Gość: mAjA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.10.02, 13:51 Co myślicie na temat Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 13:56 ale to już było... nie pamietam daty, ale pół krakforum sie na temat szczecina wypowiadało, sprawdź proszę w archiwum, albo poczekaj na kogoś bieglejszego w te klocki ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka my siem 31.10.02, 14:05 chyba nie znamy??? od dłuższego czasu uprzytamniam krakforum prawdę zasadniczą, że szczecin nie leży nad morzem - powinni już byc dostatecznie wyedukowani w tej materii, więc nic dziwnego, że się denerwują :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: ale... 31.10.02, 14:07 czy naprawdę mówimy o tym samym ? o nadmorskim mieście szczecin ??... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:08 Szczecin jest super z siedmiu (co najmniej) powodów: 1. Mają ładny zamek; 2. Mają sympatycznych mieszkańców; 3. Mają paprykarz; 4. Mają Odrę (również ci zdrowi); 5. Jest tam dużo Skuterów; 6. Marian Jurczyk tylko czasem jest prezydentem; 7. Nie leżą nad morzem, choć wszyscy tak o nich myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:13 Mają też stację PKP Szczecin-Dąbie. Trzeba się na niej przesiąść w drodze do Świnoujścia. Jest też Pogoń Szczecin oraz Kasia Nosowska "Zbyt szczecińska dla Warszawy, dla Szczecina zbyt warszawska". No i zespół Pogodno i jego pani w obuwniczym. No i do vikingów niedaleko... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:18 możesz jechać ekspresem z krakowa bezpośrednio, za to godzinke dłużej - przez dąbie, szczecin główny, z powrotem do dąbia i dalej do promów :) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:30 jottka napisała: > możesz jechać ekspresem z krakowa bezpośrednio, za to godzinke dłużej - przez > dąbie, szczecin główny, z powrotem do dąbia i dalej do promów :) Teraz promy jakieś lepsiejsze. Ja pływałem Rogalinem, Pomeranią a raz o ile dobrze pamiętam to chyba Silesią. Choroba morska gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:52 jottka napisała: > możesz jechać ekspresem z krakowa bezpośrednio, za to godzinke dłużej - przez > dąbie, szczecin główny, z powrotem do dąbia i dalej do promów :) Teraz promy jakieś lepsiejsze. Ja pływałem Rogalinem, Pomeranią a raz o ile dobrze pamiętam to chyba Silesią. Choroba morska gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:54 A co to za klonowanie? Ja naprawdę nic nie wysyłałem o 14.52. Znowu się Gazecie serwer spieprzył. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 15:15 > 2. Mają sympatycznych mieszkańców; to o mnie > 3. Mają paprykarz; to nieprawda > 6. Marian Jurczyk tylko czasem jest prezydentem; byl raz > 7. Nie leżą nad morzem, choć wszyscy tak o nich myślą. zgodnie z prawem morskim leza tylko tramwaje nie dochodza do plazy Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 15:27 skuter^ napisał: > > > 2. Mają sympatycznych mieszkańców; > > to o mnie skuter, wy jesteście jeden czy w oczach wam się dwoi??? > > 3. Mają paprykarz; > > to nieprawda tak jest, on z koszalina albo lęborka > > 6. Marian Jurczyk tylko czasem jest prezydentem; > > byl raz ale może znowu :(( > > 7. Nie leżą nad morzem, choć wszyscy tak o nich myślą. > > zgodnie z prawem morskim leza > tylko tramwaje nie dochodza do plazy no ale tam, gdzie zgodnie z prawem morskim kończą się morskie fale, tramwajem możesz dojechać :) tylko nie wiem, gdzie kocyk rozłożysz Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 15:32 > skuter, wy jesteście jeden czy w oczach wam się dwoi??? > jestem tak sympatyczny , ze starcza za 2 > ale może znowu :(( przezylismy okupacje szwedzka i pruska to i jurczyka wykonczymy > tylko nie wiem, gdzie kocyk rozłożysz pod urzedem celnym jest trawniczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Hiszpan Oraz: IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 16:11 joseph.007 napisał: > Szczecin jest super z siedmiu (co najmniej) powodów: > > 1. Mają ładny zamek; > 2. Mają sympatycznych mieszkańców; > 3. Mają paprykarz; > 4. Mają Odrę (również ci zdrowi); > 5. Jest tam dużo Skuterów; > 6. Marian Jurczyk tylko czasem jest prezydentem; > 7. Nie leżą nad morzem, choć wszyscy tak o nich myślą. 8. Mająnajładniejsze dziewczyny w Polsce (nie wiem jak Oni to robią) 9. mają świetny układ urbanistyczny (wiadomo - Hausmann) 10. mają przecudne dzielnice do mieszkania dla normalnych ludzi - vide Pogodno. 11. mają blisko do Berlina - na szczęście tylko geograficznie - i dobrze z tego korzystają 12. mają mieszankę kulturowo - genetyczną litewsko/polsko/niemiecko, co jak wiadomo baaardzo służy powstawaniu inteligentnych dzieci (+por. pkt 8.) 13. Oraz... 14. Uwaga... 15. SZCZECIN TO JEDYNE MIASTO W POLSCE, W KTÓRYM DH CHCIAŁBY MIESZKAĆ, GDYBY Z JAKICHŚ WZGLĘDÓW NIE MÓGŁ MIESZKAĆ W KRAKOWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Oraz: 31.10.02, 16:13 Gość portalu: Doktor Hiszpan napisał(a): > 13. Oraz... > 14. Uwaga... > 15. SZCZECIN TO JEDYNE MIASTO W POLSCE, W KTÓRYM DH CHCIAŁBY MIESZKAĆ, GDYBY Z > JAKICHŚ WZGLĘDÓW NIE MÓGŁ MIESZKAĆ W KRAKOWIE. No, wybór ogólnie trafny, ale ja bym jeszcze dorzucił Gdańsk i Wrocław ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Hiszpan Re: Oraz: IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 16:17 joseph.007 napisał: > Gość portalu: Doktor Hiszpan napisał(a): > > > 13. Oraz... > > 14. Uwaga... > > 15. SZCZECIN TO JEDYNE MIASTO W POLSCE, W KTÓRYM DH CHCIAŁBY MIESZKAĆ, GDY > BY > Z > > JAKICHŚ WZGLĘDÓW NIE MÓGŁ MIESZKAĆ W KRAKOWIE. > > > No, wybór ogólnie trafny, ale ja bym jeszcze dorzucił Gdańsk i Wrocław ;-) Coś na rzeczy jest. Ale najsampierw Szczecin. PS: zapomniałem o jeszcze jednej ważnej zalecie: odbudowują sobie Stare Miasto w bardzo przemyślny sposób - dają ogólne założenia arch i precyzyjne urb - a później obywatelu projektuj sobie, byle ładnie. Chwalą to nawet tacy konserwatyści jak J. Bogdanowski. Nb Berlin przywracająw podobny sposób, ale oczywiście za znacznie większe pieniądze. DH Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: Oraz: 01.11.02, 13:25 Gość portalu: Doktor Hiszpan napisał(a): > 8. Mająnajładniejsze dziewczyny w Polsce (nie wiem jak Oni to robią) taką właśnie, sztuk jeden co to moi mamusia z tatusiem z mozołem stworzyli, wychowali i wykształcili - podstępnie jeden krakus pojmał i zaciągnął pod barbakan jeden plusik, że sobie Kraków po latach pooglądałem no i jak krakus się sprawi to może jakieś mieszanie genów u was nastąpi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:13 podobał mi się lokal, nie pamiętam nazwy, ale był przy bulwarach (to nie są Wały Chrobrego?) gdzieś niedaleko urzędu miasta ? i tego nowego/starego miasta co budowali (zbudowali?) pamiętam, że był dwupiętrowy w drewnianym budynku? cholera, trzy lata temu to było..:) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 14:47 gph napisał: był przy bulwarach (to nie są Wały Chrobrego?) wały chrobrego, inaczej zwane hakenterrassen, to taka duuuża skarpa NAD odrą, bulwary lecą dołem i bardzo różnie się nazywają gdzieś niedaleko urzędu miasta? na wałach chrobrego to jest urząd wojewódzki, a um mieści się koło parku kasprowicza, raczej z dala od odry > cholera, trzy lata temu to było..:) męczący miałes ten urlop Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ nic o nas bez nas 31.10.02, 15:01 szczecin jest suuuuupeeeeeer mamy tu gryfa, bosmana, starke, pogon no i ja tu mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: nic o nas bez nas 31.10.02, 15:10 powtarzasz się :( joseph już to napisał poza tym gryfów ci u nas dostatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swarozyc Re: skuter IP: Telia:* / *.telia.com 31.10.02, 22:57 skuter^ napisał: > szczecin jest suuuuupeeeeeer > mamy tu gryfa, bosmana, starke, pogon > no i ja tu mieszkam ************************** ... a ja tu mam swoja ulice czyli Swarozyca... Odpowiedz Link Zgłoś
gustlik102 Re: skuter 01.11.02, 00:47 jottka napisała: > boskie miasto, nie? :) bozek swarociec tam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ NAJWAZNIEJSZE 31.10.02, 15:33 mamy wolnoclowa biala flote a pani kandydatka na prezydenta proponuje degustacje wyrobow naszego polmosu Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Co myślicie na temat Szczecina? 31.10.02, 16:25 Gość portalu: mAjA napisał(a): > Co myślicie na temat Szczecina? A co w naszej kochanej Polsce można myśleć? Można tylko sobie poczytać o innych miastach na forum lub w książkach bo nikogo nie stać na zwiedzanie. Z kolei Ci których stać są tak zapracowani, że widzą tylko bióro i łóżko (nawet żony w nim nie widzą). Człowieka nie stać aby pojechać sobie zwiedzić na weekend Warszawę a co dopiero skoczyć co tydzień w inny piękny rejon Polski aby poodpoczywać. Kiedy już przychodzi czas na urlop (po którym można się spodziewać zwolnienia z pracy) to człowiek te cięzko zarobione pieniądze przeznacza na różne tygodniowe wakacje do obcych egzotycznych krajów aby wiedzieć, że istnieje coś więcej niż jego podwórko. Taka smutna rzeczywistość. Ja chyba byłem przejazdem w szczecinie gdy jechałem na kolonię do Świnoujścia ale ani Szczecina ani Świnoujścia za bardzo nie pamiętam (dopiero teraz mógłbym oceniać ich walory - to ten wiek :) ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Co myślicie na temat Szczecina? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 23:41 dobra, teraz na poważnie... szczecin ładnym miastem jest - fakt nie ma dostępu do morza, ale do dąbia ma posiada pewną ilość zacnych zabytków okręg szczeciński ( generalnie ) wychował piękne dziewczyny ( oj, małgosiu, małgosiu ) i wreszcie, szczecin ma duszę, prawdziwą, nie kupowana, albo sztuczną... dzięki, szczecin, że jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka morski szczecin 01.11.02, 00:09 chwilkę, co to znaczy, że szczecin nie ma dostępu do morza??? zgodnie z ustawą i paragrafem morze kończy się przy moście długim, w samym środku szczecina :) po szczegóły do bburego na forumszczecin Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: morski szczecin 01.11.02, 00:20 wiesz, nawet czechosłowacja miała marynarkę wojenną... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: morski szczecin 01.11.02, 00:25 i dostęp do morza właśnie poprzez szczecin :) a poza tym wg prawa morskiego rzeczywiście jesteśmy morskim portem Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: morski szczecin 01.11.02, 00:40 poniżej link na dyskusję z forumszczecin na powyższy temat, tamże stosowne rozporządzenie ministra wykreślające granicę morza: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=1117012&a=1117012&v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: morski szczecin 01.11.02, 08:21 A w Szczecinie, przy takim rondku-placyku jest najlepsza w Rzeczypospolitej knajpa rybna:)!! Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 02.11.02, 07:48 A ja się urodziłem w Szczecinie - ha... na Pogodnie... może dlatego zawsze jestem pogodny? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodna Re: morski szczecin IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.11.02, 09:08 A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re:Pogodno IP: 80.51.253.* 03.11.02, 00:46 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re:Pogodno IP: 80.51.253.* 03.11.02, 00:46 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... pzdr red_ford Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re:Pogodno IP: 80.51.253.* 03.11.02, 00:46 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... pzdr red_ford Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re:Pogodno 03.11.02, 00:47 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re:Pogodno 03.11.02, 00:48 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... pzdr red_ford Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re:Pogodno 03.11.02, 00:48 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... pzdr red_ford Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re:Pogodno IP: 80.51.253.* 03.11.02, 00:49 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 00:49 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super... pozdrowienia od Szczecinianina z urodzenia - Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re:Pogodno IP: 80.51.253.* 03.11.02, 00:49 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... pzdr red_ford Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re:Pogodno IP: 80.51.253.* 03.11.02, 00:49 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super, pozdrowienia od Szczeciniaka z urodzenia, Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... pzdr red_ford Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 00:51 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super... pozdrowienia od Szczecinianina z urodzenia - Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 00:55 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super... pozdrowienia od Szczecinianina z urodzenia - Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 00:57 Gość portalu: pogodna napisał(a): > A ja tutaj mieszkam, najładniejsza dzielnica w Szczecinie > Pozdr To super... pozdrowienia od Szczecinianina z urodzenia - Krakowianina duchem...ale sentyment do tego miasta pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 01:02 Coś się pokićkało w tym portalu. Klonuje po trzy razy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 01:04 Coś się pokićkało w tym portalu. Klonuje po trzy razy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 01:06 Coś się pokićkało w tym portalu. Klonuje po trzy razy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 01:07 Coś się pokićkało w tym portalu. Klonuje po trzy razy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 01:09 Coś się pokićkało w tym portalu. Klonuje po trzy razy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 01:11 Coś się pokićkało w tym portalu. Klonuje po trzy razy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: morski szczecin 03.11.02, 01:12 Coś się pokićkało w tym portalu. Klonuje po trzy razy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford ReRATUUUUUUNKU... 03.11.02, 01:34 PORTAL OSZALAŁ ... KLONUJE 11 RAZY... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford ReRATUUUUUUNKU... 03.11.02, 01:36 PORTAL OSZALAŁ ... KLONUJE 11 RAZY... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford ReRATUUUUUUNKU... 03.11.02, 01:38 PORTAL OSZALAŁ ... KLONUJE 11 RAZY... Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford ReRATUUUUUUNKU... 03.11.02, 01:39 PORTAL OSZALAŁ ... KLONUJE 11 RAZY... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: ReRATUUUUUUNKU... 03.11.02, 15:05 za to w ten sposób dogonisz mikiego7 w ilości postów juz po tygodniu... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: ReRATUUUUUUNKU... IP: *.acn.waw.pl 03.11.02, 15:17 peteen napisał: > za to w ten sposób dogonisz mikiego7 w ilości postów juz po tygodniu... > ;c) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
red_ford Re: Co myślicie na temat Szczecina? 03.11.02, 01:46 Słowo daję - jestem trzeźwy... Odpowiedz Link Zgłoś