Dodaj do ulubionych

inwestycja Geo przy Cystersów

16.01.06, 15:08
Witam przyszłych mieszkańców ul. Cystersów. Zasiegnąłem opinii o Geo wsród
róznych znajomych z branży (jestem też związany z budownictwem) i mają o nich
niezłe zdanie-przede wszystkim że są uczciwi.Jakie macie zdanie na ten temat
i czy inwestowanie u nich jest bezpieczne.Ponadto chcę na etapie
projektowania lub nieco pózniej wprowadzić zmiany w lokalu i moje pytanie czy
oni są na to otwarci czy robią problemy. To jest podstawowy warunek jaki będę
miał przy podpisaniu umowy( na razie mam tylko rezerwacyjną do kwietnia)
chętnie porozmawiam też z osobami które kupują mieszkanie na Cystersów.
pozdrawiam.
A może założymy własne forum??
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Geo cos kombinuje... IP: *.ipt.aol.com 16.01.06, 16:33
      Coz Geo...dziwnym trafem posiadam rezerwacje na planowanym osiedlu Zielony Stok
      i juz po raz wtory otrzymalem list mowiacym o kolejnym juz przesunieciu terminu
      rozpoczecia budowy. Mial byc wrzesien 2005, pozniej grudzien 2005, teraz jest to
      marzec 2006 - i tak w kolko Macieju. Albo panowie z Geo zdecyduja w koncu czy ta
      budowa powstanie lub nie - nie chodzi mi o te 5000zl rezerwacji, ile o to, ze
      blokowane sa pieniadze przeznaczane na inwestycje, a jak wiadomo ceny tych
      ostatnich nie stoja w miejscu.

Co lepsze, inwestycja w ogole zniknela z ich strony internetowej
      www.geogrupa.pl

Spotkalem sie tez gdzies z opinia, ze ponoc sa jakies problemy z ich inwestycja
      na ul. Cystersow, nie potrafie jednak powiedziec gdzie to bylo - bycmoze gdzies
      na Forum.

• www101 Re: Geo cos kombinuje... 17.01.06, 08:45
        ja się zapisałem w grudniu więc od razu mówili że rozpoczęcie -kwiecień 2006.
        Mnie się nie spieszy ale jak kombinują to już gorzej.Ze strony mogło zniknąć bo
        się mogli wysorzedać ale myślę ze to nie jest powód. Zresztą wiekszość stron
        www u deweloperów jest nieaktualna .A może jest coś ciekawego w innej
        lokalizacji. Szukam 80-100 m2 z dużym tarasem
        • Gość: xxx GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:02
          GEO już na dniach ma otrzymać pozwolenie na inwestycję przy ul. Cystersów -
          więc tu raczej powtórki z Zielonego Stoku nie będzie - wygląda więc na to, że
          co do Cystersów wyrobią się z terminem 31 stycznia (raz przekładane o 3 m-ce).
          Znam jedną osobę, która mieszka na Dyw. 303 w budynku wybudowanym przez GEO i
          ma o nich dobrą opinię - zdarzają się na forum różne (pojawiają się również
          opinie zwykłych oszołomów jak Jarek czy Maniek itd itp)

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
          • www101 Pozwolenie na budowę 17.01.06, 18:42
            Cieszy ze jednak ktos ma o nich dobre zdanie. Ja zrobiłem sobie wywiad wsród
            ludzi z branzy i dobrze o nich mówią. Jak wiec ktos oprócz moich znajomych
            dobrze o nich mówi to cieszy.Czekajmy wobec tego na pozwolenie- a skad masz
            takie informacje że juz wkrótce?
            • Gość: xxx .......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:43
              To bardzo wiarygodna wiadomość - nie jestem w każdym razie w żaden sposób
              związany z tą firmą (poza tym, że mam zarezerwowane mieszkanie w B1)
              • www101 Re: .......... 17.01.06, 22:51
                Dlaczego sie tłumaczysz ze nie jestes powiazany z ta firmą.Nawet gdybys był to
                co w tym złego?
                Jak poprzednio mówiłem mnie sie nie spieszy bo mam rezerwacje na B3 na jesień
                2007 ale jakby było pozwolenie to zawsze jestesmy krok do przodu
                pozdr.
          • Gość: archimedia Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 01:09
            Hmmm...Praktycznie każdy z deweloperów niezmiennie odpowiada że wprawdzie pozwolenia nie ma ale będzie w z pewnościa w najbliższym czasie...
            Na tym forum pelno podobnych informacji - a potem nie ma,nie ma,nie ma...
            Po prostu deweloperzy inaczej liczą czas niż zwykli ludzie - dni to tygodnie a tygodnie to miesiące...A najgorzej gdy miesiące to lata...{są i tacy - Univers).Pozdrowienia i powodzenia.
            • www101 Re: GEO 18.01.06, 08:33
              Fakt, Univers to osobna para kaloszy ale co do innego liczenia czasu to bym się
              nie zgodził. Im zegar bije w takt czas- to pieniądz. Przecież im bardziej niż
              nam powinno zależeć na terminie bo to dla nich kasa. A ja znam drogę przez mękę
              w Wydziałach Architektury.Tylko pytanie, nie załatwiają, mają z czymś problemy
              czy też to "zwykła" przedłużająca się procedura urzędników
              pozdr.
              • Gość: xxx Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:31
                z moich informacji (wiarygodnych) wynika, że jest to przeciągająca się
                procedura, ale nie wiem czy z winy urzędników czy dewelopera. W każdym razie
                wniosek jest rozpatrzony pozytywnie - brakuje tylko podpisu, a ten ma się
                pojawić w ciągu kilku następnych dni... i stąd moja ostrożność - bo jeśli nawet
                wszystko jest dograne na 99 % i decyzja jest - to jeszcze jej nie ma
          • Gość: archimedia Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:26
            Na dniach - powiadasz...Ciekawe skąd ta informacja?Chyba jednak nieprędko zostaniemy sąsiadami...GEO to chyba niedługo wywiesi białą flagę - kompletna klapa.Pozdr
            • Gość: xxx Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:28
              Taką informację słyszałem - z naprawdę wiarygodnego źródła - urzędniczego, że
              tak napiszę. Ale pozostało to niedopowiedzenie... brak podpisu. NIe wiem
              dlaczego. W przyszłym tygodniu będę wiedział więcej - jeśli coś będę wiedział
              podzielę się wiedzą.
              Mi aż tak bardzo się nie śpieszy (3 miesiące opóźnienia w rozpoczęciu
              inwestycji = dla mnie kilka tysięcy mniej kredytu) ale rozumiem tych, którzy
              liczą na szybkie rozpoczęcie budowy. Ja mam już w każdym razie upatrzone coś
              alternatywnego - ale czekam na to, że umowa przestanie być ważna z winy GEO,
              lub na podpisanie aneksu, który w każdej chwili pozwoli mi na wycofanie się z
              rezerwacji bez straty 20% wpłaty
              • Gość: archimedia Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:29
                Pozwolenia na razie nie będzie - GEO funduje nam nastepne 3 miesiące zwłoki...
                Tak wynika z przysłanego dzisiaj listu.To przestaje być zabawne...Pozdr
                • gorter Re: GEO 20.01.06, 08:26
                  No niestety... Jaka jest w koncu przyczyna tych wszystkich utrudnien? Trudno to
                  ciagle odsuwanie pojac...
                  • Gość: xxx Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:10
                    zawsze można wystosować oficjalne pismo do wydziału architektury z oficjalnym
                    zapytaniem - mają obowiązek odpowiedzieć w ciągu 30 dni co z inwestycją
                • Gość: M Re: GEO IP: 86.43.70.* 20.01.06, 10:59
                  ta informacja o listach troche mnie oslabila dzis rano. mam pytanie - jakie sa
                  wasze zamiary? - czy rezygnujecie z zakupu mieszkania?. sama mam zarezerwowane
                  w b1 i nie wiem co robic. ile potrzeba czasu na uprawomocnienie pozwolenia na
                  budowe? czy w listach mowia tez o przesunieciu terminu realizacji blokow b1,
                  b2, b3?
                  • gorter Re: GEO 20.01.06, 12:10
                    nic nie mowia o konkretnych blokach, ale sygnalizuja, ze ze wzgledu na pewne
                    dzialania podmiotow trzecich mozliwe jest przeciaganie calej sprawy:(
                    Jesli chodzi o decyzje pozostania przy inwestycji, jeszcze nie wiem...
                    zastanawiam sie.
                    • Gość: gosc Re: GEO IP: *.agh.edu.pl 31.01.06, 15:29
                      na uprawomocnienie 14 dni roboczych, czyli prawie 3 tygodnie. Z tym ze w razie odwolania sprawa trafia do marszałka, a ten moze decyzje uchyli. Nawet gdy nie uchyli to jeszcemozna sie odwoływać do NSA.
                      • Gość: M Re: GEO IP: 86.43.70.* 31.01.06, 15:44
                        czy ktos moze wie jakie odwolania zostaly zlozone, i co sie ludziom nie podoba?
                        czy odwolania sa zasadne?
                        • Gość: aqq Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:08
                          a czy M nie ma telefonu??? ciągle tylko zadaje pytania a sama nigdy nic się nie
                          dowie. Zadzwoń do GEO, do Zrembu, do Urzędu Miasta, dowiedz się!
                          • Gość: M Re: GEO IP: 84.203.106.* 31.01.06, 22:42
                            zgadles/as, nie mam telefonu.
                    • Gość: werrr Re: GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:54
                      i jak decyzja
                      ciekawa jestem jak inni na to?
                  • www101 pozwolenie 20.01.06, 12:44
                    Uprawomocnienie to 14 dni ( w praktyce zwrotki itp 3 tygodnie) ale to nie jest
                    problem. Problem aby go dostać. Wczoraj dzwoniłem i mówili że przed 1 kwietnia
                    nie ma co liczyć a więc należy zakładać że jeszcze póza niej!!!
                    CHyba pójdę gdzie inndziej.
                    • Gość: xxx Re: pozwolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:56
                      No to niewesoło... ciekawe co to za podmioty trzecie (dlaczego tego do k...y
                      nie mogą napisać wprost o co chodzi?) może dlatego, że wcale nie ma tych
                      podmiotów trzecich tylko próbują ukryć własną nieudolność?
                      • Gość: M Re: pozwolenie IP: 86.43.70.* 20.01.06, 13:06
                        moja mama kontaktowala sie z nimi dzis i mowila ze sasiedzi protestuja.
                        • Gość: jjj Re: pozwolenie IP: *.ifj.edu.pl 20.01.06, 13:32
                          Odnosnie uprawomocnienia pozwolenia to faktycznie 14 dni, ale to tez nie jest
                          takie proste, gdyz podczas tego okresu "kazdy" ma prawo sie odwolac. I wlasnie
                          tak bylo w przypadku Zielonego Stoku, gdzie pozwolenie dostali, ale byly 2
                          odwolania. Efekt: inwestycja nie ruszyla.
                          • Gość: M Re: pozwolenie IP: 86.43.70.* 20.01.06, 13:42
                            zastanawia mnie jak formalnie to wszystko wyglada. jest sprzeciw osob trzecich,
                            ale sprzeciwiaja sie oni czemu? i gdzie zlozyli swoj sprzeciw?. czy
                            sprzeciwiaja sie WZiZT? bo decyzji (pozwolenia na budowe) nie ma, czyli nie
                            mozna sie jej sprzeciwic. jak rozumiem formalnie okres w trakcie ktorego
                            sprzeciwiac moga sie mieszkancy to te 14 dni w ciagu ktorych ma nastapic
                            uprawomocnienie.
                            • www101 Re: pozwolenie 20.01.06, 13:54
                              Tak, można wyrazić sprzeciw WZiZt.W trakcie procesu inwestycyjnego sąsiedzi
                              mogą składać też protesty i w decyzji o pozwoleniu mogą być one ujęte lub co
                              gorzej oni dostali już decyzję ODMOWNĄ i nie przyznają się .
                              W tej sytuacji mamy przerąbane
                          • Gość: Klient Re: pozwolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:24
                            teraz już chyba cos się dzieje i ruszają?
                      • gorter Re: pozwolenie 20.01.06, 13:54
                        konkretna nazwa podmiotu trzeciego jest w liscie podana, no ale wciaz
                        rzeczywiscie nie wiadomo o co temu podmiotowi chodzi, w liscie tych informacji
                        nie ma...tylko odwolanie do utrudnien ze strony innych.
                        • Gość: xxx Re: pozwolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:33
                          dzwoniłem dzisiaj do "Zrembu" żeby wujaśnić sytuację - Geo podaje że to ten
                          zakłąd jest wszystkiemu winien. Niestety nie zastałem Prezesa, a pani z
                          sekretariatu nie wiedziała o co chodzi albo po prostu nie chciała się
                          wypowiadać. Prezes może będzie w poniedziałek
                          • Gość: M Re: pozwolenie IP: 86.43.70.* 20.01.06, 15:49
                            XX, dales wielu ludziom nadzieje tymi postami z ostatnich dni....:)) mi tez.
                            czy GEO mowi co sie zrembowi nie podoba? wielkosc zalozenia, czy wogole nie
                            chce tam niczego?
                            • Gość: xxx Re: pozwolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:05
                              ja do geo nie dzwoniłem - dzwoniłem tylko do zrembu i rozmwiałem wcześniej z
                              jedną osobą z um i stąd były te wieści o tym, że decyzja czeka do podpisu -
                              więc teraz nie bardzo rozumiem
                              • Gość: M Re: pozwolenie IP: 86.43.70.* 20.01.06, 16:40
                                ciekawe ile czasu potrzea teraz na rozpatrzenie tego wniosku/zalatwienie
                                problemu...w jedna albo w druga strone
                                • Gość: ... Re: pozwolenie IP: *.ap.krakow.pl 21.01.06, 14:42
                                  ...
                  • Gość: archimedia Ducha nie gaście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:18
                    Do M.
                    O ile ktoś nie ma noża na gardle - rezygnacja nie jest dobrym pomysłem.Ostatnio nastąpiło prawdziwe tąpnięcie cenowe - znajdziesz się w świecie zupełnie innych cen...Z deszczu pod rynnę wpaść łatwo - deweloperzy są podobni jeżeli chodzi o dotrzymywanie słowa.To prawda - jest teraz dużo ofert taka np. Wileńska 5 - też blisko centrum,mieszkania ładne i podobno mają prawomocne pozwolenie ale...rok założenia firmy - 2005,niczego jeszcze nie zbudowali,wiadomo o nich tylko to co sami powiedzą...a na dodatek są nietutejsi - powierzysz im swoje pieniądze?GEO cię przynajmniej nie okradnie...I najważniejsze - lokalizacja:wbrew temu co pisano juz na tym forum (Cystersów to prawdziwe piekło na Ziemi) będzie się tam sympatycznie mieszkało a lokata kapitału znakomita - terenów pod zabudowę tak blisko centrum jest już bardzo niewiele...Reasumując:USZY DO GÓRY jeszcze kiedyś siądziemy sobie na tarasie dachowym z winem lub żubrówką...Pozdr
                    • Gość: M Re: Ducha nie gaście... IP: 84.203.106.* 22.01.06, 01:29
                      :) Oj widze ze w wyjatkowo dobrym nastroju dzis jestes (moze pod wplywem
                      zubrowki?) - zwykle twoje posty sa dosc sceptyczne. Zgadzam sie z tym, ze
                      jestesmy w swiecie zupelnie innych cen. Boje sie jednak tego, ze jesli ta
                      realizacja wogole nie powstanie, i dowiemy sie o tym za kilka miesiecy, to gdy
                      wtedy przyjdzie nam szukac innego mieszkania, to ceny beda juz zupelnie
                      kosmiczne.
                      • Gość: xxx cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 09:36
                        Najgorsze, że w Krakowie nie ma (lub jest ich jak na lekarstwo) alternatywnych
                        inwestycji w fajnym miejscu. W zwiazku z zawirowaniem z nasza inwestycja,
                        przegladalem inne propozycje i nie ma za bardzo w czym wybierac :( zaczalem
                        myslec o kupnie jakiegos domku lub nawet dzialki i budowie domku. Ogladalem
                        inwestycje BUDREM-u na Felińskiego (okolice 29-listopada, Górka Narodowa-
                        Wschód) domek 140 metrów, szeregówka 299 tys, czyli w cenie mojego mieszkania -
                        ale po obejrzeniu okolicy odpuścilem. Blokowisko. O kupnie jakiejś fajnej
                        działki w obrębie Krakowa lub najbliższych okolicach można zapomnieć, można je
                        wyliczyć na palcach jednej ręki i ceny są wyśrubowane do granic możliwości :)
                        • www101 Re: cystersów 22.01.06, 10:56
                          nie wiem skąd u archimedii taki optymizm.Ostatni informacja z Geo to Ze Zremb
                          protestuje i sprawa idzie da sądu.
                          I teraz kilka scenariuszy:
                          NAJCZARNIEJSZY: Przegrywaja i nie ma pozwolenia i nie ma inwestycji wogóle
                          CZARNY: za kilka miesiecy rozprawa, wygrywaja lub przegrywaja, odwołania NSA
                          itd i w końcu zwyciestwo ale mamy 2007 lub 2008 , ceny wariackie, VAT 22 %
                          SZARY: wygrywaja w pierwszej instancji, nie ma odwołań od wyroku ale jak nie
                          wiadomo o co chodzi to chodzi o ..... i ZREMB dostał taka kasę że nasza
                          inwstycja podrozała
                          Innych rozwiazań nie widzę bo gdyby miały byc jakieś "białe scenariusze" to nie
                          byłoby protestu.
                          Mnie się to nie podoba. WCALE
                          pozdr.
                          • Gość: xxx Re: cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:03
                            kilka razy na tym forum w wątku o GEO pojawiał się chyba Marian i coś tam
                            wypisywał o tym, że zablokuje tą inwestycje itd itp - jeśli to był ktoś ze
                            ZREMBU to nienajlepiej wróży - gość był wyjątkowym palantem, ale przeszkodzić
                            mu się udało
                            • Gość: M Re: cystersów IP: 86.43.70.* 23.01.06, 16:19
                              witam. czy cos nowego sie wydarzylo w zwiazku z ``nasza`` sprawa? (mam troche
                              utrudniony dostep do informacji)...
                              • Gość: xxx inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:43
                                więc sytuacja wygląda następująco: GEO otrzymało decyzję pozytywną-zgodę (UM
                                nie miał podstaw, żeby wydac inną bo GEO spełniło wszystkie wymagania) ale już
                                wiadomo, że sąsiedzi (nie tylko ZREMB podobno) protestują i będą się odwoływać
                                od decyzji - a ta idzie teraz do wojewody o ile się nie myle i co dalej tak
                                naprawdę będzie to nie wiadomo - trzeba czekać aż się decyzja uprawomocni, ale
                                ja nie wiem ile to tak naprawdę trwa gdy są zgłaszane zastrzeżenia
                                • Gość: M Re: inwestycja IP: 86.43.70.* 24.01.06, 15:40
                                  a czy mowia przeciw czemu protestuja? wogole tam nie chca niczego? cz w innej
                                  formie? co im sie nie podoba?
                                  • Gość: xxx protesty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:24
                                    jesli WZiZT uwzględnia na tym terenie możliwość zabudowy o charakterze
                                    wielorodzinnym (a wychodzi na to, że uwzględnia skoro GEO zgodę uzyskało) to ne
                                    mogą protestować i domagać się tego, żeby tam nic nie wybudowano.Mogą jedynie
                                    zgłaszać zastrzeżenia co do np. wysokości budynków (jakby nie było 8 pięter -
                                    ale blok blizej Mogilskiej też ma 8) lub odległości budynków od granicy terenu
                                    ZREMBU czy innego z protestujących podmiotów
                                    • Gość: M Re: protesty IP: 86.43.70.* 25.01.06, 11:47
                                      tylko ze wysokosc budynku i odleglosc od granicy dzialki tez jest uwzgledniona
                                      (wg mnie) w WZiZT, a dodatkowo jeszcze w przepisach budowlanych. poza tym, czy
                                      teraz jest czas by kwestionowac warunki WZiZT??
                                      • Gość: xxx protesty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:22
                                        WZiZT już nie, ale poszczególne założenia inwestycji tak - i w tym pewnie rzecz
                                      • www101 Re: protesty 25.01.06, 13:57
                                        WZiZT to jak sama nazwa wskazuje założenia.I fakt że są tam określone rózne
                                        parametry budynku i pewnie by nie wydali pozwolenia gdyby zaprojektowano coś
                                        niezgodnie z WZiZT( znam przypadki iż tak było ale to inna historia)Tak więc
                                        oprotestowano pozwolenie a nie WZiZT bo i pora była nie po temu i WZ ,
                                        praktycznie nie ma sensu oprotestowywać.Ale projekt ma być zrobiony
                                        z "zachowaniem interesów osób trzecich"- i tu jest pies pogrzebany bo to bardzo
                                        szerokie pojęcie.Np ktoś twierdzi że nowy budynek spowoduje że zasłoni mu
                                        słońce.
                                        pozdr.
                                        • gorter Re: protesty 25.01.06, 14:55
                                          rzeczywiście nieciekawie to wygląda... Ponoć rząd i PIS przekonywali, że
                                          wybudują nam za pośrednictwem deweloperów kilka milionów mieszkań (haha). A tu
                                          wszystko stoi w miejscu. Okolica Cystersów mogłaby jedynie zyskać estetycznie i
                                          finansowo, gdyby cała inwestycja ruszyła. Nie rozumiem tych protestów.
                                        • Gość: M Re: protesty IP: 86.43.70.* 25.01.06, 15:07
                                          no tak. jesli architekt (autor projektu) nie wie co to ``linija slonca``, i nie
                                          zaprojektuje budynku z godnie z przepisami budowlanymi, to oczywiscie jest
                                          problem. ponoc ludzie odwoluja sie tez dlatego, ze projektowany budynek
                                          zaslania im widok. i to juz jest mniej wymierne.
                                          • Gość: M Re: protesty IP: 86.43.70.* 25.01.06, 15:55
                                            tzn. ludzie ogolnie (nie wiem jak w przypadku Cystersow!!) czasem odwoluja sie
                                            tez dlatego, ze projektowany budynek zaslania im widok.
                                            • Gość: klm Re: protesty IP: 213.134.191.* 25.01.06, 20:33
                                              jak przyjmą plany dla krowodzrzy może ceny się ustabilizują polecam artykuł w
                                              nasze miasto
                    • Gość: zzz Re: Ducha nie gaście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 00:53
                      Pracownikom Geo już dziękujemy, nie rezygnujcie, czekajcie jak te biedaki z
                      zielonego stoku, które czekały i się niczego nie doczekały! Inni są gorsi, a
                      jaka lokata kapitału, nie ma już takich wspaniałych skażonych miejsc. GEO CIĘ
                      NIE OKRADNIE! Przekonałaś mnie - zaczekam parę lat, geo będzie waloryzować cenę
                      6% w skali roku a potem wypiję żubrówkę i skoczę z tarasu dachowego na główkę!
                      Ale nie będzie to budynek geo bo oni go nie zbudują!
                      • Gość: archimedia Re: Ducha nie gaście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:04
                        Do zzz...
                        No i po co tyle złośliwości - naprawdę myślisz że tylko pracownicy GEO patrzą optymistycznie na świat?Jeżeli tak - to może ty jesteś facetem np.od Bryksego ( buduje na działce obok ) i dostałeś zadanie siania paniki wśród klientów GEO...?
                        Oczywiście, żartuję - kompletna niekompetencja i niewiedza z jaką piszesz o sprawie - wskazują że z deweloperką masz raczej niewiele wspólnego...

PS.Do wszystkich 'towarzyszy niedoli' mam tyle - to co pisał kuba w zeszłym tygodniu to niestety prawda ale na szczęście nie cała...Dlatego szansa że pozwolenie się utrzyma jest nadal całkiem spora...
                        Sąsiadów pozdrawiam
                        • Gość: M Re: Ducha nie gaście... IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 21.03.06, 20:48
                          Archimedia, mam nadzije, ze Ty nie jestes z GEO:). Ten koles to rzeczywiscie
                          jakis malo zorientowany palant, i akurat nim sie nie trzeba przejmowac. Do mnie
                          dochodza narazie raczej pozytywne informacje. Oby wkrotce sie wyjasnilo, w
                          jedna albo druga strone. Pozdrawiam.
                      • Gość: konrad Re: Ducha nie gaście... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.06, 19:14
                        Z Geo chyba nie jest tak źle. Budują w Krakowie juz wiele lat. Kupiłem
                        mieszkanie na Mazowieckiej i jestem bardzo zadowolony.
                • oszukany_w_geo Re: GEO 25.04.07, 22:34
                  stare czasy
                  • Gość: Margo Re: GEO IP: 195.75.207.* 23.07.07, 13:11
                    Właśnie rozwazam zakup mieszkania na Cystersów, ale po tym co tu przeczytałam
                    to troche się zastanawiam. Czy ktoś moze napisać jaki jest staus na dziś tych
                    wszystkich kwestii?
        • Gość: paula Re: Geo cos kombinuje... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.06, 20:06
          takie mieszkania możesz znaleźć w nowej firmie mieszkaniowy.as przy
          wrocławskiej.
          • Gość: kole Re: Geo cos kombinuje... IP: *.kracen.hor.net.pl 27.03.06, 19:43
            Niezupełnie takie, bo kosztują 8tys.za metr.
            To chyba trochę inna cena?
    • Gość: M Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: 84.203.106.* 29.01.06, 21:21
      czy ktos ma jakies nowe informacje na temat ``cystersow``,(pozwolenia itd)??
      • Gość: xxx Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:20
        nowych wiadomości szybko nie będzie.decyzja wydana - teraz zainteresowane
        strony mają czas na złożenie zastrzeżeń - a potem kolejny organ rozpatrujący
        będzie miał określony czas na rozpatrzenie zastrzeżeń - to wszystko potrwa - w
        tym miesiącu raczej nie uda się nic dowiedzieć
        • Gość: jj Re: Cystersów IP: 87.207.219.* 05.02.06, 16:37
          jest więcej niż pewne że będzie odwołanie i pozwolenie zostanie uchylone, tak
          jak w przypadku zielonego stoku. Geo jest nieudolne i jak tak dalej pójdzie nie
          będzie miało nawet z czego oddać pieniędzy. Oni już nawet w tej chwili nic nie
          budują! Najstarszy deweloper w Krakowie, może już czas na emeryturę!
          • Gość: xxx Re: Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:14
            "jest więcej niż pewne że będzie odwołanie i pozwolenie zostanie uchylone" -
            piszesz bzdury jj. Odwołania będą - zgadzam się, ale to , że to więcej niż
            pewne, że decyzja zostanie uchylona to już twoje wymysły - nuby dlaczego ma być
            uchylona? jeśli plan inwestycji jest zgodny z WZiZT to jak możesz założyć, że
            protesty są zasadne?
            • Gość: archimedia Re: Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 23:52
              Hmm...
              Jest prawdziwa eksplozja ofert - nie pamiętam kiedy było tyle mieszkań w sprzedaży...Stąd walka o klienta się zaostrza...Świadczą o tym takie posty jak jj...A co do meritum - podobne emocje towarzyszą pozwoleniom przy wielu inwestycjach - a więc bez paniki...
              Pozdr
              • Gość: xxx Re: Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:25
                otrzymałem dziś pismo z GEO i:
                - dnia 20.01.2006 UMK zatwierdził projekt i udzielił pozwolenia na budowę
                budynków B1-B5
                -ZKO ZREMB złozyło odwołanie 08.02.2006
                -UMK przekaże teraz akta do Wojewody, który jest następną instancją i on ma dwa
                miesiące na podjęcie decyzji
                -ZREMB zarzuca uchybienia proceduralne w postepowaniu prowadzonym przez Wydział
                Architektury i Urbanistyki UMK
                według mnie sytuacja jest optymistyczna, jeśli ZREMB zgłasza tylko
                zastrzeżenia proceduralne to znaczy, że tak naprawdę nic nie stoi na
                przeszkodzie, żeby tam ta inwestycja powstała
                • Gość: boombastic Re: Cystersów IP: 62.29.137.* 27.02.06, 16:49
                  powiało optymizmem - tak trzymać. chyba wszystko idzie w dobrym kierunku abyśmy
                  kiedyś w końcu mogli tam zamieszkać... a tak przy okazji to ciekaw jestem co
                  zremb moze wiedziec na temat przebiegu procedury wydania pozwolenia. nie maja
                  sie chyba do czego przyczepic to nawet takich sposobow probuja. a moze do
                  wyciagnietej raczki zrembu nie trafila "oczekiwana" koperta... i teraz chca sie
                  odegrac? mam nadzieje ze umk wykaze sie odpowiednim rozsądkiem w tej sprawie.
                  • www101 Re: Cystersów 01.03.06, 11:41
                    Ja bym znów takim optymistą nie był choć widać już jakieś światełko w tunelu.
                    Nie wiem o co ZREMB-owi chodzi, być może i o tą „kopertę” ale jako sąsiad
                    uczestniczą w postepowaniu administracyjnym o pozwolenie na budowę i o błędach
                    proceduralnych mogą wiedzieć choćby o tym iż nie powiadomiono ich o czymś w
                    ustawowym terminie lub nie uzyskano od nich stosownych zgód czy uzgodnień. Jak
                    się urząd dopatrzy uchybień ,cofnie sprawę do ponownego rozpatrzenia i jesteśmy
                    kolejne 4-6 miesiecy w plecy. A wtedy ZREMB czy ktoś inny może się odwoływać i
                    w koło Macieju…
                    Myślę jednak że aż tak zle nie będzie i do końca czerwca coś będzie i wreszcie
                    budowa ruszy.
                    I jak ktoś wcześniej pisał napijemy się piwa na tarasie- a ja mam duuuuży.
                    Swoją drogą myślę jednak że ZREMB coś miesza a GEO znane jest z nieustępliwości
                    i lubi się sądzić i w tym tkwi kłopot.
                    Pozdrawiam sąsiadów
                    • Gość: archimedia Re: Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:07
                      GEO było w ostatnim liście nieco nieprecyzyjne...Wojewoda ma 1 miesiąc (nie dwa) od dnia przekazania akt na rozpatrzenie odwołania.Z kolei poprzednia instancja ma 7 dni od dnia złożenia odwołania na przekazanie sprawy.Zmierzam do tego że skoro odwołanie wpłynęło 8 lutego to - w zgodzie ze sztuką - ok. 15 marca wszystko powinno być w miarę jasne...A 15 tuż,tuż...
                      Sąsiadów pozdrawiam.

PS.Niepokoję się o M.- była taka aktywna a ostatnio nie odzywa się...
                      Mam nadzieję że nie wykruszyła się przedwcześnie - szkoda by było...
                      • Gość: xxx Re: Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:41
                        Jeśli to prawda i to Ty masz rację z tymi terminami to znaczy, że albo w GEO
                        ktoś jest kompletnie niekompetentny i nie zna podstawowych terminów i wtedy to
                        byłoby szokujące albo, że GEO coś ściemnia, żeby np uspokoić klientów lub nie
                        wiem co
                        • Gość: pati Re: Cystersów IP: *.chello.pl 12.03.06, 11:01
                          GEO to zwykli oszuści , sprzedają miejsca postojowe na 2Pułku Lotn. do których
                          nie ma drogi dojazdowej...
                        • Gość: archimedia Re: Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:31
                          Termin rozpatrzenie odwołania przez II instancję określa KPA - 1 miesiąc,podobna informacja znajduje sie na stronie Urzędu Wojewódzkiego...W GEO pewnie o tym doskonale wiedzą - chcą mieć pewien luz w stosunku do nas - bo mogą być niespodzianki (uzupełnienie akt,ekspertyzy itp.) które niestety,przedłużą procedurę...Mam jednak nadzieję że tak w tym przpadku nie będzie - bo zima się kończy i to już jest naprawdę marnowanie czasu...
                          Sąsiadów pozdrawiam
                          • Gość: kuba Re: Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:08
                            czy wiadomo coś więcej nt pozwolenia? Zostały już tylko duże mieszkania, ja
                            szukam czegoś do 50m, oni mają tylko powyżej 65. Pierwsza wpłata w związku z
                            tym wyniesie aż ponad 90.000zł i boję się zaryzykować. Chciałem się umówić na
                            wpłatę połowy tej kwoty, a resztę po pozwoleniu na budowę ale nie chcą o tym
                            słyszeć - całość i nie można negocjować umowy. Z drugiej strony jak czytam
                            posty to mają dobrą opinię. Jakei macie doswiadcznia z tą firmą i kiedy może
                            ruszyć budowa?
                            • Gość: jakub Re: Cystersów IP: *.kracen.hor.net.pl 27.03.06, 19:41
                              Człowieku, zrozum wreszcie każdy wpłaca tyle samo za rezerwację mieszkania na
                              Cystersów: 5000zł. Czytaj umowy, które podpisujesz.
    • Gość: jarek Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: 213.17.178.* 14.03.06, 22:08
      krakowowi "gratuluję" geo a geo gratuluję"klientów".pozdrawiam serdecznie
      normalnych krakowian.j.
      • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:12
        Jeszcze jedno, policzyliśmy z żoną, że przy tak dużej pierwszej wpłacie oni
        zebrali już ponad 10 mln zł i nie zaczęli budowy, co bedzie jeżeli ZREMB ich
        skutecznie przytrzyma......
        • Gość: jarek Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: 213.17.178.* 14.03.06, 23:29
          kubo!zauważyłem,że zaczynasz myśleć.gratulacje.j.
          • Gość: xxx Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:18
            Kuba skąd ty te kwoty bierzesz???? 90.000 pierwszej wpłaty???? ja wpłaciłem np
            5.000 i na razie o żadnej dalszej wpłacie nie było nawet mowy - i to jest chyba
            standard?
            • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:10
              Z biura sprzedaży geo, chcą opłaty reaerwacyjnej 5.000 na tydzień, i dopłatę do
              20% wartości mieszkania. Może wczesniej byly inne warunki, ale teraz nie chcą
              negocjować albo za dużo sprzedali, albo potrzebują kasy. My w każdym bądź razie
              podjęliśmy decyzję że skoro tak to zaczekamy do rozstrzygnięcia sprawy
              pozwolenia na budowę.Dotarlem do pracownika architektury i sytuacja wydaje się
              poważniejsza niż sądziłem, podobno niejaki Marewicz prawnik pracujący dla
              prezesa Śmietańskiego napisał nieprawdziwą opinię nt działki sąsiedniej i
              zamiast spadkobierców niejakiego Klimka powiadomiony został skarb państwa o
              toczącej się procedurze. Ci spadkobiercy wystąpili z wnioskiem o wznowienie
              decyzji WZ, a zremb podniósł ten argument w protescie. Dlatego w architekturze
              wszyscy winią geo za nieprawdziwą opinię i czekają że wyższa instancja uchyli
              pozwolenie. Wznowili też postępowanie w sprawie wz i ma być prowadzone od nowa.
              Dopóki się nie wyklaruje - pas, nie wpłacę pieniędzy chyba że zgodzą się na
              jakąś minimalną opłatę to zaryzykuję - dzwoniłem i powiedziałem im o tym,
              decyzję podobno ma podjąć sam pan prezes.
              • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:13
                Znów jeszcze jedno, dowiedziałem się też z tego samego dobrego źródła że po
                problemach z sąsiadami geo dostało odmowę pozwolenia na budowę na zielony stok,
                a wcześniej mieli już decyzję pozwolenia, tylko wskutek protestu została
                uchylona. Mimo wszystko mam nadzieję że na cystersów pójdzie jakoś do przodu.
                Pozdrawiam
              • Gość: archimedia Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 23:19
                Hmm...dziwne...Do wniosku o wydanie WZZiT inwestor ma dołączyć wyrys z mapy ewidencyjnej i wypis z rejestru gruntów - obydwa wydawane przez urzędy i niemożliwe do sfałszowania...Za ich treść inwestor nie ponosi odpowiedzialności a do stron w postępowaniu ma dotrzeć wydz.architektury.Przyznam że zdziwiłbym się niezmiernie gdyby GEO ( zwykle są bardzo ostrożni ) zdecydowało się na prymitywny przekręt...Konsekwencje tego byłyby dla nich śmiertelne a dla nas oznaczałyby że ta inwestycja praktycznie przestałaby być aktualna...No cóż - pożyjemy,zobaczymy...
                Sąsiadów pozdrawiam
                • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 23:55
                  No wreszcei ktoś nie śpi! Masz rację, może i da się sfałszować dokumenty, ale
                  geo nic nie sfałszowało. Problem w tym że w dokumentach jako sasiad jest
                  niejaki Klimek nieznany z miejsca zamieszkania, bo zmarły wiele lat temu.
                  Prawnik geo oświadczył że ta działka (sąsiednia) przeszła na własność skarbu
                  państwa a prawda jest taka że są spadkobiercy i napisali do urzedu pismo o
                  unieważnienie warunków zabudowy. Jeżeli ten czarny scenariusz się spełni to z
                  pozwolenia mogą być nici, przynajmniej tak prognozują w urzedzie. Ale pożyjemy
                  zobaczymy, może nie bedzie tak xle - oby się mylili. Jak sie potwierdzi to ja
                  zapominam o geo bo to będzie oznaczało że nie dość że oszukją to jeszcze nie
                  potrafią tego robić a ja mam wydać swojeoszczędności.
                  • Gość: M Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 15.03.06, 23:59
                    ja tez nie spie, i generalnie po tym co tu czytam, to szybko nie zasne.
                    • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:11
                      przykro mi, nie chciałem napsuć krwi, ale te informacje są z pewnego źródła.
                      Ale głowa do góry, może z opóźnieniem ale sobie poradzą. A jeśli można
                      spytaćdużo wpłaciłeś?
                      • Gość: M Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 16.03.06, 00:24
                        jestem kobieta, to raz. problem w tym, ze ja z wiarygodnego zrodla mam info, ze
                        wszystko bedzie dobrze. wplacilam niewiele.
                        • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:29
                          napisz coś więcej z jakigo źródła. Obyś miała rację i śpij dobrze słodka kobieto
                        • Gość: archimedia Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 01:22
                          A śpij sobie spokojnie...Co prawda pojawiający się znienacka "spadkobiercy" sa w Krakowie plagą - ale rzecz często kończy się w prokuraturze...Stan prawny działki ustala wydz.architektury a nie prawnicy GEO.W przypadku niemożliwości dotarcia do właściciela - odmawia wydania decyzji.W omawianym przypadku skoro skarb państwa zachował się jak właściciel - musiał mieć do tego podstawy.Postępowanie o wz jest prowadzone ale dla sąsiedniej działki (Bryksy}.
                          Dobranoc sąsiadom
                          • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 21:12
                            Mam nowe info! W przyszłym tygodniu będzie rozprawa w urzedzie wojewódzkim,
                            oznacza że decyzja zapadnie dopiero pod koniec kwietnia. Nie wiem dlaczego tak
                            późno, ale podobno taka jest procedura. A co do skarbu państwa to dostali pismo
                            i maja to w powazaniu, a to nie oznacza że zachowali się jak właściciel.
                            Problem w tym że spadkobiercy sami zgłosili do architektury i protestują!
                            • Gość: Krakowiaczek Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.06, 23:21
                              Przeczytalem wpisy na tym forum, ale nie znalazlem jednej kwestii. Podobno
                              teren na ktorym ma byc zbudowane osiedle przy Cystersow jest po bazie
                              samochodowej (czy cos w tym stylu) i wymaga rekultywacji (skazenie materialami
                              ropopochodnymi). Czy ktos cos o tym slyszal?
                              Pytalem w Geo, ale nikt nie chcial czegokolwiek powiedziec.
                              • Gość: xmx Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.chello.pl 17.03.06, 10:12
                                Śledzę wasz wątek z zainteresowaniem i szczerze powiem, że szokuje mnie to co
                                się tam dzieje, byłem bardzo zainteresowany tą inwestycją, powiem dalej, że
                                spóźniłem sie 1 dzień bo mnie ktoś uprzedził z rezerwacją. Teraz wpłacam na
                                mieszkanko niedaleko od was, pozwolenie już jest /mimo że 3 miesiące później/
                                budowa zaraz rusza ale też trzęsę się by coś się nie wydarzyło i współczuję wam
                                że tak to się ciągnie oby dobrze sie to skończyło, ale przy takim popycie na
                                mieszkania niestety zdani jesteśmy na to, że schodzą one jak ciepłe bułeczki,
                                zanim jeszcze jest pozwolenie na budowę co jest dla nas ryzykiem nie
                                bagatelnym......
                                • Gość: boombastic Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.centertel.pl 17.03.06, 18:07
                                  a mozesz powiedziec drogi xmx jaka to inwestycja bedzie realizowana w poblizu
                                  cystersow? moze byc na priva boombastic@gazeta.pl.
                                  dzienks
                              • Gość: famo Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:53
                                teren jest skażony jak cholera, tak przynajmniej twiedzi prezes Smietański.
                                Syndyk który sprzedawał tereny dla geo obniżył nawet cenę nieruchomości. Ale
                                teraz pewnie już o tym nie pamięta bo nie widziałem ogłoszeń cena 6tys - rabat
                                za skażenie!
                                • Gość: breslauer Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.autocom.pl 21.03.06, 22:27
                                  skażony? A niby czym?
                                  • Gość: famo Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:08
                                    związkami ropopochodnymi, olejami i innymi chemikaliami, krótko mówiąc
                                    pozostałościami po produkcji i serwisach bazy przemysłowej
                                    • Gość: archimedia Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:52
                                      No niestety...Ale to jest coś za coś.Szansa na pozyskanie w śródmieściu terenów pod zabudowę pod duże zespoły mieszkaniowe w sposób inny niż odzysk działek poprzemysłowych jest właściwie żadna.Zaraz wystartuje Interbud na terenie po Zieleniewskim,szykuje się Vistula i Wawel ( no nie ten na wzgórzu )już Salwator buduje na Siewnej - inaczej się w śródmiesciu raczej mieszkać nie da...Są od tego wyjątki - pojedyncze budynki w cenie 6-12tys. za m.
                                      Wszyscy którzy się na Cystersów zapisali,pewnie tam byli i widzieli ten krajobraz...Oglądnąłem kiedyś ten teren dokładnie i nie ulega wątpliwości że są tam podziemne zbiornki ropy,oleju itp.A jak było ze szczelnością komunistycznych instalacji to chyba każdy wie...Z drugiej strony - pocieszam się - postęp medycyny jest ogromny...
                                      Pozdrawiam sąsiadów
                                    • Gość: prokreatio Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.ghnet.pl 26.03.06, 22:11
                                      Czyli małe uzdrowisko na CYstersów... ;)
                  • Gość: Konrad Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.06, 19:17
                    kuba to sa jakieś dziwne spekulacje. Niepotzrebnie siejesz ferment. Poczekaj na
                    ostateczne wyjasnienie sprawy
              • Gość: jakub Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.kracen.hor.net.pl 27.03.06, 19:32
                5000zł kosztuje w Geo rezerwacja, 20% płaci się dopiero po rozpoczęciu
                budowy, a budowy nie rozpoczną bezx pozwolenia - to nie Salwator... chyba
                pomyliłeś z Salwator Tower, gdzie za samą rezerwację mieszkania trzeba było
                zapłacić 20 000zł.
                • Gość: andre Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 02:12
                  Różnica jest jednak większa niż wysokość opłaty rezerwacyjnej, Salwator co by o
                  nim nie pisano wieżę już postawił, a Geo nie wbiło łopaty i nie ma pozwolenia.
                  Ja kupiłem w wieży i jestem bardzo zadowolony, nie widzialem tak szybko
                  budującej firmy jak team salwator i budimex.
    • korres Re: inwestycja Geo przy Cystersów 22.03.06, 14:36
      Witam
      szukam szybkiego kontaktu z ludzmi, ktorzy wplacili oplate rezerwacyjna na
      mieszkania
      przy cystersow. Podobno termin rozpoczecia budowy byl przewidziany na kwiecien
      2006, a z materialow GEO wynika, ze rekultywacja terenu potrwa do konca 2007
      r., wiec rozpoczecie opozniloby sie o poltora roku.
      moj telefon: 500 67 92 98
      • Gość: mieszkaniec Cyster Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.kracen.hor.net.pl 27.03.06, 19:35
        Ludzie nie snujcie spiskowej teorii, tam nie trzeba nic rekultywować. Znam
        firmę, która robiła ekspertyzę tego terenu. Na tych działkach nie było i nie ma
        zanieczyszczeń.Mieszkam w budynku obok więc interesowałem się tą sprawą.
        • Gość: k Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:21
          • Gość: kuba Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:22
            nowe info z urzedu, zremb uzupełnił treść odwołania o zarzuty zwiazane z samym
            projektm! Budynki są zaprojektowane niezgodnie z prawem, m.in. garaże są ponad
            poziomem terenu a ich odległość od granicy działki zrembu do 1,5m a powinno być
            3m, parkingi mają ponad 300 miejsc a wtedy wymagany jest raport środowiskowy,
            którego nie ma, a także budynki nie spełniają norm bezpieczeństwa p.poż. Jezeli
            to jest prawdą to wina leży po stronie geo i chcę wiedzieć jak zrekompensują
            taki okres oczekiwania - mieszkania przecież cały czas drożeją!
    • Gość: margo_b Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: 195.75.207.* 23.07.07, 13:16
      Wlasnie rozawzam kupno mieszkania przy Cystersow, ale to co tu sobie poczytalam
      troche mnie ostudzilo. Czy ktos moze mi napisac jaki jest status tych
      wszystkich kwestii na dzien dzisiejszy?
      • Gość: archimedia Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:29
        A co konkretnie cię ostudziło...?
        Nie czytaj tych bzdur - idź na budowę - zrobi ci się cieplej...
        pozdrawiam
        • Gość: margo_b Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: 195.75.207.* 23.07.07, 15:51
          Byam na budowie w tą sobote, wygląda na to ze cos sie tam dzieje. Ale co z tą
          sprawą w sądzie? Ryzykowanie 300 tys. chłodzi chęc zakupu przy takich
          niejasnych okolicznościach...
          • Gość: obserwator Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:55
            Nie słuchaj porad archimedii, bo to pracownik geo. Termin rozprawy bedzie
            wyznaczony prawdopodobnie na wrzesień, a ryzyko uchylenia pozwolenia na budowę
            jest duże i lepiej sie wstrzymać. Co stanie się gdy Sąd orzeknie, że pozwolenie
            zostało wydane niezgodnie z prawem i na lata wstrzyma budowę, a potem być może
            zdecyduje o zmianie kształtu inwestycji? Czy geo i archimedia będą w stanie
            zwrócic pieniądze...
            • Gość: jajacek Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:47
              Piszesz bzdury jak większość forumowiczów. Ani archimedia nie jest pracownikiem
              geo ani też ryxyko zatrzymania budowy nie jest wielkie. Zgoda, nasze sądy są
              nieprzewidywalne ale w swietle dokumentów jakie mają to sprawa wygląda dobrze a
              znam przypadki iż budowa została zakończona nim sąd decyzję wydał i nikt
              budynku rozbierać nie kazał.Mnie natomiast niepokoi inna sprawa- tempo na
              budowie wyrażnie spadło. B1 stoi w stanie surowym i nic się na nim nie dzieje
              od 2-3 miesięcy, to samo na niższej częsci B2. Na B3 jest niewielki postęp w
              stanie surowym. Mam wrażenie że Kartex dysponuje grupą 20-30 osób którymi robi
              wszystkie budynki. Jak zaczęli B5 na innych budynkach stanęło. A gdzie okna,
              ścianki, wykończeniówka- dlaczego tego nie robią? A może im nie płacą??Pani z
              działu inwestycji nie umiała powiedzieć jakie firmy będą robiły instalacje
              sanitarne i elektryczne- może ich jeszcze nie ma?? A zima już niedługo będzie a
              wiadomo że bez zamkniętego i ogrzanego budynku nic się tak nie zrobi!!!! I to
              mnie martwi!!!!
              • Gość: archimedia Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:09
                Hmm...Stanowczo nie zgadzam się że większość pisze bzdury...Moim zdaniem jest to jedna i ta sama osoba - występująca ostatnio jako obserwator...Według niego w GEO jest już syndyk a budowę równają spychacze...
                Nie wiem czy zauważyłeś że gdy docierało do nas pismo o dotrzymywaniu harmonogramu prac - ogłosili przesunięcie terminu B3 B4 o trzy miesiące!
                Trochę w tym bezczelności - prawda?
                Obawiam się że z B1 B2 niestety też tak będzie...
                sąsiadki i sąsiadów pozdrawiam
                • Gość: jajacek Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 07:53
                  może masz rację że bzdury pisze jeden i ten sam "oszołom" - mnie to nie
                  pezeszkadza, niech pisze jak mu z tym lepiej. Skąd masz info o przesunięciu
                  terminu B3 I B4- ja o tym słyszę pierwszy raz? A mam zamiar zamieszkać w B3.
                  A tempo prac jest na prawdę słabe.
                  pozdr.
              • gorter Re: inwestycja Geo przy Cystersów 26.07.07, 22:36
                Dzisiaj pojawiły się nowe zdjęcia budynków na stronie geo. Jajacek - w którym
                budynku masz mieszkanie? Ja w B1, wydaje mi się, że budowa idzie w miarę
                szybko, może z instalacjami i montażem okien czekają na koniec tych
                podstawowych robót? W B1 nie ma jeszcze dwóch pięter, B2 co prawda zakończone,
                ale może czekają na cały B1. Nie martwiłabym się tak bardzo, że nie robią
                jeszcze instalacji. Mam nadzieję, że zrobią to przed zimą... Pozdrawiam
                serdecznie!
          • Gość: archimedia Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:54
            Hmm...Do zakupu nie namawiam - bo im mniej sąsiadów tym lepiej...
            A że sprawa w sądzie? Prawo pozwala uczestnikom postępowania na złożenie skargi do WSA i nawet gdy jest bezpodstawna sąd musi traktować ją poważnie...
            ZREMB wystąpił z tymi zarzutami już na etapie rozpatrywania wniosku w wydz. architektury pod koniec 2005 roku.Zarzuty nie zostały uwzględnione i pozwolenie zostało wydane.ZREMB złożył odwołanie ale wojewoda pozwolenie utrzymał.Następnie ZREMB złożył wniosek do wojewody o wstrzymanie wykonalności - który wojewoda odrzucił...No to ZREMB do sądu z wnioskiem o wstrzymanie wykonalności - sąd wniosek odrzucił...W tym ostatnim przypadku sąd miał obowiązek kierować się prawdopodobieństwem ostatecznego wyroku.
            ZREMB nie ma żadnej nadziei na końcowy sukces - ale jak się domyślam nie chodzi o to by złapać króliczka ale by gonić go...
            Jeżeli masz obawy - możesz kupić w systemie 20/80 - ja tak zrobiłem...
            pozdrawiam
            • Gość: hkjhk Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 01:28
              Faktycznie chyba bedzie o wiele mniej sasiadow niz wczesniej GEO planowalo.
              Oprocz nowych zdjec na stronce GEO sa podane ceny. W B4 od mniej wiecej pol
              roku sprzedali jedno mieszkanie - ufajac tabelce z mieszkaniami, ale wcale mnie
              to nie dziwi jesli ceny dochodza do 10K PLN. Oszaleli, kto im to kupi?
            • Gość: obserwator Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:00
              Do archimedii, tak dobrze zorientowany, jak na "klienta", to fantastycznie
              wręcz, A JEDNAK "ZAPOMNIAŁEŚ" ŻE SĄD JUŻ RAZ NA WNIOSEK ZREMB WSTRZYMAŁ TA
              BUDOWĘ! Orzeczenia dwóch poprzednich instancji WA i UW nie bedą miały żadnego
              znaczenia, jeżeli Sąd orzeknie nie po myśli Geo i klientów, a wtedy policzcie
              ile Geo będzie mialo do zwrotu i czy wytrzymają?
              • Gość: pośrednik Re: inwestycja Geo przy Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 23:44
                Obserwuję geo od jakiegoś czasu i nie wygląda to zbyt dobrze. Jedna budowa w
                kraku i jeszcze problemy. Patrząc na forum z którego nie należy wyciągać
                wniosków, to wpisy są albo od zatrudnionych przez geo ludzi, albo większość
                klientów musiałaby być niespełna rozumu. Ten drugi wniosek nie wydaje mi sie
                być prawdziwy, pozostaje więc wersja jeden.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka