fortibus 25.01.06, 22:06 Genialne zdjęcie! Jak zwykle jeden 'chop' sobie kopie a 8 się przygląda:) Co tradycja to tradycja! ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A.K. Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 25.01.06, 22:13 bo w MPEC-u mają tylko jedną łopatę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany TO KARA ZA KRAKOWSKICH ŁOTRÓW ! TYPU rOKITA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: TO KARA ZA KRAKOWSKICH ŁOTRÓW ! TYPU rOKITA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:50 jakaż musiała by być kara za głupotę głoszacą podobne komentarze?:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monikaa Dlaczego nikt nie pisze o Rżące?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:37 W ogóle nie grzeja kaloryfery od wczoraj, teraz też są zimne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Dlaczego nikt nie pisze o Rżące?? IP: *.devs.futuro.pl 26.01.06, 00:04 no nie grzeja dupki jedne jak tak dalej bedzie to idzie pozamarzać w domciu. Rżąka RuLeZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani mróz zima w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:48 fajnie sie dowiedziec ze 13 lo odwołało lekcje... moze jeszcze ktos mi udzieli informacji co z jutrem? bo nie wiem czy jest sens wstawac pozdrawiam cieplutko:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie syberia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:54 no prosze, 17 stopni i ludzie zamarzaja... ja w domu mam caly czas 17 stopnii, a czasem rano jak przymrozi to jest 14-15 i nie placze. ludziom to naprawde we lbach sie poprzewracalo. to ile ta baba ma normalnie w domu? 25? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrte Re: och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie sy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:37 Też się dziwię.U mnie kaloryfery ledwo ciepłe.Teraz jest LEPIEJ,bo temperatura w pokojach podniosła się do 17 st.,więc 17 st. to dla nas jest ciepło.Wcześniej było 13-14 st.Co Wy na to?Czy ktoś miał taką temp. w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elgaz Re: och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie sy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:24 ja mam 13*C a ostro grzeje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie sy IP: *.s-web.de 26.01.06, 10:45 Ja rozumiem, ze odczucie ciepla jest indywidualne - ale biorac pod uwage, ile ludzi juz rzeczywiscie zamarzlo, to 17 stopni nie uwazam za taki dramat. Pamietam zime w roku bodajze 1984/85?, dochodzilo tez do -30° C, a wtedy generalnie, i bez awarii, z ogrzewaniem bywalo kiepsko. W blokowisku na Ursynowie w moim pokoiku bylo... ok. 9°C... A i woda nie zwasze bywala ciepla, czesto jej w ogole nie bylo. Tak wiec wszystko jest wzglende. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 25.01.06, 23:05 prokocim - kaloryfery ledwo cieple :/ ciekawe kiedy przypadnie kolejna przerwa w ogrzewaniu, bo będą musieli nas odłączyć od Skawiny i przepiąć z powrotem do Łęgu... już skaczę z radości... :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.netcontrol.pl 25.01.06, 23:51 Cos ten rzecznik szpitala kombinuje. Chyba dogrzewa sie u dyrektora.... Przeciez nie od dzis wiadomo, ze rewelacyjne aluminiowe okna w szpitalu dzieciecym tylko wypuszczaja cieplo. Jest wiele takich miejsc, ze pacjenci do badania musza sie rozbierac przy temperaturze 17-18 st. ... Odpowiedz Link Zgłoś
apolanow Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra 26.01.06, 00:18 to nie jest zdjęcie wykonane na miejscu tego zdarzenia. Ja to zdjęcie widziałam znacznie wcześniej, jako dowcipne ujęcie struktury organizacyjnej polskiego przedsiębiorstwa. A fe, że też wyborczej nawet aparaty pozamarzały!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe pewnie jestes z mpeku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 01:26 nie ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack ziimno IP: *.aine.pl 26.01.06, 00:44 dzwonilem do pana z Mpec'u i mi powiedzial,ze najwczesniej rano bedzie grzanie i ciepla woda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 04:54 Wczoraj na TVP Kraków Prezes deklarował ,że do of god 3 rano wszystko wróci do normy jest godz. 04,54 rano i kaloryfery nadal są zimne a w domu ciężko jest wytrzymać.Ile to jeszcze potrwa..O naszym osiedlu nikt nic nie powiedział podobno grzeje to kłamstwo. Oś.Rżąka za szpitalem w Prokocimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polarnik Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:59 Bylem w Krakowie w zeszlym tygodniu, cale szczescie tylko dzien... To SKANSEN !!!!!!!!!!!Niestety w negatywnym tego slowa znaczeniu. Szczegolnie w zimie nie nadaje sie do zycia dla normalnych ludzi. Moze sie wszyscy przeniosa na Wawel, tam chyba utrzymuja stala temperature i to jedyne miejsce na ktore sie w tym skansenie dmucha i chucha... Remont Rynku i Sukiennic o tej porze roku- chyba nieporozumienie jakies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 05:38 NA Rżące TEż OD WCZORAJ KALORYFERY Są ZIMNE TO SKANDAL LUDZIE MARZNą A OBIETNICE PANA PREZESA ROZWIAłY SIę WRAZ Z PORANNYM SPRAWDZENIEM KALORYFERóW .NADAL Są ZIMNE.KTO MI TERAZ BęDZIE PłąCIł ZA LECZENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oś.Rżaka Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 05:44 Możliwe ,że dziś rano w wiadomościach Pan prezes powie,że podczas naprawy złamałą sie łopata i będzie zimno do lata,lub że wszystko jest ok i grzeje ale u niego w domu....może wreszcie ktoś będzie konsekwętny wobec takich ludzi co dużo muwią i mało robią....czekamy na ciepłe kaloryfery i jesteśmy trochę zawiedzeni obietnicami PANA PREZESA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipska Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 26.01.06, 05:58 a już jest 6 a ja na lipskiej mam dalej zimne kaloryfery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chory Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 26.01.06, 07:17 mam zapalenie zatok w mieszkaniu 13 st rzeczniczka MPC w srode podczas mojej rozmowy telefonicznej zapytana czemu nie powiedziała prasie ze 10 bloków nie bedzie mało ciepła nie umiała odpowiedziec na ich stronie internetowej jest informacja ktora mowi ze w srode wieczorem bedzie ciepło. Nic z tego jest czwartek rano i dalej zimno i nie ma ciepłej wody. Na dodatek biuro prasowe nie poprawiło informacji ze awaria sie przecianie dodajmy ze informacja o awari pojawiła sie dopiero w srode przed 15 - pytanie kto zapłaci za moje utracone zdrowie - przeciez mogłem kupic np grzejniki gdybym wiedział ze potrwa to tyle jak działa biuro prasowe MPC - może nalezy rzecznika zmienic dlaczego rury z lat 70 nie były wymienione przecizeż za ogrzewanie zdzieraja bajońskie sumy i dlaczego szef MPC w wywiadzie po kronice w srodę kłamie w żywe oczy ludzi i nic nie precyzuje - myslę zę On jest odpowiedzialny za awarie bo tu gdzie jest najwieksza ilość wody przpyływająca powinno byc wszystko nowe bo wiadomo że i tem wody wyższa i ciśnienie więc nie sztuka jest zarabiac kilkadziesiąt tysiecy złotych i nie umiec zarządzać moze gazeta tym sie zajmie to juz nie pierwszy raz marzne w ubiegłym roku równiez tak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.orange.pl 26.01.06, 07:43 "Chory" nie pisz tylko leż i wygrzewaj się w łóżeczku!! Gorączka wyłączyła ci gramatykę... A dwie rzeczy wyłączone ( ogrzewanie mam na myśli ) to już nie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Ale bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:17 XIII LO jest w Podgórzu? Chyba redaktorowi przydałaby sie mapa Krakowa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt BECIKOWE-SPIWOROWE IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 26.01.06, 08:46 Czy PiS wyskoczy z nowa ustawa "SPIWOROWE" (kazdy zmarzniety dostaje spiwor) na wypadek nowej awarii lub odciecia gazu z Ukrainy ? PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roobol Wałęsa 3-ci od lewej, a kto kopie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:49 I kim sa pozostali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYSIEK Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:06 Na Złocieniu brak c.o. i wody ciepłej. To są kpiny jak Administracja podchodzi do awarii. Żadnych informacji, telefony alarmowe nie są przez nikogo odbierane, w mieszkaniach 9 stopni Celcjusza.A o awarii człowiek musi się dowiedziec z gazet lub z internetu.Całe osiedle sparaliżowane. Chciałbym wiedziec gdzie idzą nasze pieniądze za utrzymywanie mieszkań?,po co są telefony alarmowe jak nikt je nie odbiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.crowley.pl 26.01.06, 09:08 ta jak za komuny jeden robi reszta patrzy tak widać na zdjeciu Odpowiedz Link Zgłoś
leokadius Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra 26.01.06, 09:11 co chcesz?przeciez wiecej chlopa nie wejdzie do tej dziury!a samotny w dziurze potrzebuje wsparcia swojej grupy! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tez wpadlem w zachwyt!"Czy sie robi, czy sie lezy" 26.01.06, 09:21 Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra 26.01.06, 09:24 Dokladnie!! To samo przyszło mi do głowy jak tylko otworzyła mi sie ta stronka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Połowie krakowian w 11 blokach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 09:28 Ja rozumiem, że Kraków - podobnie jak Wrocław - to nie Warszawa, ale byłam tam wiele razy i bloków stało trochę więcej niż 11. Widzę, że lokalni redaktorzy Gazety potrafią zamotać i bzdetów nawypisywać jakby szkolili się u naszych (albo odwrotnie - nasi u waszych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osatnia Re: Połowie krakowian w 11 blokach? IP: *.m.pppool.de 26.01.06, 09:55 czytanie z zrozumieniem: 11 blokow plus cyt:"Takich atrakcji byli pozbawieni krakowianie z Podgórza, Kurdwanowa, Piasków Nowych, Bieżanowa i Woli Duchackiej. Co gorsze, byli również pozbawieni ciepła w mieszkaniach." czyli jedne z najliczniejszych osiedli Krakowa...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka A może jednak pisanie z sensem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 10:32 I przedstawianie wydarzeń według wagi i znaczenia, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kramer Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.crowley.pl 26.01.06, 09:31 Zastanawiam się w tym wszystkim dlaczego MPEC nie powinien wypłacić odszkodowania lub odpisać od rachunku kwoty rekompensaty za przestój? Wszyscy płacimy za przesył ciepła przez cały rok i to słono a w momencie gdy jest ono najbardziej potrzebne, przydaża się katastrofa. Płacimy za dogrzewanie gazem, prądem. Chorzy wydają na lekarza i za lekarstwa. Jak widzę nikt w całej historii nie porusza kwestii dodatkowych kosztów. Patrząc globalnie, MPEC nic nie kosztuje dopuszczenie do tej awarii a rachunki trzeba płacić dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Ponoć 17 stopni to temperatura idealna dla człowie IP: *.crowley.pl 26.01.06, 09:45 Ponoć +17 stopni to temperatura optymalna dla ludzkiego ciała... Nie wiem czy to prawda, ale tak gdzieś kiedyś słyszałem. Hmh.. ja w każdym razie dogrzewam sobie trochę więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.integrator.krakow.pl / *.crowley.pl 26.01.06, 10:04 Os. Lipska, 26.01.2006, godz. 8:30, kaloryfery były nadal zimne... W mieszkaniu 12'C. Ucieklem do pracy, ale az sie boje wracac... :( Odpowiedz Link Zgłoś