Dodaj do ulubionych

porozmawiajmy merytorycznie, kiko

IP: *.in.uj.edu.pl 13.03.06, 15:19
kiko, zawsze się skarżysz, że chcesz porozmawiać merytorycznie, tylko
rozmówcy ci nie pozwalają. Proszę, odpowiedz więc na następujące sprawy:
czy to hipokryzja mówić o sobie Prawi i Sprawiedliwi, ganić poprzedników za
podobne zachowanie, a samemu tak postępować?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=38272758&a=38272758
Dlaczego media są zmanipulowane, skoro krytykują również PO, które PiS uważa
za największego wroga? Czy Radio Maryja jest obiektywne - czy bywa również
krytyczne w stosunku do PiS, albo pochlebne w stos do PO?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=38258318
I na koniec: Napisałaś, że sprawa żydowska powinna być wyjaśniona. Mogłabyś
sprecyzować, co masz na myśli? A czy nie sądzisz, że jazzinator zachowuje się
skandalicznie wypisując swe antysemickie opinie?

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź. Wierzę, że będzie merytoryczna i
wyczerpująca.

Twix
Obserwuj wątek
    • mrug Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 16:39
      Raczej bym na to nie liczył. Będzie trudno przyporządkować slogany do tego
      wszystkiego...
      • jadzka42 Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 16:41
        Widac ze nowy na forum. Nam juz dawno rece opadly...i nie tylko rece, wszystko
        co opasc moglo to opadlo ;)
    • nulka8 Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 16:54
      > Pozdrawiam i liczę na odpowiedź. Wierzę, że będzie merytoryczna i
      > wyczerpująca.

Nie wiem czy merytorycznie, ale napewno wyczerpujaco może Ci kiko na przykład
      naubliżać. Jak sobie zasłuzysz, to nawet Ci wierszyk napisze.
      • Gość: neoplus Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko IP: *.chello.pl 13.03.06, 16:55
        Toto tak ma. Musi naubliżać. Jak nie "zchamuje" to spać nie może.
      • mrug Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 17:12
        W tym przypadku stawiałbym na odpowiedź w stylu słodkiej idiotki...
        • nulka8 Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 17:28
          Zgadzam się - ale tylko do momentu, kiedy autor wątku zacznie nalegac na
          konkretne odpowiedzi - wtedy to juz tylko bluzgi.
    • zielonki Re: bez jaj! 13.03.06, 18:01
      My tak tylko z kiko gadamy dla jaj!
    • Gość: kiko Porozmawiajmy, Twix IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 18:23
      Chętnie porozmawiam, ale sam (sama?) widzisz, jak zachowują się ludzie opcji
      przeciwnej, którzy niczym stado much obsiadły już wątek nie mając nic , jak
      zwykle, konstruktywnego do powiedzenia. Jakich prymitywnych zwolenników
      zaskarbiło sobie PO, widać już po tych wypowiedziach. Czy zgadzasz się ze mną?
      Naszą rozmowę o tyle trudno jest zacząć, że powołujesz się na jedostronne
      żródła informacji, nie przytaczasz zdania strony przeciwnej.
      No ale na pocżątek, zacznijmy od tego, czy w Polsce jest zła czy dobra sytuacja
      gospodarcza? Jeszcze do niedawna całe TWA wywrzaskiwało, jak żle jest w
      Polsce...Odkąd pojawiła się tzw. sprawa Balcerowicza, to wykrzykują, że to jemu
      właśnie zawdzięczamy ,iż jest tak dobrze. No to jak jest w końcu?????
      Następna sprawa - wielki lament o powoływanie ludzi z nieodpowiednią,
      zaszarganą, przeszłością. Owszem, ale jest to skutek grubej kreski. Gdyby
      przeprowadzono lustrację, jak w krajach ościennych, nie byłoby dziś takich
      problemów. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastko, no nie da się...A PO wciąż
      jest przecież przeciw lustracji...
      Kwestia żydowska , wyjaśniana już od ok . 2000 lat jest niezwykle złożona .
      Nie wiem, czy wiesz, jak np. w Afryce wygląda sprawa czarnej ludności i
      przybyłych tam Hindusów, którzy zajmują wysokie stanowiska w gospodarce,
      bankach, skupiają w swym ręku handel etc. i są przy tym niezwykle hermetycznym
      i wspierającym się środowiskiem. Otóż, jeśli ma miejsce jakaś rebelia, to
      czarni najpierw biorą się za podrzynanie gardeł Hindusom. Biali są w znacznie
      dalszej kolejności...
      Co do awantur na forum. Otóż zwolenników PiS można tu policzyć na palcach
      jednej ręki. Cała reszta, to z reguły mniej lub bardziej zagorzali przeciwnicy
      PiSu, niejdnokrotnie bardzo wulgarni i chamscy, majacy na to ciche przyzwolenie
      administracji forum. Siły są więc bardzo, bardzo nierówne....
      No to tyle tytułem wstępu....

• zielonki Re: Porozmawiajmy, świstak! 13.03.06, 18:39
        A nie mówiłem!
      • mrug Re: Porozmawiajmy, Twix 13.03.06, 18:57
        Jednak inwektywy...Gratulacje Nulka, wygrałaś toster..;)
        Następnie, odpowiedzenie pytaniem na pytanie, zgodnie oczywiście z aktualnym
        kierunkiem lansowanym przez PIS (Balcerowicz)...później jakieś nie wiem
        właściwie co (Hindusi i podrzynanie gardeł!)...a dalej stara śpiewka...
        I to by było tyle na temat merytoryzmu.;)

Aczkolwek, intrygująco zabrzmiało owo "tyle tytułem wstępu"...Już nie mogę się
        doczekać..
        • zielonki Re: Gratulacje Nulka, wygrałaś toster! 13.03.06, 19:00
          pewnie jeszcze elektryczny!
          • nulka8 Re: Gratulacje Nulka, wygrałaś toster! 13.03.06, 19:06
            Ja bym chciała taki na USB2.0 :).
            • zielonki Re: Gratulacje Nulka, wygrałaś toster! 13.03.06, 19:13
              na pilota może jeszcze?
              Co na to powiedzą pilotki równouprawnione?
              • nulka8 Re: Gratulacje Nulka, wygrałaś toster! 13.03.06, 19:20
                Może być na pilota. Pilotki muszą zrozumieć, że pewne czynności są typowo męskie:)
      • qoobaq tez mam pytanie 13.03.06, 20:49
        Czy hindusi, zydzi i murzynki z afryki to sa blizni czy nie i czy ich milujesz
        tak jak nakazano ? I jeszce czy zwolennicy PO i przeciwnicy PiSiakow - to co
        prawda nie to samo ale niech juz bedzie - no wiec czy oni sa blizni czy nie ? A
        jesli nie sa to gdzie sie wyznacza granice miedzy bliznimi a niebliznimi ?
        Przypominam , ze nadal nie nadstawiasz drugiwego policzka a to nie po
        chrzesciajnsku. I jeszce mowisz falszywe swiadectwo przeciw blizniemu swemu.
        NIeladnie Kiko nieladnie. No wiec proszwe o krotka zwiezla odpowiedz , najlepiej
        z linkami. Wiesz co to link ?
        • Gość: kiko tez mam odpowiedż IP: *.net.autocom.pl 14.03.06, 15:41
          kubek, odpowiem, choć gadać z tobą nie powinnam. Podałam przykład, ale nie
          pojąłeś. Chodziło mi o analogię, ale niektórzy ludzie wszystko biorą dosłownie
          Więc na dużym poziomie ogólności powiem tak;
          jeśli jakakolwiek grupa (naród, klasa, koteria) spija całą śmietanę kosztem
          innej grupy, to ta druga po prostu nie jest z tego powodu szczęśliwa i próbuje
          na różny sposób dać temu wyraz. Myślałam, że jak posłużę sie tym afrykańskim
          przykładem, będzie to może delikatniej, niż bezpośrednie opisywanie na
          przykładzie bliższym geograficznie. I tylko tyle...
          No ale ty jeszcze mało książek Kubusiu przeczytałeś i to wyjaśnienie okazało
          się dla ciebie za trudne...
          A moje policzki proszę zostaw w spokoju, zajmij się swoimi i racz mnie nie
          pouczać. Musisz jeszcze trochę rozejrzeć się po świecie , poczytać i przemyśleć
          to i owo, a wtedy być może uda ci się ze mną czy z kimś innym
          o tym porozmawiać.
      • Gość: Twix Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.in.uj.edu.pl 14.03.06, 12:34
        Szanowni państwo, ciszej proszę. Pozwólcie kiko odpowiedzieć.

>Jakich prymitywnych zwolenników
        > zaskarbiło sobie PO, widać już po tych wypowiedziach. Czy zgadzasz się ze mną?
        zgadzam się, ale czy ty zgadzasz się, że zwolennicy PiS im nie ustępują?

>Naszą rozmowę o tyle trudno jest zacząć, że powołujesz się na jedostronne
        > żródła informacji, nie przytaczasz zdania strony przeciwnej.
        to twoja rola, ale proszę, ustosunkuj się do stwierdzeń podanych w tym wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=38272758&a=38272758
        Przyznaję, że niektóre stwierdzenia można uznać za emocjonalne a niektóre
        zarzuty aza nieudowodnione. Niemniej, należyprzyznać, że niektórym nie można
        zaprzeczyć. Prawda jest jedna, nie ma znaczenia jakie źródła ją cytują.

Np, na zapytanie 5."Prezydent skazany prawomocnym wyrokiem." można
        odpowiedzieć "Prawda" lub "Fałsz". Proszę, odpowiedz: "Prawda" CZY "Fałsz"?

Podobnie pyt 3."Doradca premiera ds. kobiet wyrzucona z pracy za wypłacanie
        sobie samej premii." Proszę, odpowiedz: "Prawda" CZY "Fałsz"?

Podobnie pyt 7. "Na wysokie stanowisko w kancelarii prezydenta została powołana
        sędzina z wyrokiem". Proszę, odpowiedz: "Prawda" CZY "Fałsz"?

Przejdźmy do drugiego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=38258318
        Cytat: "ubiegłotygodnowa Polityka: Pomysł PiS na lustrację rozsądniejszy od PO
        wprost z Ziobro na okładce: 'Ziobro kontra klika sprawiedliwości'>>Gdy Ziobro
        opowiedział się po stronie ofiar, a nie przestępców, po stronie prymatu prawa
        do sprawiedliwości zamiast prawa do resocjalizacji przestępców, został uznany
        za wroga publicznego numer jeden<<
        przekrój o bojkocie dziennikarzy po podpisaniu paktu stabilizacyjnego w
        obecności tylko RM i TRWAM: "niepoważne, infantylne, lepiej było zignorować
        całe zdarzenie"
        wprost po wywiadzie M. Olejnik z Tuskiem - mniej więcej, że Tusk zachował sie
        jak idiota""

Przecież to artykuły bardzo pochlebne dla PiS, albo przyznające właśnie tej
        partii rację, choć drukowane w gazetach, które uważasz za zmanipulowane.
        Odpowiedz, proszę: czy nie dowodzi to temu, że te czasopisma starają się
        zachować obiektywność?
        I odpowiedz, proszę, czy podobnie zachowują się media o. Rdzyka? czy możesz
        wskazać "artykuł w Naszym Dzienniku, w którym piszą, że
        jakiś projekt PO jest lepszy od PiS. Audycję, reportaż w RM lub Trwam, w
        której stwierdza się, że to PO jest atakowane. Że jakiś polityk PiS
        zachpowuje się niekompetentnie."???

CDN

• Gość: neop;us Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:40
          oj naiwny, naiwny....
          Zaraz usłyszysz zestaw bluzgów lub blubrań...
          • Gość: Twix Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.in.uj.edu.pl 14.03.06, 13:24
            dlaczego? Przecież pytam grzecznie i liczę na grzeczną odpowiedź.

Kiko, proszę cię, przeczytaj jeszcze ten artykuł (odnośnie: dlaczego jest źle)
            www.wprost.pl/ar/?O=86652
            CDN
            • Gość: neoplus Porozmawiajmy, Twix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:40
              Ale masz szczęście!!Twixie:) obyło sie bez bluzgów, nie zostałeś nazwany
              chamem... itd.
              A dla jasności tu chyba wszyscy próbowali z głupolem "po dobroci", ni cholery
              nie zaprogramowany matoł na rozmowę - tylko bluzgi lub takie teksty jak tobie
              zadała.
              A najgorsze, że capica włazi na wszystkie wątki i wyzywa. Jakby sobie założyło
              swoje własne i tam pluło to - niech sobie pluje ale toto musi mieć towarzystwo,
              psychol jeden.
        • Gość: kiko Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.net.autocom.pl 14.03.06, 15:50
          Chętnie bym o tym porozmawiała, ale musiałabym dokładnie z tymi materiałami się
          zapoznać, A poza tym trochę to nieelegancko, że nie ustosunkowałeś się do tego,
          co już napisałam. Nie sądzisz? Chyba nie kreujesz się na mego egzaminatora? Z
          takiej pozycji nie zamierzam rozmawiać, tym bardziej, że jak sam widzisz i
          atmosfera na forum nie jest sprzyjająca.
          Dam ci dobrą radę. Czerp informacje z różnych żródeł i sam wyciągaj wnioski, to
          nie take trudne.
          Cześć.
          • peteen chciałeś twix merytorycznie? 14.03.06, 15:52
            no to masz...
            "Dam ci dobrą radę. Czerp informacje z różnych żródeł i sam wyciągaj wnioski, to
            >
            > nie take trudne."

rotfl!
        • Gość: Twix Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.in.uj.edu.pl 15.03.06, 15:32
          kiko napisała:
          "Chętnie bym o tym porozmawiała, ale musiałabym dokładnie z tymi materiałami
          się zapoznać"

Przypominam moje pytania i czekam na odpowiedź:
          "Pytanie 5."Prezydent skazany prawomocnym wyrokiem." można
          odpowiedzieć "Prawda" lub "Fałsz". Proszę, odpowiedz: "Prawda" CZY "Fałsz"?
          Podobnie pyt 3."Doradca premiera ds. kobiet wyrzucona z pracy za wypłacanie
          sobie samej premii." Proszę, odpowiedz: "Prawda" CZY "Fałsz"?
          Podobnie pyt 7. "Na wysokie stanowisko w kancelarii prezydenta została powołana
          sędzina z wyrokiem". Proszę, odpowiedz: "Prawda" CZY "Fałsz"?"
          • nulka8 Twix, ale zdajesz sobie sprawę z tego 15.03.06, 15:41
            Że narażasz sie na bluzgi?
            • Gość: Twix myślę, że kiko potrafi odpowiedzieć rzeczowo IP: 149.156.84.* 15.03.06, 15:55
              i kulturalnie. Zadaję kulturalne pytania i czekam na kulturalne odpowiedzi.
              • nulka8 Re: myślę, że kiko potrafi odpowiedzieć rzeczowo 15.03.06, 15:58
                Gość portalu: Twix napisał(a):

> i kulturalnie. Zadaję kulturalne pytania i czekam na kulturalne odpowiedzi.
                Kiedyś też tak naiwnie myślałam...
              • Gość: Twix Re: myślę, że kiko potrafi odpowiedzieć rzeczowo IP: *.in.uj.edu.pl 15.03.06, 16:03
                Gość portalu: Twix napisał(a):

>myślę, że kiko potrafi odpowiedzieć rzeczowo i kulturalnie. Zadaję kulturalne
                pytania i czekam na kulturalne odpowiedzi.

to nie ja napisałem, ale zgadzam się. Tym bardziej oczekuję odpowiedzi kiko.
          • Gość: kiko Re: Porozmawiajmy, Twix cz.3 IP: *.net.autocom.pl 16.03.06, 12:11
            3.Co do tych pytań pozwól, że odpowiem tak.
            Nikt nie jest ponoć bez winy. Biblia tak to jakoś obrazowo mówi o tym rzucaniu
            kamieniem(?). Sprawy, które wypunktowałeś znam w sposób powierzchowny.
            Rózna jest ich waga i hierarchia, chyba nie zaprzeczysz?
            O ile mi wiadomo niektóre pomyłki zwiazane z awansami, a będące skutkiem grubej
            kreski właśnie, zostały już skorygowane. (!?)
            No i na koniec, może pozwolisz, że teraz ja zapytam ciebie.
            - co sądzisz o obaleniu rządu J. Olszewskiego?
            - czy uważasz , że polityka grubej kreski była słuszna?
            - czy sprzedaż majatku narodowego po cenie złomu była korzystna dla kraju
            i czy nie przyczyniła się do tego, że z dnia na dzien powstała ogromna
            rzesza bezrobotnych?
            - czy wysokie stopy procentowe nie spowodowały masowego wywozu kapitału
            przez obcych inwestorów?
            - czy niskie ceny artkułow importowanych, bedące min. skutkiem ulg podatkowych,
            a wysokie ceny artykułów krajowych przyczyniają się do trudnej sytuacji
            naszych przedsiębiorców, a tym samym do dalszego wzrostu bezrobocia?
            Pozdrawiam
            k.
      • Gość: Twix Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.in.uj.edu.pl 14.03.06, 13:04
        > Kwestia żydowska , wyjaśniana już od ok . 2000 lat jest niezwykle złożona.
        > Nie wiem, czy wiesz, jak np. w Afryce wygląda sprawa czarnej ludności i
        > przybyłych tam Hindusów, którzy zajmują wysokie stanowiska w gospodarce,
        > bankach, skupiają w swym ręku handel etc. i są przy tym niezwykle ermetycznym
        > i wspierającym się środowiskiem. Otóż, jeśli ma miejsce jakaś rebelia, to
        > czarni najpierw biorą się za podrzynanie gardeł Hindusom. Biali są w znacznie
        > dalszej kolejności...

Czy chcesz powiedzieć, że zgadzasz się, że Żydzi stali się w Polsce kozłami
        ofiarnymi? Czy sprzeciwiasz się wobec tego antysemityzmowi? Tak czy nie?
        Również temu w wykonaniu jazzinatora? Jeżeli tak, to bardzo się cieszę, bo w
        powszechnej opinii słuczacze Radia Maryja są antysemitami.

> Jeszcze do niedawna całe TWA wywrzaskiwało, jak żle jest w
        > Polsce...Odkąd pojawiła się tzw. sprawa Balcerowicza, to wykrzykują, że to >
        > jemu właśnie zawdzięczamy ,iż jest tak dobrze. No to jak jest w końcu?????

Jest po środku. Gdyby nie Balcerowicz, byłoby gorzej, mniej więcej jak na
        Ukrainie. Po komuniźmie niewykonalną rzeczą było wprowadzenie gospodarki
        rynkowej bezboleśnie. Jednak było to konieczne. Inna sprawa, że wiele
        prorynkowych decyzji blokowały dotychczasowe rządy, wszystkie populistyczne. W
        rządzie AWS+UW UW nie miało dość władzy by np obniżyć podatki. Rządzący tego
        nie chcą, bo bezpośrednio oznacza to niższe wpływy do budżetu, a rozdawnictwo
        dotychczasowych rządów było nieokiełznane. Jednak w perspektywie dłuższego
        okresu czasu, niższe podatki stymulują gospodarkę, a co za tym idzie, wpływają
        na tworzenie miejsc pracy. Ato oznacza mniejsze kwoty na zasiłki dla
        bezrobotnych. Oczywiście, okres przejściowy jest trudny, ale warty celu.
        I dlatego uważam, że mogłoby być również lepiej, gdybyśmy poszli właśnie tą
        drogą. Sprawdziło się to w wielu krajacj, np Irlandii, dlaczego nie miałoby
        zadziałać u nas?

Również nadopiekuńczość państwa jest błędem, ludziom trzeba dać wędkę, nie
        rybę. Polecam artykuł z wprost. Nie zniechęcaj się, ten tygodnik jest całkiem
        przyjaźnie nastawiony do rządzącej ekipy, choć są krytyczni w stos do
        gospodarczych ich rozwiązań gospodarczych.
        www.wprost.pl/ar/?O=43169

• Gość: kiko Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.net.autocom.pl 14.03.06, 16:01
          o, sorry, widzę, ze jednak próbujesz polemizować, ale nie bardzo się chyba
          rozumiemy. Dla jasności - nie lubię być wykorzystywana i nie ma to dla mnie
          znaczenia, czy wykorzystują mnie Żydzi, Hindusi czy Amerykanie.
          No i skąd ty wiesz co by było , gdyby nie Balcerowicz? Słowacy załatwili to
          inaczej i mają się całkiem nieżle!
          Między nadopiekuńczością Państwa a zafundowaniem Polsce wysokiego bezrobocia
          jest jeszcze cała gama szarośći...(Słowacja!)
          I tak możemy gadać bez końca...
          • Gość: Twix Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.in.uj.edu.pl 15.03.06, 15:27
            1.
            > Słowacy załatwili to inaczej i mają się całkiem nieżle!
            > Między nadopiekuńczością Państwa a zafundowaniem Polsce wysokiego bezrobocia
            > jest jeszcze cała gama szarośći...(Słowacja!)

Jak jest ze Słowacją napisał ci już qoobaq, więc ja nie będę.
            2.
            Wciąż czekam na odpowiedź na moje pytanie w sprawie mediów.
            3.
            > Dla jasności - nie lubię być wykorzystywana i nie ma to dla mnie
            > znaczenia, czy wykorzystują mnie Żydzi, Hindusi czy Amerykanie

Przykro mi, nie rozumiem. Czy możesz npisać wprost czy uważasz, że Żydzi to
            taki sam naród jak każdy inny, czy nie?
            Czy czujesz się wykożystywana przez Żydów, czy nie? A jeżeli tak, to poproszę o
            argumenty.
            Czy uważasz, że wypowiedzi Jazzinatora są skandaliczne, czy nie?
            • Gość: kiko Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.net.autocom.pl 16.03.06, 11:47
              2.Słowacja - nie zauważyłeś, ze kubek spotkał się z ripostą z której również
              wynika, że nie miał racji?
              Media - nie pamiętam twego pytania, ale pozwól, że może na odmianę ja zapytam.
              Czy były one w czasie kampanii wyborczej stronnicze i czy pozostały takie nadal?
              Ja uważam, że tak i to bardzo!Celują w tym TVN i Polsat.
              Natomiast w RM dowiaduję się rzeczy o których tamte w ogóle nie mówią....
              PO było kilkakrotnie zapraszane do Trwam, ale zlekceważyli i nie przyszli.
              Żydzi - o ile mi wiadomo w znienawidzonym (?) PRLu rządziła tzw.żydokomuna,
              a skutki tego jak słyszę nie były dla Polski najlepsze. Tak czy nie?
              Każdy naród jest inny od drugiego. Inność Żydów polega na tym ,że praktycznie
              od zawsze żyli w diasporze. Musieli się w tej sytuacji inaczej organizować,
              żeby przetrwać. Te silne organizacje nie tylko w Polsce spotykają się z
              niechęcią. Pogromy Żydów miały miejsce już w starożytności. Dlaczego?
              Co do janizzatora, to naprawdę nie śledzę tych napletkowych batalii, myślę że
              toczy je głównie tzw. młodzież forumowa...
              • Gość: kiko Re: Porozmawiajmy, Twix TO Część 2.!!!!! IP: *.net.autocom.pl 16.03.06, 12:17
                zaznaczam częśc2.
      • Gość: Twix Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.in.uj.edu.pl 15.03.06, 15:13
        kiko napisała: ...A PO wciąż
        > jest przecież przeciw lustracji...

Mylisz się, Platforma nie jest przeciwna lustracji. Możesz sprawdzić to tu:
        www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1408786
        cytat ze strony: "Platforma Obywatelska proponuje na przykład, aby każdy mógł
        zajrzeć do teczek osób pełniących funkcje publiczne, również dziennikarze.
        Platforma chce też poszerzyć krąg podlegających lustracji."
        • Gość: kiko Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.net.autocom.pl 16.03.06, 11:19
          Dobrze, spróbuję dalej odpowiedzieć. Ale chciałabym, żebyś trochę i od siebie
          to i owo powiedział Twix, bo wcześniej nie miałam przyjemności czytać twoich
          postów. Czyżbym przeoczyła, a może miałeś przedtem innego nicka?
          1.Czy zauważyłes zdanie: najdalej idące zmiany proponuje PiS....
          W PO, partii najbogatszych, znajdują się ludzie z dawnej UW - UD, a więc partii
          która zafundowała Polsce grubą kreskę. Tak czy nie?
          Nie wiem jak się robi w krótkim stosunkowo czasie wielkie fortuny, ale hasło
          liberałów - pierwszy milion trzeba ukraść - nie było chyba tylko żartem...
          (patrz: większość afer i losy ludzi z tzw. listy najbogatszych
          publikowanej we "Wprost")
          • Gość: kiko Re: Porozmawiajmy, Twix------ CZĘŚĆ 1.! IP: *.net.autocom.pl 16.03.06, 12:20
            Zaznaczam CZ. 1
      • linon Re: Porozmawiajmy, Twix 16.03.06, 20:34
        kiko Ty masz dobrze płatny etat na tym forum, to wiemy wszyscy, im więcej
        nabluzgasz, tym więcej zarobisz
        • Gość: op [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:38
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: prokurator Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:59
          zamieszczanie kłamstw na forum jest karalne dla forum i forumowicza,
          • Gość: oto kultura Re: Porozmawiajmy, Twix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:44
            kłamcie dalej i szydźcie
    • Gość: sks Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:11
      jakie inwektywy mrug
      jestes typowym przypadkiem opoweiści o tym który w swoim oku belki nie widzi a
      u drugiego ......................
      udawanie prymitywa słabo ci wychodzi
      a brak tobie odwagi by tekst kiko przyjąćz uznaniem,a przecież jestes wolny ....
      • mrug Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 19:13
        "Chętnie porozmawiam, ale sam (sama?) widzisz, jak zachowują się ludzie opcji
        przeciwnej, którzy niczym stado much obsiadły już wątek nie mając nic , jak
        zwykle, konstruktywnego do powiedzenia. Jakich prymitywnych zwolenników
        zaskarbiło sobie PO, widać już po tych wypowiedziach. Czy zgadzasz się ze mną?"

A to tylko tytułem wstępu...
      • nulka8 Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 19:15

> jakie inwektywy mrug
        "Cała reszta, to z reguły mniej lub bardziej zagorzali przeciwnicy
        PiSu, niejdnokrotnie bardzo wulgarni i chamscy".

• Gość: kiko Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 19:41
          To nie inwektywy, to zaledwie pobieżny opis waszych osobowości i zachowań.
          Gdybym napisała, że jesteście mili , kulturalni, kompetentni byłoby to
          zwyczajne kłamstwo, a przecież - jaki koń jest każdy widzi!!!
          Ależ jesteście marni i żałośni....
          • mrug Re: porozmawiajmy merytorycznie, kiko 13.03.06, 19:44
            Wszystko wg schematu...;)
            • Gość: kiko Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 20:10
              Jestem pełna podziwu dla twych nieschematycznych, pełnych treści postów.
              Po prostu ,mrug, nie wiem, co by się stało, gdyby ciebie któregoś dnia zabrakło
              na forum. Dojmująca pustka, ot co.
              • Gość: neoplus Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.chello.pl 13.03.06, 20:12
                koń, który mówi. a może programie choć raz napiszesz jakiś tekst?
                taka zwykła spisiała ciećka.
                • Gość: kiko Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 20:19
                  sam se napisz programie, bo jakoś nigdzie jeszcze dwóch zdań poprawnie przez
                  ciebie skleconych na forum uświadczyć nie można. No to cześć, zgrajo PO!
                  • Gość: neoplus Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.chello.pl 13.03.06, 20:20
                    a idź w .... i nie wracaj.
                    • Gość: k. Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 20:28
                      vice versa,jeśli przypadkiem wiesz co to znaczy...
                      • Gość: neoplus Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.chello.pl 13.03.06, 20:29
                        jeszcześ tu jest? poszła do budy.
                  • zielonki Re: zgraja 13.03.06, 20:28
                    zgraja wg google:
                    skocz.pl/zgraja
                    • Gość: kiko Re: zgraja IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 20:31
                      czego ty jeszcze chcesz, zielonki? Nuda w telewizji, co???
                      • zielonki Re: zgraja 13.03.06, 20:34
                        Niemoge patrzeć na tv, odkąd tam Gosiewskiego zobaczyłem.
                        Normalnie boję się włączyć!
                      • Gość: k. Re: zgraja IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 20:34
                        popatrz z., co za chamidło, admin oczywiście nie reaguje...
                        • Gość: k. zielonki IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 20:36
                          A teraz całkiem serio. Przyznasz, że chamstwo na tym forum jest porażające...
                          Jaki pan taki kram?
                          • zielonki Re: (...) 13.03.06, 20:40

co koteczku?
                          • Gość: neoplus "porażające" IP: *.chello.pl 13.03.06, 20:40
                            pisie słowo... co drug pisi oszołom go używa.
                            Wy naprawde macie aż tak wyprane mózgi?
                            No fakt ale program...
                        • Gość: neoplus pisia capica IP: *.chello.pl 13.03.06, 20:36
                          Może jednak odpowiesz, programiku czyś głupszy, czyś brzydszy?
              • mrug Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug 13.03.06, 20:42
                Gość portalu: kiko napisał(a):

> Jestem pełna podziwu dla twych nieschematycznych, pełnych treści postów.
                > Po prostu ,mrug, nie wiem, co by się stało, gdyby ciebie któregoś dnia zabrakło
                > na forum. Dojmująca pustka, ot co.

Zapewne będzie się miało całkiem dobrze...
              • jadzka42 Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug 13.03.06, 20:46
                Gość portalu: kiko napisał(a):

> Jestem pełna podziwu dla twych nieschematycznych, pełnych treści postów.
                > Po prostu ,mrug, nie wiem, co by się stało, gdyby ciebie któregoś dnia
                zabrakło
                > na forum. Dojmująca pustka, ot co.

Stać może by się wiele nie stało, forum napewno by przeżyło ale straciłoby
                wiele jedna pozytywną i barwna figurę.
                Jest nas wielu kiko ktorzy cenia i lubią mruga.
                • Gość: k. Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.net.autocom.pl 13.03.06, 20:49
                  To i dobrze.Tak trzymać!
                  • Gość: neoplus Re: porozmawiajmy merytorycznie, mrug IP: *.chello.pl 13.03.06, 20:52
                    to spadaj już i się przeinstaluj.
    • Gość: neoplus Re: zgraja IP: *.chello.pl 13.03.06, 21:03
      a cmoknij mnie....
    • Gość: Twix Kiko, wciąż czekam na odpowiedź IP: *.in.uj.edu.pl 16.03.06, 10:49
      Jak sądzę, pogubiłaś się w rozgałęzieniach tego wątku i dlatego mi nie
      odpisałaś. Dlatego podaję linki do moich wypowiedzi, na których skończyła się
      nasza rozmowa. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=38409895&wv.x=2&a=38546189
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=38409895&wv.x=2&a=38547255
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=38409895&wv.x=2&a=38547651
      • Gość: jazzinator Re: Kiko, wciąż czekam na odpowiedź IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 16.03.06, 12:24
        lepiej zrobisz jak sie targniesz na którąś z tych linek.
      • Gość: kiko Re: Kiko, wciąż czekam na odpowiedź IP: *.net.autocom.pl 16.03.06, 12:28
        Twix, odpowiedziałam na twoje pytania, jednocześnie sama zadałam ci kilka.
        Znajdziesz je powyżej, bo się nieco dziwnie (?) rozproszyły po wątku.
        Toteż usiłowałam je jakoż zaznaczyć. Mam nadzieję, ze trafisz, choćby zreszą wg
        opcji- od najnowszego...
        • linon [...] 16.03.06, 20:50
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kiko Twix! IP: *.net.autocom.pl 19.03.06, 00:57
            Wciąż nie tracę nadziei, że i ja również otrzymam odpowiedzi na
            moje pytania (??????)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka