Dodaj do ulubionych

Bora-Komorowskiego

IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 24.11.02, 13:39
mam dosyć objeżdżania Prądnika i Oświecenia zwłaszcza w taki piękny dzień jak
dzisiaj, nie orientujecie się ile ludu wsiada na tych 3 przystankach na D.
Pasterza, bo aż się prosi co bardziej zatłoczone linie puścić dołem.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomekw74 Re: Bora-Komorowskiego IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 24.11.02, 15:03
      Na przykład 132 i 138 w sumie mocno się dublują w stronę Opolskiej i można by
      np. 138 (jako, że mocno juz kręci na terenie Nowej Huty) puścić dołem. Znowu
      129 i 142 też się mocno pokrywają, więc jedno z nich dołem - może 142, bo i tak
      ma trasę pop... to znaczy bardzo mocno zakręconą. No, chyba że o to chodzi,
      żeby było parę takich linii, co to jeżdżą od płota do płota - jak pijany. Bo
      trasa 142 trochę mi takie chodzenie przypomina.
      • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 24.11.02, 20:49
        Yeah: 123 i 142 kręcą, kręcą aż się zakręcą, jak talerz w "Misiu"
        • yzb Re: Bora-Komorowskiego 25.11.02, 14:12
          Nie wiem czy to dobry pomysl. Po pierwsze, przejazd gora trwa moze ze 3 minuty
          dluzej niz dolem. Po drugie, ile razy bywam na Rondzie Strzelcow to widze tam
          dzikie tlumy...
          • Gość: skafi Re: Bora-Komorowskiego IP: 62.121.132.* 25.11.02, 15:44
            A pod Geantem, nie widzisz? Część ludzi przy Rondzie Strzelców, to klienci
            supermarketu, którzy woleliby chodzić bliżej, to znaczy na przystanek na Bora,
            ale takie mają połączenie i już.
            • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 25.11.02, 17:49
              Zgodnie z projektami poprawy MPK chcieliśmy dać tłumom 192, wtedy 152 p Geanta,
              dałbym jeszcze 439 p. Geanta
              • yzb Re: Bora-Komorowskiego 27.11.02, 17:47
                Gość portalu: mouset napisał:

> Zgodnie z projektami poprawy MPK chcieliśmy dać tłumom 192, wtedy 152 p
                Geanta,
                > dałbym jeszcze 439 p. Geanta

No to niech 152 jezdzi przez Geanta, ale 439 powinien jezdzic w obu kierunkach
                kolo Majora - przez Olsze II jezdzi juz 159 i inne.
                • Gość: Maestro Re: Bora-Komorowskiego IP: *.mpk.krakow.pl / 192.168.5.* 29.11.02, 11:44
                  Jeżeli Géant chce walczyć o klienta, to niech zamówi sobie w MPK specjalną
                  linię wzorem sklepów Hit, Tesco i Carrefour Czyżyny (już wkrótce).

132 i 138 muszą pozostać na Dobrego Pasterza, bo już 172 jest na Bora-
                  Komorowskiego;
                  152 musi jeździć "górą", bo na "dole" już mamy 501 i 511;

Uważam jednak, że należałoby przenieść na Bora-Komorowskiego np. 128 oraz jedną
                  ze 125/425 (swoją drogą: zmiana trasy od soboty przez Most Kotlarski).

Inny wariant: częste wahadełko z Ronda Strzelców przez Rondo Młyńskie w celu
                  umożliwienia przesiadek na Olszy II.
                  • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 20:54
                    co to jest wahadełko? jeszcze coś z x39 dołem by się przydało
                  • yzb Re: Bora-Komorowskiego 30.11.02, 11:26
                    Gość portalu: Maestro napisał(a):

> Jeżeli Géant chce walczyć o klienta, to niech zamówi sobie w MPK specjalną
                    > linię wzorem sklepów Hit, Tesco i Carrefour Czyżyny (już wkrótce).

Wiesz cos wiecej o tym Karfurze?

> 132 i 138 muszą pozostać na Dobrego Pasterza, bo już 172 jest na Bora-
                    > Komorowskiego;
                    > 152 musi jeździć "górą", bo na "dole" już mamy 501 i 511;

Najgorsze jest to, ze linie na dole jezdza stadami.

> Uważam jednak, że należałoby przenieść na Bora-Komorowskiego np. 128 oraz
                    jedną
                    > ze 125/425 (swoją drogą: zmiana trasy od soboty przez Most Kotlarski).

O to byloby moze dobre: 125/425 przez Bora i Meissnera, a za to niechby 152 co
                    15 minut, 128 tez rzadziej, a czesciej 192, i najlepiej przegub.

> Inny wariant: częste wahadełko z Ronda Strzelców przez Rondo Młyńskie w celu
                    > umożliwienia przesiadek na Olszy II.

Wlasnie, co to jest wahadelko?? Chyba nie chodzi ci o linie na trasie R.S. -
                    R.M. bo to bezsens.
                    • Gość: mouset Bora, Bora, Bora! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 08:38
                      Czyli: 152, 125, 439 dołem! i 502 stop pod Geantem
                      • Gość: Maestro Re: Bora, Bora, Bora! IP: *.mpk.krakow.pl / 192.168.5.* 03.12.02, 11:48
                        > Czyli: 152, 125, 439 dołem! i 502 stop pod Geantem

152 na pewno dołem nie pojedzie nigdy!

502 - stop? NIGDY :) Byłbym nawet za likwidacją przystanku Pilotów.
                        • Gość: mouset Re: Bora, Bora, Bora! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 17:48
                          Ty chyba za dużo taksówkami jeździsz, a 152 dlaczego ma nie jechać Bora?
                          • Gość: Locutus Re: Tora, Tora, Tora! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.12.02, 02:05
                            Wypowiadam wojnę wszystkim deklom, którzy nie chcą przystanku #502 pod Géantem!
                            • Gość: mouset Re: Tora, Tora, Tora! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 04.12.02, 07:56
                              Jestem Twoim aliantem
                            • pavlack Re: Tora, Tora, Tora! 04.12.02, 13:54
                              Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Wypowiadam wojnę wszystkim deklom, którzy nie chcą przystanku #502 pod
                              Géantem!

Nie nazywaj mnie deklem!
                              • kuba203 Re: Tora, Tora, Tora! 08.12.02, 15:50
                                pavlack napisał:

> Nie nazywaj mnie deklem!

Mnie też!
                                Chcesz wojnę, będziesz miał... :P
                                • Gość: Locutus TORATORATORA!!! - Géant cd. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.12.02, 00:45
                                  Nie chcę wojny, tylko bezprzesiadkowego dojazdu do Géanta!!!
                                  • Gość: mouset Re: TORATORATORA!!! - Géant cd. IP: *.cm-uj.krakow.pl 09.12.02, 10:31
                                    a ja chce więcej autobusów do Geanta, a zwłaszcza 502
                                    • kuba203 Re: TORATORATORA!!! - Géant cd. 10.12.02, 22:05
                                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> a ja chce więcej autobusów do Geanta, a zwłaszcza 502

A ja nie chcę jechać do NH dłużej, bo komuś się przystanku pod nosem
                                      zachciało :)
                                      • Gość: Locutus Re: TORATORATORA!!! - Géant cd. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.12.02, 01:12
                                        Jeździsz do NH #502??? To gratuluję pomysłowości. Sugeruję na śląsk jeździć
                                        przez Warszawę.
                                        • kuba203 Re: TORATORATORA!!! - Géant cd. 11.12.02, 21:26

> Jeździsz do NH #502??? To gratuluję pomysłowości. Sugeruję na śląsk jeździć
                                          > przez Warszawę.

Napisałem to zdanie w imieniu tych wszystkich, którzy jeżdżą 502 z centrum do
                                          NH, bo nie sądzę, żeby im się chciało stawać na dodatkowych przystankach :) A
                                          poza tym, jak mam dojechać np na Dywizjonu, jak nie 502? :)
                                          • Gość: mouset Re: TORATORATORA!!! - Géant cd. IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 12.12.02, 21:52
                                            Lepiej tramem z centrum a poza tym ludzie domagają się 502 pod Geantem
                                            • kuba203 Re: TORATORATORA!!! - Géant cd. 12.12.02, 22:06

> Lepiej tramem z centrum a poza tym ludzie domagają się 502 pod Geantem

To zrób w autobusie ankietę, kto chce dodatkowego przystanku pod Geantem :)
                                              Zobaczymy, co ludzie powiedzą :)
                                              • Gość: mouset Re: TORATORATORA!!! - Géant cd. IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 12.12.02, 22:44
                                                Nie trzeba robic ankiety na przystankach i w 502 usłyszysz pytania w próżnie
                                                czemu nie staje pod G
                          • Gość: Maestro Re: Bora-Komorowskiego IP: *.mpk.krakow.pl / 192.168.5.* 04.12.02, 08:02
                            > Ty chyba za dużo taksówkami jeździsz,
                            > a 152 dlaczego ma nie jechać Bora?

Dlatego, że na Dobrego Pasterza też musi być jakiś autobus, który pojedzie
                            bezpośrednio w okolice Plant (Dworzec Główny, Bagatela).

Linia 502 jest w tym momencie najszybszą linią na trasie Nowa Huta -
                            Śródmieście. Linie przyspieszone mają służyć szybkiemu dojazdowi do centrum dla
                            mieszkanców osiedli dalej oddalonych.

Poza tym napełnienie 502 jest już spore i stop przy Géant trwałby dłużej niż
                            minutę, nie mówiąc już o dodatkowym kłopocie dla pasażerów "nie klientów" w
                            postaci kolejnego przystanku, na którym ludzie by się dopychali do pojazdu.

Sprawna komunikacja ma służyć przede wszystkim ludziom dojeżdżającym do
                            szkoły/pracy/na uczelnię. Jeżeli Géant dbałoby o klientów, to zakupiłoby w MPK
                            linię dowożącą ludzi z Mistrzejowic czy Czyżyn. Poza tym, bez przesady,
                            spokojnie z zakupów można wracać z przystanku "Brzechwy", tylko trzeba wyjść
                            odpowiednim wyjściem z CH Géant i odległość do niego będzie mniejsza niż do
                            przystanku "Géant"

Swoją drogą, skoro stać było ww. Centrum Handlowe na wykupienie nazwy
                            przystanku, to mogliby wreszcie zapłacić za jakieś G1 i G2.

Pozdrawiam i życzę szybkich podróży!
                            Maestro.
                            • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: *.cm-uj.krakow.pl 04.12.02, 12:44
                              152 przez Bora pod warunkiem że 192 zastąpi 428 która do piachu!
                            • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 04.12.02, 19:40
                              Hej Maestro jest chyba z biurwa na Brożka sądząc po IP i wypowiedzi n.t.
                              Carrefour Czyżyny!!!!!!!
                              pozdrów ode mnie p. Szałkowskiego i daj znać gdyby wymyślił kolejny fajny
                              stadny rozkład
                              aha i przeczytaj reformację w 7 aktach wydrukuj i umieść na drzwiach tego co
                              odpowiada za trasy
                              w rewanżu obiecuję odczepić się od 502
                              • kuba203 Re: Bora-Komorowskiego 08.12.02, 15:51

> Hej Maestro jest chyba z biurwa na Brożka sądząc po IP i wypowiedzi n.t.
                                > Carrefour Czyżyny!!!!!!!

I co z tego, skąd jest? MA RACJĘ!!!
                                Już Wam to milion razy powtarzałem, a Wy nic... :)
                                • Gość: Locutus Tora, Tora, Géant! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.12.02, 00:47
                                  Co ma rację??? Jaką rację??? Żeby ludziom dojazd do hipermarketów utrudnić??? A
                                  wiecie, jak by wzrosło obłożenie np. w takim #502 - opłacałoby się puścić tam
                                  Neoplany i zwiększyć f, a poza tym kasa by spływała do empekowskiej kiesy!!!
                                  • Gość: mouset Re: Tora, Tora, Géant! IP: *.cm-uj.krakow.pl 09.12.02, 10:35
                                    Daj spokój neoplanom, te muły nadaja się tylko na 132 bo tam obciążenie jest
                                    średnio na jeża
                                    • Gość: Locutus Re: Tora, Bora, Géant! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.12.02, 04:10
                                      W ogóle MPK powinno kupić jakieś 15-metrowce. Jest tego trochę - Solarisy,
                                      Many, Mercedesy... a tak na marginesie wiele bym dał, żeby mercedesy Citaro
                                      zawitały do naszego miasteczka...
                                      • Gość: mouset Re: Tora, Bora, Géant! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 10.12.02, 08:05
                                        W Zakopanem jedzie się nimi rewelacyjne, i jego krótką wersją też
                                  • kuba203 Re: Tora, Tora, Géant! 10.12.02, 22:14

> Co ma rację??? Jaką rację??? Żeby ludziom dojazd do hipermarketów utrudnić???
                                    A
                                    >
                                    > wiecie, jak by wzrosło obłożenie np. w takim #502

Hmmm, rozumiem, że teraz pusty jeździ? :>

>- opłacałoby się puścić tam
                                    > Neoplany i zwiększyć f, a poza tym kasa by spływała do empekowskiej kiesy!!!

Już można obie te rzeczy spokojnie zrobić, nikt na tym by nie stracił...
                                    • Gość: Locutus Re: Tora, Tora, Géant! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.12.02, 01:14
                                      No to trza zadzwonić do Krakowskiej!!!
                                • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: *.cm-uj.krakow.pl 09.12.02, 10:33
                                  Nie ma za grosz racji, jak ja chciałem żeby 177 i 287 nie jechały p. Szpital
                                  Narutowicza to sie bęcwały MPKowskie smiały, a teraz będą pouczać że 502 jest
                                  międzydzielnicowy, tylko ciekawe czemu taki naprany jedzie, zamiast się mądrzyc
                                  niech dodadza dwie brygady
                                  • kuba203 Re: Bora-Komorowskiego 10.12.02, 22:10

> tylko ciekawe czemu taki naprany jedzie, zamiast się mądrzyc
                                    >
                                    > niech dodadza dwie brygady

Zasadniczo to jest inna kwestia, tu się zgadzam :)
                            • Gość: havi Re: Bora-Komorowskiego IP: *.wmgalicja.krakow.pl 05.12.02, 21:54
                              Gość portalu: Maestro napisał(a):

> > Ty chyba za dużo taksówkami jeździsz,
                              > > a 152 dlaczego ma nie jechać Bora?
                              >
                              > Dlatego, że na Dobrego Pasterza też musi być jakiś autobus, który pojedzie
                              > bezpośrednio w okolice Plant (Dworzec Główny, Bagatela).
                              >
                              > Linia 502 jest w tym momencie najszybszą linią na trasie Nowa Huta -
                              > Śródmieście. Linie przyspieszone mają służyć szybkiemu dojazdowi do centrum
                              dla
                              >
                              > mieszkanców osiedli dalej oddalonych.
                              >
                              > Poza tym napełnienie 502 jest już spore i stop przy Géant trwałby dłużej niż
                              > minutę, nie mówiąc już o dodatkowym kłopocie dla pasażerów "nie klientów" w
                              > postaci kolejnego przystanku, na którym ludzie by się dopychali do pojazdu.
                              >
                              > Sprawna komunikacja ma służyć przede wszystkim ludziom dojeżdżającym do
                              > szkoły/pracy/na uczelnię. Jeżeli Géant dbałoby o klientów, to zakupiłoby w
                              MPK
                              > linię dowożącą ludzi z Mistrzejowic czy Czyżyn. Poza tym, bez przesady,
                              > spokojnie z zakupów można wracać z przystanku "Brzechwy", tylko trzeba wyjść
                              > odpowiednim wyjściem z CH Géant i odległość do niego będzie mniejsza niż do
                              > przystanku "Géant"
                              >
                              > Swoją drogą, skoro stać było ww. Centrum Handlowe na wykupienie nazwy
                              > przystanku, to mogliby wreszcie zapłacić za jakieś G1 i G2.
                              >
                              > Pozdrawiam i życzę szybkich podróży!
                              > Maestro.
                              .....tylko tak się zdarza że w geancie, obi king crossie pracują ludzie także
                              z bieżanowa którzy chcieliby szybko dojechaćdo domów (zbieraliśmy mawet
                              podpisy dla mpk w tej sprawie..)
                              • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 05.12.02, 21:59
                                niestety wśród tych ludzi nie ma Maestro wtedy inaczej by śpiewał
                              • Gość: Maestro Re: Bora-Komorowskiego IP: *.mpk.krakow.pl / 192.168.5.* 06.12.02, 10:09
                                > .....tylko tak się zdarza że w geancie, obi king crossie pracują ludzie także
                                > z bieżanowa którzy chcieliby szybko dojechaćdo domów (zbieraliśmy mawet
                                > podpisy dla mpk w tej sprawie..)

I uważasz, że 502 na trasie Géant -> Prokocim/Bieżanów to szybki dojazd?! Życzę
                                powodzenia! Proponuję jednak 501/511/125/425/128 + Tram 9 z Ronda Mogilskiego.

Pozdrawiam,
                                Maestro
                                • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: 149.156.15.* 06.12.02, 10:17
                                  Autobus bezpośredni to jest to i nikt nie będzie się
                                  przesiadał kiedy ma miejsce , czyta gazetkę , a poza tym
                                  502 jest wolniejszy jedynie między 12 a 16, skoro taki
                                  jesteś mądry to zaproponuj 502 co 10 albo przynajmniej co
                                  12 minut wtedy będzie naprawde pospieszny
                                • Gość: peyer Re: Nie popieram IP: *.rednet.krakow.pl 20.01.03, 15:18
                                  wedlug mieszkancow Nowej Huty to wszystkie linie powinno sie zabrac z pradnika
                                  czerwonego, a tymczasem pradnik ktory lezy w srodmiesciu ma gorsze polaczenie
                                  niz NH z centrum - 152 kontra 152, 501, 502, 511. kolo geanta duzo osob nie
                                  wsiada bynajmniej by jeszcze cos tam puszczac - jak sie komu nie podoba to ma
                                  bezblatny autobus do przystanku na dobrego pasterza
                                  • Gość: mouset Pod warunkiem IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 20.01.03, 20:39
                                    Ja jestem za Bora ale pod warunkiem ze na Prądnik Czerwony poijadą 192 i 114
                      • Gość: PEYER Re: MOUSET - EHH IP: *.rednet.krakow.pl 29.01.03, 15:02

> Czyli: 152, 125, 439 dołem! i 502 stop pod Geantem
                        > GDZIE INDZIEJ PROPONIOWALES JESZCZE 128
                        CZY CIE POBZDZILO - 128,129,139,439,152 TO KANON NA PRADNIKU KTOREGO NIE WOLNO
                        ZMIENIAC BO WLASNIE Z TYCH LINII KORZYSTA NAJWIECEJ PASAZEROW. A MNIE SIE
                        CZEPIASZ ZE CHCE 502 GORA PUSCIC, CO BYNAJMNIEJ NIE OZNACZA ZABRANIA TEJ LINII
                        NA WISLICKIEJ A SAM CHCESZ DOKONAC AMPUTACJI NA PRADNIKU KLUCZOWYCH LINII
                        • Gość: mouset Re: MOUSET - EHH IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.01.03, 17:38
                          Szkoda ze czytasz co drugą linijkę , dostrzegłbyś wtedy 114 i 192 na Prądniku,
                          a nie kłam prosze ze domagałem się 128 p, Bora
                  • Gość: X Re: Bora-Komorowskiego IP: 80.48.253.* 03.12.02, 18:55
                    A ja mam propozycję:
                    (aby ludzie mieli łatwe rozeznanie) to:
                    - puścić przez bora(dołem) wszystkie 4xx (np439..) i 5xx
                    - a górą "tak jak to było od wieków" niech jeżdżą 1xx (np 128...).
                    • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 19:19
                      Poza estetyką nic to nie wnosi, a jeszcze gorzej , bo pognebia 428, które
                      nadaje się tylko do likwidacji
                      • Gość: X Re: Bora-Komorowskiego IP: 80.48.253.* 03.12.02, 19:32

> Poza estetyką nic to nie wnosi, a jeszcze gorzej , bo pognebia 428, które
                        > nadaje się tylko do likwidacji

E tam. Nie zgadzam się z Tobą...
                        • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 19:48
                          No pomyśl, co bedzie w sobotę i niedzielę kiedy jest najwięcej klientów w
                          Geant. Nie jedzie ani 428 ani 439 a 425 co 45 minut i jaki z tego pożytek , a
                          502 bezczelnie nie staje
                          • Gość: X Re: Bora-Komorowskiego IP: 80.48.253.* 03.12.02, 19:52
                            Zmienić częstotliwość
                            Zmusić też geanta do zakupu i puszczenia darmowych
                            • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 20:02
                              No fakt jakis G1 i G2 by sie przydały, a nie ten złom z FB
                              • Gość: ADAŚ "502" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 20:40
                                Tak piszecie (przynajmniej część), że żadnych nowych przystanków dla "502".
                                Zatem ja piszę w pełni świadom, że powinny dwa takie powstać. Jeden BASZTOWA
                                LOT oraz GEANT. I sorki, nikt mi nie powie, że to znacznie pogorszy czas
                                kursowania autobusu tej linii, bo i tak nieraz stoi w korkach na Basztowej i
                                Lubicz. Zatem jak na dodatkową 1 minutę zatrzyma się w tych dwóch miejscach,
                                pasażerom korona z głowy nie spadnie.
                                • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 20:43
                                  Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Tak piszecie (przynajmniej część)
                                  Ja nie
                                  > Zatem ja piszę w pełni świadom, że powinny dwa takie powstać. Jeden BASZTOWA
                                  > LOT oraz GEANT.
                                  ADAŚ< ADAŚ ADAŚ ADAŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                  I sorki, nikt mi nie powie, że to znacznie pogorszy czas
                                  > kursowania autobusu tej linii, bo i tak nieraz stoi w korkach na Basztowej i
                                  > Lubicz. Zatem jak na dodatkową 1 minutę zatrzyma się w tych dwóch miejscach,
                                  > pasażerom korona z głowy nie spadnie.
                                  Ja tylko dodam że w tych dwóch miejscach ZAWSZE stoi na światłach, więc korony
                                  nikomu nie spadna , a wieczorem to przyspieszony jest każdy autobus więc
                                  dramatu też nie będzie
                                  • pavlack Re: '502' 03.12.02, 20:51

> Ja tylko dodam że w tych dwóch miejscach ZAWSZE stoi na światłach, więc
                                    korony
                                    > nikomu nie spadna , a wieczorem to przyspieszony jest każdy autobus więc
                                    > dramatu też nie będzie

Akurat pod Geantem przystanki (w obie strony) są _za_ światłami, i w tym
                                    wypadku autobus musiałby się zatrzymywać 2 razy...
                                    • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 20:57
                                      i to byłaby ta 1 minuta o której wspomniał ADAŚ, poza tym niech koordynusy z
                                      nadzoru skoordynują autobusy z np. światłami, wystarczy że MPK wystąpi do ZDiK
                                      o skojarzenie zielonej strzałki z Młyńskiej z zielonym pod Geantem
                                    • Gość: ADAŚ '502' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 21:03
                                      pavlack napisał:

Akurat pod Geantem przystanki (w obie strony) są _za_ światłami, i w tym
                                      wypadku autobus musiałby się zatrzymywać 2 razy...

I trudno, akurat tam - potem i tak staje na rondzie Polsad i na Wiślickiej.
                                      Ja naprawdę przeciwników nie rozumiem. Nigdy u nas nie będzie żadnych
                                      pospiesznych, przyspieszonych linii z prawdziwego zdarzenia (pewnie dlatego
                                      upadł pierwotny pomysł utworzenia dwóch linii ekspresowych E1 i E2) . Mnie tam
                                      w gruncie rzeczy wsio radno z tym "502" bo do Geanta jeżdżę autem, a na
                                      Basztową idę na piechotę. Uważam jednak, że tam winno "502" stawać i basta.
                                      Jak "511" staje na Pilotów przy Grochowskiej to i "502" może stawać na w/w
                                      przystankach.
                                      • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 21:09
                                        #511 na Grochowskiej tez mnie denerwuje, co za przyspieszenie! staje dopiero aż
                                        na pierwszym przystanku od Mogilskiego!
                                        # o co chodzi z E1 i E2?
                                      • yzb Re: '502' 06.12.02, 19:07
                                        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> I trudno, akurat tam - potem i tak staje na rondzie Polsad i na Wiślickiej.
                                        > Ja naprawdę przeciwników nie rozumiem. Nigdy u nas nie będzie żadnych
                                        > pospiesznych, przyspieszonych linii z prawdziwego zdarzenia (pewnie dlatego
                                        > upadł pierwotny pomysł utworzenia dwóch linii ekspresowych E1 i E2) . Mnie
                                        tam
                                        > w gruncie rzeczy wsio radno z tym "502" bo do Geanta jeżdżę autem, a na
                                        > Basztową idę na piechotę. Uważam jednak, że tam winno "502" stawać i basta.
                                        > Jak "511" staje na Pilotów przy Grochowskiej to i "502" może stawać na w/w
                                        > przystankach.

Zrobienie przystankow Basztowa LOT i Geant ma sens tylko przy jednoczesnym: a)
                                        zwiekszeniu czestotliwosci do min. 12 minut, b) puszczeniu przegubow. Inaczej
                                        bedzie tam jeszcze wieksza masakra niz jest teraz.
                                        • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 06.12.02, 19:10
                                          Żadnych przegubowych 502! juz są na 501 i efekt jest taki że nie może przegonić
                                          139 na Armii Krajowej, wstyd!
                                          • yzb Re: '502' 06.12.02, 21:07

> Żadnych przegubowych 502! juz są na 501 i efekt jest taki że nie może
                                            przegonić
                                            > 139 na Armii Krajowej, wstyd!

Jak to nie moze przegonic? 139 to tyz ikar. Poza tym ja proponuje tam dac
                                            scanie 113 lub omni a nie ikary. A poza tym ci goscie w ikarach czasami
                                            szaleja duzo bardziej niz ci w innych autach, ci w omni tez sa przewaznie
                                            narwani :)
                                            A zreszta mi by na 502 pasowalo cokolwiek dluzszego niz 12 m... albo czesciej
                                            niz 15 min
                                            • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 06.12.02, 21:22
                                              Kilka dni temu jechałem 139 za mną jechał 501 od Kleparza, zdołał wyprzedzić
                                              139 dopiero na łuku Armii Krajowej a przez światła na Bronowice przyjechały i
                                              tak oba naraz
                                              • yzb Re: '502' 06.12.02, 21:52

> Kilka dni temu jechałem 139 za mną jechał 501 od Kleparza, zdołał wyprzedzić
                                                > 139 dopiero na łuku Armii Krajowej a przez światła na Bronowice przyjechały
                                                i
                                                > tak oba naraz

No to jakas ofiara totalna musiala jechac.
                                                Aha, jedna ciekawa rzecz a propos 139. Kiedys wsiadlem w toto w dzien powsz.
                                                ok. 19 na Czarnowiejskiej pod Beverly w kier. Bronowic - ikar oczywiscie -
                                                jechalo cos ok.... 4-5 osob...
                                                • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 06.12.02, 22:03
                                                  Na pewnych odcinkch 139 jest to norma wieczorna
                                                  • Gość: Locutus Poperam Yzba w sprawie 502 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.12.02, 01:40
                                                    jw - dwa dodatkowe przystanki + dłuższy tabor (sugerowane Neoplany zabrane ze
                                                    #132, o którym ktoś się wypowiadał, że wozi powietrze + scanie OmniCity do
                                                    uzupełnienia wszystkich brygad. Ewentualnie scanie CN113ALB) lub f=10.
                                                  • Gość: mouset Re: Poperam Yzba w sprawie 502 IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 07.12.02, 15:28
                                                    Na poczatku istnienia 502 f było =10, ale MPK postanowiło "napełnić " autobusy
                                                  • Gość: Locutus JASNYGWINT!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.12.02, 22:21
                                                    NAWETMINIEPRZYPOMINAJ!!! NIEDENERWUJMNIE!!! ŚMIERĆDYREKTOROWIŻELAZO!!!
                                                    ICIOTCEFILCETEŻ!!! ŻĄDAM502CO10MINUT!!! ALBOCHOCIAŻNEOPLANÓW!!!
                                                  • Gość: mouset Re: JASNYGWINT!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 07.12.02, 22:29
                                                    Z tymi neoplanami nie przesadzaj , sa mułowate i średnio zwrotne, powinni zdjąć
                                                    tabor ze 103 i dac na 502 a f=12 minut i poobserwować w końcu dowieźli autobusy
                                                    to można zrealizować to na próbę
                                                  • Gość: Locutus CO DOWIEŹLI??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.12.02, 03:57
                                                    Jakie autobusy dowieźli??? Czyżby dotarło już 15 M121MB??? Jeśli tak, to czemu
                                                    do diabła nic o tym nie wiem???
                                                  • Gość: mouset Re: CO DOWIEŹLI??? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 08.12.02, 10:46
                                                    Tyle nie ale rzecznik MPK tłumaczył że możliwości pr5zewozowe wzrosną gdy
                                                    dostaną cały tabor, i proszę dostali 5 jelczy i jaki komfort w Kampusie UJ
                                                  • Gość: Locutus Re: CO DOWIEŹLI??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.12.02, 10:48
                                                    Ja myślałem, że już jakaś nowa dostawa była, a ty robisz sensację z czegoś, co
                                                    miało miejsce miesiąc temu...
                                                  • Gość: mouset Re: CO DOWIEŹLI??? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 08.12.02, 17:57
                                                    Nie ja robię sensate tylko ciotka sie chwali że dowieźli to wydłuzyli 114 i
                                                    zrobili 194, szkoda że nie powie co sie stało z brygadami 444-21, 444-23 i 173-
                                                    13
                                                  • kuba203 Re: CO DOWIEŹLI??? 08.12.02, 21:07
                                                    Hej, skąd Ty masz takie dokładne wykazy z numerami? Czyś Ty aby nie jakiś tajny
                                                    agent? :)
                                                  • Gość: mouset Agent Mouset odpowiada IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 08.12.02, 22:17
                                                    Gdybym był agentem to 177 jeździłby częściej od 105-ki hahahaha
                                                    A co do brygad zreorganizowano te "rozpiski", a ja uwielbiam je czytać gapiąc
                                                    się natrętnie przez ramię kierowcom, a poza tym mam znajomego szofera z Woli D
                                                    który cos tam powie czasem, ale o M11 na tej zajezdni nie słyszał, to tak a
                                                    propos wątku o linii 813
                                                  • kuba203 Re: Agent Mouset odpowiada 09.12.02, 08:41

> Gdybym był agentem to 177 jeździłby częściej od 105-ki hahahaha
                                                    > A co do brygad zreorganizowano te "rozpiski", a ja uwielbiam je czytać gapiąc
                                                    > się natrętnie przez ramię kierowcom,

Hmmm, i tak muszę Ci się uważnie przyjrzeć... ;)

> a poza tym mam znajomego szofera z Woli D
                                                    > który cos tam powie czasem, ale o M11 na tej zajezdni nie słyszał, to tak a
                                                    > propos wątku o linii 813

Mam zdjęcie tego M11 w zajezdni :) Choć możliwe, że teraz stoi gdzie indziej :)
                                                  • Gość: mouset Re: Agent Mouset odpowiada IP: *.cm-uj.krakow.pl 09.12.02, 10:37
                                                    Jeśli chcesz mi sie przyjrzeć to w autobusie jestem tylko w dwóch miejscach:
                                                    a) przy kierowcy kiedy wsiadam do pełnego
                                                    b) na najwygodniejszym siedzeniu z tyłu gdy jest pusty
                                                    A mój friend pracuje od 2 lat więc może jeszcze się nie rozejrzał po zajezdni
                                                  • kuba203 Re: Agent Mouset odpowiada 09.12.02, 11:36

> Jeśli chcesz mi sie przyjrzeć to w autobusie jestem tylko w dwóch miejscach:
                                                    > a) przy kierowcy kiedy wsiadam do pełnego
                                                    > b) na najwygodniejszym siedzeniu z tyłu gdy jest pusty

:)))) Popatrzę...

> A mój friend pracuje od 2 lat więc może jeszcze się nie rozejrzał po zajezdni

Hmmm, już trochę czasu miał... :)
                                  • Gość: peyer Re: boratoramouset IP: *.rednet.krakow.pl 23.01.03, 11:06
                                    mouset - zabierajac 152 na bora i dajac w zamian 114 i 192 utrzynisz
                                    mieszkancom niedzwiedzia przysluge - fakt - 114 odciazy zatloczona 139, ktora
                                    wlasnie na pradniku zaczyna pekac w szwach, ale 192 wzamian za 152 to tylko dla
                                    nas strata:
                                    krotki - wiekszy tlok
                                    tak samo sie wlecze
                                    najlepsze rozwiazanie to skrocenie 152 do bohomolca a 192 wydluzenie do tego
                                    miejsca ( bo wybudowaniu bohomolca do konca mozna by przedluzyc na
                                    mistrzejowice i piastow przez srebnych orlow ) - do huty ruch obsluzy
                                    132.dobrze bylo by tez je przyspieszyc. zaoszczedzone zas autobusy mozna czesc
                                    przerzucic do 500 by jezsdzily czesciej - ze 152 na wislickiej malo kto
                                    korzysta bo lepiej czekac na 500-tki, wiec zabranie 152 w zamian za dodatlkowe
                                    kursy mieszkancow wislickiej nie wkurzy. mieszkancy pradnika zas dostana
                                    przyspieszone, czeste autobusy do centrum. i wilk bedzie syty ( mieszkancy
                                    wislickiej beda mieli wiecej kursow 500 ) i owca ( mieszkancy pradnika ) cala i
                                    szczaeliwa.
                                    mozna by tez pomajstrowac co nieco przy 125 i 425 - np. 425 puscic na kuznicy
                                    kołłątajowskiej przez luiblanska i dobrego pasterza zamiast 177, 185 i 477.
                                    odciazy to troche 184 ( na odcinku do mogilskiego ) i mieszkancy kuznicy
                                    dostana cos duzo lepszego niz to co maja obecnie.
                                    • Gość: mouset Re: boratoramouset IP: 149.156.15.* 23.01.03, 12:49
                                      Gość portalu: peyer napisał(a):

> mouset - zabierajac 152 na bora i dajac w zamian 114 i 192 utrzynisz
                                      > mieszkancom niedzwiedzia przysluge - fakt - 114 odciazy zatloczona 139, ktora
                                      > wlasnie na pradniku zaczyna pekac w szwach, ale 192 wzamian za 152 to tylko
                                      dla nas strata:
                                      > krotki - wiekszy tlok
                                      > tak samo sie wlecze
                                      Nie! Bo 114 zabierze ze 30% osób 139 poza tym zabierze pasażerów 152 pod
                                      cracovię, to raz,
                                      Dwa 192 przyjedzie do was pusty

- np. 425 puscic na kuznicy
                                      > kołłątajowskiej przez luiblanska i dobrego pasterza zamiast 177, 185 i 477.
                                      > odciazy to troche 184 ( na odcinku do mogilskiego ) i mieszkancy kuznicy
                                      > dostana cos duzo lepszego niz to co maja obecnie.
                                      Kuźnica domaga się pomocnika 105 bo to jest główny kierunek dojazdów, ze 184
                                      nikt nie korzysta,
                                      Dowodem na słuszność Bora jest jutrzejsza zmiana rozkładów: dwa autobusy
                                      zabrane zostaną ze 132 i 138 i wzmocnią 172
                                      • Gość: peyer Re: boratoramouset IP: *.rednet.krakow.pl 23.01.03, 13:11

> Gość portalu: peyer napisał(a):
                                        >
                                        > > mouset - zabierajac 152 na bora i dajac w zamian 114 i 192 utrzynisz
                                        > > mieszkancom niedzwiedzia przysluge - fakt - 114 odciazy zatloczona 139, kt
                                        > ora
                                        > > wlasnie na pradniku zaczyna pekac w szwach, ale 192 wzamian za 152 to tylk
                                        > o
                                        > dla nas strata:
                                        > > krotki - wiekszy tlok
                                        > > tak samo sie wlecze
                                        > Nie! Bo 114 zabierze ze 30% osób 139 poza tym zabierze pasażerów 152 pod
                                        > cracovię, to raz,
                                        > Dwa 192 przyjedzie do was pusty
                                        >g... prawda. ci, ktorzy jezdrza 139 i 152 bynbajmniej nie jada pod cracowie
                                        tylko na basztowa i pod bagatele, tam 114 nie jedzie. krotki 192 zas sie szybko
                                        zapcha bo do 152 ludzie laduja sie wlasnie od oswiecenia bo wczesniej bardziej
                                        oplaca sie czekac na 500>
                                        > - np. 425 puscic na kuznicy
                                        > > kołłątajowskiej przez luiblanska i dobrego pasterza zamiast 177, 185 i 477
                                        > .
                                        > > odciazy to troche 184 ( na odcinku do mogilskiego ) i mieszkancy kuznicy
                                        > > dostana cos duzo lepszego niz to co maja obecnie.
                                        > Kuźnica domaga się pomocnika 105 bo to jest główny kierunek dojazdów, ze 184
                                        > nikt nie korzysta,
                                        105 i 184 na pradniku sa zapchane - sam sobie przeczysz - gdzie indziej mouset
                                        pisales, ze tlok w 184 na pradnku wynika z dostosowania jego rozkladow do
                                        kurdwanowa, teraz nagle wedlug ciebie stal sie pusty???
                                        > Dowodem na słuszność Bora jest jutrzejsza zmiana rozkładów: dwa autobusy
                                        > zabrane zostaną ze 132 i 138 i wzmocnią 172.
                                        jest to niewatpliwie preludium do skasowania 132 i 138, bo teraz gdy beda
                                        jezdzic tak zadko straca kolejnych paszerow i nastapia kolejne ciecia. historia
                                        119 lubi sie powtarzac!
                                        zgaduje ze mieszkasz opodal wislickiej.
                                        • Gość: mouset Re: boratorapeyer IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 07:33
                                          Mieszkam na Kuźnicy Kołł. :)
                                          105 i 184 są zapchane z Prądnika a nasze osiedla dopycha jeszcze 105 i to
                                          należałoby poprawić
                                          Że pocięto 132 to dobrze ale źle się stało że zabrano 1 autobus ze 138 bo to
                                          jest ważna linia i zatłoczona
                                          192 nie zapełni oświecenie tylko wy nikt nie będzie z oświecenia czekał
                                          specjalnie na jego odjazd
                                • mcjg Re: '502' 11.12.02, 10:14
                                  1 minuta niby niewiele ale pomnóż ją przez ilość wozów na linii i masz różnicę
                                  częstotliwości.
                                  • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 12.12.02, 21:57
                                    Wozów na 502 jest 8 lub 9 i wg Ciebie f spadnie o tyle minut??? 1 minutę można
                                    ciachnąć z postoju zwłaszcza na Pl. Centralnym
                                    • kuba203 Re: '502' 12.12.02, 22:10
                                      8? Na pewno powyżej 10 musi być...
                                      • Gość: mouset Re: '502' IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 12.12.02, 22:52
                                        Przy 10 kółko trwałoby 2,5 godziny
              • Gość: ruppert Re: Bora-Komorowskiego IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 24.01.03, 09:01
                Zabije!! 152 pod geanta? wsiadajcie sobie tam w 501. W tych wszystkich 14
                dziennych liniach jadacych przez Dobrego Pasterza, w godzinach szczytu jest
                konserwa! Same sardynki! Min. 128, 152, 184, 428 jadace na migilskie, czy 129 -
                dworzec.
                • Gość: Locutus Re: Bora-Komorowskiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.01.03, 23:50
                  ŻADNE #152 NIE MOŻE JECHAĆ POD GÉANTEM!!! Trza trochę pomyśleć... jeżli już
                  coś, to #502 powinno tam stawać (o czym wielokrotnie już trąbiłem na tym
                  forum). #152 Jest faktycznie linią niezbędną dla mieszkańców Prądnika
                  Czerwonego. Tym razem muszę się zgodzić z Ruppertem.
                  • Gość: BS Re: Bora-Komorowskiego IP: *.crowley.pl 25.01.03, 21:36
                    > ŻADNE #152 NIE MOŻE JECHAĆ POD GÉANTEM!!! Trza trochę pomyśleć... jeżli już
                    > coś, to #502 powinno tam stawać (o czym wielokrotnie już trąbiłem na tym
                    > forum). #152 Jest faktycznie linią niezbędną dla mieszkańców Prądnika
                    > Czerwonego. Tym razem muszę się zgodzić z Ruppertem.

Oczywiście! 152 właśnie dlatego kursuje do Nowej Huty, żeby obsługiwało ul.
                    Dobrego Pasterza. Na pewno nigdy nie pojedzie ul. Bora-Komorowskiego, którą
                    obsługują autobusy przyspieszone. Linia 502 ma być na tym odcinku szybsza niż
                    501+511, dlatego nie będzie się zatrzymywała na przystanku Géant.

Pozdrawiam,
                    B.S.
                    • Gość: Locutus Re: Bora-Komorowskiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.01.03, 23:50
                      Tylko że przez to centrum nie ma w ogóle połączenia z Géantem... ale nie będę
                      się sprzeczał.

Pozdrówka.
    • Gość: peyer Re: Bora-Komorowskiego IP: *.rednet.krakow.pl 23.01.03, 13:38
      mouset - milo ze troszczysz sie o mieszkancow wislickiej i klientow geanta.
      nieprzecze, ze przy tym, hipermarkecie wsiada mnostwo osob niewatpliwie jednak
      mniej niz na oswiecenie, brzechwy ( multikino ), dobrego pasterza I i dobrego
      pasterza. puszczanie wiec wszystkich linii tamtedy jest wiec nieuzasadnione i
      niesprawiedliwe - na kolo geanta jechaly by 4 linie (152,501,502,511) a gora
      chcesz puscic tylko 192. sam sobie odpowiedz, czy nastawialbys sie na
      jezdrzenie autobusem ktor kursuje zadko czy wolalbys jechac z przesiadka - ja i
      wielu moich znajomych z osiedla czesto nadkladamy drogi np 139 do pl.inwalidow
      by tam sie przesiasc pod bagatele lub 128 lub 125 jedziemy na mogilske i tam
      lapiemy inne linie do centrum. to kolejny dowod na niedorzecznosc twoich
      zakusow zabrania nam KOLEJNEGO autobusu. tak kolejnego - pozwol ci ze przypone,
      ze 159 zostalo wykrojone z linii 129( ktore niegdys jezdzilo co 3 min ), 172
      wykrojone z 132 a 500 powstaly po likwidacji linii B i D, ktore dobrze pamietam
      mialy sporo pasazerow na pradniku - byli oni bo hezdzily te autobusy czesto i
      szybko, po puszczeniu zas 152 przesiadluy sie do samochopdow lub jezdrza z
      przesiadkami klnac na takie pomysly odciecia osiedla od centrum jak twoje.
      powtarzam - dzis dojazd z pradnka lezacego w srodmiesciu jest gorszy niz np.
      spod DH WANDA. skandal. ednoczesnie radze ci sie przejechac kiedys 184 lub 105
      przez pradnik to zauwazysz ze linie te sa zatloczone wiec skoncz z zakusami na
      ich likwidacje lub obciecie kursow. 184 jest puiste ale na kurdwanowie, nie na
      pradniku.
      • Gość: mouset Re: Bora-Komorowskiego IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 07:36
        Wiem jaki tłok jest w 105 bo codziennie nią jadę, 184 też widzę pełny
        Nie upieram się przy 152 p Bora , ale uważam że jego pomocnik 192 powinien
        zostac wydłużony do Oświecenia zamiast 428
        • Gość: peyer Re: mouset - chyba sam jestes klamca IP: *.rednet.krakow.pl 30.01.03, 14:02

> Wiem jaki tłok jest w 105 bo codziennie nią jadę, 184 też widzę pełny
          > Nie upieram się przy 152 p Bora , ale uważam że jego pomocnik 192 powinien
          > zostac wydłużony do Oświecenia zamiast 428

noo - widze ze tu mozemy dojsc jeszcze do jakiegos konsensusu. gdy bedzie 192
          to jeszcze je przyspieszyc, 425 puscic dolem a 125 przez warszawska na kuznicy
          ( i zrobic tam petle by mogl zawracac...)

a co twojego twierdzenia ze nie proponowales 128 na bora komorowskiego to ty
          przedstawie ci kilka faktow:
          wiadomosc z dnia 29 listopada ub.r. godz. 11:44
          maesto zaproponowal przez bora 128 i 125 lub 428
          twoja odpowiedz z dnia tego samego godzina 20:54
          cyt." jeszcze cos z x39 dolem by sie przydalo"
          wiec kto tu klamie zed nie proponowales puscic 128 dolem. nie dosc ze
          popierales 128, jakas x25 dolem to jeszcze chciales tam tac 439 jak wynikalo z
          twoich pozniejszych tekstow - nieladnie!
          wiec nie zarzucaj mi ze ja klamie skoro sam nie pamietasz swoich wypowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka