Dodaj do ulubionych

Miliony złotych na ratowanie krakowskich zabytków

IP: *.internet.radom.pl 17.03.06, 23:02
95% tej kwoty dostanie kościół ?
Obserwuj wątek
    • Gość: studnet wydawanie publicznych pieniędzy na "kliniki" na .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:24
      ... Kopernika, na te stare rudery, które nie spełniają żadnych norm wymaganych
      od szpitala to wyrzucanie środów w błoto...
      • Gość: chory z urojenia SKOZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 02:01
        a ile dostaną normalne takie zwyczajne szkoły... takie podstawówki
        czy "zabytkowe" gimnazja, z wyjątkiem nienormalnego UJ?

Szkoły do których chodzą dzieci- żyją, pracują, uczą się w tych niezwykłych
        rozsypujących się zabytkach. Latami dyrektorzy piszą prośby o środki, jedni
        dostaja stale latami, a inni zupełnie nic. W jednych lecą elementy elewacji na
        łeb, a w innych remontuje się podwórka.

Dramat.
        • Gość: LZ Re: SKOZK IP: *.autocom.pl 18.03.06, 09:45
          Żądanie odebrania pieniędzy na konserwację zabytków i przekazania dla wdów,
          sierot i żebraków zawsze było charakterystycznym argumentem debili. Przecież te
          stare rudery i tak się kiedyś zawalą, a ludzie mają teraz swoje potrzeby! A to,
          że 95% trafi "do klechów" to już akurat nie ich wina... Z całego dziedzictwa
          europejskiego większość zabytków stanowią te związane tak czy inaczej z
          działalnością Kościoła. Przejedź się do Włoch. A przecież na sukiennicach
          (budowla świecka) czy Wawelu (w części też świecka) nikt nie chce oszczędzać!
          To że taka jest struktura substancji zabytkowej nikt nic nie poradzi. Gdyby
          wieki temu różnej maści świeccy postawili więcej budowli które przetrwały próbę
          czasu - nie tylko dosłownie - ale stały się architektonicznym dziedzictwem,
          nikt by ich nie skazywał na zagładę.
          • Gość: chory z urojenia Re: SKOZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 10:38
            nie żądam odbioru pieniędzy dla wdów i sierot. Oczekuję pomocy dla ludzi,
            którzy muszą zyć i pracować w zabytkach, zwłaszcza chodzi o dzieci i o
            młodzież, która będzie pracować na te pieniądze, które SKOZK będzie wydawał.

Nie jestem debilem - wypraszam sobie.
            • Gość: LZ Re: SKOZK IP: *.autocom.pl 18.03.06, 11:23
              Napisałem: "Żądanie odebrania pieniędzy na konserwację zabytków i przekazania
              dla wdów, sierot i żebraków zawsze było charakterystycznym argumentem debili."

Czyli "jeżeli A to B"

Gość portalu: chory z urojenia napisał(a): "> nie żądam odbioru pieniędzy dla
              wdów i sierot.

Czyli stwierdził, że "A" nie dotyczy jego.

Następnie Gość portalu chory z urojenia napisał(a): > Nie jestem debilem -
              wypraszam sobie."

Dlaczego wobec tego stwierdził, że "B" jednak go dotyczy? Czy jest (nomen-omen)
              chory z urojenia???
              • Gość: chory z urojenia Re: LZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:23
                1. swoje logiki schowaj, bo z logiką nie ma to nic wspólnego, to czysta
                manipulacja lub przeniesienie lęków, u podstaw których leżą kompleksy
                uruchomione atakiem.
                2. wymądrzasz się i monoplizujesz prawdę.
                3. Każdy kto wie, co jest najlepsze dla innych, jest skłonny narzucać swoje
                najalepsze innym i dąży do totalitaryzmu - (na podstawie myśli Karla Poppera)
                4. nie generalizuj, nie stosuj figur pars pro toto itp.

czyli - znając bardzo dobrze rugulamin/statut SKOZK dale twierdzę, iż za mało
                zabytkowych szkół otrzymuje wsparcie ze strony Państwa cały Kazimierz, całe
                Śródmieście, Podgórze.

Oraz - debilem nie jestem, co można sprawdzić nawet w encyklopedii, którą warto
                mieć.

Życzę zdrowia i ponownie proszę mnie nie obrażać.
                • Gość: LZ Re: LZ IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 20:06
                  No, no..., Pan "chory z urojenia" tak się przejął, że do odpowiedzi użył
                  wszystkich dostępnych mu encyklopedii i słowników wyrazów obcych - nie
                  wykluczam nawet pomocy sąsiadów :-)))
                  • Gość: chory z urojenia Re: LZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 20:48
                    a tam... sąsiadów zaraz - maturę jakąś kupiło się na Kleparzu, to się wie. (to
                    nie jest lekkie i bystre, co piszesz, takie sobie)

Zupełnie niopotrzebnie mnie zaatakowałeś//aś - wolny kraj - to prawo do krytyki
                    i do odrębnego zdania, krytyki, a nie krytykanctwa. I jeszcze jedno - upominam
                    się od najsłabszych, o dzieci. Choćby dlatego, że to one na moją emeryturę
                    zarobią.

• Gość: GG Re: Miliony złotych na ratowanie krakowskich zaby IP: *.chello.pl 18.03.06, 03:03
      Oczywiście że tak, każdy ksiądz w tym ja oraz siostry zakonne będą mieli swoje
      porsche carrera i będziemy się pławić w luksusach na twoich oczach.
      • Gość: Lenoms W luksusach już się pławicie, mam następne obawy IP: *.internet.radom.pl 18.03.06, 09:41
        że sięgniecie po władzę absolutną, która pozwoli wam na absolutne złodziejstwo.
        Nie podoba mi się powrót zakonnic do handlu dziećmi
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3217002.html . Gazeta usunęła krytyczne
        wpisy i zlikwidowała możliwość następnych. Niedobrze się dzieje w mediach z
        wolnością wypowiedzi. Już tam łapki wsadziliście ?
        • Gość: LZ Re: W luksusach już się pławicie, mam następne ob IP: *.autocom.pl 18.03.06, 09:48
          Czyli GW walczy z wolnością słowa??? A może przeraziła się głupotą wychowanych
          na własnej piersi czytelników??? A może to mohery piszą antyklerykalne posty???
          Tak źle i tak niedobrze..... :-)
    • Gość: eeeee Re: Miliony złotych na ratowanie krakowskich zaby IP: *.wolfson.cam.ac.uk 18.03.06, 12:41
      "1 mln zł otrzymają gospodarze kościoła Bożego Ciała na Kazimierzu na remont
      fasady - najpiękniejszej świątyni Krakowa obok Mariackiej i św. Katarzyny."

a co ? jakis ranking byl?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka