Dodaj do ulubionych

prosze o rade:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:29
------------------------------------------------------------------------------
--
To ja jeszcze raz.
Mam pytanie,pewnie niektorym wyda sie glupie ale kto pyta nie bladzi:)
Od niedawna mam w koncu moto, czekalem na niego kupe lat i w koncu to
nastapilo.
Jestem poczatkujacym kierowca i staram sie jezdzic z glowa,bo nie od razu
Rzym
zbudowano:)
Otoz przedzial obrotow jaki uzywam to do okolo 5,5-6tys, czy to nie za malo
na
5 (6)bieg, czy od tego nie mecze silnika, moze jezdzic na nizszych biegach?
Nie szaleje na poczatku, bo po prostu sie boje i nie ma co sciemniac.
pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: fazer600 Re: prosze o rade:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 18:14
      czesc!
      5,5-6 tys powiadasz, hm moglbys napisac jakim motocyklem jezdzisz? Bo to jaki
      zakres obrotów jest najwlasciwszy zalezy od konstrukcji silnika (R4, V2 czy
      singiel np) i dla kazdej z tych konstrukcji inny zakres jest wlasciwy. Jest to
      oczywiscie pewne uproszczenie bo na innych obrotach jezdzi sie Intruderem a na
      innych TL-em...
      • Gość: szpakmarc Re: prosze o rade:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 22:12
        Jezdze cbr 600f.
        Dzieki za odpowiedzi.
    • Gość: heh tez mam cebre i powiem ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:20
      że nie meczace jest ja tez jezdze w tym przedziale obrotow jesli niechce mi sei
      szalec i jest spoko a nawte w nizszym na 5 napewno sie nie meczy na 6 tez nie
      ale lepiej nie schodzic ponizej 80km/h na szostce bo am tam chyba 4 tys obrotow
      a powyzej mozna spokojnie powoli jechac. Cebra ma na tyle elastyczny silnik aby
      ruszyc z 6 z osdpowiednim ptoraktowaniem sprzegla i gazu to mowi samo za siebie
      ale szkoda sprzegla wiec nie proboj.

Wiem, ze zaraz sie ktos odezwie i powie, ze nie ma elastyczneog silnika ale to
      zalerzy od punktu widzenia itd. Wiec dla tej czesci mowie ze nie ma
      elastyczneog silnika bo to nie v2 i 1000pojemnosci.pzdr
      • Gość: sp Re: tez mam cebre i powiem ci IP: *.akron.net.pl 17.09.06, 13:49
        Ja zamierzam kupic CBR600 i mam podobny plan lepiej zbierac sie na spokojnie z 6
        niz z 3 wariacko:), jak zaczynalem jezdzic na enduro to tez szybko 5 lub 4 i
        spokojnie kontrolowalem, a gdy brakowalo to zrzucalem. Wrzeszcie polubilem jazde
        na wysokich obrotach i zaliczalem dzwony :))), wtedy czlowiek ma chwile
        zastanowienia, obiecuje sobie, ze juz nie bedzie tak robil, ale leci dalej:) Mam
        nadzieje, ze na CBR nie bedzie dzwona, alfalt boli, owiewki lamia sie szybciej
        i wiecej kosztuja... Pozdr
        • Gość: szpakmarc Re: tez mam cebre i powiem ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:39
          Dzieki panowie za odpowiedzi:)
          Od niedawna mam ten motorek i mnostwo pytan:))
          Np. przy mniejszych predkosciach slysze furkotanie jakby obluzowany plastik ale
          to nie to- czy moze sie to krecic wiatrak w chlodnicy ale od pedu wpadajacego
          powietrza?
    • Gość: Dzakas yyy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:34
      7041771 cbr jak chcesz to pogodoamy.yo
      • Gość: szpakmarc Re: yyy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:41
        Witam. Jak tylko zaloze gg to sie odezwe:))
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka