Gość: 144s IP: *.ksk.net.pl 01.12.02, 13:19 Przydałoby się coś z HUTY na KURDWANÓW, lub przynajmniej do WIELICKIEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mouset Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 01.12.02, 13:21 123 do Kozłówka lub Rżąki, domagam się tego od dawna, dobrze że myślisz podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
yzb Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? 01.12.02, 13:24 Gość portalu: 144s napisał(a): > Przydałoby się coś z HUTY na KURDWANÓW, lub przynajmniej do WIELICKIEJ !!! Juz proponowalem: nowa linia 193 na trasie podobnej jak 153 i dalej Most, Pollanki, Mala Gora, Aleksandry, Wielicka, Nowosadecka, Halszki, Stojalowskiego - KURDWANOW. Wtedy 163, 174, 193, 123, 153 - wszystkie krotkie co 15 minut szczyt, 20 po i miedzy, 30 wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 01.12.02, 13:43 Nie, wtedy 123 i 153 obciąć bo sumarycznie to bedzie za często i 163 też Odpowiedz Link Zgłoś
yzb Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? 01.12.02, 13:50 Gość portalu: mouset napisał(a): > Nie, wtedy 123 i 153 obciąć bo sumarycznie to bedzie za często i 163 też Przypominam ze przed otwarciem mostu 123 i 153 jezdzily co 10 minut w szczycie. A 163 jest napchany glownie na od Powst. Wlkp do Huty. Poza tym trudno byloby dopasowac do siebie nawzajem te rozklady. Mysle ze jednakowa czestotliwosc dla wszystkich jest najlepszym wyjsciem. Mozna ewentualnie zrobic dwie rzeczy: 163 puscic przez Kozlowek pod UJ i wywalic do piachu 103, w zamian pod Filharmonie dajac 194 - niechby sie juz na cos przydala. A 193 mozna ewentualnie skonczyc na Kurdwanowie na p. tramw., chociaz nie wiem, gdzie wsiada do 174 najwiecej ludzi. Pierwszy kurs 174 na Witosa przyjezdza juz pelny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 123, 153, 193 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 14:05 Ja bym zrobił to tak: "123" - bez zmian / lub ewentualnie przez Rybitwy, ale za to "158" przez Christo Botewa/ "153" - OS. PIASTÓW - LESISKO "193" - PRĄDNIK CZERWONY - KOZŁÓWEK / KURDWANÓW. "153" i "193" wymiennie tak, aby były stałe i równe odstępy między nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 01.12.02, 17:17 yzb napisał: > > A 163 jest napchany glownie na od Powst. Wlkp do Huty. WŁAŚNIE!!!!!!!!!!!!!! Dobrze że poruszyłeś ten temat, od Powstańców, skąd się biorą ci ludzie, lotne brygady MPKmanów powinny to sprawdzić i 163 skierować tam skąd te ludzie idą , może ze starego Podgórza? Bieżanów podłączyć p. 193 a 174 podzielić po wybudowaniu Nowotarskiej Poza tym > trudno byloby dopasowac do siebie nawzajem te rozklady. W MPK to jest wręcz niewykonalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 02.12.02, 01:18 Kurdwanów ma #174 i niech się odczepi... chociaż naszła mnie taka myśl - #144 na stałe do piachu, a stworzyć nową #133 - Borek Fałęcki - Zakopiańska - Jugowicka - Podmokła - Stojałowskiego - Kosocicka - Mała Góra - Aleksandry - Bieżanów Nowy Pętla Autobusowa - Ćwiklińskiej - Mała Góra - Bieżanowska - Półłanki - Most Wandy i dalej jak #153, przy czym #153 do piachu, #123 na starą trasę do Lesiska, #163 nieco zredukować f bez skracania (dowozi Bieżanowian na Tandetę), #174 zwiększyć f (można także skrócić do Kurdwanów Pętla). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 02.12.02, 07:32 Właśnie to proponowałem w reformacji z której się śmiałeś, a z Bieżanow na tandetę większość jedzie tramem, bo nikomu się nie chce cofać od Płaszowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Jak wykorzystać most WANDY ?? 02.12.02, 07:55 Gość portalu: mouset napisał(a): > z Bieżanow na > tandetę większość jedzie tramem, bo nikomu się nie chce cofać od Płaszowskiej Ale, Panowie obrońcy hipermarketów, 163 jeździ się z Bieżanowa do Selgrosa, M1 i Carrefoura ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 02.12.02, 15:21 Ze względu na długie czekanie na przejazdach kolejowych, obawiam się, że MPK i tak nic nie wprowadzi na trasie przez Półłanki. W pierwszej kolejności władze miasta muszą rozwiązać probel z tymi przjazdami. Dlatego jedyną ewetulaności na dzień dzisiejszy jest puszczenie 123 lub innej linii prze ul. Wielicką i dalej np. prze ul. Powst. Śląskich, Kamińskiego, Sławka, Beskidzką do pętli tram. w Kurdwanowie (jako alternatywa dla 174) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 02.12.02, 17:14 Zasłanianie się przejazdami przez władze jest chamstwem , na Kąpielowej (piszę to po raz szósty) autobusy gniją po 10 minut i nikogo to nie obchodzi a akurat 123 jest solą w oku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 19:47 Gość portalu: mouset napisał(a): > Zasłanianie się przejazdami przez władze jest chamstwem , na Kąpielowej (piszę > to po raz szósty) autobusy gniją po 10 minut i nikogo to nie obchodzi a akurat > 123 jest solą w oku Racja racja, a "183" w Drożdżowni, a "175" w Sidzinie, a "143" w Bieżanowie. To tam raptem nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 02.12.02, 19:55 Ale wszystko co najprostsze przeszkadza, niektórym głowa przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 02.12.02, 20:23 No nieee! Przecież to już było! I po raz kolejny piszę, że wszystkie tamte linie (Zakopane, Wieliczka) nijak sie mają do linii na Tarnów. Tam naprawdę jeździ dużo vlaków (ja som z Bratislavy) w tym sporo towarowych, które w sumie w ogóle nie mają sztywnych rozkładów. No i do tego ruch w obrębie stacji towarowej w Prokocimiu (spójrzcie tam na układ torów i przejazdów - tam są w sumie aż dwa przejazdy, jeden na linii do Tarnowa, drugi przez tory stacji towarowej). Więc TO JEST JAKIŚ PROBLEM. Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 02.12.02, 20:34 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > No nieee! Przecież to już było! I po raz kolejny piszę, że wszystkie tamte > linie (Zakopane, Wieliczka) nijak sie mają do linii na Tarnów. Tam naprawdę > jeździ dużo vlaków (ja som z Bratislavy) w tym sporo towarowych, które w sumie > w ogóle nie mają sztywnych rozkładów. No i do tego ruch w obrębie stacji > towarowej w Prokocimiu (spójrzcie tam na układ torów i przejazdów - tam są w > sumie aż dwa przejazdy, jeden na linii do Tarnowa, drugi przez tory stacji > towarowej). Więc TO JEST JAKIŚ PROBLEM. Naprawdę! Dokładnie. Teraz narzekają, że żaden autobus nie jeździ przez te przejazdy, a jak coś pojedzie to będą narzekać, że się spóźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 02.12.02, 23:34 To wszystko jest podłą wymówką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.12.02, 01:41 Dokładnie. W zamierzchłych czasach, gdy, jeszcze w podstawówce, wybraliśmy się do Łagiewnik (obecne sanktuarium), staliśmy na przejeździe 15 minut. I co? I autobusy sobie przez tamtą linię mogą brykać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 07:48 Oj to był koszmar, wtedy przejazd był na Suchej i siedziało się w melonie na środku Zakopianki czekając aż szanowny pociąg przejedzie Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 03.12.02, 08:04 Gość portalu: mouset napisał(a): > Oj to był koszmar, wtedy przejazd był na Suchej i siedziało się w melonie na > środku Zakopianki czekając aż szanowny pociąg przejedzie Jednak na Zakopane tak często pociągi nie jeżdżą niż na Tarnów. Kilka razy wybierałem się z Huty tym skrótem, ale za każdym razem zanim dojechałem i przejechałem te przejazdy to kilka razy musiałem się zatrzymać bo co chwilę przejeżdżały pociągi i to po obu przejazdach tj. na tarnów oraz po bocznicach lokomotywowni. Wię jest to jakiś problem. Co innego jak autobus jeździ żadko, ale jak zostanie puszczona linia kursująca bardzo często to autobusy dużoczasu zmarnują na oczekiwanie na przejazdach. Najpierw rada miasta powinna przeanalizować możliowść zrobienia bezkolizyjnych skrzyżowań z tymi liniami kolejowy, czy to na wysokości półłanki, czy dalje za osiedlem złocień gdzie jest już tylko jedna linia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 08:26 Wystarczy pomyśleć i zapytać aw PKP , bez przesady żeby ten cholerny dziad paraliżował ruch w 1/5 miasta, to po co ten most? Żeby wkurzyć ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 03.12.02, 16:43 Gość portalu: mouset napisał(a): > To wszystko jest podłą wymówką Nie jest podłą wymówką. Przypusćmy, że nowa linia autobusowa miałaby kursować co 10 minut. Wystarczy chwilka czekania, i już są dwa autobusy i jadą aż do Huty w stadzie, a ludzie na przystankach się wkurzają, że przez 20 minut nic nie jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 03.12.02, 16:49 Tak sobie popatrzyłem na mapę, i wpadłem na taki pomysł: gdyby połączyć ul. Agatową ze Złocieniową i tamtędy puścić autobus? Wtedy skaracamy czekanie na przejazdach, bo przez Złocieniową jest już tylko jeden przejazd, no i odpada nam ruch pociągów w obrębie stacji (przetaczanie itp.) Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 17:55 To bardzo nieaktualna mapa,a właściwie jeśli chodzi o ten rejon każda jest nieaktualna. Chcąc nie chcąc przeprowadziłem tam wizję lokalną 3 tygodnie temu i to co piszesz jest niestety niewykonalne Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 03.12.02, 19:25 Gość portalu: mouset napisał(a): > To bardzo nieaktualna mapa,a właściwie jeśli chodzi o ten rejon każda jest > nieaktualna. Chcąc nie chcąc przeprowadziłem tam wizję lokalną 3 tygodnie temu > i to co piszesz jest niestety niewykonalne Dlaczego? Ja też tam byłem jakieś 2 m-ce temu i pamiętam, że tam jakiś budynek stoi, ale myślałem, że obok da się drogę zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 19:32 Ale jak to jest teren PKP to niestety bez zgody księstwa nic się nie da zrobić, a nawet jak zgoda będzie to jeszcze ktoś musi wziąć łapę A propos inwestycji z ogromna satysfakcją oglądam od kilku dni ruiny ruder na łąkach Nowego Miasta, wreszcie ktoś to zburzył!!! Hosanna! Niecierpliwie czekam na rozpizd kamienic naprzeciwko , po drugiej stronie torów Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 03.12.02, 19:44 Gość portalu: mouset napisał(a): > Ale jak to jest teren PKP to niestety bez zgody księstwa nic się nie da zrobić, > > a nawet jak zgoda będzie to jeszcze ktoś musi wziąć łapę :-( > A propos inwestycji z ogromna satysfakcją oglądam od kilku dni ruiny ruder na > łąkach Nowego Miasta, wreszcie ktoś to zburzył!!! Hosanna! Niecierpliwie czekam > > na rozpizd kamienic naprzeciwko , po drugiej stronie torów Hurra!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 19:50 Jakaś inspekcja estetyczna powinna zrobić objazd torów PKp i wszystkie puste melinoruiny zburzyc natychmiast! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 04.12.02, 22:11 Gość portalu: mouset napisał(a): > To bardzo nieaktualna mapa,a właściwie jeśli chodzi o ten rejon każda jest > nieaktualna. Chcąc nie chcąc przeprowadziłem tam wizję lokalną 3 tygodnie temu > i to co piszesz jest niestety niewykonalne ... przede wszystkim z powodu faktu, że jest tam wiadukt, a nie przejazd. I ten wiadukt ma ograniczenie wysokości do 2,5 tony. Poza tym ulica (uliczka - błotnista i pierońsko wąska) biegnie tam pod tymże wiaduktem raze z rzeczułką pod nazwą Serafa. Gdyby chcieć puścić tam ulicę, trzeba by najpierw zrobić np. zasklepienie rzeki, a to już kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 04.12.02, 22:49 ale jeszcze dwa lata temu był tam skrócik o którym było głośno bo jakies auto wpadło do tej rzeczki a dzieci nie miały jak dojśc do budy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 17:57 Pavlack , gdzie Ty żyjesz? Koło mnie dwie 115 jedna za drugą to codzienność , każdy na pewno mógłby sypnąć takimi przykładami, czyli jest to wymówka, bo ONI doskonale wiedzą że cz ęściej niż co 15-20 nic nie pojedzie Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... 03.12.02, 19:28 Gość portalu: mouset napisał(a): > Pavlack , gdzie Ty żyjesz? Koło mnie dwie 115 jedna za drugą to codzienność , > każdy na pewno mógłby sypnąć takimi przykładami, czyli jest to wymówka, bo ONI > doskonale wiedzą że cz ęściej niż co 15-20 nic nie pojedzie No właśnie. Jeśli _bez_ przejazdów jeżdżą po 2, to gdyby były przejazdy to by po 4 jeżdziły :-) Z resztą nieważne, i tak wszyscy wiemy, że tam nic nie pojedzie (przynajmniej w tym roku), bo jak w radiu mówili o uruchomieniu 194, to ciocia Filomenka powiedziała, że w tym roku nie będzie już żadnej nowej linii, bo nie ma kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 19:45 Nie chcę juz nic słyszeć o ciotce , jej fantastyczne wypowiedzi doprowadzają mnie do szału, a nie mówili w radiu jaką rolę w 194 odegrała uczelnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 144s Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: *.ksk.net.pl 03.12.02, 19:31 Przejazdy to inna sprawa, ale autobus z Huty do np. dworca w Płaszowie powinien być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Gdyby nie przejazdy kolejowe .... IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 19:43 Sa nawet dwa: 163 i 174 Odpowiedz Link Zgłoś