Dodaj do ulubionych

Providentia Invest, Wieliczka

IP: *.motorola.com 20.02.06, 13:07
Czy ktoś z was ma jakieś informacje na temat tej firmy?
Ostatnio dość agresywnie reklamują się na wszelkich możliwych stronach z
ofertami developerów.

Proponują mieszkania od 2900pln/m2 brutto, ale niepokoi mnie to, że wszędzie
pojawia się ten sam tekst "Providentia Invest jest wiarygodnym partnerem w
realizacji inwestycji mieszkaniowych. ..."

Tak na prawdę jest to ich pierwsza i jedyna inwestycja (przynajmniej wg.
google i ich strony firmowej :www.providentia.com.pl) - więc skąd wiedzą że
są wiarygodni i nie zawalą terminów albo po prosu nie upadną z hukiem.

Jedynie na stronie ich webmastera jest napisane "Trwają prace nad core
systemem sprzedażowym dla firmy Providentia Invest - międzynarodowego
dewelopera mieszkaniowego oferującego wkrótce swoje usługi w Polsce." - ale
znów - nie udało mi się wygoglować NIC na temat firmy "Providentia Invest" co
by się nie odnosiło do ich Polskiego oddziału.

Może ktoś z czytelników forum ma jakieś informacje nt. tej firmy i mógłby się
podzielić z nami?
Obserwuj wątek
    • Gość: marian Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.comarch.pl 22.02.06, 10:32
      Zbyt wiele info nie znajdziesz na ich temat - już szukałem :)
      Wieliczka to pierwsza investycja, z którą ruszają i są do
      niej dobrze przygotowani. Kolejne inwestycje w przygotowaniu.
      Czy upadną czy wybudują - to się dopiero okaże za około 1,5roku,
      póki co chcą w Polsce trochę zarobić.

• Gość: Ocalony Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 07:40
      Bylismy z żoną w miejcu realizacji, zaraz obok jest komunistyczny blok z
      wielkiej płyty (wprawdzie 4 piętrowy, ale jest). Poza tym na tablicy budowy są
      takie informacje:
      INWESTOR: Jan Piszczyk, Gmina Nowy Wiśnicz
      WYKONAWCA: INVEST BUD Nasz DOM
      PROJEKTANT: Firma Proj. ARCHETON
      Czy widzicie tam Providentia Invest? dziwne...Poza tym dojazd do Krakowa
      ciężki, obok duża przestrzeń, na której (jak stwierdziła firma) prawdopodobnie
      coś będzie (co? - kto to wie...)
      • Gość: Łosica Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.chello.pl 16.03.06, 14:38
        Witam,
        a czy ktoś z interesujących się tą budową widział na planie Krakowa pobliskie
        śmietnisko? Czy może wiecie, jak ono się ma do tej budowy?
        • Gość: miki Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 23:33
          jeżeli bloczki bedą budowane na ul.B.Chrobrego w Wieliczce ,która jest na
          wzniesieniu może się zdażyć ,że wraz z zachodnim wiaterkiem przywędruje smrodek
          z pobliskiej Baryczy (śmietnik Krakowa,odległ.ok.1-2km).odruch wymiotny gotowy.
          wg informacji medialnych budowa miała ropocząć się w marcu.
          ostatnia moja wizja lokalna w niedzielę 26.03 to puste pole,nie ma dosłownie
          nic.Są budowane szeregowki 1-piętrowe,lecz przez inną firmę( w pobliżu jest
          osiedle domków jednorodzinnych,przy ul.Mieszka )
          • anakondzia Re: Providentia Invest, Wieliczka 30.03.06, 21:44
            Ja byłem u nich w siedzibie, która mieści się w samym sercu Krakowa, w rynku w
            kamienicy szarej. Z tego co wiem jest to holenderska firma, mieści się zresztą w
            siedzibie Polsko-Holenderskiej Izby Gospodarczej. Oferta wydaje się ciekawa,
            mieszkania (oczywiście jak to teraz w modzie wirtualne) wyglądają pięknie a
            drzewa się zielenią, oczywiście nie zabrakło pani z wózkiem i dziadka z psem
            (żyć nie umierać). Moim zdaniem ich najsłabszym punktem jest to, że do tej pory
            nic nie wybudowali w Krakowie ba nawet w Polsce. Obsługa jak u większości
            developerów (a mam już pewne doswiadczenie) bardzo miła, sprawiają jednak
            wrażenie jakby pracowali w nieruchomościach miesiąc no może dwa. Na jakieś
            konkretne pytania widać w ich oczach pewne zmieszanie, odpowiedzi nie są zbyt
            jasne, np.A. jest pozwolenie na budowę? B.Mamy prawomocne pozwolenie na budowę
            ale trzeba jeszcze je zmienić bo nastąpił podział mieszkan dwupoziomowych i
            zrobimy z nich dwa jednopoziomowe A. Rozumiem, czyli trzeba czekać na nowe
            pozwolenie? To trwa jakieś 65 dni... B. Ale budowa już rusza w kwietniu. itd,
            itp.,. Z tego co ja wiem to z każdą ważną zmianą w planach trzeba składać
            papiery na nowo co faktycznie trwa jakieś 2 a nawet 3 miesiące, a budować bez
            pozwolenia to chyba śmierdzi prokuratorem. Co do lokalizacji to wypowiem się w
            przyszłym tygodniu jak to zobaczę z bliska. Co do dojazdu to napewno jest lepszy
            niż z większości dzielnic Krakowa, szczególnie tych północnych.
            ps. może jest ktoś kto podpisał już umowę rezerwacyjną, kosztuje to 2500 zł, ale
            czy warto?
            • bzinka Re: Providentia Invest, Wieliczka 31.03.06, 08:29
              Też się zastanawiam nad podpisaniem umowy rezerwacyjnej, do przyszłego tygodnia
              zarezerwowałam mieszkanie na poddaszu. Pan w biurze stwierdził, że 1 ratę czyli
              10% będzie się wpłacać dopiero za ok 1,5-2 miesięcy i że jeśli zrezygnuję w tym
              czasie to zwracaja mi opłatę rezerwacyjną.
              Macie może jakieś zdjęcia z miejsca budowy? Jesli tak poproszę o przesłanie mi
              na maila.
            • Gość: Janek Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:15
              Z tym pozwoleniem; moga chyba budowac juz; zmiany zawsze mozna wprowadzic;
              pozwolenie na zmiany nie zagrozi budowie.
              Ze tam pracuja mlodzie ludzie; i to dobrze; chociaz sa grzeczni. Nie kazdy musi
              sie znac na wszystkim; wystarczy iz szef wie o co chodzi.
              Tak jak ktos tu powiedzial; nie zaczynali budowe w Marcu. No tak; jaka pogoda
              byla??
              • Gość: Janek Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:16
                Slyszalem iz budowa sie zacznie w polowa kwietnia!!!!
                • Gość: gosc wykonawca IP: *.comarch.pl 04.04.06, 14:53
                  wykonawca to spółka Noba z Bielska- Białej. z tego co się zdążyłem zorientować
                  to zlepek 3 spółek, jedna z nich ma na koncie 2 bloki 5 piętrowe.
                  • Gość: Łosica Re: wykonawca IP: *.chello.pl 04.04.06, 15:25
                    Z tego, co się dowiedziałam, robili inwestycje w Bielsku na ul. Kochanowskiego,
                    Jaworowej i Sterniczej.
                    Może ma ktoś jakieś kontakty w B.-B.i mógłby to sprawdzić?
                    Łosica
            • Gość: czesio Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.04.06, 19:43
              zmiana w pozwoleniu na budowe dotyczy mieszkan na poddaszu. te 8-pokojowe ciesza
              sie malym zainteresowaniem i beda dzielone an dwa osobne mieszkania. Reszta
              (czyt. doł) jest bez zmian zatem przystapic do budowy moga jak najbardziej.
          • filon123 Re: Providentia Invest, Wieliczka 30.03.06, 22:19
            no właśnie co z tym wysypiskiem? Panie twierdzą, był wywiad lokoalny i nic nie
            stwierdzono.. ale przecież inaczej nie mogą powiedzieć. Czy ktoś robił prywatne
            rozeznanie? co twierdzą tamtejsi mieszkańcy?
          • Gość: gosc Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ghnet.pl 02.04.06, 14:28
            byłem na miejscu budowy 1 kwietnia. oprócz 2 baraków (ich stan wskazuje,że
            stoją tam już od jakiegoś czasu) nic tam nie ma, nic się nie dzieje. mieli
            zacząć w marcu.. mam nadzieję że w kwietniu rozpoczną.

Rozmawiałem też z facetem, który mieszka domku (zachodnie osiedle) od 3 lat i
            potwierdził że czuć wysypisko. wysypisko samo w sobie jest zakryte, co jakiś
            czas zgromadzone gazy trzeba ulotnić. raz na tydzień, dwa (szczególnie w porach
            letnich) Barycz puszcza takiego bąka i rzeczywiście czuć. bardziej czuć jednak
            chemię.. nie jest to zapach typoowego wysypiska. powiedział, że nie jest to
            uciążliwe i nie przeszkadza w normalnym mieszkaniu..

busem z rynku do zjazdu z krakowskiej jedzie się tam ok 25 min, i z 10 minut na
            piechotkę to samego miejsca. okolica raczej małomiasteczkowa, z licznymi
            akcentami wiejskiego folkloru :), zachodnie osiedle wydaje się być jednak
            bogatsze, dużo nowych domów się tam buduje..

mimo wszystko zdecyduję się współpracować z Providentią...

• Gość: czesio Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.04.06, 18:36
              jestem w trakcie zalatwiania papierkow, jak na razie decyduje sie na kupno
              mieszkania w Wieliczce przy ul. Chrobrego. Martwi mnie wypowiedz przedmowcy, o
              wnoszeniu zmian w pozwoleniu na budowe, zatem przeciagnei sie to kilka miesiecy.
              Jutro ide do biura providenti, dowiem sie wiecej. Co do terenu, bylem tam, jak
              na razie trawka rosnie i dwa baraki stoja, kiedys widac ktos juz probowal cos na
              tym terenia wybudowac, o czym swiadczy stara tablica budowy na jednym z barakow.
              Teren jest w lekkim spadku, niedaleko na gorce widac lasek. Z jednej strony
              jest faktycznie stary blok 4 pietrowy (od strony centrum Wieliczki) z drugiej
              osiedle domkow jednorodzinnych (w strone Baryczy). Co do skladowiska odpaow,
              gadalem z wlascicielem jednego z domkow, ktory mieszka tam od 4 lat. Mowil ze
              jak do tej pory zdarzylo sie tylko raz ze musieli przez tydzien zamykac okna, a
              to ze wzgledu na to iz byla awaria na skladowisku i biogaz byl wypuszczony do
              atmosfery a nie ujmowany jak to zwykle jest. Wracalem do Krakowa wlasnie droga
              przez Barycz (ok. 2km do skladowiska) dopiero przed brama glowna bylo czuc
              nieprzyjemny zapach. Cena za te mieszkania jest atrakcyjna, dojazd na miejsce z
              Krakowa tez nie najgorszy. Providentia ma w planach wybudowanie OGROMNEGO
              osiedla "Zubr" w Niepolomicach, mysle ze inwestycja w Wieliczce ma tylko
              pozwolic im wyrobic sobie dobra marke na rynku. Oby tak bylo...
              • bzinka Re: Providentia Invest, Wieliczka 03.04.06, 08:16
                Też się tam przejechałam w weekend (ok 9 min spacerkiem od przystanku)i jestem
                zdziwiona, bo wcale nie jest tam "kameralnie" jak to ogłasza Providentia i co
                najważniejsze - tam jest strasznie mało miejsca! Jakoś trudno mi sobie
                wyobrazić, że w tej wąskiej przestrzeni między istniejącym już "blaszanym"
                blokiem a domkami na Chrobrego staną 4 bloki.
                Ciągle nie mogę się zdecydować, miejsce średnio mi się podoba, a z podmuchami
                wiatru czuć czasem lekko kwaśne powietrze.

Czesio-daj znać po wizycie w biurze czego się dowiedziałeś. Czy jeśli
                zrezygnujes sie po podpisaniu umowy rezerwacyjnej to zwrócą te 2,5tys?
                • Gość: Łosica Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.chello.pl 04.04.06, 15:22
                  Byłam, widziałam.
                  Od mojej poprzedniej wizyty na placu budowy przybył jeden budyneczek
                  "budowlano-biurowy i zaczęli kopać wykop na kable energ. Musieli z tym poczekać
                  na cieplejsze noce, jak powiedział Pan z biura.
                  Przepytałam chyba 6 osób w kwestii Baryczy itd. 5/6 twierdziło, że czasem, przy
                  zmianie pogody, faktycznie zalatuje, ale nie tragicznie. 1/6 była zbulwersowana
                  zapachem, odradzała mi tę lokalizację, pokazywała Fakt z 26.02.2006, że lokalny
                  radny maskę p/gaz zakłada, że petycje piszą, że ona żałuje, że się tu wybudowała.
                  Hmmm, kwestia dyskusyjna...
                  W sprawie drogi dojazdowej, to raczej nie będzie porozumienia ze Spółdzielnią
                  Mieszkaniową, do której należy ta dróżka ze szlabanem i nie będzie tędy dojazdu,
                  a tylko od góry, Chrobrego.
                  Parę sklepów jest, niedaleko szkoła. W tym "brzydkim" bloku na parterze jest też
                  przedszkole. Ludzie tylko mówili, że bez samochodu trochę kiepsko się mieszka,
                  bo do Rynku w Wieliczce jest pół godziny pieszo. Tam też ośrodek zdrowia. Nikt
                  nie skarżył się na złoczyńców, wszyscy twierdzili, że spokojnie i cicho.
                  Faktycznie, w umowie rezerwacyjnej jest napisane, że w razie rezygnacji (bez
                  podawania przyczyny)do 31.05.2006, przed podpisaniem umowy przedwstępnej, można
                  się wycofać bez kar czy konsekwencji, przy zwrocie 2500zł.
                  Hmmm, chyba się zdecyduję.
                  Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i do zobaczenia w realu we własnym M :)
                  Łosica

• Gość: czesio Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.04.06, 19:35
                  jestem jestem
                  PODPISALEM UMOWE :)
                  Co do miejsca Bzinka to na dlugosci miedzy istniejacym blokiem a domkami
                  jednorodzinnymi maja sie zmiescic 2 bloki rownolegle do istniejacego starego, a
                  nie 4! pozostale 2 beda budowane obok rownolegle do nich w strone "gorki",
                  przypatrz sie dobrze mapce. Co do zapachow to mnie tam nic nie smierdzi jak na
                  razie. Co do drogi dojazdowej od strony osiedla Szymanowksiego zagrodzonej
                  szlabanem przez spoldzielnie, jest to droga gminna wg tego co mowi Providentia
                  i spoldzielnia bezprawnie rosci sobie do niej prawa, na razie nie chca sie
                  szarpac ze spoldzielnia ale zapewniali ze jak juz rusza pelna para z budowa to
                  zaczna domagac sie zlikwidowania szlabanu. Podaje namiary na generalnego wykonawce:
                  Firma Noba Sp.z o.o
                  Ul. Storczyków 4
                  43-382 Bielsko-Biała
                  Jesli znacie ta firme to bardzo prosze o wszelkie info.

jesli nie dostaniesz kredytu po podpisaniu umowy przedwstepnej to mozesz
                  zrezygnowac (w ciagu 3 tygodni) i zwracaja 2.5tys
                  Ja wywalczylem w umowie 6 tyg. Umowe przedwstepna spisalem w formie aktu
                  notarialnego (817zl z 30% znizka u notariusza ktory ma biuro obok Providentii),
                  - mowia ze niby bezpieczniej przy nieznanym deweloperze.
                  ogolnie wrazenie pozytywne po wizycie u nich, biuro nie wyglada na takie ktore
                  mozna opuscic w 5 min z calym dobytkiem.
                  Na koniec mila niespodzianka mnie spotkala. Dostalem od dewelopera za darmo
                  ubezpieczenie od utraty pracy na okres 2 lat. 1000zl miesiecznie moge dostac
                  jesli ODPUKAC cos takiego mialoby miejsce.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: gadzina Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ds7.agh.edu.pl 09.04.06, 23:26
                    kurcze tez mam tam rezewacje na poddasze tylko pytanie jak ono bedzie wygladalo
                    po zmianie planów ktora podobno wlasnie sie robi

jeszcze jedno czy te umowe przedwstepna trzeba spisywac u notariusza???
                  • Gość: gadzina Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ds7.agh.edu.pl 09.04.06, 23:43
                    jedyne co znalazlam to to
                    firmy.pf.pl/uslugi_ogolnobudowlane_jan_nizio_details_4219590.html
                    jest to namai na usługi ogolno budowlane i takie takie ale smierdzi mi to
                    przekretem z ta NOBA
      • Gość: czesio Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.04.06, 19:41
        pozwolenie na budowe zostalo przeniesione na Providentie
        dokumenty sa w porzadku, widzialem
        • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: 82.160.57.* 08.04.06, 22:08
          Czesc. Mam pytanie. Jaka jest odlełość od bloków 3 i 4 od isniejącego bloku. Może ktoś wie?
          • bzinka Re: Providentia Invest, Wieliczka 09.04.06, 09:48
            Odleglosc miedzy blokami to tylko 17 metrow, a do tego starego bloku odleglosc
            to okolo 20 metrow.
            • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.gemini.net.pl 09.04.06, 10:53
              To jak myślisz czy na I pietrze bloku 3 bedzie choc troche słońca?
              • Gość: misiek Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ghnet.pl 09.04.06, 11:32
                oczywiście. Bloki usytuowane są oknami wschód-zachód, a słoneczko świeci z
                południa. przez większą część dnia nie będzie problemów, rankami i wieczorami
                raczej też nie bo bloki nie są wysokie. zresztą choć by i nawet to latem
                będziesz dziękować, że masz chłodno w mieszkaniu :)
                • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.gemini.net.pl 09.04.06, 12:59
                  Pytam bvo mam mieszkanie teraz na kurdwanowie na zachod i prawie nie ma słońca bo jest duży balkon i złania od góry. Ale jak tak uważasz to chyba sobie zarezeruje w wieliczce.
                  • losica213 Re: Providentia Invest, Wieliczka 10.04.06, 12:40
                    Witam zainteresowanych :)
                    Udało mi się dowiedzieć czegoś o firmie Noba:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=39738862
                    Mam nadzieję, że wkrótce usłyszymy/przeczytamy tylko jakieś dobre wieści o niej.
                    Pozdrawiam,
                    losica213
                    • Gość: gosc Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.comarch.pl 10.04.06, 17:14
                      zapewne nikt nie slyszał do tej pory o spółce Noba, gdyż dopiero co powstała z
                      3 innych. Miejmy nadzieję, że doświadczenie jednej z nich, która stawiała ów
                      bloki w B-B, wystarczy by nie sknocili tej inwestycji.
                      • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: 82.160.57.* 10.04.06, 19:42
                        A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki. Mam zarezerwowane mieszkanie na drugim pietrze 75 metrowe ktore ma powstac z oddzielenie od antresoli. Na poczet tego mieszkania sprzedaje stare. Jakie mam nadzieje ze nowy plan budowy zostanie zaakceptowany? W biurze powiedzieli mi ze na99 proc bo bryła budynku nie zostaje zmieniona. A jakie jest wasze zdanie?
                        • Gość: gadzina Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ds7.agh.edu.pl 10.04.06, 20:37
                          dzis bylam w biurze pytałam o wszystko i nikt mi nie powiedział nic
                          konkretnego...
                          a oto co sie dowiedzialam na temat biura projektowego zajmujacego sie zmiana
                          projektu na dzien dzisiejszy podobno zajmuje sie tym Pracownia Usług
                          Projektowych "Moduł Projekt(project)" z Wieliczki jednak nic na temet tego
                          biura projektowego nie znalazlam czy ktos moglby to jeszcze sprawdzic...
                          • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: 82.160.57.* 14.04.06, 19:16
                            Juz dostali pozwolenie na dobudowanie klatki schodowej do poddasza. Teraz czekaja jeszcze na zgode na sprzedaz osobno mieswzkan na 2 pietreze i podaszu.
                            • losica213 Re: Providentia Invest, Wieliczka 18.04.06, 10:18
                              Witam,
                              w weekend była przejażdżka na plac budowy. Są nowe kanciapki, jeszcze bez
                              dachów, ale są na ukończeniu. Są jakieś maszyny, no i pierwsze wykopy już się
                              zaczęły. Jest też nowa tablica informacyjna z Providentią.
                              Jeśli jest ktoś zainteresowany, wyślę zdjęcia.
                              Pozdrawiam :)
                              Jak po Świętach? ;)
                              losica213
                          • Gość: piotrek Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.autocom.pl 23.08.06, 15:36
                            Hej ! Wie ktoś z was co się dzieje na budowie , czy ktoś już wpłacał ratę tą
                            dużą za pierwszy etap ? co nowego ? pozdrawiam piotrek
    • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: 82.160.57.* 18.04.06, 14:54
      Ja tez wczoraj byłam. Budowa rusza!
      • Gość: czesio Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.04.06, 21:29
        tu macie zdjecia:
        62.29.163.219/czesio/
        zrobione: 15-04-2006
    • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: 82.160.57.* 24.04.06, 17:23
      Byłam wczoraj i już jest zalane betonem.
      • losica213 Re: Providentia Invest, Wieliczka 25.04.06, 13:26
        A może ktoś się wybiera tam o innej porze, niż za dnia? I najlepiej w weekend?
        Chodzi mi o ten ewentualny smrodek ze śmietniska, a ponoć w nocy (2-5 nad ranem)
        ma być najgorzej...No i jak by to ktoś mógł sprawdzić...
        • losica213 Re: Providentia Invest, Wieliczka 01.05.06, 11:48
          Hej,
          budowa ruszyła, jest więcej sprzętu, leją beton. Najlepsza wiadomość: będzie
          droga dojazdowa, prawie na przedłużeniu tej między blokami, i nie będzie trzeba
          objeżdżać całego osiedla. Ochroniarz mówił, że nie czuł nigdy śmietniska, nawet
          nocami.
          losica213
          • Gość: iwonapop Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: 82.160.57.* 04.05.06, 11:24
            Ja też sie bardzo ciesze z tej drogi dojazdowej. Nie trzeba sie tluc na
            wertepach kolo domków.
            • Gość: argonautica Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:22
              hej, jestem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej, bedziemy miec mieszkanko na
              poddaszu w bloku D. Bdowa ruszyla, mam zdjecia z 09.05.2006r. jesli ktos jest
              zainteresowany to prosze o kontakt : argonautica@interia.pl.
              Mam nadzieje ze pomimo pierwszej inwestycji developer nie schrzani roboty.
              Wzięlam kredyt. W przyszłym tygodniu podpisuje umowe przedwstepna.
            • Gość: Klient Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.chello.pl 25.06.06, 21:22
              Niestety droga ta będzie tylko na czas budowy :(
    • Gość: gosc umowa przedwstępna IP: *.ghnet.pl 20.05.06, 17:27
      hej,
      czy ktoś wie kiedy będą zapraszać do podpisania umowy przedwstępnej dla
      klientów podzielonych mieszkań?
      • Gość: iwonapop Re: umowa przedwstępna IP: 82.160.57.* 21.05.06, 09:39
        Ja mam miec takie mieszkanie. Mam podpisywac umowę w tym tygodniu kolo wtorku.
        • losica213 Re: umowa przedwstępna 09.06.06, 18:41
          No, co tu taka cisza?
          Jak postępy na budowie, był ktoś może ostatnio?
          Jak podpisywanie umów??
          • Gość: iwonapop Re: umowa przedwstępna IP: 82.160.57.* 11.06.06, 09:46
            Cisza bo wszystko jest w jak najlepsym porządku. Budowa postępuje a umowa
            podpisana.Nic dodac nic ując
    • Gość: czesio Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.06.06, 23:35
      witam zebranych
      bylem dzis 15-06-2006
      budowa idzie, budynek 2B ma ukladany strop zera, gestozebrowy firmy Rector.
      w pozostalych albo plyta fundamentowa albo sciany piwnic.
      • Gość: Kupiec Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.chello.pl 17.06.06, 14:40
        Według opisu technicznego, który dostałem do umowy stropy miały być żelbetowe
        wylewane w całości na budowie. Czyżby wykonawca cos kombinował?
        • Gość: Tiam Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: 81.219.149.* 17.06.06, 16:31
          gęstożebrowy jest droższy
          • Gość: Gość Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.chello.pl 20.06.06, 18:55
            Ale niestety głośniejszy... Dlaczego taka zmiana? Ktoś wie?
            • Gość: Kupiec Re: Providentia Invest, Wieliczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:53
              Wystąpili do urzędu o zmianę pozwolenia, decyzji jeszcze nie mają ale zmiany
              już robią. To samo z podziałem mieszkań na 2 ostatnich kondygnacjach, przez co
              będzie tylko 0,7 miejsca parkingowego na mieszkanie. Coś zaczynają kombinować.
              Tak samo ze zmianą terminu oddania budynku (co prawda wcześniej), ale nie
              wszystkich poinformowali.
      • Gość: _ zdjęcia IP: *.comarch.com 18.07.06, 10:31
        jeżeli ma ktoś aktualne zdjęcia z budowy, proszę o udostępnienie ich gdzies na
        sieci, lub przesłanie na e-maila

z gory dzieki
    • Gość: gosc prywatne forum IP: *.chello.pl 17.09.06, 21:41
      zapraszam do rejestracji na forum 'pod wawrzynami' pod adresem:
      www.podwawrzynami.fora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka