Dodaj do ulubionych

AGH lub AE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:24
Mam pytanie bardzo mi zależy na dostaniu sie na
AGH - zarzadzanie i marketing lub
AE - ekonomia
MOŻE KTOS WIE OD ILU PUNKTÓW PRZYJMOWALI NA TE KIERUNKI OSTATNIO
w tym roku zdaje mature i nie bardzo mam sie skad dowiedziec o tym.
WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDZ :*
najlepiej na maila jus5tyna@poczta.fm lub na forum Dzięki :*
Obserwuj wątek
    • przemek.ksw Re: AGH lub AE 29.01.06, 21:27
      Pomyśl nad KSW, naprawdę warto!

Argumentami za wybraniem KSW a nie AGH lub AE są:
      *najlepsza kadra-tylko najlepsi fachowcy z AE, UJ, PK...
      *najlepszy kampus
      *najlepszy program
      *indywidualne podejście

To właśnie KSW kształci najlepszych specjalistów poszukiwanych na rynku pracy.
      Masz jeszcze chwile na zastanowienie, ale pamiętaj, jeśli poważnie myślisz o
      przyszłości, pomyśl nad KSW...
      • Gość: hehe Re: AGH lub AE IP: *.246.jawnet.pl 31.01.06, 12:47
        czy pojdziesz na ksw czy na agh to mikroekonomie i tak ta sama osoba wyklada :P
        • przemek.ksw Re: AGH lub AE 31.01.06, 13:17
          Tyle tylko, że jak zaczną obowiązywać obostrzenia w ilości uczelni, w których
          może wykładać jedna osoba, to wówczas zobaczycie, jak wielu wykładowców zostanie
          tylko i wyłącznie na KSW. KSW to przyszłość krakowskiego szkolnictwa wyższego...
          • flamengista żartujesz sobie 06.02.06, 18:27
            Wykładowca pracujacy w prywatnej i publicznej, musząc wybierać ZAWSZE weźmie
            państwową. Tam zawsze mu płacą ZUS, premię świąteczną trzynastki, nadgodziny, a
            i pesnum ma mniejsze. W KSW doktorzy mają ponoć po min. 300 h rocznie (piszę
            PONOĆ - może być tego wiecej).

A już zupełnie śmiesznie brzmi porównanie prywatnej KSW z AE, która spośród
            krakowskich państwowych uczelni najlepiej płaci.

Inna sprawa, że wymyślasz nieistniejące problemy. Nowa ustawa o szkolnictwie
            wyższym wcale nie kończy z wieloetatowością, dużo zależy od rektorów.
      • Gość: ALICJA Re: AGH lub AE IP: *.pxs.pl 31.01.06, 13:33
        przemek.ksw napisał:

> Pomyśl nad KSW, naprawdę warto!
        >
        > Argumentami za wybraniem KSW a nie AGH lub AE są:
        > *najlepsza kadra-tylko najlepsi fachowcy z AE, UJ, PK...

To chyba żart?????????
        Skończyłam AE i wiem którzy wykładowcy sa najlepsi i oni nie wykładaja na KSW.
        • Gość: :/ Re: AGH lub AE IP: *.246.jawnet.pl 31.01.06, 21:44
          bez przesady bo mimo ze "wspanialego" ksw jest w krakowie sporo innych uczelni
          ktore jakos nie narzekaja na brak zainteresowania...i tylko dzieki tobie i temu
          forum dowiedzialam sie ze istnieje taka uczelnia jak ksw..chyba poza krakowem
          nie jest ona zbyt znana a ja z malego miasta raczej nie pochodze.....
          • przemek.ksw Re: AGH lub AE 31.01.06, 22:18
            Jesteś ignorantem, taki tylko z tego wniosek...
            • Gość: ;] Re: AGH lub AE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:27
              najlepiej o ksw swiadczy fakt, iz wypowiada sie na temat swietnosci tej uczelni jedna i ta sama osoba ;]

ile sie za takie naganianie studentow dostaje? bo ja mam sporo czasu i moglabym w ten sposob popracowac
              • przemek.ksw Re: AGH lub AE 01.02.06, 19:08
                Gość portalu: ;] napisał(a):
                > najlepiej o ksw swiadczy fakt, iz wypowiada sie na temat swietnosci tej uczelni
                > jedna i ta sama osoba ;]

To chyba lepiej, że występuje zawsze pod tym samym nickiem, niż nie logujące się
                osoby, po których IP widać, że używają różnych nicków. Oczywiście te osoby, pod
                wieloma nickami, usiłują udowodnić światu, wbrew oczywistym faktom, ze to
                właśnie ICH uczelnia jest najlepsza. Specjalizują się w tym rozgoryczeni
                studenci UJ...

> ile sie za takie naganianie studentow dostaje? bo ja mam sporo czasu i moglabym
                > w ten sposob popracowac

Muszę się zdziwić: robię to bezinteresownie. To moje dobre rady. Nie chcę, by
                ktokolwiek popełnił błąd. Dlatego zachęcam do odwiedzenia KSW, uczelni
                zadowolonych Studentów i rozchwytywanych absolwentów...

Fakt, że dobrze się tam studiuje a potem z łatwością znajduje prace chyba o
                czymś świadczy...

Inne, ważne argumenty za wyborem KSW:
                *KSW, choć jest uczelnią stosunkową młodą, zdobyła sobie uznanie u pracodawców,
                jej absolwenci są chętniej zatrudniani niż absolwenci innych uczelni
                *KSW zatrudnia najlepszą Krakowską kadrę, cześć kadry specjalnie dla KSW
                zrezygnowała z pracy na swojej wcześniejszej uczelni
                *Po wprowadzeniu nowego naboru na aplikacje prawnicze to właśnie absolwenci KSW
                są najlepiej przygotowani do egzaminów aplikacyjnych
                • Gość: () Re: AGH lub AE IP: *.246.jawnet.pl 03.02.06, 18:24
                  a kto wyklada mikroekonomie??
      • flamengista Przemku, mam pytanie: 06.02.06, 18:34
        całkiem serio:)

Kto u was wykłada makroekonomię? Prof. Ksieżyk?
        • Gość: <> Re: Przemku, mam pytanie: IP: *.246.jawnet.pl 06.02.06, 22:01
          ooo widze ze pojawilo sie to slynne nazwisko.....
          • Gość: <> Re: Przemku, mam pytanie: IP: *.246.jawnet.pl 06.02.06, 22:02
            i jaka ona jest??
            • flamengista cóż - zabawna 15.02.06, 21:56
              choć tą Panią znam tylko z konferencji:)
    • Gość: * Re: AGH lub AE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:10
      AE - ekonomia, z jednego prostego względu - AGH to typowo techniczna uczelnia i nie ma aż tak dobrze wyszkolonej kadry specjalizującej się w zagadnieniach typowo ekonomicznych jak AE. Zreszta zobacz sobie na plany studiów. Na ZiM-ie na AGH maja w pierwszym roku fizykę i chemię, która na AE jest tylko na Towaroznastwie. Poza tym, co jest ogromnym plusem AE współpracuje z wieloma firmami z sektoru ekonomicznego i nie tylko. Nie twierdze, że tego nie ma na AGH bo też jest. Jednak Tam pod uwagę są brane bardziej firmy techniczne, co wynika zresztą z profilu uczelni. Co do KSW to określenie jako Kup Sobie Wykształcenie mówi samo za siebie.
    • Gość: Hania Re: AGH lub AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:17
      Oczywiście, że na AE! Jestem na pierwszym roku Gospodarki przestrzennej na tej
      uczelni i widzę dużo plusów ze studiowania tutaj. Ale wiedz ,że cieżko się
      dostać na ten kierunek (chociaż i tak to nie to co na Stosunki Międzynarodowe;)
      Naprawde polecam, bo najszybciej dostać po tej uczelni DOBRĄ pracę. Języki są
      na całkiem dobrym poziomie (chociaż zależy na jakiego lektora trafisz) 6 godzin
      tygodniowo, dwa jezyki do wyboru z sześciu, różne poziomy zaawansowania. Poza
      tym na naszej uczelni często odbywają się spootkania z przedstawicialami
      różnych międzynarodowych firm. Naprawdę warto!
      • Gość: krakus_ka Re: AGH lub AE IP: *.compower.pl 17.02.06, 21:43
        Ja tez jestem na I roku i o ile mam sklonnosc identyfikowania se z moja
        szkola/miejscem zamieszkania/jakimis lokalnymi zwyczajami, tak kompetnie nie
        czuje sie zwiazana z AE ... Oczywscie nie brak pozytywow, fachowcow, ale uwazam
        ze problem dni rektorkich, braku ferii i ogolnego traktowania studentow przez
        niektorych uczacych jest wielka wada tej uczelni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka