Dodaj do ulubionych

Fieldorfa - Nila

IP: *.ghnet.pl 09.01.06, 19:23
czy ktoś wie może kiedy doczekamy się pasów i sygnalizacji łączącej bloki
zbudowane przez Krakoin przy tejże ulicy i przy Kluczborskiej a i szpital
Jana Pawła również?
Obserwuj wątek
    • annb Re: Fieldorfa - Nila 10.01.06, 12:51
      ich zapytaj

www.zdik.krakow.pl/new/
    • renka14 Re: Fieldorfa - Nila 11.01.06, 16:39
      wysłałam zapytanie, kiedys tam dzwoniłam 20 minut, 20 rozmówców, 0 odpowiedzi,
    • renka14 Re: Fieldorfa - Nila 11.01.06, 16:39
      czy w takim razie jest ktos jeszcze tym zainteresowany, moze jakaś wspólna
      demonstracja?
      • annb Re: Fieldorfa - Nila 11.01.06, 19:12
        porusz to na najbliższym zebraniu swojej wspolnoty
        byc moze zarząd w porozumieniu z zarządami inych wspolnot wystosuje zapytanie
        i ...bedzie czekać...na odpowiedz
        moja wspolnota a raczej zarzad w jej imieniu złozył takie zapytanie i usłyszał
        ze dodatkowe przejscie i tak nie poprawi bezpieczeństwa
        ale to było rok temu
        • renka14 Re: Fieldorfa - Nila 15.01.06, 18:20
          jak na razie zero odpowiedzi, no bo po co
        • Gość: joagusia Re: Fieldorfa - Nila IP: *.autocom.pl 15.01.06, 18:21
          Ja mogę zrobić demonstrację bo tak dalej być nie może!!!!
          • renka14 Re: Fieldorfa - Nila 19.01.06, 12:15
            chyba trzeba będzie, otóż trzymajcie się, dostałam odpowiedź
            niestety przechodzimy przez Fieldorfa Nila za mało intensywnie, tylko na 30 pkt
            a powinniśmy na 50 żeby było uzasadnione zakładanie sygnalizacji i przejścia,
            może się rozmnóżmy, do becikowego jeszcze przejście dostaniemy, to byłoby
            dopiero państwo opiekuńcze
            • annb a jak to się liczy? 19.01.06, 15:19
              :-)
              oni mi przez rozum przechodzą regularnie ;)
              • renka14 Re: a jak to się liczy? 19.01.06, 16:35
                "decyzje o budowie sygnalizacji świetlnych na terenie miasta są podejmowane na
                podstawie analizy warunków ruchu oraz bezpieczeństwa, w oparciu o „Kryteria
                dla Ustalenia Kolejności Realizacji Sygnalizacji Świetlnych” przyjęte Uchwałą
                Zarządu Miasta Krakowa nr 1129. W analizie wykorzystywane są dane o ruchu i
                wypadkach będące w posiadaniu tut. Zarządu.
                W wyniku analogicznej analizy przeprowadzonej dla przejścia dla pieszych przez
                ulicę Fierdolfa Nila otrzymano wynik wynoszący 30 punktów, który nie wskazuje
                na zasadność budowy sygnalizacji świetlnej w tym miejscu. Decyzja o budowie
                sygnalizacji może być podjęta, jeżeli analiza wykazuje min. 50 punktów."
                Ale to się zmieni bo od jutra przechodzę na czworakach
                • annb Re: a jak to się liczy? 20.01.06, 08:16
                  na poczatek wystarczyłoby :zwykłe"przejście dla pieszych
                  oznakowane
                  sądzę że dorobimy się 50 pkt po oddaniu obecnie budowanego bloku
                  no chyba że wczesniej czyjeś dziecko zginie przechodząc przez ulicę
                  to przykre ale taki jest tryb postępowania w tym kraju
                  jest trup-zabieramy się do stawiania swiateł
                  • renka14 Re: a jak to się liczy? 20.01.06, 14:15
                    jasne że na początek tak, moje dziecko potrafi korzystać z takiego przejścia,
                    pracujmy więc i punktujmy w najlepsze
                    • renka14 Re: a jak to się liczy? 08.02.06, 20:11
                      nowy list od ZDiK-u, "W odpowiedzi na Pani pismo z dnia 19. 01.2006r., Zarząd
                      Dróg i Komunikacji w Krakowie informuje, że zgodnie z rozporządzeniem Ministra
                      Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003 r. w sprawie szczegółowych warunków
                      technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu
                      drogowego i warunków umieszczania ich na drogach, przejścia dla pieszych
                      należy lokalizować przede wszystkim przy skrzyżowaniach dróg. W przypadku ul.
                      F. Nila przejścia są wyznaczone przy skrzyżowaniu z ul. Krowoderskich Zuchów
                      oraz ul. Prądnicką. Prowadzące do nich chodniki posiadają wymaganą minimalną
                      szerokość równą 1.25m. Wyznaczone przejścia zapewniają dojście do przystanków
                      MPK znajdujących się w rejonie skrzyżowań. "
                      jak snieg stopnieje organizujemy wielkie mierzenie chodnika obok Clepardii,
                      przyjdzcie z miarkami, zaprosimy dyrektora Tajstera i media, bedzie wesolo
                      • annb daj adres 08.02.06, 21:57
                        bo oni z zywe oczy kłamią
                        nie ma chodnika o wymaganej szerokości wzdłuż boiska klepardii

nie ma i już
                        nie zmieszczą się obok siebie dwie osoby
                        czyli nie można dojśc do przystanku np na 132 bez przejścia w miejscu
                        niedozwolonym

• Gość: najb zainteresowan Re: daj adres IP: *.ghnet.pl 12.02.06, 10:34
                          jasne i dlatego jak zejdzie snieg to zmierze dokladnie (sorry cos mi sie stalo
                          z polskimi literami), potem zaplanuje akcje nawet z udzialem prasy, mam
                          nadzieje ze kto zyw sie dolaczy
                          a o jaki adres chodzi
                          • annb Re: daj adres 12.02.06, 13:40
                            adres osoby ktora odpisała na twojego maila
                            a jak zejdzie snieg to sł€żę tasmą :)
                            • renka14 Re: daj adres 12.02.06, 19:23
                              tym razem nie zapomnialam sie zalogowac, tu zagwozdka, te listy nie sa
                              podpisane (dalej ten problem z literami), kaza sie powolywac na numer pisma
                              RI-5512 – 4 b / 4 / 2006 a listy przychodza z adresu
                              sekretariat@zdik.krakow.pl , akcja z mierzeniem zostanie dokladnie
                              rozreklamowana , bo ja naprawde nie zartuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka