Dodaj do ulubionych

Wyrywanie Rynku

27.02.06, 23:49
a na gorze wojna, a na dole pokoj ludziom dobrej woli
Obserwuj wątek
    • Gość: nes Re: Wyrywanie Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 01:04
      Moze wojewoda pomoze prezydentowi sie opamietac. Krakow to nie jego prywatny
      folwark....
      • Gość: bióro=krata a takie tam IP: *.devs.futuro.pl 28.02.06, 01:12
        zimno i szaro, a ludzie dalej nie rozumieją realiów. Najwygodniej zwyczajnie siedzieć przed kompem. I ciezsyć sie, żeś w opozycji...
      • Gość: wio Re: Wyrywanie Rynku IP: *.ghnet.pl 28.02.06, 07:19
        mam nadzieję ,że już niedługo skończy się wojaczka Majchrowskiego
        a konserwator utarł mu nos swoją decyzją
        • Gość: Pawel Re: Wyrywanie Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:47
          Mamy nadzieje, ze podobnie utrze nosa prezydentowi w kwestii nadbudowy fortu sw.
          Benedykta
    • Gość: Krakus Jedni goście na L. bardzo się wkurzą. IP: *.devs.futuro.pl 28.02.06, 07:03
      "Kraków nie dostał szansy pełnego poznania przeszłości Rynku" powiedział Majchrowski, dostał za to możliwość pełnogo poznania przeszłości Zakrzówka. Niedługo dzięki działaniom "miłośnika krakowa" majchrowskiego Zakrzówek zostanie rozkopany i "przebadany" w celu skoszenia niezłej kasy. A co do rynku to jedni goście na L. bardzo się wkurzą.
      • Gość: marcikr Re: Jedni goście na L. bardzo się wkurzą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:31
        to co w końcu będzie to podziemne muzeum czy nie?? Bo się już pogubiłam, a żywo
        mnie interesuje ten temat...
    • Gość: czytelnik Re: Wyrywanie Rynku IP: *.crowley.pl 28.02.06, 08:52
      Jak miłościwie panujący prezio wziął od braci L. teraz musi zrealizować
      warunki "umowy" z przed 4 lat. Należy jak najrychlej zająć się dokonaniami
      profesora takimi jak Galerie Kazimierz i Krakowska, KCK,Rondo"Tureckie"
      Krakowska Szkoła Wyższa na Zabłociu i jeszcze parę innych.
      Dość mamienia różnych środowisk spotkaniami, koncertami i tym podobnymi
      imprezami w szczególnosci dotyczy to środowiska Kombatantów,Emerytów i Ludzi
      Starszych.
      Wybory już za pół roku i lepiej zacząć to w tej chwili niż czekać do września
      lub października kiedy może nastąpić tzw. reelekcja.
      Chyba że "Zleceniodawcy" rozliczą "Zleceniobiorcę" sami.
      • Gość: koko Re: Wyrywanie Rynku IP: *.ghnet.pl 28.02.06, 18:50
        jak wiesz ,ze wziął to powiedz ile
        wszyscy chcą wiedzieć ile się daje za gwarancje biznesu z władzą
        może okaże sie ,że niejednego stać na łapówkę tylko myśli ,że to o to chodzi o
        miliony i nie daje ,a moze to tylko setki tysięcy
        mów ,mów ile sie daje ,jak sie daje i wiesz
    • Gość: rye Re: Wyrywanie Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:45
      Będzie miał Janczykowski pomnik w tym mieście za kilka lat. Brawo Panie
      Konserwatorze ! Niewielu jest ludzi, którzy przy podejmowaniu takich decyzji
      kierują się jeszcze interesem miasta i jego obywateli.
      • Gość: brawo Re: Wyrywanie Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:59
        Brawo p. konserwatorze. W iinych kwestach tez prosze nie ulegac presji, niczyjej
        presji..
      • Gość: six Re: Wyrywanie Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:01
        a jaki jest interes miasta i jego obywateli?
    • Gość: marceli szpak Re: Wyrywanie Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:11
      He He He Kudłaczko :)
    • wafel_1 Re: Wyrywanie Rynku 28.02.06, 19:06
      Według mnie najlepiej będzie jeśli udostępnią podziemną część Rynku. Sprowadzi
      to bardzo dużą liczbę turystów, przyniesie zyski, które pokryją koszty
      wykopalisk, remontu płyty Rynku, oraz załatanie dziur w drogach!
    • Gość: jako Re: Wyrywanie Rynku IP: *.ghnet.pl 28.02.06, 20:52
      Najwyższy czas skończyć te wykopki. Zbyt wiele z tym problemów za cenę
      znalezienia starego guzika lub zardzewiałego noża sprzed stu lat
      • Gość: koko Re: Wyrywanie Rynku IP: *.ghnet.pl 01.03.06, 07:45
        zaraz ,zaraz nie takie tanie ten guzik i nóż muszą być skoro zapłacono ponad 11
        milionów z publicznych pieniędzy za ich wydobycie
        prawdopodobnie będzie to niegospodarność wszechczsów choćby niewiadomo jakich
        zasłon użyto do ukrycia tych matactw
        walka jest tak ostra bo chodzi o gigantyczne pieniądze a nie o jakieś odkrywki
        murów
        ktoś kto występuje ciagle publicznie i walczy o dalsze kopanie musi się liczyć
        z podejrzeniami o chęć zysku
        • Gość: mmgk Re: Wyrywanie Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:54
          no jasne, wiec Ty czlowieku oczywiscie jestes pierwszy do podejrzen o chec
          zysku.tacy juz my Polacy jestesmy. no bo jesli mozna to czemu nie? najlepiej
          wszystkich podejrzewac. pana Janczykowskiego o konserwatyzm konserwatorski, pana
          Majchrowskiego o lapowki od L., etc. tylko kto sie zajmie dzialalnoscia pana
          Kadluczki ktory pozwolil na wywiezienie rownie cennej co na rynku ziemi z
          wykopow pod hotel Sheraton, nie mowiac juz o architekturze tegoz hotelu? jak
          ktos kto cos takiego soba reprezentuje moze byc w katedrze Historii Architektury
          Polskiej na Wydziale Architektury PK i jest dopuszczany do projektowania Rynku?
    • Gość: DoRa Re: Wyrywanie Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:16
      według mnie nasze miasto może dobrze zarobić na sprzedarzy biletów do
      zwiedzania podzniemi. Ja - szczerze mówiąc - bardzo chciałabym je zobaczyć.
      Będzie to kolejna atrakcja turystyczna i uważam, że nie powinni robić takich
      cyrków, tylko pozwolić prof. Kadłuczce udostępnieć część podziemi.
      • Gość: tenor Re: Wyrywanie Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:56
        Tak ,zgadzam się.W podziemiach powinien śpiewać profesor Karczykowski.
        Bilety należy przeznaczać na Akademie Muz w Krakowie.
      • Gość: koko Re: Wyrywanie Rynku IP: *.ghnet.pl 01.03.06, 15:15
        jestem za biletami
        po 100zł od łebka ale przed wejściem należy brać a później uciekać ,żeby
        turyści nóg z d nie powyrywali za takie atrakcje
    • akaki Re: Wyrywanie Rynku 01.03.06, 19:10
      Nie tak dawno miała miejsce debata na TV Kraków, oto jak to wtedy komentowałem:

Zawsze znajdzie się jakiś burak któremu coś się nie spodoba. Co powinno się
      zrobić z rynkiem? Zakopać i nie dotykać, bo "historyczna substancja". Ja
      przepraszam, ale na [ekhm] Krakowowi zwały ziemi których nikt nigdy nie tknie?
      Bo zniszczymy, bo się nie da, bo historyczna wartość, bo to, bo tamto.
      Najlepiej nie ruszać, zamrozić i zamieszkać w lepiankach 5 km. od miasta. I po
      prostu krew mnie zalewała jak to obserwowałem. Ludzie bawią się w ploty o braku
      przygotowania fundamentów, że rozmokną, że nie przewidziano prac
      konserwacyjnych, że sukiennice się walą, że rozwalono poniemiecki zbiornik...
      Sączą taki jad, a nawet nie przeczytali planów inwestycji. A nawet jeśli, to
      stare, obecnie zarzucone. I utrzymują ze nie ma na to funduszy - kiedy
      Majchrowski jak przedszkolakom tłumaczy: z budżetu 2005 i 2006 jest razem
      20kilka milionów. Wystarczy. W planie są uwzględnione prace. I nie dociera, że
      nie ma na razie konkretnych planów komercji, że najpierw trzeba sporządzić
      dokumentację odkopanej i zbadanej powierzchni. I znów Majchrowski pyta jakiegoś
      ćwierćprofesorka, czy dowiedziawszy się że będzie miał mieszkanie, ale nie
      wiadomo czy 1, 2 czy 3 pokojowe, to czy planuje jego zagospodarowanie w
      najdrobniejszych szcegółach. I i stale powracająca "historyczna substancja" -
      taak, turyści przyjadą do Krakowa żeby połazić po rynku i myśleć sobie "pod
      ziemią jest kupsztal sprzed 400 lat, i fragmenty murów, ale czad..." Nie mówię
      że popieram wszelkie akcje Majchrowskiego. Ba, nawet niespecjalnie go
      lubię/szanuję. Ale o wiele bardziej wnerwia mnie to dążenie konserwatorów i
      władz do zatopienia Krakowa w formalinie. Chociaż... w formalinie to my już
      brodzimy. Najlepiej zrobić z tego miasta kiszonego ogórka. No i dobrze,
      wszystko pięknie, konserwator się czepia i patrzy na ręce, taka jego rola. Ale
      nie mogę tego tolerować, kiedy nic nie robi się z szyldowym burdelem na
      wszystkich fasadach, olewa nadbudowy kamienic... Ale gdy tylko jest okazja
      dokopania Majchrowskiemu, to od razu wszyscy chętni.
      Kiedyś Kraków wyglądał jak trzeba. Nie było zielonych bud z kwiatkami. Była za
      to zieleń.
      • Gość: M. Re: Wyrywanie Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:20
        Drogi Akaki!
        Trzeba było słuchać o czym bredzą , bo jak sie nie słucha to sie bredzi samemu.
        Te podziemia to wybujała wyobraźnia pana Kadłuczki. Tam nic niema do
        pokazywania. On coś bresze (to znaczy po staropolsku kłamie) jak potłuczony, a
        naiwni wierzą.
      • o13y a co Ci się zdaje? 01.03.06, 20:53
        że się ludziom zdjęcie miłościwie panującego nie podoba i dlatego tak krzywo
        patrzą?
        Urząd chodzi na rzęsach bo prezydent CHCE aby w 2006 roku zrealizowano tę to a
        tę inwestycję, a potem tę i tę. Za nasze zresztą pieniądze i nie oglądając sie
        na realność owych realizacji.
        To za co go ludzie mają kochać?
        O tych tabliczkach że to "staraniem Prezydenta" to nawet nie wspominam, bo to
        są ponure żarty i objaw megalomanii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka