Dodaj do ulubionych

Lustro 2 czyli winda

21.01.16, 21:27
Panowie, Przyjaciele, Koledzy, Szanowne Panie,

Lustro w życiu mężczyzny jest jak Plac Trzynastu Straconych w Płocku (przyszła stolica województwa mazowieckiego wg PiS). Codziennie rano wyglądasz z ponurej bramy na spienianą żelem lub pianką twarz. W ręku dzierżysz ostrze maszynki i myślisz o windzie w wieżowcu w Warszawie.
Każdego ranka jak niewolnica posłusznie wspina się po Twoje opasłe cielsko wezwana przyciskiem Pana i Władcy oznajmiając jednostajnym głosem: "piętro trzecie".

Zwabiony syrenim głosem wchodzisz do zimnego stalowego wnętrza aby zobaczyć zapał w swych oczach przekrwionych alkoholem dnia wczorajszego do pracy o lepsze jutro ojczyzny w lustrze. Podnosisz ociężałą głowę, w której dudni jeszcze "Przekorny los" Zenka Martyniuka żeby zostawić szminki ślad na wypadek jakby Kora Jackowska ją zlicać chciała...

I jep! Karta przyklejona drukowana podpisana: "Mieszkańcy Woli i Administracja" a na niej apel do Wspólokatora aby nie opluwał lustra.

I moje pytanie do Państwa z Forum:

Skąd przypuszczenie, żę plwacz lustrzany jest mężczyzną? i jeszcze te dopiski długopisem: "człowiek może wyjść ze wsi ale wieś z człowieka nigdy", albo "słoma z butów" albo "Ty chamie"

A czy komuś nie przyszło do głowy, że być może plwała kobieta i to w dobrej wierze?

Dajmy na to krakowianka lub ślązaczka chora na astmę, której się zebrała plwocina w oskrzeli z pośpiechu do sklepu po mleku dla dziecka poczętu z warszawiakiem w afekcie z nieprawego łoża co w mieszkaniu nie zdążyła się oglądnąć przed do miasta wyjściu i się zdarzyłu no cóż, no cóż no cóż?

Dziękuję i dobranoc
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Lustro 2 czyli winda 21.01.16, 23:11
      no nie wiem.,
      A Może jednak spróbuj, maniu dojechac.
      Przecież to jasne, ze lokatora to rodzaj żeński.
      A, na końcu, stoi jak byk.
    • six_a Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 10:31
      oczywiście, że mężczyzna. proceder występuje także pod nazwą znaczenie terenu, widocznie siku mu się akurat nie chciało.
      • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 12:59
        six_a napisała:

> oczywiście, że mężczyzna.

to pewnie będziesz też wiedziała dlaczego nie mogę się zalogować do swojej poczty?

Pojawia misię:
        "Aplikacje Google - Błąd serwera. Przepraszamy, niniejsza strona logowania do domeny nie korzysta z Aplikacji Google. Prosimy o sprawdzenie adresu internetowego i spróbowanie jeszcze raz"

Jesteś taka mądra! Wymyśl coś proszę!
        • six_a Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 13:19
          jeśli nie aktywowałeś nowej poczty, to masz zamknięte na amen.
          a jeśli aktywowałeś, to zaloguj się jak zwykle ze strony głównej gazety.
          • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 13:22
            six_a napisała:

> jeśli nie aktywowałeś nowej poczty, to masz zamknięte na amen.

o to ja coś przeoczyłem z tym aktywowaniem bo nic nie aktywowałem.
            Można to jakoś aktywować, gdzieś?

Jak to na amen? Jesteś wierząca?
            • six_a Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 13:51
              no nie wiem, jak nie aktywowałeś, to już raczej nie masz poczty.
              forum.gazeta.pl/forum/f,973,O_poczcie.html
              albo napisz na pomoc@agora.pl
              • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 14:08
                ok dzięki... teraz sobie coś przypominam, że pytało mnie coś czy nie jestem robotem.... ale nie wiem czy to o to chodzi... w każdym razie nie widzę nawet ekranu logowania klikając na kopertkę tylko od razu ten komunikat...

nie ma co "dobra zmiana" dopadła i gazetę.
                • six_a Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 15:05
                  nie, to nie to.
                  musiałeś dostać list od gazety, że zmieni się dostawca poczty i wyrazić zgodę na przejście do nowej poczty.
                  nie możesz się zalogować przez gmail.

jeśli nie pamiętasz, czy wyrażałeś zgodę, czy nie, to wejdź na stronę główną gazeta.pl kliknij kopertę od poczty na samej górze i sprawdź, czy się możesz zalogować starymi danymi. jeśli nie, to nie wyraziłeś i nie przenieśli twojej poczty.
                  • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 15:21
                    six_a napisała:

> jeśli nie pamiętasz, czy wyrażałeś zgodę, czy nie, to wejdź na stronę główną ga
                    > zeta.pl kliknij kopertę od poczty na samej górze i sprawdź, czy się możesz zalo
                    > gować starymi danymi. jeśli nie, to nie wyraziłeś i nie przenieśli twojej poczt
                    > y.

Sixuś. Byłem na samej górze i jak klikam w kopertkę to nawet mi nie daje szansy cokolwiek wpisać...nic mi się nie wyświetla oprócz mf tekstu, który Ci podałem we wpisie powyżej.

Nie pamiętam listu z gazety i nikt mnie o nic nie pytał.

Dlaczego nie jesteśmy znajomymi?

Jakiś zawirusowany ten portal czy jak?
                    • six_a Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 15:54
                      jakiego tekstu? tego o aplikacji google?
                      ten z aplikacją świadczy raczej, że logujesz się do poczty z ulubionych lub wpisujesz to co zwykle, automat dokańcza tak jak było w poczcie gmail i dlatego nie mozesz się zalogować.

ogólnie to widziałeś nową pocztę gazety na oczy, czy zawsze taką jak gmail?

jeśli widziałeś, to może spróbuj się zalogować z innej przeglądarki, albo wyczyść pamięć aktualnie używanej.
                      jeśli nie widziałeś, to na mój gust poczty już nie masz. możesz zrobić nową jak nikt nie zajął tego nicka.
                      • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 16:13
                        six_a napisała:

> jakiego tekstu? tego o aplikacji google?

nie. nie tego, w każdym razie nie tego o aplikacji google, ale tego o:

"Aplikacje Google - Błąd serwera. Przepraszamy, niniejsza strona logowania do domeny nie korzysta z Aplikacji Google. Prosimy o sprawdzenie adresu internetowego i spróbowanie jeszcze raz"

> ten z aplikacją świadczy raczej, że logujesz się do poczty z ulubionych lub wpi
                        > sujesz to co zwykle, automat dokańcza tak jak było w poczcie gmail i dlatego ni
                        > e mozesz się zalogować.

nie loguję się z ulubionych ani nic nie wpisuję bo nie mam gdzie i jak i nie życzę sobie, żebu automat coś po mnie dokańczał.

> ogólnie to widziałeś nową pocztę gazety na oczy, czy zawsze taką jak gmail?

co chwilę mi się zmienia wygląd poczty i jak dla mnie to codziennie mam nowy wygląd poczty oprócz ostatnich dni kiedy jej nie widzę... a o której wersji poczty piszesz jako nowej? chyba, że jest jakaś wersja robocza jeszcze?

> jeśli widziałeś, to może spróbuj się zalogować z innej przeglądarki, albo wyczy
                        > ść pamięć aktualnie używanej.

o tototot...czuję, ze to dobry trop z tym czyszczeniem pamięci.... możesz wrzucić jakieś screeny instruktażowe jak wyczyścić pamięć aktualnie używanej? Wyślij mi na maila....albo nie...tam nie mogę się zalogować...to może dodaj mnie do znajomych...a nie ... tu też nie działa, ale napiszę w tej sprawie na pomoc@agora.pl

to może jakoś opisowa z pomocą emotek tu...tylko, żebym zrozumiał ok?

> jeśli nie widziałeś, to na mój gust poczty już nie masz. możesz zrobić nową jak
                        > nikt nie zajął tego nicka.
                        >

jak nie mam skoro jeszcze ją miałem kilka dni temu i nawet ktoś do mnie napisał a ja mu odpisałem jako ja a nie robot.... podałem też numer konta, hasło i pin...
                        • six_a Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 16:20
                          spróbuj w innej przeglądarce, no ile można pisać?
                          a jak nie pomoże, to tu masz towarzyszy w niedoli i pomocną rękę, którą wyciąga do ciebie gazeta.

forum.gazeta.pl/forum/w,973,160158102,,WTF_.html?v=2
                          • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 22.01.16, 18:08
                            Lacze sie w bolu z towarzyszammi. Opowiedz mi o tym czyszczeniu pamięci prosze.jestesmy blisko finalu. A, gazeta to mnie moze wiesz co iwiesz gdzie
                            • six_a Re: Lustro 2 czyli winda 23.01.16, 11:34
                              tl;dr
                              • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 23.01.16, 15:40
                                o! tajny klucz... jakaś mapka dojazdu jeszcze poproszę
    • maly.jasio No to mnie jako "krajana" tknales... 22.01.16, 12:12
      mariuszg2 napisał:
      > Panowie, Przyjaciele, Koledzy, Szanowne Panie,
      >
      > Lustro w życiu mężczyzny jest jak Plac Trzynastu Straconych w Płocku (przyszła
      > stolica województwa mazowieckiego wg PiS).

No to mnie jako (bylego) Plockiego tknales...
      - pozdrawiam sojusznicza Mlawe.

A co do Lustra.
      mam jedno w domu.
      cale szczescie jest Krzywe i daje sie wyginac podlug potrzeb.

- grund to plastikowe podloze (tego Sreberka) - a nie szklane.
    • mariuszg2 Re: Lustro 2 czyli winda 25.01.16, 23:00
      mariuszg2 napisał:

> I jep!
      > ługopisem: "człowiek może wyjść ze wsi ale wieś z człowieka nigdy", albo "słoma
      > z butów" albo "Ty chamie"

lajf z łindy brejki'n njus:

ktoś dopisał:
      "co za kulturalny człowiek"
      pod tym pojawił się wpis:
      "gorszy sort obywatela"
      po tym innym charakterem pisma i kolorem długopisu:
      "Ty pisiorze!"

tu bi kontinłed

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka