Gość: Clint IP: Odrzanska4:* 17.10.02, 15:47 Ciekawe kto wpadl na swietny pomysl zeby dzis wypuscic na 114 i 128 Ikary ?!?!? Oczywiscie nie jezdzily na wszystkich brygadach, to byly modele z reklama wyborcza jakiegos typka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pavlack Re: Złom na 114 i 128 17.10.02, 16:30 Gość portalu: Clint napisał(a): > Ciekawe kto wpadl na swietny pomysl zeby dzis wypuscic na 114 i 128 > Ikary ?!?!? Oczywiscie nie jezdzily na wszystkich brygadach, to byly modele > z reklama wyborcza jakiegos typka. Oż kurde! Muszę to zobaczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 17.10.02, 17:27 pavlack napisał: > Oż kurde! Muszę to zobaczyć :-) Eee, i czym tu się podniecać? Ikarusów na 128 nigdy nie widzieliście? :))) Może ktoś np wynajął kilka przegubowców i nie wystarczyło do normalnej obsługi... Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 17.10.02, 17:49 kuba203 napisał: > pavlack napisał: > > > Oż kurde! Muszę to zobaczyć :-) > > Eee, i czym tu się podniecać? Ikarusów na 128 nigdy nie widzieliście? :))) Może > > ktoś np wynajął kilka przegubowców i nie wystarczyło do normalnej obsługi... Ja widziałem tylko tego co na Wawrzyńca stoi ;-) Tzn. pewnie widziałem na trasie, ale mnie wtedy to mało obchodziło (bo się nie interesowałem KM ;-) A z tym co dzisiaj jeździł, to jeśli były reklamy wyborcze, to mógł właśnie ten być wynajęty, i jeździł na 128 jako wtyczka poza rozkładem. Byłem przed chwilą na Mistrzejowicach, poczekałem chwilę, 4 Jelcze i 1 Man przejechały, ale Ikara nie było ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 17.10.02, 21:51 Widocznie jezdzily po jednym, bo kolo 17 znow widzialem 114 i 128 na Ikarach :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 17.10.02, 22:22 Gość portalu: Clint napisał(a): > Widocznie jezdzily po jednym, bo kolo 17 znow widzialem 114 i 128 na Ikarach :) A gdzie? Z tego, że widziałeś je razem, wnioskuję, że w okolicach Ruczaju. A ja właśnie wtedy (dokładnie o 16:45) byłem na Mistrzejowicach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 17.10.02, 22:41 Tak, zasuwaly na Ruczaj po Kapelance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 15:24 Dzis o 6:58 mialem przyjemnosc jechac takim 128 :) z przystanku G.Roweckiego. Nr boczny BK011. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 21:08 Gość portalu: Clint napisał(a): > Dzis o 6:58 mialem przyjemnosc jechac takim 128 :) z przystanku G.Roweckiego. > Nr boczny BK011. No to może to już na stałe? :))) Iikarusów mamy 90, a Jelczów M120 (równie nielubianych przez forumowiczów) niemal 130, to prawie połowa wszystkich autobusów w Krakowie, GDZIEŚ muszą jeździć, a gdziekolwiek się nie pojawią, wywołują protesty :))) A ja lubię Ikary, a zwłaszcza DK001 (o ile jeszcze istnieje, ostatnio nim jechałem w zimie) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:30 kuba203 napisał: > Gość portalu: Clint napisał(a): > > > Dzis o 6:58 mialem przyjemnosc jechac takim 128 :) z przystanku G.Roweckie > go. > > Nr boczny BK011. > > No to może to już na stałe? :))) > Iikarusów mamy 90, a Jelczów M120 (równie nielubianych przez forumowiczów) > niemal 130, to prawie połowa wszystkich autobusów w Krakowie, GDZIEŚ muszą > jeździć, a gdziekolwiek się nie pojawią, wywołują protesty :))) E tam, ja mam je na 129 codziennie a jakos nie narzekam:-) A tak BTW, to chyba Kraków ma najwięcej Jelczów(Jelczy? jak to sie odmienia?) w całej Polsce. :-) A MANów tylko 10... a taka Warszawa sobie 100 kupiła... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:48 pavlack napisał: > E tam, ja mam je na 129 codziennie a jakos nie narzekam:-) I to jest prawidłowa postawa :))) > A tak BTW, to chyba Kraków ma najwięcej Jelczów(Jelczy? jak to sie odmienia?) w > > całej Polsce. :-) Skąd masz dane? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:59 kuba203 napisał: > > > A tak BTW, to chyba Kraków ma najwięcej Jelczów(Jelczy? jak to sie odmieni > a?) > w > > > > całej Polsce. :-) > > Skąd masz dane? :))) No właśnie nie mam danych, dlatego napisałem chyba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:33 kuba203 napisał: > Gość portalu: Clint napisał(a): > > > Dzis o 6:58 mialem przyjemnosc jechac takim 128 :) z przystanku G.Roweckie > go. > > Nr boczny BK011. > > No to może to już na stałe? :))) Jeśli to był z Bieńczyc to może się Many popsuły? Bo przecież tam mają tylko Many i Ikary przegubowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:38 pavlack napisał: > Jeśli to był z Bieńczyc to może się Many popsuły? Bo przecież tam mają tylko > Many i Ikary przegubowe. O, to też jest możliwe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:58 kuba203 napisał: > pavlack napisał: > > > Jeśli to był z Bieńczyc to może się Many popsuły? Bo przecież tam mają tyl > ko > > Many i Ikary przegubowe. > > O, to też jest możliwe :))) Może tamtego testowego już zabrali? A tak BTW - wie ktoś może jak to jest z rozdziałem brygad między zajezdnie - czy np. zajezdnia dostaje od MPK wykaz - brygada nr 1,2,3 Bieńczyce; 4,5,6 Wola Duchacka itp.? Czy jakoś inaczej to jest? I czy na zajezdni dyspozytor ma rozkłady wszystkich brygad danej linii, czy tylko tych obsługiwanych przez swoją zajezdnię? Chodzi mi oczywiście o te rozkłady, co kierowcy dostają. I jeszcze jedno: czy jest jakiś nakaz wysłania na konkretną linię tylu Jelczy, tylu Manów, itp. czy po prostu jest tylko nakaz - na 128 przeguby niskopodłogowe, na 142 krótkie, itp.? Mam nadzieję, że zbytnio nie zamotałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:07 pavlack napisał: > Może tamtego testowego już zabrali? Wyglada, że tak, bo już dość dawno go nie widziałem... > A tak BTW - wie ktoś może jak to jest z rozdziałem brygad między zajezdnie - > czy np. zajezdnia dostaje od MPK wykaz - brygada nr 1,2,3 Bieńczyce; 4,5,6 Wola > > Duchacka itp.? Czy jakoś inaczej to jest? A jak ma być? Przecież każda brygada ma swój rozkład, który uwzględnia m. in. godziny wyjazdu i zjazdu do zajezdni oraz trasę tego wyjazdu/zjazdu :))) Zawsze jest to ściśle określone, który kurs obsługuje która zajezdnia, a nawet jakim taborem. > I czy na zajezdni dyspozytor ma > rozkłady wszystkich brygad danej linii, czy tylko tych obsługiwanych przez > swoją zajezdnię? Chodzi mi oczywiście o te rozkłady, co kierowcy dostają. One są w wewnętrznej sieci komputerowej, więc dyspozytor ich nie musi mieć, wystarczy, że spojrzy do kompa :))) > I jeszcze jedno: czy jest jakiś nakaz wysłania na konkretną linię tylu Jelczy, > tylu Manów, itp. czy po prostu jest tylko nakaz - na 128 przeguby > niskopodłogowe, na 142 krótkie, itp.? Jest ściśle określone, która brygada ma jaki tabor, np że na 1. ma jechać Jelcz M181, a na 2. Ikarus 280, a 3. ma obsługiwać Płaszów Scanią 113ALB. Oczywiście, to się może zmieniać w obrębie jednej zajezdni w zależności od okoliczności, ale jednak generalnie te wytyczne są przestrzegane :))) > Mam nadzieję, że zbytnio nie zamotałem :-) W każdym razie ja zrozumiałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:18 kuba203 napisał: > > A jak ma być? Przecież każda brygada ma swój rozkład, który uwzględnia m. in. > godziny wyjazdu i zjazdu do zajezdni oraz trasę tego wyjazdu/zjazdu :))) > Zawsze jest to ściśle określone, który kurs obsługuje która zajezdnia, a > nawet jakim taborem. No niby tak, ale np. na 152 czasami widuję Many, a czasami nie... no chyba, że akurat szczęścia wtedy nie mam i ten Man jest w drugiej części Krakowa :-) A poza tym to przecież nie problem zrobić 3 rodzaje tego samego rozkładu, tylko każdy dla innej zajezdni... > > > I czy na zajezdni dyspozytor ma > > rozkłady wszystkich brygad danej linii, czy tylko tych obsługiwanych przez > > > swoją zajezdnię? Chodzi mi oczywiście o te rozkłady, co kierowcy dostają. > > One są w wewnętrznej sieci komputerowej, więc dyspozytor ich nie musi mieć, > wystarczy, że spojrzy do kompa :))) No tak, ale on ich chyba nie drukuje i nie laminuje codziennie przed rozdaniem kierowcom? Chyba musi je mieć w wersji gotowej do rozdania. > > > I jeszcze jedno: czy jest jakiś nakaz wysłania na konkretną linię tylu > Jelczy, > > tylu Manów, itp. czy po prostu jest tylko nakaz - na 128 przeguby > > niskopodłogowe, na 142 krótkie, itp.? > > Jest ściśle określone, która brygada ma jaki tabor, np że na 1. ma jechać Jelcz > > M181, a na 2. Ikarus 280, a 3. ma obsługiwać Płaszów Scanią 113ALB. Oczywiście, > > to się może zmieniać w obrębie jednej zajezdni w zależności od okoliczności, > ale jednak generalnie te wytyczne są przestrzegane :))) No ale na rozkładach, które mają kierowcy tego nie ma. Czy to wie tylko dyspozytor? Zresztą poobserwuję sobie przez najbliższe kilka niedziel 129,to zobaczę czy zawsze na tych samych brygadach Scanie jeżdżą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:27 pavlack napisał: > No niby tak, ale np. na 152 czasami widuję Many, a czasami nie... no chyba, że > akurat szczęścia wtedy nie mam i ten Man jest w drugiej części Krakowa :-) Gdybyś jeździł regularnie o tej samej godzinie, to zobaczyłbyś, że zawsze trafiasz na Mana albo zawsze na Scanię :))) > A poza tym to przecież nie problem zrobić 3 rodzaje tego samego rozkładu, tylko > > każdy dla innej zajezdni... No przecież to bez sensu, a jak układałbyś grafiki pracy dla kierowców? > No tak, ale on ich chyba nie drukuje i nie laminuje codziennie przed rozdaniem > kierowcom? Chyba musi je mieć w wersji gotowej do rozdania. Ma :))) Drukuje się raz na jakiś czas, nie codziennie :))) > No ale na rozkładach, które mają kierowcy tego nie ma. Czy to wie tylko > dyspozytor? Chyba tak, zresztą kierowcy nie jest to potrzebne, bo on i tak wie, czy prowadzi Jelcza, czy Ikarusa :))) > Zresztą poobserwuję sobie przez najbliższe kilka niedziel 129,to zobaczę czy > zawsze na tych samych brygadach Scanie jeżdżą :-) Zobaczysz, że na tych samych, tym bardziej, jeśli w grę wchodzą różne zajezdnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 19.10.02, 07:52 kuba203 napisał: > pavlack napisał: >> Gdybyś jeździł regularnie o tej samej godzinie, to zobaczyłbyś, że zawsze > trafiasz na Mana albo zawsze na Scanię :))) No też racja... bo ja przecież zawsze ze szkoły o innej godzinie wychodzę :-) > > A poza tym to przecież nie problem zrobić 3 rodzaje tego samego rozkładu, > tylko > > > > każdy dla innej zajezdni... > > No przecież to bez sensu, a jak układałbyś grafiki pracy dla kierowców? Też racja... Ciekawe jak u nas taki grafik wygląda :-) Bo w warszawie tak: republika.pl/fredekkier50/grafik.html > > > No tak, ale on ich chyba nie drukuje i nie laminuje codziennie przed > rozdaniem > > kierowcom? Chyba musi je mieć w wersji gotowej do rozdania. > > Ma :))) Drukuje się raz na jakiś czas, nie codziennie :))) No właśnie... czasami jak widzę te rozkłady u kierowców to takie zużyte są,że szkoda gadać :-) > > > No ale na rozkładach, które mają kierowcy tego nie ma. Czy to wie tylko > > dyspozytor? > > Chyba tak, zresztą kierowcy nie jest to potrzebne, bo on i tak wie, czy > prowadzi Jelcza, czy Ikarusa :))) :-) > > > Zresztą poobserwuję sobie przez najbliższe kilka niedziel 129,to zobaczę c > zy > > zawsze na tych samych brygadach Scanie jeżdżą :-) > > Zobaczysz, że na tych samych, tym bardziej, jeśli w grę wchodzą różne > zajezdnie :))) Jutro zaczynam obserwacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 19.10.02, 13:54 pavlack napisał: > Też racja... > Ciekawe jak u nas taki grafik wygląda :-) Szczerze mówiąc nie wiem :))) > No właśnie... czasami jak widzę te rozkłady u kierowców to takie zużyte są,że > szkoda gadać :-) Jeśli nic się nie zmienia przez dłuższy czas, to mogą trochę się zużyć :))) > Jutro zaczynam obserwacje :-) Powodzenia, tylko nie pomyl soboty z niedzielą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 19.10.02, 16:20 kuba203 napisał: > > Jutro zaczynam obserwacje :-) > > Powodzenia, tylko nie pomyl soboty z niedzielą :))) Nie pomylę :-) A dzisiaj na 172 Mana widziałem. Czy one zawsze w soboty jeżdżą na 172? Czy to jakiś przypadek był? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 19.10.02, 16:54 pavlack napisał: > A dzisiaj na 172 Mana widziałem. Czy one zawsze w soboty jeżdżą na 172? Czy to > jakiś przypadek był? Kiedyś też widziałem, ale nie wiem, czy to tak zawsze... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ruppert Re: Złom na 114 i 128 25.10.02, 15:24 Nie ma szans! Na Wawrzynca stoi 34101 (jeden z moich ulubionych :)) ktory nie jest juz zarejestrowany. Ikary powinny jezdzic na 128. Po co tam nowe wozy? Bardziej potrzebne sa 184 ktore laczy 2 najwieksze cmentarze krakowa. PS: Zakladam sie ze na 184 w 1 XI 02 beda jezdzic świniaki! (IK280) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Złom na 114 i 128 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 20:06 Gość portalu: Clint napisał(a): > Ciekawe kto wpadl na swietny pomysl zeby dzis wypuscic na 114 i 128 > Ikary ?!?!? Oczywiscie nie jezdzily na wszystkich brygadach, to byly modele > z reklama wyborcza jakiegos typka. Ale macie problemy !!! Ważne że w ogóle jadą. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:35 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > > Ciekawe kto wpadl na swietny pomysl zeby dzis wypuscic na 114 i 128 > > Ikary ?!?!? Oczywiscie nie jezdzily na wszystkich brygadach, to byly model > e > > z reklama wyborcza jakiegos typka. > > Ale macie problemy !!! > Ważne że w ogóle jadą. Nie mamy problemów, tylko sobie kulturalnie dyskutujemy ;-) Ja tak samo mógłbym odpowiedzieć na twoje posty dotyczące puszczenia składów na 11 i 18 - ciesz się, że te linie w ogóle jadą! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 22:53 pavlack napisał: > > Nie mamy problemów, tylko sobie kulturalnie dyskutujemy ;-) > Ja tak samo mógłbym odpowiedzieć na twoje posty dotyczące puszczenia składów na > > 11 i 18 - ciesz się, że te linie w ogóle jadą! :-) Hehe mialem to samo napisac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Złom na 114 i 128 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 23:22 > Nie mamy problemów, tylko sobie kulturalnie dyskutujemy ;-) > Ja tak samo mógłbym odpowiedzieć na twoje posty dotyczące puszczenia składów na > > 11 i 18 - ciesz się, że te linie w ogóle jadą! :-) Tyle, że tutaj jest subtelna różnica. Pojemność w przypadku autobusów jest taka sama, natomiast w 11 oraz 18 dwa razy mniejsza. Poza tym pisząc, że dobrze iż w ogóle jadą miałem na myśli, że ten, który się tam reklamuje wyborczo mógł na przykład nazywać się Marcin Hyła, a wiecie, że on kompletnego świra na punkcie rowerów. Może akurat chciałby zlikwidować MPK a stworzyć MPR (Miejskie Przedsiębiorstwo Rowerowe). Wyobrażacie sobie na 13 skład 3 x górale !!! To się po prostu trzeba cieszyć, że macie ciut mniejszy komfort, ale jest jaki taki. Ja czasem w "11" muszę się gnieść (zwłaszcza jak zapomni sobie jechać "9"), bo żal w ciągu dnia im puścić 2x105 albo jeden GT6. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:27 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > > > Nie mamy problemów, tylko sobie kulturalnie dyskutujemy ;-) > > Ja tak samo mógłbym odpowiedzieć na twoje posty dotyczące puszczenia skład > ów > na > > > > 11 i 18 - ciesz się, że te linie w ogóle jadą! :-) > > To się po prostu trzeba cieszyć, że macie ciut mniejszy komfort, ale jest jaki > taki. Ja czasem w "11" muszę się gnieść (zwłaszcza jak zapomni sobie > jechać "9"), bo żal w ciągu dnia im puścić 2x105 albo jeden GT6. No ale my się właśnie cieszymy, że to są Ikary - bo jest to ewenement :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ EWENEMENT IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 23:43 No ale my się właśnie cieszymy, że to są Ikary - bo jest to ewenement No właśnie, "11" jadąca przed "9" (albo jak ta nie jedzie), to jest dopiero EWENEMENT. Wbrew pozorom linia "11" ma sporo użytkowników, może nie na całej trasie, ale czasem ich się KUPAAAAAAAA zbiera. Fajnie na tej linii wyglądałoby nie jeżdżące już 102-ki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: EWENEMENT IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 23:44 A kiedykolwiek jezdzily na niej 102Na ?? Bo moja pamiec zawodzi mimo ze w Lagiewnikach mieszkam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: EWENEMENT 18.10.02, 23:47 Gość portalu: Clint napisał(a): > A kiedykolwiek jezdzily na niej 102Na ?? Bo moja pamiec zawodzi mimo ze w > Lagiewnikach mieszkam :) Chyba nie... Kiedyś podobno objawił się skład T4+B4, ale to tylko raz, przy jakiejś okazji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 21:59 Gość portalu: Clint napisał(a): > Ciekawe kto wpadl na swietny pomysl zeby dzis wypuscic na 114 i 128 > Ikary ?!?!? Oczywiscie nie jezdzily na wszystkich brygadach, to byly modele > z reklama wyborcza jakiegos typka. Eeeee tam zlom, zrobilo sie kultowo, jeszcze pare lat temu to tylko IK sie widzialo. Wkazdym razie 128 fote ma zrobiona. Szkoda ze nie widzialem 114 :-) pdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:25 krzysiek111 napisał: > Gość portalu: Clint napisał(a): > > > Ciekawe kto wpadl na swietny pomysl zeby dzis wypuscic na 114 i 128 > > Ikary ?!?!? Oczywiscie nie jezdzily na wszystkich brygadach, to byly model > e > > z reklama wyborcza jakiegos typka. > > Eeeee tam zlom, zrobilo sie kultowo, jeszcze pare lat temu to tylko IK sie > widzialo. Wkazdym razie 128 fote ma zrobiona. Szkoda ze nie widzialem 114 :-) > No a ja muszę zapolować na tego Ika na 128 żeby fotke zrobic :-) Ale mysle ze to nie na stale, tylko tak jak Clint pisze - z okazji wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 22:35 W koncu linie te jezdza na najwieksze osiedla, gdzie latwo przypomniec sie wyborcom :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:36 pavlack napisał: > Ale mysle ze to nie na stale, tylko tak jak Clint pisze - z okazji wyborow. Ale jako wynajęta wstawka? Nie sądzę, równie dobrze reklamowałby to, co reklamuje na innych liniach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 22:38 No fakt moze z tym zlomem to przesadzilem bo obie sztuki sa po naprawie glownej z zoltymi rurkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:51 kuba203 napisał: > pavlack napisał: > > > Ale mysle ze to nie na stale, tylko tak jak Clint pisze - z okazji wyborow > . > > Ale jako wynajęta wstawka? Nie sądzę, równie dobrze reklamowałby to, co > reklamuje na innych liniach :))) Wiesz, kandydaci mają różne pomysły :-) Do mnie co chwilę przynoszą ulotki kandydatów na radnych, i każdy, dosłownie każdy z nich pisze, że to dzięki niemu zbudowano węzeł Jana Pawła II/Stella Sawickiego/Nowohucka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:53 pavlack napisał: > Wiesz, kandydaci mają różne pomysły :-) Ale chyba żaden nie miałby tyle kasy, żeby wynajmować autobus przez 2 tygodnie po 19 godzin :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:01 kuba203 napisał: > pavlack napisał: > > > Wiesz, kandydaci mają różne pomysły :-) > > Ale chyba żaden nie miałby tyle kasy, żeby wynajmować autobus przez 2 tygodnie > po 19 godzin :))) Czyli prawdopodobnie się Many popsuły w Bieńczycach :-( Zresztą zadzwonię jutro na dyspozytornie do MPK to się spróbuję dowiedzieć... Ciekawe czy mi powiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 23:04 To trzeba jeszcze rozwiazac zagadke co robil Ikar na 114 :) Bo tu Manow nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:09 Gość portalu: Clint napisał(a): > To trzeba jeszcze rozwiazac zagadke co robil Ikar na 114 :) Bo tu Manow nie > ma :) A tego to już nie wiem... Może MPK nie chce ludzi rozpieszczać za bardzo... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:10 Gość portalu: Clint napisał(a): > To trzeba jeszcze rozwiazac zagadke co robil Ikar na 114 :) Bo tu Manow nie > ma :) Ale są Jelcze M181, które mogą być wymiennie stosowane z Ikarami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 23:13 Ale faktem jest ze ladnie powialo historia w tych stronach :) 4-5 lat temu jak chodzilem do liceum to MPK z rana ropieszczalo nas wlasnie takimi Ikarusikami :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:18 Gość portalu: Clint napisał(a): > Ale faktem jest ze ladnie powialo historia w tych stronach :) 4-5 lat temu jak > chodzilem do liceum to MPK z rana ropieszczalo nas wlasnie takimi > Ikarusikami :) Ostatnio na 173 też wróciły Ikary, jeżdżą 2 w dni powszednie, też się dawne czasy przypominają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 23:21 Mi sie bardziej podobaly krotkie, malo nimi tutaj jezdzilem, ale teraz nadrobilem w Wawce :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 23:28 Gość portalu: Clint napisał(a): > Mi sie bardziej podobaly krotkie, malo nimi tutaj jezdzilem, ale teraz > nadrobilem w Wawce :) Krótkie też lubię, ja z kolei nadrabiam na Śląsku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 21.10.02, 19:11 na 114 jezdzi Ikar z nr BK278 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Złom na 114 i 128 IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 22.10.02, 17:32 Dzisiaj też jeździł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 22:54 Mnie tylko Rokita atakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Złom na 114 i 128 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.10.02, 23:07 Słuchajcie, a propos Rokity - jutro w filharmonii jest koncert z okazji pięćdziesięciolecia chóru chłopięcego - atrakcją wieczoru jest chór starych pryków, którzy kiedyś śpiewali w chórze chłopięcym. M.in. zaśpiewa Jan Maria Rokita... he he he, idę się tam jutro trochę ponalewać... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: Złom na 114 i 128 19.10.02, 21:19 kuba203 napisał: > pavlack napisał: > > > Ale mysle ze to nie na stale, tylko tak jak Clint pisze - z okazji wyborow > . > > Ale jako wynajęta wstawka? Nie sądzę, równie dobrze reklamowałby to, co > reklamuje na innych liniach :))) Normalny, liniowy. Ze wzgledu na to ze Many, Scanie oraz Jelczydla nie jezdza w reklamach musieli nakleic na Ikara, a i pewnie zleceniodawca chcial zeby autobus jezdzil np na 128. pdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 20.10.02, 10:14 krzysiek111 napisał: > a i pewnie zleceniodawca chcial zeby > autobus jezdzil np na 128. Na stronie MPK jest wyraźnie napisane, że nie można wybierać linii, na której miałby jeździć pojazd w reklamie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 20.10.02, 12:30 kuba203 napisał: > krzysiek111 napisał: > > > a i pewnie zleceniodawca chcial zeby > > autobus jezdzil np na 128. > > Na stronie MPK jest wyraźnie napisane, że nie można wybierać linii, na której > miałby jeździć pojazd w reklamie :))) wiesz, pieniądze robią wszystko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 20.10.02, 17:48 pavlack napisał: > wiesz, pieniądze robią wszystko :-) Właśnie o tym samym pomyślałem ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: Złom na 114 i 128 20.10.02, 21:44 kuba203 napisał: > krzysiek111 napisał: > > > a i pewnie zleceniodawca chcial zeby > > autobus jezdzil np na 128. > > Na stronie MPK jest wyraźnie napisane, że nie można wybierać linii, na której > miałby jeździć pojazd w reklamie :))) A to pech, ze akurat na 128 w tym przypadku musial isc 12-letni IK 280 ;-) pdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 21.10.02, 08:48 krzysiek111 napisał: > A to pech, ze akurat na 128 w tym przypadku musial isc 12-letni IK 280 ;-) Zasadniczo mogło się tak wydarzyć :))) A gdyby to był autobus w reklamie np jakiegoś hipermarketu, to co, na pewno miałoby to związek z jakąś nową promocją w sklepie, z której koniecznie powinni skorzystać mieszkańcy Ruczaju i Mistrzejowic? :))) A Jelcze M120 na 502 to też jakaś reklama? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Złom na 114 i 128 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.10.02, 15:35 Nie sądzę, żeby jelcze M120 były jakąś reklamą, raczej antyreklamą, jeśli już coś. To tylko efekty czyjejś chorej wyobraźni i zboczonej pomysłowości... i jeszcze mi będą wciskać, że to na prośbę pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 22.10.02, 17:42 Gość portalu: Locutus napisał(a): > jeszcze mi będą wciskać, że to na prośbę pasażerów. To było naprawdę na prośbę pasażerów, tylko, że ta prośba została nieco inaczej zinterpretowana prze MPK, niż przez wnioskodawców :))) Ludziom chodziło o przegubowca, a oni dali Jelcza pojemniejszego o 20 osób od Scanii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
_hektor Scanie na 502 22.10.02, 19:35 a w ostatnią niedzielę na 502 powróciły scanie. nie wiem czy na wszystkie, ale widziałem trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Scanie na 502 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.10.02, 02:21 No bo to jest tak: w dni powszednie na 502 jeżdżą jelcze M121M i M121MB. W soboty wyłącznie rozpadające się jelcze M120, a w niedziele scanie 113CLL. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:40 No to ja się też pochwalę, skoro już o "anomaliach" mówimy: kilka miesięcy temu widziałem Ikarusa na 444 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 18.10.02, 22:42 A ja w srode na 184 krotka Scanie 113 ...... ale na rezerwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 18.10.02, 22:45 Gość portalu: Clint napisał(a): > A ja w srode na 184 krotka Scanie 113 ...... ale na rezerwie :) Scanie 113CLL liniowo na 184, owszem, zdarzały się, na 01.11 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mn Re: Złom na 114 i 128 19.10.02, 11:25 Niedawno już pisałem, że raz na 184 widziałem MANa (dzień powszedni; ok. 9.30 na Rondzie Mogilskim w kierunku Prądnika). A co do przyczyny puszczenia Ikarusa - czy nie ma to przypadkiem związku z wypadkami i stłuczkami - np. opisywanym na forum zderzeniem Jelcza 128 z ciężarówką? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 19.10.02, 13:55 mn napisał: > Niedawno już pisałem, że raz na 184 widziałem MANa (dzień powszedni; ok. 9.30 > na Rondzie Mogilskim w kierunku Prądnika). Pewnie wtedy było odwrotnie - brakło Ikarusów :))) > A co do przyczyny puszczenia > Ikarusa - czy nie ma to przypadkiem związku z wypadkami i stłuczkami - np. > opisywanym na forum zderzeniem Jelcza 128 z ciężarówką? Bardzo możliwe, to już trzebaby w zajezdni zapytać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz06 Re: Złom na 114 i 128 23.10.02, 22:13 no wlasnie a proopos tego. jechalem sobie w poniedzialek do szkoly. 7:10 grota-Roweckiego, newsweek, wyborcza i te sprawy. nadjezdza jak zwykle pierwsze 124, po nim106 (tu juz bylem troche zdziwiony) a zaraz za nim wspanialy ikarus na 114. Naprawde, czyms takim jeszcze nie jechalem. wyobrazacie sobie, normalni pasazerowie 114 + cala banda ze 128. kierowca co chwila stawal deba probojac wyciagnac z ikara co sie tylko dalo - w zwiazku z tym, wlasnie dojechalismy na grunwaldzkie za jakies 20 minut. tyle narodu w ikarze jeszcze nie widzialem! jeszcze co do 128, to to jest chyba caly czas ten sam egzemplarz - 011, bo tez nia jechalem w ostatni piatek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 24.10.02, 14:28 na 114 szaleje Ikar BK278 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Złom na 114 i 128 IP: *.um.krakow.pl 24.10.02, 14:58 A ja jkoś nie miałem przyjmeności ogklądać tewgo Ikara. Przechodże koło Kleparza dwa razy dziennie, widziałem już rózne kwiatki, ale tego jeszcze nie. Dla odmiany: Scania 113CLL na 130 i 164, Scania 113ALB na 439, Jelcze na 511. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 24.10.02, 16:20 Dobra, koniec narzekania na Ikary na 114 i 128, i gdzie tam jeszcze one jeżdżą :))) Bo w przyrodzie (jak i w MPK) nic nie ginie, za to na 132 jeździ Man (dziś widziałem BM704) :))) A jeszcze z ciekawostek, jechałem w dniu dzisiejszym Jelczem M120 (BF284) na 149 (wcale nie był rezerwowy) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 25.10.02, 16:29 kuba203 napisał: > Dobra, koniec narzekania na Ikary na 114 i 128, i gdzie tam jeszcze one > jeżdżą :))) Bo w przyrodzie (jak i w MPK) nic nie ginie, za to na 132 jeździ > Man (dziś widziałem BM704) :))) > A jeszcze z ciekawostek, jechałem w dniu dzisiejszym Jelczem M120 (BF284) na > 149 (wcale nie był rezerwowy) :))) A dzisiaj na 128-03 szalał BK 011. Przejechałem się nim jeden przystanek i czuć klimat :-). Widać, że od niedawna jeździ, bo tablice z trasą nowiutkie miał :-). I kierowca też strasznie gazował - pewnie rozkład pod nowe busy ułożony. Aha, reklam wyborczych nie stwierdzono :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 25.10.02, 18:19 pavlack napisał: > A dzisiaj na 128-03 szalał BK 011. Przejechałem się nim jeden przystanek i czuć > > klimat :-). Widać, że od niedawna jeździ, bo tablice z trasą nowiutkie miał :- ) > . > I kierowca też strasznie gazował - pewnie rozkład pod nowe busy ułożony. > Aha, reklam wyborczych nie stwierdzono :-) A ja dziś jechałem na 173 DK591 :))) To jest taki fajny zupełnie niezmodernizowany Ikar, w środku skajowe siedzenia i nawet stary numer taborowy 24591 :))) I też nieźle gazował, osobówki zostawały w tyle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 27.10.02, 10:18 kuba203 napisał: > Dobra, koniec narzekania na Ikary na 114 i 128, i gdzie tam jeszcze one > jeżdżą :))) Bo w przyrodzie (jak i w MPK) nic nie ginie, za to na 132 jeździ > Man (dziś widziałem BM704) :))) A na 184 wczoraj własnoręcznie widziałem Jelcza M181 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Złom na 114 i 128 27.10.02, 13:01 kuba203 napisał: > kuba203 napisał: > > > Dobra, koniec narzekania na Ikary na 114 i 128, i gdzie tam jeszcze one > > jeżdżą :))) Bo w przyrodzie (jak i w MPK) nic nie ginie, za to na 132 jeźd > zi > > Man (dziś widziałem BM704) :))) > > A na 184 wczoraj własnoręcznie widziałem Jelcza M181 :))) Ja też. I dzisiaj. To w związku z zbliżającym się świętem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 27.10.02, 17:45 pavlack napisał: > Ja też. I dzisiaj. To w związku z zbliżającym się świętem. Czyli zadaje to kłam twierdzeniom niektórych, że te autobusy nie mogą jeździć na 184... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loc, Re: Złom na 114 i 128 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.10.02, 01:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Złom na 114 i 128 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.10.02, 01:03 Ale trzeba przyznać, że jelcz M181MB najnowszej serii (te ze srebrnymi poręczami, czarnymi łączeniami i dużym wyświetlaczem z boku) genialnie się prezentował. Zwłaszcza wieczorem, gdy miał tak ładnie podświetlony na zielono wyświetlacz z przodu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Złom na 114 i 128 28.10.02, 10:21 One w ogóle fajnie się wieczorem prezentują :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 04.11.02, 00:15 Tak mnie naszlo w tym momencie i mam pytanie czy Ikary dalej po tych wyborach jezdza na 128 i 114?? czy je ktos widzial?? Jesli nie to by potwierdzalo moja teorie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Złom na 114 i 128 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 04.11.02, 00:18 Gość portalu: Clint napisał(a): > Tak mnie naszlo w tym momencie i mam pytanie czy Ikary dalej po tych wyborach > jezdza na 128 i 114?? czy je ktos widzial?? Jesli nie to by potwierdzalo moja > teorie :)) Wybory sa dalej - prezydenckie druga tura. Nie wiem jak ikary ale 3 godziny temu jezdzilo akwarium na 24 z reklama Lassoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 04.11.02, 00:24 Tez widuje ten z Lassota, ale sek w tym ze klient z Ikarow nie startuje w drugiej rundzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 04.11.02, 00:22 A i jeszcze jedno, troche pochopnie nazwalem je zlomem, przeciez te autobusy tworzyly historie Krakowa (pamietam te czasy gdy wszedzie bylo ich pelno), a najbardziej mi sie kojarza z Nowa Huta (tak jak 102-jki). Zaloze sie ze gdyby dalej kupowano te modele np z automatyczna skrzynia to nikt by nie myslal teraz o ich wycofywaniu, mogliby kupowac nowy sprzet, a je przerzucic na linie podmiejskie lub rozbudowac sensownie linie nocne (np. kursy co 30 min i jeden wspolny punkt odjazdowy np. Dworzec). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Złom na 114 i 128 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 04.11.02, 00:32 Gość portalu: Clint napisał(a): > A i jeszcze jedno, troche pochopnie nazwalem je zlomem, przeciez te autobusy > tworzyly historie Krakowa (pamietam te czasy gdy wszedzie bylo ich pelno), a > najbardziej mi sie kojarza z Nowa Huta (tak jak 102-jki). Zaloze sie ze gdyby > dalej kupowano te modele np z automatyczna skrzynia to nikt by nie myslal > teraz o ich wycofywaniu, mogliby kupowac nowy sprzet, a je przerzucic na linie > podmiejskie lub rozbudowac sensownie linie nocne (np. kursy co 30 min i jeden > wspolny punkt odjazdowy np. Dworzec). A co maja ikary do linii nocnych???? Komunikacje nocna trzeba w Krakowie zbudowac od nowa, ale bez udzialu ikarow! Poza tym mimo wszystko nie sa niskopodlogowe i raczej tez by je chcieli wycofywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Złom na 114 i 128 IP: Odrzanska4:* 04.11.02, 00:39 Nie wiem czy te autobusy sa tansze w eksploatacji, bo w innych miastach na nocnych jezdza wlasnie Ikary i stare Jelcze. Nikt np. w Wawce nie pcha sie by na nocniku puscic Solarke, albo Manika (moze dlatego ze Ikary tam stanowia ponad 60% taboru). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Złom na 114 i 128 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 04.11.02, 00:47 Gość portalu: Clint napisał(a): > Nie wiem czy te autobusy sa tansze w eksploatacji, bo w innych miastach na > nocnych jezdza wlasnie Ikary i stare Jelcze. Nikt np. w Wawce nie pcha sie by > na nocniku puscic Solarke, albo Manika (moze dlatego ze Ikary tam stanowia > ponad 60% taboru). Nie wiem, co jest tansze, ale nowsze silniki powinny spalac mniej, ale logika nie koniecznie ma w naszym MPK zastosowanie. Poki co u nas nikt sie nie pchac zeby _w ogule_ cokolwiek puszczac w nocy. A chyba gdzies w Polsce, nie pamietam gdzie, w ogule nie ma linii stricte nocnych - po prostu po 23 kasuje sie bilety nocne w zwyklych liniach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Złom na 114 i 128 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 06.11.02, 21:57 Just pulling up the thread. Odpowiedz Link Zgłoś