Dodaj do ulubionych

Klub Kameleon

IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 08:02
Serio istnieje taka knajpa? będzie miał swój przystanek, to cos nowego w
nazewnictwie
Obserwuj wątek
    • Gość: krzyZio Re: Klub Kameleon IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 29.11.02, 11:59
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Serio istnieje taka knajpa? będzie miał swój przystanek, to cos nowego w
      > nazewnictwie

ciekawe kto wziął w łepę i ile ;-)
      • Gość: mouset Re: Klub Kameleon IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 20:52
        No fakt kiedyś przystanek "Geant" nazywał się "Bora-K"
    • Gość: tomekw74 Re: Gdzie to będzie? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.11.02, 22:21
      Sorry, ale jak już wielokrotnie wspominałem, jestem krakusem na wygnaniu, więc
      nie wszystko mam na bieżąco. Ościećcie mnie - o jaki przystanek tu chodzi i na
      jakiej linii?
      • pavlack Re: Gdzie to będzie? 29.11.02, 22:32
        Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> Sorry, ale jak już wielokrotnie wspominałem, jestem krakusem na wygnaniu,
        więc
        > nie wszystko mam na bieżąco. Ościećcie mnie - o jaki przystanek tu chodzi i
        na
        >
        > jakiej linii?

O nowy przystanek Klub Kameleon na trasie linii 125/425, które od jutra będą
        jeździć przez Most Kotlarski.
        • Gość: aa Re: Gdzie to będzie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 22:35
          To jak będą się stamtąd wytaczać nawaleni dresmeni, itp, to chyba kierowcy będą
          robić przystanke "n/ż", albo wogóle go nie zauwazać.
          No chyba, że chcemy mieć Jelcze bez szybek i pocięte siedzenia.
        • Gość: tomekw74 Re: Gdzie to będzie? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.11.02, 22:36
          Wielkie dzięki.
          Miła nazwa w mniej miłym miejscu. Ja jednak wierzę, że wkrótce nasze kochano-
          strategiczne 115 też tam bedzie stawać. A jak nie, to inna linia, która
          zawiezie Lipszczan (he, he, ale mi wyszło...) i Rybitwian gdzieś blizej centrum.
          • pavlack Re: Gdzie to będzie? 29.11.02, 22:39
            Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> Wielkie dzięki.
            > Miła nazwa w mniej miłym miejscu. Ja jednak wierzę, że wkrótce nasze kochano-
            > strategiczne 115 też tam bedzie stawać. A jak nie, to inna linia, która
            > zawiezie Lipszczan (he, he, ale mi wyszło...) i Rybitwian gdzieś blizej
            centrum
            > .

Za kilka lat to może być linia nr 7... :-)
          • Gość: aa Re: Gdzie to będzie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 22:43
            No, ale popatrz na to z punktu widzenia MPK:
            #115 jest i tak wystarczająco długa, więc poco ją skracać przez most
            #125,425 mają przecież dwa różne numery, więc MUSZĄ jeździć tą samą trasą, mimo
            że 425 nie jest nikomu potrzebne (wyrzucić to a busy na 125 i 115)
            nowa Klimeckiego jest szeroka i nowoczesna i nie będa tam się tworzyły korki,
            więc jak w Witkowicach wytłumaczyc, że 115 ma źle ułożony rozkład i zawsze
            przyjeżdza spóźniona. Więc lepiej niż stoi w korkach na Pokoju, a jak Lipska
            chce do centrum to: 125 (2,2 PLN) a potem trem lub 115 (2,2PLN) co razem daje
            4,4 PLN, prawda że im się to opłaca.
            • pavlack Re: Gdzie to będzie? 29.11.02, 22:53
              Gość portalu: aa napisał(a):

> #125,425 mają przecież dwa różne numery, więc MUSZĄ jeździć tą samą trasą,
              mimo
              >
              > że 425 nie jest nikomu potrzebne (wyrzucić to a busy na 125 i 115)

Właśnie to samo pomyślałem. Jedynym sensownym wytłymaczeniem tej decyzji jest
              to, że przez most muszą jeździć dwie linie, więc zestaw 115+125 lub 115+425
              odpada bo rozdziela się 125 i 425. Ale to też jest bez sensu, bo przez most nie
              muszą jeździć dwie linie - spokojnie wystarczyłoby 115.

> nowa Klimeckiego jest szeroka i nowoczesna i nie będa tam się tworzyły korki,
              > więc jak w Witkowicach wytłumaczyc, że 115 ma źle ułożony rozkład i zawsze
              > przyjeżdza spóźniona. Więc lepiej niż stoi w korkach na Pokoju, a jak Lipska
              > chce do centrum to: 125 (2,2 PLN) a potem trem lub 115 (2,2PLN) co razem daje
              > 4,4 PLN, prawda że im się to opłaca.

Można sobie miesięczny na sieć kupić :-)
              • Gość: mouset Re: Gdzie to będzie? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 23:36
                Wszystko co piszecie to niestety prawda i to straszliwa, jeśli chodzi o
                inteligencję dz. rozkładów i tras MPK.
                • Gość: ADAŚ PODOBNO NIEZŁA KNAJPA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 12:04
                  Ten Kameleon to podobno fajna knajpa. Przypuszczam jednak, że dużo dresiarzy
                  tam chodzi.
                  A jeśli chodzi o nazwę przystanku to sądzę, że właściciele go opłacili po to,
                  aby zrobić sobie dodatkową reklamę.
                  Proponuję niech wynajmą tramwaj. Coś słabo ostatnio pod tym względem w MPK.
                  • Gość: peteen Re: PODOBNO NIEZŁA KNAJPA ? IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 12:50
                    to dyskoteka na 2 tysiące luda, z wyszynkiem, a czasem i dragami...
                    trafiają sie też koncerty, ostatnio grała tam ira
                    może kiedyś będę mógł powiedziec wam więcej i z pierwszej ręki, ale na razie
                    sza !
                    :c)
                    • Gość: mouset Re: PODOBNO NIEZŁA KNAJPA ? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 30.11.02, 13:16
                      Mmmmmhhh to dopiero frekwencja w 125 wzrośnie, proponuję nocny 605 (tak na
                      marginesie bardzo by się przydał) ze Złocienia przez Lipską , most K, Dworzec i
                      np. do Witkowic
                      • kuba203 Re: PODOBNO NIEZŁA KNAJPA ? 30.11.02, 19:17
                        Bardzo przydałaby się linia nocna na Lipskiej :)
                        Ale jeśli wydłużycie ją do Złocienia i Witkowic, to zaraz i nocny autobus
                        zaczną się dopominać inne osiedla typu Tyniec, Skotniki, Swoszowice, Lubocza,
                        Tonie itd :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka