Dodaj do ulubionych

Zjazd do Zajezdni

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.10.02, 01:19
Yo, ludziska! A ja mam takie pytanie - na razie dosyć wąskie, bo dotyczące
tylko skunksów - jakimi trasami zjeżdżają i wyjeżdżają one z zajezdni i czy
na wewnętrznych wyświetlaczach wyświetlają wtedy kolejne przystanki, czy nie?
Jak to jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.10.02, 01:21
      Odnośnie zjazdów i wyjazdów mam dwie informacje:
      do/z Bieżanowa i Kurdwanowa wyjeżdżają/zjeżdżają przez Kalwaryjską, Wielicką i
      odpowiednio Teligi i Witosa.

Ale pytanie o Salwator, Bronowice i Krowodrzę Górkę oraz wewnętrzne
      wyświetlacze pozostaje w mocy.
      • Gość: mouset Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.10.02, 09:53
        Kiedyś jechałem z Łagiewnikiem wyjazdem na linię do Kurdwanowa, wyświetlacz
        przystanków pokazywał wszystko zgodnie z prawdą, co do innych pętli to chyba
        bombi z nich nie startują.
        • kuba203 Re: Zjazd do Zajezdni 28.10.02, 11:04
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> co do innych pętli to chyba
          > bombi z nich nie startują.

Nie sądzę, żeby 3 też startowała z Kurdwanowa :)))

A żeby się dowiedzieć o trasy wyjazdów, trzeba podpatrzeć na rozkładzie u
          motorniczego :)))
          • Gość: aa Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 21:48
            Proszę bardzo:

Bronowice Nowe: Łagiewniki- Kalwaryjska- Krakowska- Stradom- Francziszkańska-
            Podwale- Bronowicka
            Krowodrza Górka: Łagiewniki- (jw)- Stradom- Westerplatte- Basztowa- Długa
            Cm. Rakowicki: NH- Solidarności- Jana Pawła II- Mogilska- Lubicz- Rakowicka
            Bieżanów/Kurdwanów:Łagiewniki- Klawaryjska- Limanowskiego (od Powst. Wlkp. jako
            liniowe kursy)
            Salwator: ???????
            Cichy Kącik: 18 jako liniowa, 15 z NH jako liniowa od pl.Centralnego(NH-
            Solidarności)
            Mistrzejowice/Piastów: Solidarności- Andersa- (od DH Wanda jako liniowe)
            reszta jest w miarę prosta.

• Gość: havi Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.wmgalicja.krakow.pl 31.10.02, 00:05
              czy to takie ważne którędy przelatują bombowce,????(po kilku browarach w rynku
              naprawde nieistotne jest czym sie wróci do domu :)))
              • Gość: merphy Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.krakow.tdci.pl 31.10.02, 16:26
                dokładnie :) ..ale ważne jest na którym przysanku się wysiada - żeby za daleko
                nie dojechać :)
            • Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 13:00
              Gość portalu: aa napisał(a):

> Bronowice Nowe: Łagiewniki- Kalwaryjska- Krakowska- Stradom-
              Francziszkańska-
              > Podwale- Bronowicka

Kiedys widywalem ufa z 13 zjezdzajace taka trasa:
              Widok - Basztowa - Westerplatte - Starowislna - Limanowskiego - Lagiewniki
              a ostatnio jechalem takim ufem (ale fajnie sie jedzie jako jedyny pasazer w 3
              wagonie :)))) ) na trasie:
              Widok - Straszewskiego - Franciszkanka - Stradom - Krakowska - Lagiewniki

Czy wszystkie teraz jezdza jako skrucone 8, czy moze czesc dalej jedzie jako
              pol 13tki?
              • kuba203 Re: Zjazd do Zajezdni 03.11.02, 16:16
                Gość portalu: Yzb napisał(a):

> Kiedys widywalem ufa z 13 zjezdzajace taka trasa:
                > Widok - Basztowa - Westerplatte - Starowislna - Limanowskiego - Lagiewniki

Niedawno też widziałem :)))

> a ostatnio jechalem takim ufem (ale fajnie sie jedzie jako jedyny pasazer w 3
                > wagonie :)))) )

Oj, kombinujesz :))) Przecież w czasie zjazdu motoniczy otwierają drzwi tylko w
                pierwszym wagonie... :)))

• Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 16:52
                  kuba203 napisał:

> Oj, kombinujesz :))) Przecież w czasie zjazdu motoniczy otwierają drzwi
                  tylko w
                  >
                  > pierwszym wagonie... :)))
                  >

Wlasnie, ze nie zawsze. Tym razem nie. Jak cos zjezdza wieczorem z Kurdwanowa,
                  to tez nie, bo wtedy tym kupa ludzi jedzie.
                  • kuba203 Re: Zjazd do Zajezdni 03.11.02, 19:17

> Wlasnie, ze nie zawsze. Tym razem nie. Jak cos zjezdza wieczorem z
                    Kurdwanowa,
                    > to tez nie, bo wtedy tym kupa ludzi jedzie.

Wieczorem, tzn 23:30? Wybitnie mijasz się z prawdą :)))
                    • Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 20:46
                      kuba203 napisał:

> Wieczorem, tzn 23:30? Wybitnie mijasz się z prawdą :)))

Wieczorem, tzn. od 18-19 :P Mniej wiecej wtedy pierwsze 6 zjezdzaja, i nie
                      przypominam sobie zeby ktos w nich otwieral tylko pierwszy wagon.
                      • kuba203 Re: Zjazd do Zajezdni 04.11.02, 07:51

> Wieczorem, tzn. od 18-19 :P Mniej wiecej wtedy pierwsze 6 zjezdzaja, i nie
                        > przypominam sobie zeby ktos w nich otwieral tylko pierwszy wagon.

Hmmm, będę się musiał przyjrzeć uważniej :))) Nie potwierdzam, nie
                        zaprzeczam :)))
              • Gość: merphy Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.krakow.tdci.pl 03.11.02, 20:21
                > Czy wszystkie teraz jezdza jako skrucone 8, czy moze czesc dalej jedzie jako
                > pol 13tki?

JAkie 8 ?? bo nie wiem zabardzo !!!!!!!!! ...
                • Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 20:48
                  Gość portalu: merphy napisał(a):

> JAkie 8 ?? bo nie wiem zabardzo !!!!!!!!! ...

Ufo z 13 zjezdza z Widoku po trasie 8, tyle ze konczy w Lagiewnikach. Albo
                  zjezdza po trasie 13 do Placu Getta i potem do Lagiewnik.
                  • Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 22:39
                    Aha, nie tylko z 13, ale i z 4, bo Podgorze to teraz tez obsluguje
    • Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 13:06
      Mam jeszcze pytanko odnosnie zjazdow Scanii z Wieliczki, Biezanowa Nowego itp.
      Czy jezdza one przez Wielicka, Powstancow czy przez Pollanki, Botewa? Ta druga
      trasa jest sensowniejsza, ale zdarzylo mi sie pare razy widziec (ok. 8-9 rano)
      502 zjezdzace przez korek na Wielickiej.
      I czemu MPK nie wydluzy ostatnich kursow niekturych autobusow, zeby zjezdzaly
      do zajezdni z pasazerami, a nie bez? Np. 439 moglby ostatnimi kursami jechac
      do Zajezdni Wola.
      Kiedys, kilka razy widzialem w okolicach poludnia melona wyjezdzacego na 141
      (z wszystkimi tablicami zalozonymi) po trasie Zajezdnia Wola - Slawka -
      Luzycka - Witosa - Bujaka - Jugowicka - Zakopianska - Borek. Czy takie cudo
      dalej jezdzi?
      • Gość: Locutus Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.11.02, 14:49
        Wszystkie scanie zjeżdżają przez Wielicką i Powstańców, bo inaczej musiałyby
        stać na przejeździe kolejowym... grrr... nienawidzę MPK za tą alergię na
        przejazd. Nic nie chcą tamtędy puścić, a przecież można by tak wygodnie
        skomunikować Bieżanów z Hutą przez Most Wandy...
        • Gość: aa Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.02, 15:31
          A ja kiedyś widziałem jka Scania przyjechała od strony Małej Góry w Bieżanowie
          z napisem "Wyjazd na linię" no i co to było? wygląda na to że przejchała przez
          Półłanki.
          • kuba203 Re: Zjazd do Zajezdni 03.11.02, 16:13
            Prawdopodobnie 444, który ma w Bieżanowie przerwę :)))
            • Gość: aa Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.02, 16:18
              Krótka Sacnia na 444 to jeszcze zrozumiem, ale dlaczego koło pętli tramwajowej
              w Bieżanowie (to był dzień powszedni ok. 9.30)
              • kuba203 Re: Zjazd do Zajezdni 03.11.02, 17:12

> Krótka Sacnia na 444 to jeszcze zrozumiem, ale dlaczego koło pętli
                tramwajowej
                > w Bieżanowie (to był dzień powszedni ok. 9.30)

A na jaką to linię są wyjazdy o 9:30? :)))
                Widocznie kierowca pomylił drogę i nie skręcił z Małej Góry w Aleksandry :)))
          • Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 16:53

> A ja kiedyś widziałem jka Scania przyjechała od strony Małej Góry w
            Bieżanowie
            > z napisem "Wyjazd na linię" no i co to było? wygląda na to że przejchała
            przez
            > Półłanki.

Moze ktorys kierowca po prostu pomyslal i nie zastosowal sie do zalecen MPK,
            pojechal sobie przez przejazd, potem zrobil sobie pul godziny przerwy i
            przyjechal o czasie na petle :)))
    • Gość: Yzb Re: Zjazd do Zajezdni IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 06.11.02, 21:57
      Just pulling up the thread.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka