Dodaj do ulubionych

Dedykacja dla skks,trudny,mrug,H56 i innych kolesi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:57
polskaludowa.com/dokumenty/dokumenty_kartki.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: Dedykacja dla skks,trudny,mrug,H56 i innych k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:06
      - peteena i innych bardzo przepraszam,szczególnie - peteena,pozdro.
      • Gość: H56 Re: Dedykacja dla skks,trudny,mrug,H56 i innych k IP: *.comnet.krakow.pl 25.01.06, 20:33
        ? coś Ci dolega ?
    • peteen a co ty, synku, myslisz... 25.01.06, 20:58
      że nas już skleroza zjadła?
      my to bardzo dobrze pamiętamy...
      • swantevit Re: a co ty, synku, myslisz... 25.01.06, 21:21
        a w katolackim garze znow pusto..
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3130804.html
      • koneser13 Re: a co ty, synku, myslisz... 26.01.06, 14:18
        peteen napisał:

> że nas już skleroza zjadła?
        > my to bardzo dobrze pamiętamy...
        tak,tak w mysl zasady ze dobre dla was czasy dlugo sie pamieta....
    • stary71 Sądzisz, rybko, ze komuś tu tęskno? 25.01.06, 23:58
      A może to "jawna k.... prowokacja"? (Kto pamięta to powiedzenie?)
      • skks Re: Sądzisz, rybko, ze komuś tu tęskno? 26.01.06, 00:08
        :-))
        Jaka prowokacja.... To tylko następny nawiedzony pisiek myśli, że mi dołożył:)

ze zbioru: Złote myśli kiko.
        • Gość: kiko Ale dziwne.... IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 00:15
          Jak można optować za takimi, którzy przegrali a zachowują się jakby wygrali?
          Hmm...? Niezbadane są meandry ludzkiej mózgownicy...
          • skks Re: Ale dziwne.... 26.01.06, 00:23
            No bo widzisz koko,
            Kaczorki wygrały bitwę i dobrze się stało..
            PiS wygrał wybory - ma obowiązek stworzyć Rząd.
            Ma obowiązek NAPRAWIĆ RP - zgodnie z tym co Kaczyńscy obiecali w czasie
            kampanii.
            Tylko, że nie umie, nie ma z kim tego robić i już nie bardzo chce to robić.
            Teraz PiS szuka winnych i znajduje PO no bo kogo ma winić?
            PO nie wolno legitymować działań a właściwie braku działań Rządu Marcinkiewicza
            bo za chwilę... mniejszą lub większą PO bedzie musiała ten bardak prostować -
            sama bez Kaczyńskich.
            • trudny2002 Do dedykacji i jej treści sugestywnej 26.01.06, 08:09
              dodać należy iż był to też czas 'brania w kamasze"...detalem jest to iż
              aktualnie pewien siłowy minister takze zapowiada a inny buduje spec a właściwie
              superspec czerezwyczajkę...
              Czyżby dedykujący wskazywał iż występuje mozliwość reaktywacji?
              trudny
              No ale odpowiedzią w tamten czas było bezwezwaniowe solidaryzowanie się
              ludzi...no to..
            • Gość: H56 wybory powinny być obowiazkowe IP: *.comnet.krakow.pl 26.01.06, 08:24
              nie można pozwalać aby jakaś kanapowa ,katokomusza partyjka, głosami jakiejś
              sekty decydowała o losie całego narodu. Polacy zdegustowani dotychczasowymi
              rządami,lenistwem, oraz przekonaniem ,ze ich głos i tak nic nie zmieni,muszą w
              końcu zrozumieć,że taka kryzysowa sytuacje jaka jest teraz to ich samych
              zasługa.
              • Gość: kiko Re: wybory powinny być obowiazkowe IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 08:34
                ludzie, skąd wyście wychnęli, bo chyba nie z tego samego ,
                co reszta narodu, szynela?
                • peteen wychnęli? 26.01.06, 08:36
                  nie znam...

koko, staranności więcej, skoro chcesz trudnych wyrazów używać...
                  • trudny2002 a co do wyborów... 26.01.06, 08:39
                    to Państwo z pewnoscią dostrzegacie iż w interpretacji tuzów prawa a i
                    sprawiedliwości, wyborów być wcale nie musi. Vide warszawa...tam ustępujący
                    wskazał i wskazanie jest skuteczne...zamiast wyborów, mowi się "ten" pokazuje
                    który i gotowe. Tanio, szybko , skutecznie...
                    trudny
                    • Gość: H56 Re: a co do wyborów... IP: *.comnet.krakow.pl 26.01.06, 08:48
                      to,ze urodziłem sie w PRL-u, nie oznacza, że jestem zwolennikiem katolickiej
                      odmiany komuny.
                  • Gość: H56 Re: wychnęli? IP: *.comnet.krakow.pl 26.01.06, 08:50
                    kiko, przetłumacz to na polski
                    • Gość: kiko Re: wychnęli? IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 09:10
                      wychynąć - wyłonić się, wynurzyć, wysunąć zza czegoś, ukazać się
                      na powierzchni...
                      np. z krzaków wychynęła jakaś postać, słońce wychynęło zza chmur itp.
                      ( Słownik jezyka polskiego, PWN tom III)
                      • krzychut Re: wychnęli? 26.01.06, 09:17
                        Tego akurat nie musisz tłumaczyć.
                        Koledzy chętnie by się dowiedzieli co znaczy: "wychnąć z szynela".
                        ;-)
                        • peteen Re: wychnęli? 26.01.06, 09:26
                          to jest licencja koko, podobnie jak "ochlapusy", po czym rozpoznam ją zawsze,
                          bo tylko ona taki głupi błąd robi, mimo że już ją poprawiałem...
                          • Gość: kiko och... IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 09:32
                            Czyżbyś chciał powiedzięć, że nie lubisz już piwska żłopać?
                            I czy termin "żłopanie" jest wam znany, czy też trzeba wytłumaczyć?
                          • krzychut Re: wychnęli? 26.01.06, 09:33
                            Tak, na te "ochlapusy" też zwróciłem uwagę.
                            Ciekawe czy to regionalizm, czy kikowskie słowotwórstwo.
                            Ja całe życie byłem ochlaptusem.
                            ;-D
                            • peteen Re: wychnęli? 26.01.06, 09:36
                              to prawda - ty byłeś, a ja nadal jestem!
                              :c)
                              • Gość: kiko Pod lipą... IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 09:45
                                Panowie, język jest jak glina, można nim się bawić, formować na nowo itp.
                                podlega zmianom jak wszystko, rozwija się... Gdyby było inaczej, do dziś
                                tkwilibyśmy w okolicach Mistrza Jana...

• trudny2002 Re: Pod lipą... 26.01.06, 09:49
                                  Francuzi mają o języku ciekawsze zdanie...i niekoniecznie pod lipą...
                                  trudny
                            • trudny2002 Mnie się bardzo podoba 26.01.06, 09:40
                              iż jeśli przypisuje się cechy opojcze, jeśli podkreśla się na przykład fakt lub
                              przypusszczenie albo zwyczajnie się insynuuje iż ktoś piwo jako napój lubi...a
                              takze wywołuje się tym wrażenie posiadania cech negatywnych przez miłośnika
                              piwa i robi to sympatyk PiS'u zadeklarowany, to wszystko jest OK. Natomiast
                              jeśli taki np. trudny napisze o niskiego wzrostu facecie i z kaleko krótkimi
                              kończynami a do tego o obliczu mało ciekawym...to trudny jest agresywny wobec
                              niepełnosprawnych.
                              Jeśli niepełnosprawnego uznać za chorego to winien on zajmwać się swoim
                              zdrowiem, natomiast jeśłi jest zdrów...to zwyczajnie jak inny wysoki i
                              przystojny albo jak inna pieknie zbudowana kobieta o atrakcyjnej twarzy i
                              sylwetce...tak on zwyczajny kurdupel o kartoflowatej twarzy...a do tego
                              publicznie opowiadający bzdury. I tu niepełnosprawnsć ma coś tłumaczyć?
                              trudny
                              Małe jest małe , a duze duże...zimno to zimno a szubrawiec to
                              szubrawiec...trzeba tylkko nauczyć się mówić o tym wprost i w sposób
                              uzasadniony.
                              • Gość: kiko Gdzie? IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 09:48
                                A gdzie kultura, konwencje towarzyskie i tym podobne pierdoły?
                                Co, Trudny?
                                • trudny2002 Re: Gdzie? 26.01.06, 09:53
                                  Gość portalu: kiko napisał(a):

> A gdzie kultura, konwencje towarzyskie i tym podobne pierdoły?
                                  > Co, Trudny?
                                  Gdzie pierdoły to nie mnie pytaj...
                                  Widzę że to wyraźnie rysowana Twoja opinia...a z opinią jest jak z dupą...moja
                                  droga (tu w konwencji sic!)...każdy ma swoją.
                                  trudny
                                  • Gość: kiko Re: Gdzie? IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 10:30
                                    No widzisz Trudny, jak nikogo nie udajesz, to jesteś po prostu sobą!
                                    • trudny2002 Re: Gdzie? 26.01.06, 11:12

> No widzisz Trudny, jak nikogo nie udajesz, to jesteś po prostu sobą!
                                      Rozumiec musze ze jests osoba nienawykla do spotkania ludzi o innych
                                      przekonaiach, pogladach o innch ogladzie swiata...ale zeby zaraz wykrzykiwać?
                                      Slyszalem, ze pan Gosiewski czyli Twoj idol , podpial się pod haslo Leppera i
                                      Balcerowich jednak musi odejsc:))))
                                      trudny
                                      Noie ma to jednak jak sobą być , prawda?
                                      • Gość: kiko Re: Gdzie? IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 11:17
                                        Niewiele rozumiesz i w tym chyba tkwi sedno sprawy....
                                        :((
                                        • trudny2002 Re: Gdzie? 26.01.06, 11:18
                                          niewiele...niepelnosprawny jestem i jak mnie bedziesz dyskryminować to podnieść
                                          mogę kule...
                                          trudny
                                          • Gość: kiko Re: Gdzie? IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 11:30
                                            nie dyskryminuję, to my nie możemy się porozumieć...
                                            Tak bywa...
                                            • trudny2002 Re: Gdzie? 26.01.06, 11:34

> nie dyskryminuję, to my nie możemy się porozumieć...
                                              > Tak bywa...

No, pamiętaj nie dyskryminuj bo to brzydka cecha.
                                              Co do porozumienia, to nie tyle "nie możemy", co według mnie "nie
                                              musimy"...jednak Ty podobnie jak Twoja opcja nalegacie na taki obowiązek. Mnie
                                              zwyczajnie nie odpowiada ani Twoja postawa, ani przekonania ani nawet i
                                              osobliwy urok ...no i nie planuję żadnego podporządkowania się jedynie slusznym
                                              przekonaniom, No ale to już tak bywa z niepełnosprawnymi...
                                              trudny
                                              • Gość: kiko Gdzie chcesz IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 11:48
                                                Ło Jezu, trudny, przecież ja się przy niczym nie upieram, a już na pewno, jeśli
                                                ma to związek z twoją osobą. Przestań na mnie w ogóle zwracać uwagę i nie
                                                przyczepiaj się do każdego mego postu...

• trudny2002 Re: Gdzie chcesz 26.01.06, 11:52

> Ło Jezu, trudny, przecież ja się przy niczym nie upieram, a już na pewno,
                                                  jeśli
                                                  >
                                                  > ma to związek z twoją osobą. Przestań na mnie w ogóle zwracać uwagę i nie
                                                  > przyczepiaj się do każdego mego postu...
                                                  Nie przyczepiam się , a odpowiadam. Zresztą nader często skłaniasz mnie do
                                                  tego, bowiem stwaisz w tych postach tezy w których trudny odgrywa pewną rolę.
                                                  Niekiedy również używasz trudnego do tytułów wątków jakie podejmujesz...
                                                  Stąd moje odpowiedzi...a jeśłi nie chcesz by reagować na to co piszesz, to w
                                                  akim celu to robisz?
                                                  Pisaś chcesz dla pisania i tak ma zostawać?
                                                  Ja jestam wiec niepełnosprawny, zgoda...ale jak klasyfikować Ciebie?
                                                  Moze jest niekonieczna klasyfikacja...
                                                  trudny:)))
                                                  >
                                                  • Gość: kiko Re: Gdzie chcesz IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 11:57
                                                    Potrafisz namotać....
                                                    Ja tylko staję w obronie mych politycznych sympatii, które ty tak
                                                    zaciekle postponujesz.
                                                    Może dla przerwania tej monotonii spróbuj napisać coś pozytywnego o PO.
                                                    A nuż się uda..............
                                                    hi hi...
                                                  • trudny2002 Re: Gdzie chcesz 26.01.06, 13:19
                                                    nie wiem czy to na temat i jak się ma u Ciebie pewna kwestia...natomiast wiem,
                                                    ze prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
                                                    trudny
                                                    Pisanie i Platformie czyli o ugrupowaniu z jakiego istotą pozostaję w zgodzie
                                                    jest działaniem nieuzasadnionym...właściwie wystarczy ze Twoi idole wypowiadają
                                                    się źle, a Ty lubisz agresywnie zaatakować zarówno Platformę jak i ludzi którzy
                                                    choćby tylko okreśłal się mianem sympatyków. No ale to naturalne, że są
                                                    przypadki w których aby móc dostrzec pozytywy sam autor musi o nich
                                                    mówić...szczęsliwie mnie ten kłopot nie dotyczy...
                                                    trudny
                                                  • Gość: kiko ha ha ha - trudny IP: *.net.autocom.pl 26.01.06, 13:52
                                                    Zachowaj się uczciwie i powiedz, że po prostu nic nie przychodzi ci do,
                                                    he he ,głowy....
                                                    he he , jak mówi gphe..
                                                  • Gość: anatol Re: ha ha ha - trudny IP: *.fbx.proxad.net 26.01.06, 14:45
                                                    najlatwiej atakowac
                                                    cos konstruktywnego sklecic to juz za TRUDNO
                                                  • broton Re: ha ha ha - trudny 27.01.06, 23:15
                                                    ... no ... kontynujcie - podoba mi się ...
    • mrug Zbierasz? 26.01.06, 15:27
      To dobrze.
      Trzeba mieć jakieś hobby!
      • Gość: oko Re: Zbierasz? IP: *.fbx.proxad.net 26.01.06, 15:47
        a ty?
        • mrug Re: Zbierasz? 26.01.06, 15:54
          Ja też mam hobby.
          Ale nie powiem jakie.
    • Gość: a. Re: Dedykacja dla skks,trudny,mrug,H56 i innych k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 22:27
      www.nzs.pl/
      czy jest tu któryś koleś ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka