Dodaj do ulubionych

Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Krakowie

25.01.06, 22:06
Genialne zdjęcie!
Jak zwykle jeden 'chop' sobie kopie a 8 się przygląda:) Co tradycja to tradycja! ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: A.K. Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 25.01.06, 22:13
      bo w MPEC-u mają tylko jedną łopatę
      • Gość: Zdegustowany TO KARA ZA KRAKOWSKICH ŁOTRÓW ! TYPU rOKITA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:45
        • Gość: Jacek Re: TO KARA ZA KRAKOWSKICH ŁOTRÓW ! TYPU rOKITA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:50
          jakaż musiała by być kara za głupotę głoszacą podobne komentarze?:(
    • Gość: Monikaa Dlaczego nikt nie pisze o Rżące?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:37
      W ogóle nie grzeja kaloryfery od wczoraj, teraz też są zimne!!!
      • Gość: Rafał Re: Dlaczego nikt nie pisze o Rżące?? IP: *.devs.futuro.pl 26.01.06, 00:04
        no nie grzeja dupki jedne jak tak dalej bedzie to idzie pozamarzać w domciu.
        Rżąka RuLeZ
    • Gość: pani mróz zima w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:48
      fajnie sie dowiedziec ze 13 lo odwołało lekcje... moze jeszcze ktos mi udzieli
      informacji co z jutrem? bo nie wiem czy jest sens wstawac
      pozdrawiam cieplutko:P
    • Gość: awer och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie syberia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:54
      no prosze, 17 stopni i ludzie zamarzaja... ja w domu mam caly czas 17 stopnii, a
      czasem rano jak przymrozi to jest 14-15 i nie placze.
      ludziom to naprawde we lbach sie poprzewracalo. to ile ta baba ma normalnie w
      domu? 25?
      • Gość: yrte Re: och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie sy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:37
        Też się dziwię.U mnie kaloryfery ledwo ciepłe.Teraz jest LEPIEJ,bo temperatura
        w pokojach podniosła się do 17 st.,więc 17 st. to dla nas jest ciepło.Wcześniej
        było 13-14 st.Co Wy na to?Czy ktoś miał taką temp. w domu?
        • Gość: elgaz Re: och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie sy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:24
          ja mam 13*C a ostro grzeje
        • Gość: kawka Re: och rany rany.... 17 stopni, toz to prawie sy IP: *.s-web.de 26.01.06, 10:45
          Ja rozumiem, ze odczucie ciepla jest indywidualne - ale biorac pod uwage, ile
          ludzi juz rzeczywiscie zamarzlo, to 17 stopni nie uwazam za taki dramat.
          Pamietam zime w roku bodajze 1984/85?, dochodzilo tez do -30° C, a wtedy
          generalnie, i bez awarii, z ogrzewaniem bywalo kiepsko. W blokowisku na
          Ursynowie w moim pokoiku bylo... ok. 9°C... A i woda nie zwasze bywala ciepla,
          czesto jej w ogole nie bylo. Tak wiec wszystko jest wzglende.
    • Gość: Ola Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 25.01.06, 23:05
      prokocim - kaloryfery ledwo cieple :/
      ciekawe kiedy przypadnie kolejna przerwa w ogrzewaniu, bo będą musieli nas
      odłączyć od Skawiny i przepiąć z powrotem do Łęgu... już skaczę z radości... :[
      • Gość: Andre Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.netcontrol.pl 25.01.06, 23:51
        Cos ten rzecznik szpitala kombinuje. Chyba dogrzewa sie u dyrektora....
        Przeciez nie od dzis wiadomo, ze rewelacyjne aluminiowe okna w szpitalu
        dzieciecym tylko wypuszczaja cieplo. Jest wiele takich miejsc, ze pacjenci do
        badania musza sie rozbierac przy temperaturze 17-18 st. ...
    • apolanow Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra 26.01.06, 00:18
      to nie jest zdjęcie wykonane na miejscu tego zdarzenia. Ja to zdjęcie widziałam znacznie wcześniej, jako dowcipne ujęcie struktury organizacyjnej polskiego przedsiębiorstwa. A fe, że też wyborczej nawet aparaty pozamarzały!!!!
      • Gość: ewe pewnie jestes z mpeku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 01:26
        nie ladnie
    • Gość: mack ziimno IP: *.aine.pl 26.01.06, 00:44
      dzwonilem do pana z Mpec'u i mi powiedzial,ze najwczesniej rano bedzie grzanie
      i ciepla woda...
    • Gość: Paweł Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 04:54
      Wczoraj na TVP Kraków Prezes deklarował ,że do of god 3 rano wszystko wróci do
      normy jest godz. 04,54 rano i kaloryfery nadal są zimne a w domu ciężko jest
      wytrzymać.Ile to jeszcze potrwa..O naszym osiedlu nikt nic nie powiedział
      podobno grzeje to kłamstwo.

Oś.Rżąka za szpitalem w Prokocimiu.
      • Gość: Polarnik Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:59
        Bylem w Krakowie w zeszlym tygodniu, cale szczescie tylko dzien...
        To SKANSEN !!!!!!!!!!!Niestety w negatywnym tego slowa znaczeniu. Szczegolnie w
        zimie nie nadaje sie do zycia dla normalnych ludzi.
        Moze sie wszyscy przeniosa na Wawel, tam chyba utrzymuja stala temperature i to
        jedyne miejsce na ktore sie w tym skansenie dmucha i chucha...
        Remont Rynku i Sukiennic o tej porze roku- chyba nieporozumienie jakies?
    • Gość: Kasia Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 05:38
      NA Rżące TEż OD WCZORAJ KALORYFERY Są ZIMNE TO SKANDAL LUDZIE MARZNą A OBIETNICE
      PANA PREZESA ROZWIAłY SIę WRAZ Z PORANNYM SPRAWDZENIEM KALORYFERóW .NADAL Są
      ZIMNE.KTO MI TERAZ BęDZIE PłąCIł ZA LECZENIE.
    • Gość: Oś.Rżaka Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 05:44
      Możliwe ,że dziś rano w wiadomościach Pan prezes powie,że podczas naprawy
      złamałą sie łopata i będzie zimno do lata,lub że wszystko jest ok i grzeje ale u
      niego w domu....może wreszcie ktoś będzie konsekwętny wobec takich ludzi co dużo
      muwią i mało robią....czekamy na ciepłe kaloryfery i jesteśmy trochę zawiedzeni
      obietnicami PANA PREZESA...
    • Gość: lipska Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 26.01.06, 05:58
      a już jest 6 a ja na lipskiej mam dalej zimne kaloryfery
    • Gość: chory Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.chello.pl 26.01.06, 07:17
      mam zapalenie zatok w mieszkaniu 13 st rzeczniczka MPC w srode podczas mojej
      rozmowy telefonicznej zapytana czemu nie powiedziała prasie ze 10 bloków nie
      bedzie mało ciepła nie umiała odpowiedziec na ich stronie internetowej jest
      informacja ktora mowi ze w srode wieczorem bedzie ciepło. Nic z tego jest
      czwartek rano i dalej zimno i nie ma ciepłej wody. Na dodatek biuro prasowe nie
      poprawiło informacji ze awaria sie przecianie
      dodajmy ze informacja o awari pojawiła sie dopiero w srode przed 15 -
      pytanie
      kto zapłaci za moje utracone zdrowie - przeciez mogłem kupic np grzejniki
      gdybym wiedział ze potrwa to tyle
      jak działa biuro prasowe MPC - może nalezy rzecznika zmienic
      dlaczego rury z lat 70 nie były wymienione przecizeż za ogrzewanie zdzieraja
      bajońskie sumy
      i dlaczego szef MPC w wywiadzie po kronice w srodę kłamie w żywe oczy ludzi i
      nic nie precyzuje - myslę zę On jest odpowiedzialny za awarie bo tu gdzie jest
      najwieksza ilość wody przpyływająca powinno byc wszystko nowe bo wiadomo że i
      tem wody wyższa i ciśnienie więc nie sztuka jest zarabiac kilkadziesiąt tysiecy
      złotych i nie umiec zarządzać
      moze gazeta tym sie zajmie
      to juz nie pierwszy raz marzne w ubiegłym roku równiez tak było
      • Gość: francjosef Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.orange.pl 26.01.06, 07:43
        "Chory" nie pisz tylko leż i wygrzewaj się w łóżeczku!! Gorączka wyłączyła ci
        gramatykę... A dwie rzeczy wyłączone ( ogrzewanie mam na myśli ) to już nie
        dobrze...
    • Gość: hłe hłe Ale bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:17
      XIII LO jest w Podgórzu?
      Chyba redaktorowi przydałaby sie mapa Krakowa :P
    • Gość: Matt BECIKOWE-SPIWOROWE IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 26.01.06, 08:46
      Czy PiS wyskoczy z nowa ustawa "SPIWOROWE" (kazdy zmarzniety dostaje spiwor)
      na wypadek nowej awarii lub odciecia gazu z Ukrainy ?
      PZDR.
    • Gość: roobol Wałęsa 3-ci od lewej, a kto kopie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:49
      I kim sa pozostali?
    • Gość: KRZYSIEK Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:06
      Na Złocieniu brak c.o. i wody ciepłej. To są kpiny jak Administracja podchodzi
      do awarii. Żadnych informacji, telefony alarmowe nie są przez nikogo odbierane,
      w mieszkaniach 9 stopni Celcjusza.A o awarii człowiek musi się dowiedziec z
      gazet lub z internetu.Całe osiedle sparaliżowane. Chciałbym wiedziec gdzie idzą
      nasze pieniądze za utrzymywanie mieszkań?,po co są telefony alarmowe jak nikt je
      nie odbiera?
    • Gość: jerzy Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.crowley.pl 26.01.06, 09:08
      ta jak za komuny jeden robi reszta patrzy tak widać na zdjeciu
    • leokadius Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra 26.01.06, 09:11
      co chcesz?przeciez wiecej chlopa nie wejdzie do tej dziury!a samotny w dziurze
      potrzebuje wsparcia swojej grupy!
    • kropek_oxford Tez wpadlem w zachwyt!"Czy sie robi, czy sie lezy" 26.01.06, 09:21

• intruder Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra 26.01.06, 09:24
      Dokladnie!! To samo przyszło mi do głowy jak tylko otworzyła mi sie ta stronka!
    • Gość: Pinezka Połowie krakowian w 11 blokach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 09:28
      Ja rozumiem, że Kraków - podobnie jak Wrocław - to nie Warszawa, ale byłam tam
      wiele razy i bloków stało trochę więcej niż 11.
      Widzę, że lokalni redaktorzy Gazety potrafią zamotać i bzdetów nawypisywać
      jakby szkolili się u naszych (albo odwrotnie - nasi u waszych).
      • Gość: osatnia Re: Połowie krakowian w 11 blokach? IP: *.m.pppool.de 26.01.06, 09:55
        czytanie z zrozumieniem:

11 blokow plus
        cyt:"Takich atrakcji byli pozbawieni krakowianie z Podgórza, Kurdwanowa, Piasków
        Nowych, Bieżanowa i Woli Duchackiej. Co gorsze, byli również pozbawieni ciepła w
        mieszkaniach."
        czyli jedne z najliczniejszych osiedli Krakowa......
        • Gość: Pinezka A może jednak pisanie z sensem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 10:32
          I przedstawianie wydarzeń według wagi i znaczenia, co?
    • Gość: Kramer Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.crowley.pl 26.01.06, 09:31
      Zastanawiam się w tym wszystkim dlaczego MPEC nie powinien wypłacić
      odszkodowania lub odpisać od rachunku kwoty rekompensaty za przestój?

Wszyscy płacimy za przesył ciepła przez cały rok i to słono a w momencie gdy
      jest ono najbardziej potrzebne, przydaża się katastrofa. Płacimy za
      dogrzewanie gazem, prądem. Chorzy wydają na lekarza i za lekarstwa. Jak widzę
      nikt w całej historii nie porusza kwestii dodatkowych kosztów. Patrząc
      globalnie, MPEC nic nie kosztuje dopuszczenie do tej awarii a rachunki trzeba
      płacić dalej.

• Gość: miki Ponoć 17 stopni to temperatura idealna dla człowie IP: *.crowley.pl 26.01.06, 09:45
      Ponoć +17 stopni to temperatura optymalna dla ludzkiego ciała...
      Nie wiem czy to prawda, ale tak gdzieś kiedyś słyszałem.
      Hmh.. ja w każdym razie dogrzewam sobie trochę więcej :-)
    • Gość: gzesiolek Re: Awarie sieci ciepłowniczej i wodociągów w Kra IP: *.integrator.krakow.pl / *.crowley.pl 26.01.06, 10:04
      Os. Lipska, 26.01.2006, godz. 8:30, kaloryfery były nadal zimne...
      W mieszkaniu 12'C.
      Ucieklem do pracy, ale az sie boje wracac... :(

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka