Gość: mouset IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 08:02 Serio istnieje taka knajpa? będzie miał swój przystanek, to cos nowego w nazewnictwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzyZio Re: Klub Kameleon IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 29.11.02, 11:59 Gość portalu: mouset napisał(a): > Serio istnieje taka knajpa? będzie miał swój przystanek, to cos nowego w > nazewnictwie ciekawe kto wziął w łepę i ile ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Klub Kameleon IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 20:52 No fakt kiedyś przystanek "Geant" nazywał się "Bora-K" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: Gdzie to będzie? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.11.02, 22:21 Sorry, ale jak już wielokrotnie wspominałem, jestem krakusem na wygnaniu, więc nie wszystko mam na bieżąco. Ościećcie mnie - o jaki przystanek tu chodzi i na jakiej linii? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdzie to będzie? 29.11.02, 22:32 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > Sorry, ale jak już wielokrotnie wspominałem, jestem krakusem na wygnaniu, więc > nie wszystko mam na bieżąco. Ościećcie mnie - o jaki przystanek tu chodzi i na > > jakiej linii? O nowy przystanek Klub Kameleon na trasie linii 125/425, które od jutra będą jeździć przez Most Kotlarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Gdzie to będzie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 22:35 To jak będą się stamtąd wytaczać nawaleni dresmeni, itp, to chyba kierowcy będą robić przystanke "n/ż", albo wogóle go nie zauwazać. No chyba, że chcemy mieć Jelcze bez szybek i pocięte siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: Gdzie to będzie? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.11.02, 22:36 Wielkie dzięki. Miła nazwa w mniej miłym miejscu. Ja jednak wierzę, że wkrótce nasze kochano- strategiczne 115 też tam bedzie stawać. A jak nie, to inna linia, która zawiezie Lipszczan (he, he, ale mi wyszło...) i Rybitwian gdzieś blizej centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdzie to będzie? 29.11.02, 22:39 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > Wielkie dzięki. > Miła nazwa w mniej miłym miejscu. Ja jednak wierzę, że wkrótce nasze kochano- > strategiczne 115 też tam bedzie stawać. A jak nie, to inna linia, która > zawiezie Lipszczan (he, he, ale mi wyszło...) i Rybitwian gdzieś blizej centrum > . Za kilka lat to może być linia nr 7... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Gdzie to będzie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 22:43 No, ale popatrz na to z punktu widzenia MPK: #115 jest i tak wystarczająco długa, więc poco ją skracać przez most #125,425 mają przecież dwa różne numery, więc MUSZĄ jeździć tą samą trasą, mimo że 425 nie jest nikomu potrzebne (wyrzucić to a busy na 125 i 115) nowa Klimeckiego jest szeroka i nowoczesna i nie będa tam się tworzyły korki, więc jak w Witkowicach wytłumaczyc, że 115 ma źle ułożony rozkład i zawsze przyjeżdza spóźniona. Więc lepiej niż stoi w korkach na Pokoju, a jak Lipska chce do centrum to: 125 (2,2 PLN) a potem trem lub 115 (2,2PLN) co razem daje 4,4 PLN, prawda że im się to opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdzie to będzie? 29.11.02, 22:53 Gość portalu: aa napisał(a): > #125,425 mają przecież dwa różne numery, więc MUSZĄ jeździć tą samą trasą, mimo > > że 425 nie jest nikomu potrzebne (wyrzucić to a busy na 125 i 115) Właśnie to samo pomyślałem. Jedynym sensownym wytłymaczeniem tej decyzji jest to, że przez most muszą jeździć dwie linie, więc zestaw 115+125 lub 115+425 odpada bo rozdziela się 125 i 425. Ale to też jest bez sensu, bo przez most nie muszą jeździć dwie linie - spokojnie wystarczyłoby 115. > nowa Klimeckiego jest szeroka i nowoczesna i nie będa tam się tworzyły korki, > więc jak w Witkowicach wytłumaczyc, że 115 ma źle ułożony rozkład i zawsze > przyjeżdza spóźniona. Więc lepiej niż stoi w korkach na Pokoju, a jak Lipska > chce do centrum to: 125 (2,2 PLN) a potem trem lub 115 (2,2PLN) co razem daje > 4,4 PLN, prawda że im się to opłaca. Można sobie miesięczny na sieć kupić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdzie to będzie? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 23:36 Wszystko co piszecie to niestety prawda i to straszliwa, jeśli chodzi o inteligencję dz. rozkładów i tras MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ PODOBNO NIEZŁA KNAJPA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 12:04 Ten Kameleon to podobno fajna knajpa. Przypuszczam jednak, że dużo dresiarzy tam chodzi. A jeśli chodzi o nazwę przystanku to sądzę, że właściciele go opłacili po to, aby zrobić sobie dodatkową reklamę. Proponuję niech wynajmą tramwaj. Coś słabo ostatnio pod tym względem w MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: PODOBNO NIEZŁA KNAJPA ? IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 12:50 to dyskoteka na 2 tysiące luda, z wyszynkiem, a czasem i dragami... trafiają sie też koncerty, ostatnio grała tam ira może kiedyś będę mógł powiedziec wam więcej i z pierwszej ręki, ale na razie sza ! :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: PODOBNO NIEZŁA KNAJPA ? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 30.11.02, 13:16 Mmmmmhhh to dopiero frekwencja w 125 wzrośnie, proponuję nocny 605 (tak na marginesie bardzo by się przydał) ze Złocienia przez Lipską , most K, Dworzec i np. do Witkowic Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: PODOBNO NIEZŁA KNAJPA ? 30.11.02, 19:17 Bardzo przydałaby się linia nocna na Lipskiej :) Ale jeśli wydłużycie ją do Złocienia i Witkowic, to zaraz i nocny autobus zaczną się dopominać inne osiedla typu Tyniec, Skotniki, Swoszowice, Lubocza, Tonie itd :) Odpowiedz Link Zgłoś