Gość: miron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:34 www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PR/popieram_rmaryja.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiko,MoherowyBeret Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.net.autocom.pl 20.12.05, 18:40 Bo jest tam dużo świeżego, zdrowego powietrza, w przeciwieństwie do innych radyjów, czy telewizorni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:43 raczej TW TRWAM oglądam,programy patriotyczne i religijne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Przegrywamy rząd dusz? To zakneblować! IP: 87.206.241.* 25.12.05, 19:13 Radio Maryja jest częścią medialnego systemu demokratycznego w Polsce. Tej prostej prawdy nie chcą zrozumieć napompowani mądrale o zakamuflowanych zapędach totalitarnych. Osobiste nieudacznictwo usiłują zrekompensować niepohamowaną żądzą kneblowania wolności wypowiedzi swoich oponentów. KAI podaje, że Abp Sławoj Leszek Głódź podczas Mszy św. sprawowanej w Boże Narodzenie 2005 w kościele pw. Jana Kantego w Legionowie zarzucił niektórym mediom sprowadzanie wizyty polskich biskupów "ad limina " do spekulacji na temat Radia Maryja. "Czy się chce, czy też nie, zdobyło sobie ono prawo obywatelstwa na rynku mediów " - dodał przewodniczący Zespołu Duszpasterskiej Troski o Radio Maryja. I słusznie, że wyraził to jasno. Abp nawiązał również do medialnych doniesień, które, jak powiedział, wizytę "ad limina Apostolorum " sprowadzają do jednego wątku: spekulacji na temat Radia Maryja. "Spekulacji pisanych palcem na wodzie, spekulacji u których podłoża tkwi jakaś niechęć do tego radia. Zdobyło sobie ono prawo obywatelstwa na rynku mediów. Jest ono bogatym przekazem modlitwy, szkołą katechezy, głoszeniem Ewangelii, poprzez najnowocześniejsze środki przekazu" - mówił hierarcha. Tym kilku biskupom, którzy pomstują na "obstawanie przy jeszcze przedwojennej pobożności" i którzy ulegli żądzy zakładania knebla, należałoby po bratersku zasugerować zwiększenie wydajności pracy nad własnym duszpasterskim warsztatem i życzyć większych sukcesów na tym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Dlaczego popieram Radio Maryja 20.12.05, 19:23 Ja już wiem, kiko , Ty se jaja robisz. Jesteś Wielka całe forum tak zakrecić!!! To się jeszcze nikomu nie udało:)) Graty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.net.autocom.pl 21.12.05, 06:41 Skks, dzięki :)). Miło mi ,że nie jesteś już jak najgorszego zdania o mnie. A jeszcze tak niedawno różne takie iskry między nami latały... Ja naprawdę lubię słuchać nocną porą RM! Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę! k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:25 takie prawdziwe radio rodzinne czuje sie róznice miedzy RM a innymi stacjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:06 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3074181.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Metody propadandowe Radia Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:10 www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/propaganda.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Metody propadandowe Radia Maryja IP: *.net.autocom.pl 22.12.05, 10:33 Och, wolę jak mi piorą w RM niż w TVN czy Radiu Bzdecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Metody propadandowe Radia Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:35 no widzisz, więc to kwestja upodobań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Metody propadandowe "polskich" mediów IP: *.net.autocom.pl 22.12.05, 10:41 Znaczy kwestia? O, po stokroć tak! Jak dobrze nie mieć duszy niewolnika.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Metody propadandowe RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:05 A gdzie ja powiedziałam, że masz duszę niewolnika, kiko? Jeżeli wolisz być manipulowana przez Rydzyka, twoja sprawa. Dopóki, oczywiście, nie zarzucasz innym głupoty z powodu zmanipulowania przez inne media. "polskie" media, powiadasz. Wyjaśnij, proszę ten cudzysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emaus Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 17:12 cywilizacja śmierci contra cywilizacja miłości bez masek, maski nic nie pomogą ani dyżyrni biskupi otwartego Kościoła Kościół moze byc tylko taki jaki powołał Chrystus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anony Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 20:11 podobnie jak ksiądz Jerzy Popiełuszko Radio Maryja głosi miłość nawet do swoich nieprzyjaciół czego ja niestety nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona w okresie świątecznym piękne kolędy,audycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:06 polecam niewierzacym w Radiu, TW, Naszym Dzienniku www.radiomaryja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: w okresie świątecznym piękne kolędy,audycje 22.12.05, 21:10 czyli jednak tw w radiu i dzienniku... to było do przewidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:19 co wy cytac nie umiecie, kumie .>>-)) <<<>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. świąteczny program radia i tw trwam jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 07:04 www.radiomaryja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: świąteczny program radia i tw trwam jest supe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 17:21 bym niedługo zapomniał o TW TRWAM a to oficjalna telewizja Stolicy Apostolskiej,:)D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek :D Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 19:49 radio maryja błachacha tylko idioci tego słuchają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jah.rastafari.jest.mym.panem Dlaczego uważam Radio MAryja za dzieło szatana 25.12.05, 20:05 spod znaku WATYKAN: www.or.org.pl/artykuly/acala-rm.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert rób wypad z tego forum pukiś cały,jątrzysz na kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 20:27 na wszystkich forach i codziennie dobrze ci płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
jah.rastafari.jest.mym.panem jak ci to przeszkadza, to nie czytaj 25.12.05, 23:35 jezuita jesteś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pal gume Re: jak ci to przeszkadza, to nie czytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 23:44 jechowita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 22:40 Gdyby głupota umiała fruwać, jak mawiał Dr. Strosmajer, to RM miałoby słuchaczy w Niebiosach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acan Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.net.autocom.pl 25.12.05, 22:48 Cierpisz na niestrawność mif? Nie trzeba było tyle żreć, głupot byś nie wypisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonus Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 01:09 Nowej ND mówimy NIE! Poskomunie mówimy NIE! Komunie mówimy NIE! Socjalistom mówimy NIE! Neonazistom mówimy NIE! Populistom mówimy NIE! Równomarszowcom mówimy NIE! Do zobaczenia kiedyś w wolnej Polsce,czyli może nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko RM IP: *.net.autocom.pl 26.12.05, 01:32 Radiu Maryja mówimy TAK i pytamy inne media, czego tak bardzo atakują RM? Nie lękajcie się,inne media! Niech rynek medialny zweryfikuje sytuację, ustańcie choć na chwilę w tej zdyszanej nagonce na RM, tym bardziej, że skutek jest wręcz odwrotny od zamierzonego! Liczba słuchaczy RM rośnie lawinowo - ha ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
sopelsiasty Re: RM 26.12.05, 02:34 Jak rynek może zweryfikować sytuację skoro RM jest pozarynkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: RM IP: *.net.autocom.pl 26.12.05, 09:34 Przez rynek medialny rozumiem nadawców i odbiorców, czyli podaż i popyt. Na razie popularność RM wśród słuchaczy (popyt) rośnie, toteż RM (podaż) ma się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam nie życze sobie, są jakieś granice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 09:41 tu pisze zabójca ks.Jerzego i ty mi to każesz czytac? wybaczam ci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 11:44 ja popieram Radio Maryja bo słucham go i bardzo mi sie podoba te słowa Ojca Św. upewniają mnie o moim wyborze "Ja Bogu codziennie dziękuje że jest takie radio co sie nazywa Radio Maryja" a dokłądnie było tak "Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, Że jest w Polsce takie Radio I że nazywa się Radio Maryja. To przez to Radio jestem zawsze z Wami, Moimi Rodakami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hgon Mc Luhan o treśći mediów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 13:12 "Treść danego medium przysłania prawdziwą jego postać". Radio Maryja zastawiające się treściami religijnymi przysłania prawdziwą swoją postać,postać skrajnej manipulacji szerokim kręgiem odbiorców nieświadomych pewnego mechanizmu medialnego występującego w każdym medium,tutaj wykorzystywanym do celów sprzecznych z podstawową rolą mediów. RM kreuje postać Polski jako kraju zamkniętego i negatywnie nastawionego do wszystkiego co obce,posuwa się przy nawet do antysemityzmu,tworzy sztuczne granice oddzielające swoje audytorium od reszty społeczeństwa. Media o. Rydzyka wykorzystują w sposób nikczemny wiarę katolicką do swoich politycznych celów. Kładąc na jedną szalę politykę i religię niszczy się podstawowe wartości. Sprawiedliwie osądzi to Stwórca lub historia. Odpowiedz Link Zgłoś
sopelsiasty Re: Mc Luhan o treśći mediów 26.12.05, 13:37 Historia nie, bo sz.p. Roszkowski Wojciech, autor popularnych podręczników historii do szkoły średniej jest europarlamentarzystą z listy PiS i wypisuje niekiedy takie brednie, że strach. Skoro przewrót majowy do dla niego próba stabilizacji państwa to czym będzie RM? Jedynym głosem prawdy IIIRP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Mc Luhan o treśći mediów IP: *.net.autocom.pl 26.12.05, 13:57 Ty ,Hgon, czytałeś to co napisałeś? A ciebie kto tak zmanipulował? Nikczemnie? MySlisz ty czasem samodzielnie, czy tylko powtarzasz brednie zmasowanej nagonki na RM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Mc Luhan o treśći mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 14:11 Gość portalu: Hgon napisał(a): > Sprawiedliwie osądzi to Stwórca lub historia. Ojciec Dyrektor tworzy histoię :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Dlaczego popieram Radio Maryja IP: 87.206.241.* 28.12.05, 11:00 Red. Jacek Hołub z Torunia cytuje wypowiedź ordynariusza drohiczyńskiego bp. Antoniego Dydycza. Bp Dydycz powołał się on na kard. Andrzeja Marię Deskura, pierwszego przewodniczącego Papieskiej Rady ds. Środków Społecznego Przekazu. Odowiedział na pytanie tego wątku tak: -- Bronię Radia Maryja Byłem u ks. kard. Andrzeja Marii Deskura, pierwszego przewodniczącego Papieskiej Rady ds. Środków Społecznego Przekazu, który ją zresztą organizował i który nadal jest tzw. emerytowanym przewodniczącym. Do niego - jak wiem - sekretarz tej rady przychodzi każdego dnia na półgodzinne konsultacje i omówienie przekazanych informacji. Na końcu spotkania ks. kard. Deskur, który żywo interesuje się sprawami Polski i Radia Maryja, powiedział, że sługa Boży Jan Paweł II prosił go, by zawsze bronił Radia Maryja. Zapytałem więc, czy mogę powiedzieć to publicznie. Ksiądz kardynał odpowiedział, że tak: "Proszę publicznie powiedzieć, że Ojciec Święty Jan Paweł II przekazał mu takie polecenie, aby bronił Radia Maryja". Więc ja się tym dzielę. Ale myślę, że - dziękować Bogu - po prostu nie trzeba będzie bronić publicznie Radia Maryja, bo przecież i poziom, i jakość programów, i to wszystko, czym jest Radio Maryja, sprawi, że jego wrogów będzie i tak coraz mniej. I tego z całego serca życzę. -- Red. Hołub pisze też o skierowanych do słuchaczy RM życzeniach świątecznych przewodniczącego Konferencji Episkopatu Polski abp. Józefa Michalika i o artykule bp. Adama Lepy krytykującego media za relacje z konferencji prasowej w siedzibie Sekretariatu Episkopatu po pielgrzymce do Watykanu. Hołub pisze, że telewizji publicznej i "Rzeczpospolitej" dostało się za to, że swój przekaz poświęciły wyłącznie "sądowi Episkopatu nad Radiem Maryja". I cytuje bp Lepę: - Teraz sięgnięto po wyszukane techniki manipulowania. Potwierdza to tezę, że zacietrzewienie liberałów przybiera czasem postać swoistego fanatyzmu i staje się społecznie groźne. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3085979.html Odpowiedz Link Zgłoś
9119511tu Nic mnie tak nie bawi jak Radio Mariola. 30.12.05, 15:04 Czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś