Gość: tomCrac IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 18:54 Dzis 19:00 TVP2. Jeden z niewielu filmow, na ktorych mialem swiecace oczka... polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathy38 szkoda 01.11.02, 19:31 Szkoda, że taka durna pora. No bo jak wytłumaczyć dziecku, że Forest Gump jest ciekawszy od Przygód Rozbójnika Rucajsa. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: szkoda 01.11.02, 19:34 bo nie jest :) popieram dziecko - tylko rumcajs, cypisek i książę pan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: szkoda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 20:24 sakreble !!! gump jest debeściak, może nie wybitne kino, ale jeden z moich ukochanych filmów do odstresowania i choć nie przepadam za hanksem, to tu jest znakomity... zresztą, i tak wszyscy wiemy, że życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka żaden oskar 01.11.02, 20:37 mu nie pomoże - rumcajs i tak miał lepszy sposób na życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen cóż z tego 01.11.02, 20:42 ale forest wiecznie żywy, a plastyk projektodawca radek pilarz juz po drugiej stronie... zresztą i rumcajs, i forest byli jednakowo nieskomplikowani Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: cóż z tego 01.11.02, 20:46 :))) Własnie Foresta oglądam i przypominam sobie Rumcajsa:)) I kumpli których już nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: cóż z tego 01.11.02, 20:48 żyj dla żywych... jeszcze paru nam zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac i juz po... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 21:31 Ogladalem ten film kilkanascie razy i za kazdym razem widze cos nowego! Tym razem zauwazylem, ze gdy zaczynala sie nowa scena, to do Gumpa podchodzil jakis Murzyn/Murzynka :-) Ciekawe co pomyslodawca mial na mysli... 'Forrest Gump' powinien byc przepisywany przez lekarzy jako najlepsze lekarstwo na wszystkie schorzenia, nawet napisy koncowe dla muzyki przeczytalem! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen A teraz coś dla dziewczynek... 01.11.02, 21:33 czyli iasto aniołów, cudowny wyciskacz łez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: A teraz coś dla dziewczynek... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 21:36 Bylem na tym w kinie i troszke sie rozczarowalem... ale troszke :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: A teraz coś dla dziewczynek... 01.11.02, 21:41 bo to nudne :) chyba że wielbimy boską meg, to wtedy żadne poświęcenie nie jest dla nas zbyt wielkie, nawet konieczność oglądania brada pe Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: A teraz coś dla dziewczynek... 01.11.02, 21:43 tfu, kejdża, pitt w innym filmie za anioła na służbie robił dla kejdża natomiast oglądamy w zachwycie 'dzikość serca' po raz enty :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: A teraz coś dla dziewczynek... 01.11.02, 21:45 rajen jest piękna, ale prywatnie to suka... cos czytałem w wiwie, czy życiu na gorąco, juz nie pamiętam... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: A teraz coś dla dziewczynek... 01.11.02, 21:53 a co mnie to obchodzi??? pieniędzy od niej pożyczać nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: A teraz coś dla dziewczynek... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 21:51 Dobre zdjecia, niezla muzyka, Meg niczego sobie, tylko ten scenariusz i ckliwy do bolu kejdż, ktory bardziej rozsmiesza niz zacheca do refleksji... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka dokument 01.11.02, 21:38 jak rozmawiamy o ofercie tv, to właśnie skończył się w regionalnej film o janie wilkowskim - mnóstwo byłych dzieci najsilniejsze przeżycia teatralne jemu zawdzięcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: dokument 01.11.02, 21:43 a próbowałem tu z kimś o dzięcielinku dyskutować, ale nikt, oprócz mnie, go nie pamiętał, szkoda... wilkowski był jednym z - nie bójmy sie uzyć tego słowa - najwybitniejszych twórców teatru lalki, tak go będę rozpatrywał,a nie tylko w kategorii teatru dla dzieci, gdyby nie on nie byłoby raua i wielu innych Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dokument 01.11.02, 21:49 dlaczego 'nie bójmy się użyć'??? nikt nie kwestionuje znaczenia wilkowskiego dla polskiego lalkarstwa a za to sama znam mnóstwo osób wykształcenia-z-dala-od-humanistycznego, które pamiętają festiwale teatrów lalkowych w tv z wprowadzeniami wilkowskiego i jego samego z przedstawień dla dzieci - z nabożną czcią pamiętają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: dokument 01.11.02, 21:53 a ja miałem okazje poznać go osobiście na festiwalu w kielcach w '80 roku, miły człek był, zas moim skromnym zdaniem lalkarstwo polskie to fakt, ale jemu wiele zawdzięcza lalkarstwo europejskie ! mówili mi o nim różni twórcy ze świata, kiedy śledziłem festiwale w bielsku ( jako dziennikarz byłem blisko całej dżamprezy ) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dokument 01.11.02, 21:58 ale to mniej istotne :) liczy się zachwyt iluś tam setek i tysięcy osób, które nawet nie wiedziały, kogo mają zaszczyt oglądać, za to percypowały z zapałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabba Re: dokument IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.02, 22:06 nie obrazajac nikogo: to juz dirty dancing jest lepsze.... nie to to byl zart...ale serio Ameryka lepsze filmy juz robila;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dokument 01.11.02, 22:12 od wilkowskiego??? czy rumcajsa? było może napisac, który z wyż wym dzieł holiłódu tak cię urzekł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabba Re: dokument IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.02, 23:40 jottka napisała: > od wilkowskiego??? czy rumcajsa? > > było może napisac, który z wyż wym dzieł holiłódu tak cię urzekł :) forrest gump jest be a rumcajs jest cool, nie mowiac juz o przdstawicielu mlodego pokolenia Cypisku, jol! Za pozwoleniem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: dokument IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 00:05 jakos nie mam dzisiaj nastroju do zartow, wiec sie wykrzycze: PO JAKA CHOLERE POROWNYWAC JAKAS KRESKOWKE DO FILMU!? aha i jeszcze jedno: SAMA JESTES BE, a nawet RO! :/ psio. konkrety prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: Forrest Gump IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.11.02, 22:53 geniusz amerykanskiego kina polega na tym ze film nie genialny- jest genialny. szczegolnie trafila mnie w tym knocie muzyka- znakomicie dobrana do epoki hippie.pa Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: Forrest Gump 02.11.02, 15:47 Och, jaka byłam zła wczoraj... Włączam TV o 21.00, a tu się mój ukochany film kończy!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Forrest Gump 02.11.02, 15:50 wpadnij na ktoreś ze spotkań forumowych, spotkasz tam paru forrestów na żywo... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: Forrest Gump 04.11.02, 21:27 Dzięki za zaproszenie... jeszcze się zobaczy:) yenn Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_ Re: Forrest Gump 02.11.02, 16:39 A mnie się Forrest nie podoba. Oglądałam raz i ani mnie nie śmieszył, ani nie zaciekawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 02.11.02, 20:09 Oglądałam, kątem oka, na ile było to możliwe na rodzinnym spotkaniu... Chyba dopiero trzeci raz zdarzyło mi się go widzieć, trzeba przyznać - niesamowity, wzruszający, ehh... A "Miasto Aniołów"... Oczywiście, że oglądałam - przecież to klasyczny wyciskacz łez... No i Meg Ryan, świetnie pasująca do takich ról... Jak ja nie lubię smutnych zakończeń... Ale i tak najśmieszniejsze w programie telewizyjnym były dwie wersje Titanika...Byłam troszkę zdziwiona, że podzielone na dwie części. Mój kolega mi wyjaśnił: "to jest tak: pierwsza część jest nieszczęścliwa, bo diCaprio jeszcze żyje, za to ta druga część..." Pozdrawiam wszystkich gorąco ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Forrest Gump 02.11.02, 20:12 "Pozdrawiam wszystkich gorąco ;))" jak gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Forrest Gump 02.11.02, 20:13 "Pozdrawiam wszystkich gorąco ;))" jak gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 02.11.02, 20:15 skks napisał: > jak gorąco? Bardziej niż jesteś w stanie to sobie wyobrazić... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Forrest Gump IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 21:03 > Ale i tak najśmieszniejsze w programie telewizyjnym były dwie wersje > Titanika...Byłam troszkę zdziwiona, że podzielone na dwie części. ech i z tej przyczyny postanowilem nie ogladac tego filmu, moze nastepnym razem sie uda? przynajmniej dla tych 2 miliardow zielonych warto sprawdzic co to takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Forrest Gump IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 21:04 > Ale i tak najśmieszniejsze w programie telewizyjnym były dwie wersje > Titanika...Byłam troszkę zdziwiona, że podzielone na dwie części. ech i z tej przyczyny postanowilem nie ogladac tego filmu, moze nastepnym razem sie uda? przynajmniej dla tych 2 miliardow zielonych warto sprawdzic co to takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 02.11.02, 21:16 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > ech i z tej przyczyny postanowilem nie ogladac tego filmu, moze nastepnym > razem sie uda? trzeba przyznać, że w ciekawym momencie przerwali... > przynajmniej dla tych 2 miliardow zielonych warto sprawdzic co > to takiego... ja oglądałam w kinie. Mam talent do wybierania nieodpowiednich filmów. No, może raz mi się udało, ale to już inna historia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Forrest Gump IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 21:32 > No, może raz mi się udało, ale to już inna historia ;)) kazda historia w taki wieczor jak dzisiaj jest dobra, dawaj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 02.11.02, 21:36 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > kazda historia w taki wieczor jak dzisiaj jest dobra, dawaj! :) Powiem tak: rodzicom sie powiedziało co innego, a na co innego się poszło ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 02.11.02, 21:38 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > kazda historia w taki wieczor jak dzisiaj jest dobra, dawaj! :) Powiem tak: rodzicom sie powiedziało co innego, a na co innego się poszło ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Forrest Gump 03.11.02, 15:40 dreamlover napisała: > Powiem tak: rodzicom sie powiedziało co innego, a na co innego się poszło ;)) Hmmm, brzmi interesująco ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 03.11.02, 20:16 kuba203 napisał: > Hmmm, brzmi interesująco ;))) Niewątpliwie. I to by było na tyle ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Forrest Gump 04.11.02, 07:31 dreamlover napisała: > Niewątpliwie. I to by było na tyle ;)) Zdążyłem się już przyzwyczaić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 04.11.02, 07:43 kuba203 napisał: > Zdążyłem się już przyzwyczaić :))) I to Ci się chwali ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Forrest Gump 02.11.02, 21:18 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > ech i z tej przyczyny postanowilem nie ogladac tego filmu, moze nastepnym > razem sie uda? trzeba przyznać, że w ciekawym momencie przerwali... > przynajmniej dla tych 2 miliardow zielonych warto sprawdzic co > to takiego... ja oglądałam w kinie. Mam talent do wybierania nieodpowiednich filmów. No, może raz mi się udało, ale to już inna historia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Okup 02.11.02, 21:30 no cóż, wygląda na to,że podpadnę paru z Was, ale "olałam" i Forresta (widziałam kilka razy, podobał mi się, ale na kolana nie rzuca) i Titanica (raz w kinie + raz na wideo w zupełności zaspokaja moje potrzeby na DiCaprio, tudzież, nie powiem, znakomitą scenografię i efekty). Miasto Aniołów - tu spuszczę zasłonę miłosierdzia...(Cage'a nie trawię w żadnej postaci... ani w "Dzikości", ani jako zesłańca niebios). Obejrzałam sobie Okup - stary dobry Mel po raz kolejny pokazuje, że grać to on potrafi... (Rene Russo też jakoś wolę od "boskiej" Meg) pzdr. B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Okup IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 23:20 Okup - dobrze zrobiony i zagrany (Gibson, Sinise) hollywodowski thiller, tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Okup 02.11.02, 21:32 no cóż, wygląda na to,że podpadnę paru z Was, ale "olałam" i Forresta (widziałam kilka razy, podobał mi się, ale na kolana nie rzuca) i Titanica (raz w kinie + raz na wideo w zupełności zaspokaja moje potrzeby na DiCaprio, tudzież, nie powiem, znakomitą scenografię i efekty). Miasto Aniołów - tu spuszczę zasłonę miłosierdzia...(Cage'a nie trawię w żadnej postaci... ani w "Dzikości", ani jako zesłańca niebios). Obejrzałam sobie Okup - stary dobry Mel po raz kolejny pokazuje, że grać to on potrafi... (Rene Russo też jakoś wolę od "boskiej" Meg) pzdr. B Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Okup 03.11.02, 15:03 a czy jestes w stanie odpowiedziec na pytanie: kto reno ruso ?... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Bardzo fajny film:))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 15:20 Jak byłem na nim w kinie na końcu wszyscy wstali i bili brawo. Jak w teatrze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Forrest Gump 04.11.02, 09:34 ano. też zawsze łezke wyciśnie. baaardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś