a
                                          drugim. Szmaty, śmieci i obrzydliwie zalane towarzystwo. Mam nadzieję, ze
                                          zrównają ich razem z terenem do przyszłego roku :(

Marcin-witamy ciepło, napisz w jakim bloku będziesz mieszkał.
                                          • Gość: Minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-142.btcentralplus.com 11.09.06, 11:35
                                            Hej sasiedzi, Wkrotce wybieramy sie do Polski a wiec odwiedziemy nasza budowe
                                            (po raz pierwszy na zywo) i zrobimy fotoreportarz na forum, ale to za okolo 2
                                            tygodnie. A tym czasem chcialbym sie zapytac czy zmian w projekcie dokonuje sie
                                            na wlasna reke (samemu lub wlasny archotekt) czy mozna to tez zrobic w biurze
                                            semaco. Co do zmian, mam na mysli usuniecie scianki dzialowej i przesuniecie
                                            paru gniazek i wezlow wodnych. Pozdrawiamy wszytkich
                                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:40
                                            Witam,

własnie problem "pijaczkow" troche tez mnie niepokoi. Ile razy przejezdzałam
                                            koło naszej budowy, towarzystwo krecace sie tam nie było ciekawe. Chyba sa to
                                            mieszkancy z tych starych bloków. Jesli to bedzie codziennoscią - lezace na
                                            trawie pijaczki - to nie bedzie ciekawie... Jak myslicie?

Marcin witamy na forum, a nie długo ;-) na zywo:-)

Pozdrawiam
                                            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 11.09.06, 12:47
                                              Ja mam nadzieję, zę jak wytną te krzaki przed płotem to i pijaczki zmienią
                                              miejsce stacjonowania.
                                              Okolica wydaje się być dość spokojna.
                                              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:14
                                                Mam nadzieje, ze znikniecie krzaków będzie równe zniknieciu pijaczkow... Oby:-)

Pozdrawiam
                                                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.09.06, 19:38
                                                  To prawie pewne, że tak będzie!!!
                                                  Mam do was jeszcze jedno pytanko, wraca do mnie jak bumerang sprawa tego słupa
                                                  od strony Nowohuckiej. Wiem, że się może powtarzam i że mówiliśmy już jakiś
                                                  czas temu, ale taraz na spokoju wypowiedźcie się raz jeszce co o tym myślicie,
                                                  jest tam chyba trochę Wattów. Czy waszym zdaniem ta odległość jest bezpieczna?,
                                                  Czy mówicie to podpierając to jakimiś dowodami /może znacie kogoś kompetentnego
                                                  kto wypowiedziałby się w tej kwestii/? Czy są to tylko wasze domysły? Wiadomo
                                                  ludzie obok w blokach mieszkają tam już trochę może oni coś na ten temat mogą
                                                  się wypowiedzieć. Dla mnie osobiście między innymi, padł wybór wraz z małżonką
                                                  ze względu na ten słup mieszkania od strony Płaszowskiej aby było jak najdalej
                                                  od niego.
                                                  Proszę was o wypowiedzi i nie stresujcię się, że koleny raz o to pytam, ale
                                                  jest to jedyna rzecz, która mnie w tej całej inwestycji nurtuje, ale mam
                                                  nadzieję, że jestem przewrażliwiony na tym punkcie.....
                                                  • Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 11.09.06, 21:03
                                                    Witam wszystkich gorąco!
                                                    Odrazu odpowiadam na pytanie, że będe mieszkał w bloku B. Jeżeli chodzi o
                                                    pijaczków to jak najbardziej też kilkakrotnie miałem okazje ich widzieć i
                                                    słyszeć ich popisy, jestem przekonany, że jak tylko zagospodarują teren dookoła
                                                    bloku to towarzystwo się wyniesie, tam przecież będzie główny wjazd do
                                                    parkingów (przynajmniej tak wynika z planów i tych wizualizacji co są na
                                                    stronie Semaco). Martwi mnie tylko jedna rzecz że jak się z tamtąd wyniosą to
                                                    przejdą gdzie indziej np bliżej ogródków działkowych, tak więc moim zdaniem
                                                    problem się do końca sam nie rozwiąże. Ale bądźmy dobrej myśli. A co się tyczy
                                                    słupa wysokiego napięcia to chyba jest pod względem bezpieczeństwa ok. inaczej
                                                    nie stawiali by tak blisko bloku. Jedynym mankamentem jest to, że szpeci
                                                    okolice ale cóż. Mam jeszcze jedną uwagę. Jak podpisywałem umowę chciałem
                                                    zaznaczyć możliwość wejścia na plac budowy. Pani w Semaco powiedziała że nie
                                                    będzie z tym żadnych problemów tylko trzeba to będzie zgłosić taką chęć
                                                    wcześniej. Może udało by sie zorganizować jakieś takie wejście na budowę, może
                                                    nie teraz bo jeszcze jest tam troche niebezpiecznie, ale jak chłopaki wyjdą
                                                    całkowicie z ziemi i podciągną troche ścian to można by było coś o tym
                                                    pomysleć. Napiszcie co o tym sądzicie.
                                                    Pozdrawiam wszystkich
                                                  • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 11.09.06, 22:10
                                                    Ja jestem za wycieczką zapoznawczą kiedy tylko będzie to możliwe. :)

a co do zmian w projekcie, można to zrobić w biurze z p. Michałem, powiedzieć mu którą ściankę przesunąć czy wyburzyć, gdzie gniazko, gdzie włącznik, w którym miejscu wanna a w którym wc (oczywiście w ramach możliwości technicznych).

tylko teraz pytanie, do kiedy można tych zmian dokonywać. ja miałam czas do końca sierpnia, ze względu na rozpoczęcie we wrześniu budowy mojej, czyli I kondygnacji, zwanej też parterem ;). Pan Michał jest tak uprzejmy i cierpliwy, że chyba ze trzy razy podchodziłam do gniazdek.

Mnie martwi tylko ten czas wyczekiwania na własne M. Dłuuugi...

Pozdrawiam Wszystkich ciepło, ka.
                                                  • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 12.09.06, 10:38
                                                    Witam wszystkich!
                                                    Z tą wycieczką na budowę to dobry pomysł. Może tak przy 3 kondygnacji?. Można
                                                    byłoby wszystko zobaczyć z bliska. Chociażby układ pomieszczeń no i jakość
                                                    robót. Co do tych nieszczęsnych słupów to choć badań promieniowania w ręku nie
                                                    posiadam to jestem spokojny o jego dawkę na 1m2 powierzchni z uwagi na odległość
                                                    tych kabelków od bloku bo przecież nie przechodzą nad nim!!!. Ja zatem nie
                                                    przejmuje się tym wcale a mieszkanie mam w klatce 2. Wszystkie sprawy związane z
                                                    aranżacją, punkty podłączenia mediów, gniazdek itp. wypadało by uzgodnić w
                                                    czasie powstawania piętra (kondygnacji) na którym sie mieszka. Ale myślę, że tak
                                                    naprawdę to dopiero w chwili kiedy wejdą instalatorzy czyli przed wykonaniem
                                                    tynków wiedza dewelopera o wszystkich zmianach wyłączając zmiany konstrukcyjne
                                                    musi być kompletna i zafixowana a do tego czasu zawsze można coś jeszcze pozmieniać.
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:33
                                                    Super, że nie wściekacie się o moje pytanie odnośnie słupów, proszę pozostałych
                                                    o wypowiedzi.

Co do wycieczki jestem jak najbardziej za!!!

Natomiast co do zmian, to wydaje mi się sensowne wprowadzanie ich odnośnie
                                                    ścianek /Pan Michał jest naprawdę uprzejmy i cierpliwy potwierdzam to!/,
                                                    natomiast gniazdka, to zobaczycie, że i tak potem 50% z nich będziemy zmieniać
                                                    w inne miejsca...
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:14
                                                    Witam, zmian w planie mieszkania typu scianki i gniazdka, ja tez nie
                                                    wprowadziłam jeszcze, ale mam nadzieje, ze mam chwilke (mieszkanie jest na 2gim
                                                    pietrze).

Plan "wycieczki" po bloku jest bardzo fajny, dolaczam sie do uczestnikow, z
                                                    tym, ze musimy poczekac, az cos wiecej zbuduja:-) bo na razie tylko mieszkancy
                                                    parteru moga obejrzec swoje mieszkania.

Pozdrawiam
    • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 12.09.06, 18:03
      nowy wpis w dzienniku budowy na www Semaco
      • Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 12.09.06, 20:10
        Witam, witam!!
        No proszę i nowe zdjęcia z placu budowy już są :)
        Apropo budowy to dzwoniła dzisiaj do mnie Pani z Semaco
        dopytywać się dokładnie o drzwi wewnętrzne, podobno
        szykują się do zakupów. Strasznie mnie cieszą takie telefony.
        Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 12.09.06, 21:50
          Jejku, jejku, to trzeba w takim razie zajrzeć na tą ulotkę z drzwiami, którą chyba wszystkim dali przy podpisywaniu umowy. Ten telefon może "dopaść" każdego z nas w najmniej spodziewanym momencie... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka